Bebelusul tau cum raspunde la diversi stimuli ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, March 27, 2006 2:00 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cand a inceput sa raspunda la diversi stimuli, cand a inceput sa rada, sa zambeasca, sa se incrunte ?

Ce face daca ii vorbesti rastit ? Dar daca ii canti ?
Dar daca aude zgomote ?
Kiki
Scris: Monday, March 27, 2006 6:41 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Daca ii vorbesc rastit sau il cert, intai face ochii mari si apoi rade la mine, de numai sa il cert nu mai imi arde; daca fac curat cu aspiratorul se uita curios la el (ce zgomote scoate cutia asta!), la masina de spalat se uita cum se vad hainele rotindu-se prin hublou. Daca il pup cu zgomot rade cu gura pana la ceafa, nu numai pana la urechi. La zgomotele tari si bruste se sperie, face ochii mari si plange uneori (daca tuseste cineva langa el face ochii mari, daca striga tati Gooollll! incepe sa planga...). daca rad la el sai ii zambesc, nu e cazul sa mai zic ca rade (mai nou rade in hohote daca fac si eu la fel)...
De cantat nu am incercat ca nu am de gand sa traumatizez bietul copil cu vocea mea de privighe-cioara....
Elia
Scris: Tuesday, March 28, 2006 1:56 AM
Nivel: Guest

Fetita mea e mica-mititica, dar deja vad ca imi recunoaste vocea. Cand plange ca ii e foame, pana o aranjez in pozitia potrivita, daca ii cant sau ii vorbesc, se linisteste si asteapta. Daca nu zic nimic, plange pana cand primeste sanul.
Mirandolina
Scris: Wednesday, March 29, 2006 11:28 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Nici macar nu e nevoie sa-l cert, numai daca simte ca vocea are un anumit ton si lasa buza jos, se strâmba si se pune pe plâns. De cele mai multe ori când ma vede si când vorbesc cu el începe sa râda, uneori chiar în hohote. Daca îl iau în brate si îl ridic desupra capului si îi zic "Hopa sus, baiatu' mare", râde în hohote, de zici ca se îneaca.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 29, 2006 12:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Matei inca de cand era mic reactiona la vocea mea, a lui tati si, in special a lui buni (a bunicutului). Bunicutul e febletea lui:moare de dragul lui cand il vede.Pana si mersul in picioare se transforma intr-un fel de alergat spre buni hohot . Raspunsul la vocea mamei si a tatalui este absolut fireasca, pentru ca fatul in uter auzea zilnic de mii de ori pe zi aceste voci, deci e firesc sa fie mai linmistit la auzul unor voci cunoscute.Mai reactioneaza la anumite melodii ascultate in timpul sarcnii.

Mai tarziu, reactiona la muzica, la straini prin zambete sau reticenta, iar acum, daca ii spun ca nu are voie si se simte din voce ca deja sunt scoasa sin sarite (in general cand atinge mouse-ul si tastatura fac spume), se uita cu okii mari la mine, eu ma uit in okii lui serioasa, se uita in jos, lasa gurita asa :( si incepe sa oracaie pe ceas pana in 30 de secunde. Odata pus in patut e suparat inca cateva secunde, si gata, balciul e ca si uitat. Si interdictia de a pune mana pe tastatura si mouse la fel banghead ...

Matei s-a incadrat in toti parametrii descrisi in cartea "mama si copilul", carte unde scrie pentru fiecare luna in parte ce ar trebui sa faca un copil la o anumita varsta. La unele lucruri pot spune ca a reactionat mai devreme (rostogolitul de pe o parte pe alta, statul pe burta, ridicatul in picioare, in skimb la altele mai tarziu:statul in fundulet, acceptarea legumelor, mersul in picioare (o mare obsesie a mea:dom'le, daca copilul la 7 luni si 10 zile s-a ridicat singur in picioare si la interval de cateva zile a inceput sa mearga singurel cu sprijin de mobila nu de noi, parintii, de ce a inceput asa tarziu sa mearga in pcioare, adica la 1 an si cateva zile?)

In carti scrie ca intre 1 an si 1 an si 3 luni copilul ar trebui sa-si dea drumul singur la mers, dar, pana cand nu l-am vazut cu okii mei cum face mai mult de 10 pasi singur, nu m-am linistit. Acum facem circ daca, odata pusi pe jos, aterizam in carut cand e vremea de mers acasa, noroc ca nu il pot lasa foarte mult pe jos, ca ma doare pe mine cocoasa plans .

Revenind: cartea "mama si copilul" a lui Capraru este extraordinar de buna si din acest punct de vedere, cum ca puteti determina singure acasa daca copuilul reactioneaza bine si la timp la stimulii adecvati varstei lui.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 29, 2006 12:33 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Si, pentru ca ma inceput un mini-jurnal in alta parte (pe ul alt forum), il voi continua aici.

Iata primele si nu neaparat ultimele "performante" ale lui Matei:

primul zambet: a doua zi in materniate
prima baitza:la 9 zile de la nastere
prima plimbare cu masina in afara orasului: o luna
prima lacrima: o luna si 4 zile
primul zambet constient: o luna si 17 zile, ora 23.00
primul biberon:2 luni si 21 de zile
si-a bagat singur suzeta in gurita (pura intamplare...):3 luni si 10 zile
s-a intors dupa burta pe spate:3 luni si 16 zile
i-am introdus primul aliment:suc de morcov:3 luni si 20 de zile

primul ras in hohote: 4 luni si 7 zile
s-a intors de pe o parte pe burta: 4 luni si 16 zile
si-a bagat piciorul in gura: 6 luni si 3 zile
a stat in fund fara sprijin :6 luni si 24 de zile
a stat in 4 labe :7 luni si o zi
s-a ridicat in picioare: 7 luni si 9 zile
a stat in picioare cu sprijin mai mult de 5 minute:7 luni si 13 zile
a facut primul pas singur, dar cu sprijin: 7 luni si 14 zile
a mers in 4 labe: 7 luni si 21 de zile
a mers de-a lungul patutului: 7 luni si 22 de zile
s-au simtit dintisorii in gingie:8 luni si 9 zile
au iesit mugurii dintisorilor:8 luni si 12 zile
a spus mama: 9 luni si 3 zile (acum nu mai spune :wink: )
primul Craciun: 9 luni si 16 zile
prima masa pasat cu furculita:10 luni si 24 de zile

Revin cu detalii, ca am mai facut ceva progrese!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.