Bebelus nu reactioneaza la nume
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Dana23
Scris: Wednesday, September 16, 2020 10:05 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/16/2020
Buma mamici am o fetita de 9 luni care nu reactioneaza tot timpul cand o strig pe nume dar daca aude zgomote sunte reactioneaza cauta cu privirea se uita este ceva normal bebelusi vostri la ce varsta au reactionat la nume ?
Anitta76
Scris: Wednesday, September 16, 2020 10:13 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/11/2018
Dana23 wrote:
Buma mamici am o fetita de 9 luni care nu reactioneaza tot timpul cand o strig pe nume dar daca aude zgomote sunte reactioneaza cauta cu privirea se uita este ceva normal bebelusi vostri la ce varsta au reactionat la nume ?

Buna seara. Ati strigat-o mai des? Adica mai multe zile la rand? Eu am inceput sa o strig de pe la 4 luni tocmai pt a stii ca despre ea este vorba si pt a se obisnui sa imi raspunda. De cele mai multe ori imi raspunde, adica se uita la mine sau intoarce capul daca nu ma aflu in fata ei insa are si ea momente cand nu raspunde pt ca e acaparata de altceva sau are vreun obiect de studiat.
Spune vreun cuvant sau silaba?
Dana23
Scris: Wednesday, September 16, 2020 10:16 PM
Nivel

Incepand de pe la 7 luni am strigato pe nume pana la 7 luni mai mult o alintam zicandui altfel ,cand se joaca cu jucarile am observat sau ii atrage ceva atentia nu raspunde ma ingrijoreaza pentru am citit pe internet ca ar fi un semn al autismului
Dana23
Scris: Wednesday, September 16, 2020 10:21 PM
Nivel

Da spune mama tata da da na na
Anitta76
Scris: Wednesday, September 16, 2020 10:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/11/2018
Dana23 wrote:
Da spune mama tata da da na na

Atunci nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji. Totusi, la 9 luni nu cred ca ne putem astepta sa ne raspunda de fiecare data.
Tzepii
Scris: Thursday, September 17, 2020 2:50 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Uite cateva articole pr tema asta:
https://focusflorida.com/speech-therapy/when-a-child-doesnt-respond-to-their-name-speech-language-pathologist-insights/
https://www.webmd.com/brain/autism/news/20070402/new-early-clue-autism

Da ai dreptate, acest lucru este privit ca un semn de alarma pt. autism, dar nu este nimic sigur:
Researchers at the U.C. Davis M.I.N.D. Institute and ASHA, have found a child’s failure to consistently respond to one’s name by their 1st birthday is often one of the most consistent early indicators of autism spectrum disorder and other developmental delays.

This does NOT mean your child has autism – or any other condition. But it could

Presupun ca ati facut niste teste sa nu existe pur si simplu o deficienta de auz.

Cum evaluezi restul de 4 aspecte de aici?:
https://newsroom.ucla.edu/stories/five-early-signs-of-autism

Sper sa fie doar o ingrijorare nefondata si sa treceti cat mai repede peste acest subiect.
Dana23
Scris: Thursday, September 17, 2020 8:52 PM
Nivel

Inca nu am mers la un control Orl mai astept sa vad cum se dezvolta pana la varsta de 1 an nu m am gandit la un control orl pentru ca la sunete zgomote reactioneaza imediat
kali
Scris: Friday, September 18, 2020 10:44 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Orice ar fi, nu te grabi cu concluziile. Daca acesta e singurul semn de intrebare, probabil ca nu e nimic serios; stimuleaza copilul, joaca-te cu el... Urmareste evolutia in timp si nu uita ca niciun medic nu pune diagnostic de autism, cu certitudine, inainte de 3 ani.
Monica88
Scris: Tuesday, January 26, 2021 11:28 PM
Nivel

Inregistrat: 12/22/2020
Buna!La fel face si bebelusul meu de 9 luni daca e concentrat pe o jucarie sau pe ceva lucru nu raspunde cand il strig,dar in rest raspunde cand il strig.Cum mai e fetita dumneavoastra acum?raspunde la nume?
onoscenco_alina
Scris: Monday, December 26, 2022 11:47 PM
Nivel

Inregistrat: 12/26/2022
[quote=Dana23]Bună. Imi cer scuze dar as vrea sa va întreb ați rezolvat problema? Și noi suntem în aceasta situație doar ca fetita are 1 an și 2 luni
Si suntem foarte îngrijorați?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.