Beta HCG
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Thea74
Scris: Tuesday, November 13, 2007 1:18 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/10/2007
Buna , am si eu o intrebare la voi. Am facut testul de sarcina care a iesit pozitiv. Vineri, inca nu stiam ca e pozitiv testul, am facut o dozare de beta HCG si a iesit o valoare de 11.08 iar azi dimineata , dupa ce am vazut testul, am repetat analiza si mi a dat o valoare de 178.81. Imi poate da cineva un sfat? Sunt f speriata pt ca am avut o extrauterina si mi e teama sa nu se repete iar. Stiu ca beta hcg ul se repeta la 48 de ore timp in care valoarea ar trebui cel putin sa se dubleze. Stau ca pe ghimpi astea 2 zile pana voi afla iar rezultatul.Multumesc, Thea
AdrianaC
Scris: Sunday, April 21, 2013 8:46 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
hCG si Beta hCG

hCG-ul este un hormon produs in timpul sarcinii si ale carui niveluri pot fi detectate printr-un test de sange efectuat cam la 11 zile de la data conceptiei sau printr-un test de sarcina (din urina) la cca 12 – 14 zile de la data conceptiei.

De obicei, nivelul de hCG se dubleaza la fiecare 72 de ore si atinge maximul in primele 8 – 11 saptamani de sarcina, apoi incepe sa scada.

In 85% din sarcinile normale, nivelul de hCG se dubleaza la fiecare 48-72 de ore la inceput. O ecografie poate indica prezenta unei sarcini cu o mai mare acuratete incepand cu saptamana a 5-a sau a 6-a de sarcina.

Un nivel mai scazut de 5mIU/ml al hCG-ului este considerat negativ pentru sarcina, iar unul mai mare de 25mIU/ml este considerat pozitiv.

Unitatea de masura pentru hormonul hCG este milli-international units pe mililitru (mIU/ml).

Testele de hCG nu pot fi folosite pentru a determina varsta sarcinii intrucat valorile pot sa difere foarte mult. Pentru determinarea varstei sarcinii este recomandata o ecografie.

Sunt 2 tipuri de teste de hCG:
- un test calitativ - care detecteaza prezenta hormonului hCG in sange
- un test cantitativ - sau asa numitul beta hCG - care masoara cantitatea de hormon hCG prezenta in sange

In functie de varsta sarcinii, nivelul hormonului hCG in sange poate fi (daca se ia in calcul data ultimei menstruatii):

- la 3 saptamani: 5 – 50 mIU/ml
- la 4 saptamani: 5 – 426 mIU/ml
- la 5 saptamani: 18 – 7,340 mIU/ml
- la 6 saptamani: 1,080 – 56,500 mIU/ml
- la 7-8 saptamani: 7, 650 – 229,000 mIU/ml
- la 9-12 saptamani: 25,700 – 288,000 mIU/ml
- la 13-16 saptamani: 13,300 – 254,000 mIU/ml
- la 17-24 saptamani: 4,060 – 165,400 mIU/ml
- la 25-40 saptamani: 3,640 – 117,000 mIU/ml

Femeile care nu sunt insarcinate vor avea acest nivel al hormonului hCG <5.0 mIU/ml, iar cele intrate la menopauza <9.5 mIU/ml

Aceste cifre sunt doar un ghid, intrucat fiecare femeie poate sa aiba o crestere diferita a nivelului de hCG pe parcursul sarcinii.

In cazul in care rezultatele indica un nivel scazut al hCG-ului, trebuie sa le repetati in 48-72 de ore si sa vedeti cum s-a modificat. Un nivel scazut poate sa indice fie o estimare gresita a varstei sarcinii, fie un avort spontan, sau o sarcina ectopica.

In cazul in care rezultatele indica un nivel ridicat al hCG-ului, trebuie de asemenea sa le repetati in 48-72 de ore si sa vedeti cum s-au modificat. Un nivel ridicat poate indica fie o estimare gresita a varstei sarcinii, fie o sarcina multipla.

Daca ati avut o sarcina si ati pierdut-o, nivelul de hCG ar trebui sa revina la cel de femeie neinsarcinata in cca 4-6 saptamani de la pierderea sarcinii, in functie de modul in care a fost pierduta sarcina (avort spontan, intrerupere de sarcina, nastere naturala, cezariana).

Clinici si preturi pentru teste beta hCG in Bucuresti:

1. Synevo - HCG total-(HCG+beta) - 40 RON
2. Medlife - HCG Total - 38 ron, beta hCG - 42 ron
3. Medas - hCG total - 35 ron, Beta hCG - 38 ron
4. Bioclinica - hCG Total - 39 ron
5. Regina Maria - free beta hCG - 40 ron
Amalia Gherghel
Scris: Tuesday, February 2, 2016 9:17 PM
Nivel

Inregistrat: 2/2/2016
uff buna seara,as avea si eu o problema...ultimul ciclu mi a fost pe 27 decembrie 2015,pe 25 ianuarie am avut sangerare 2 zile,dureri de burta ca la ciclu,3 teste de sarcina pozitive,valoarea hcg ii 313....medicii nu stiu ce sa zica daca e sarcina in uter sau nu,ar avea cam 2-3 sapt...sangerez usor,o culoare maronie si an dureri suportabile...voi ce ziceti? Habar nu am,is asa speriata...plans
andy07
Scris: Friday, February 5, 2016 9:42 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/10/2015
Amalia Gherghel wrote:
uff buna seara,as avea si eu o problema...ultimul ciclu mi a fost pe 27 decembrie 2015,pe 25 ianuarie am avut sangerare 2 zile,dureri de burta ca la ciclu,3 teste de sarcina pozitive,valoarea hcg ii 313....medicii nu stiu ce sa zica daca e sarcina in uter sau nu,ar avea cam 2-3 sapt...sangerez usor,o culoare maronie si an dureri suportabile...voi ce ziceti? Habar nu am,is asa speriata...plans

Buna, Amalia!
Din pacate exista niste portiuni parasite ale forumului sau nu sunt vizibile noile postari decat daca stai sa cauti si de aceea nu raspunde nimeni.
Beta HCG treb facut de mai multe ori,din doua in doua zile, sa vezi daca isi dubleaza valoarea. Pt linistea ta, pana sarcina mai creste si devine vizibila. Daca mai ai noutati te rog sa scrii la Clubul aspirantelor, noi acolo scriem.

Si inca ceva, daca um a fost pe 27 dec, sarcina are mai mult de 2-3 sapt, ar trebui sa se vada totusi ceva.
mlt
Scris: Tuesday, January 17, 2017 2:34 PM
Nivel

Inregistrat: 1/17/2017
buna fetelor,este oara cand scriu...poveste mea incepe cam asa,septembrie 2016 am aflat ca sunt insarcinata,bucuria noastra nu a durat foarte mult pt ca la scurt timp am pierdut sarcina.....au urmat 2 chiuretaje apoi tratament cu anticonceptionale.de doua luni am oprit tratamentul cu anticonceptionale la recomandarea medicului....prima incercare de a ramane insarcinata a esuat,nu ne-am pierdut speranta si am incercat din nou......ultima menstruatie 23 dec,6 ianuarie ovulatie,am ''muncit din greu'',ieri teoretic 10 DPO am facut un test de sange ,rezutat negativ....si un test de sarcina ,testu a iesit putin ciudat ca in loc sa se coloreze lini T ea a ramas alb complect si se vedea foarte bine si in jurul ei a ramas roz....
astept pareri

mlt attached the following image(s):
16117597_1424928557573975_1631225927_n.jpg

Lili Eu
Scris: Tuesday, January 17, 2017 3:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/23/2015
mlt wrote:
buna fetelor,este oara cand scriu...poveste mea incepe cam asa,septembrie 2016 am aflat ca sunt insarcinata,bucuria noastra nu a durat foarte mult pt ca la scurt timp am pierdut sarcina.....au urmat 2 chiuretaje apoi tratament cu anticonceptionale.de doua luni am oprit tratamentul cu anticonceptionale la recomandarea medicului....prima incercare de a ramane insarcinata a esuat,nu ne-am pierdut speranta si am incercat din nou......ultima menstruatie 23 dec,6 ianuarie ovulatie,am ''muncit din greu'',ieri teoretic 10 DPO am facut un test de sange ,rezutat negativ....si un test de sarcina ,testu a iesit putin ciudat ca in loc sa se coloreze lini T ea a ramas alb complect si se vedea foarte bine si in jurul ei a ramas roz....
astept pareri
Imi pare rau sa te dezamagesc dar testul e facut prea devreme. cat despre analiza beta HCG daca era sarcina sigur iesea o valoare cat de mica dar iesea ceva....e mult mai sigur testul la sange. testul de sarcina eu il vad negativcomputerlove
Tzepii
Scris: Wednesday, November 14, 2018 6:08 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Ana marya
Scris: Tuesday, March 22, 2022 7:59 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2022
Buna seara,Sunt noua pe acest grup.ma frământă ceva foarte tare.pe 24 februarie am avut ultima mentruatie,pe 18 luna aceasta mi-am facut 3 teste de sarcina care s-au pozitivat.ieri am fost si am facut beta hcg si mi-a iesit 978,66 si nu stiu daca este ok sau nu,stiu ca după 48 de ore trebuie sa refac testul,dar vroiam să știu dacă acum valorile sunt bune,si cam cate săptămâni de sarcina am.multumesc din suflet
Madalina.d
Scris: Tuesday, March 22, 2022 8:13 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/9/2021
Ana marya wrote:
Buna seara,Sunt noua pe acest grup.ma frământă ceva foarte tare.pe 24 februarie am avut ultima mentruatie,pe 18 luna aceasta mi-am facut 3 teste de sarcina care s-au pozitivat.ieri am fost si am facut beta hcg si mi-a iesit 978,66 si nu stiu daca este ok sau nu,stiu ca după 48 de ore trebuie sa refac testul,dar vroiam să știu dacă acum valorile sunt bune,si cam cate săptămâni de sarcina am.multumesc din suflet

Bună! Daca 24 februarie a fost prima zi a ultimei menstruații, atunci azi ai 3 săptămâni și 5 zile. Practic înțeleg ca ai făcut testele și dozarea hcg înainte sa apară întârzierea menstruației, nu? Cel puțin asa reiese dacă dacă ultimei menstruații este corecta. 24 februarie a fost prima zi sau ultima zi a menstruației? Hcg trebuie monitorizat în dinamica pentru a vedea cum creste, însă ce pot sa iti spun este ca eu, spre exemplu, la 4 săptămâni și o zi aveam 102 valoarea hcg. As zice ca valoarea ta e pentru o sarcina cu câteva zile mai mare.
Ana marya
Scris: Wednesday, March 23, 2022 12:15 AM
Nivel

Pe 24 februarie a fost prima zii a ciclului,maine ma duc pentru a doua doză de beta hcg,iar valoarea prea mare este vre-un pericol???
Ana marya
Scris: Thursday, March 24, 2022 9:44 AM
Nivel

Buna ziua,am revenit cu a doua valoare beta hcg care este 2164,98,a crescut putin peste dublu...o fii vre-o problema ?sau este ok?
Madalina.d
Scris: Thursday, March 24, 2022 9:49 AM
Nivel

Ana marya wrote:
Buna ziua,am revenit cu a doua valoare beta hcg care este 2164,98,a crescut putin peste dublu...o fii vre-o problema ?sau este ok?

Eu zic ca a crescut foarte bine, cel mai probabil ai avut ovulația mai repede și de asta e puțin mai maricica sarcina. Felicitări! Te așteptăm la gravidute! 🤗
Ana marya
Scris: Thursday, March 24, 2022 9:56 AM
Nivel

Multumesc din suflet,m-am mai linistit.dupa 3 zile de stres si așteptând rezultatele analizelor...Am putut sa ma odihnesc cum trebuie si sa ma mai liniștesc.
Ana marya
Scris: Thursday, March 24, 2022 10:10 AM
Nivel

As mai avea o singură întrebare??aceasta analiză beta hcg indica si in cate săptămâni sunt?mie calendarul pe care il aveam in telefon imi indica ca pe 8 martie ar fii fost perioada de ovulatie, si asta ar fii cam 4 săptămâni.dar valoarea beta indica mai mult,nu?culmea ca pe 24 februarie la ultimul ciclu a fost mai ciudatel, cantitate mai mica,fără asa mari dureri de burta...Si culmea in a-6-a zii de ciclu a curs ceva foarte roz...asa a fost si in prima zii de ciclu...tot roz după care mai maro
Madalina.d
Scris: Thursday, March 24, 2022 10:25 AM
Nivel

Ana marya wrote:
As mai avea o singură întrebare??aceasta analiză beta hcg indica si in cate săptămâni sunt?mie calendarul pe care il aveam in telefon imi indica ca pe 8 martie ar fii fost perioada de ovulatie, si asta ar fii cam 4 săptămâni.dar valoarea beta indica mai mult,nu?culmea ca pe 24 februarie la ultimul ciclu a fost mai ciudatel, cantitate mai mica,fără asa mari dureri de burta...Si culmea in a-6-a zii de ciclu a curs ceva foarte roz...asa a fost si in prima zii de ciclu...tot roz după care mai maro

Poate indica oarecum și varsta sarcinii însă nu exact. Tu trebuie sa calculezi în funcție de data ultimei menstruații, de atunci începi sa numeri săptămânile. Practic ai avea azi fix 4 săptămâni. Când o sa mergi la ecografii, vei vedea ca pe raportul medicului vei avea 2 date - nr de săptămâni în funcție de data ultimei menstruații și nr de săptămâni în funcție de măsurătorile bebelușului (aici poate varia de la o ecografie la alta - spre exemplu la mine ultima data bebe era cu 3 zile mai mare). Legat de ultima menstruatie, iti recomand sa scrii pe grupul de gravide, acolo sunt mai multe fete care poate au trecut prin ce ai trecut și tu și te pot lamuri. Mai jos ai linkul către grup.

https://forum.7p.ro/gravidutele-noastre-dragi---63.aspx?g=posts&t=19432&p=6
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.