Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Bebelusii mananca prea multa carne
Conform unui studiu recent, copiii foarte mici sunt hraniti prost, ceea ce duce la instalarea unor obiceiuri alimentare incorecte si a obezitatii. Peste 50% din copiii între 13 si 18 luni mananca aproape aceleasi alimente ca si adultii. Pedopsihiatrul francez Marie-France Le Heuzey spune ca vina o poarta "societatea de performanta": "Ne felicitam cand bebelusul nu mai mananca cu biberonul, cand începe sa manance carne, cand creste". De aici apar erorile alimentare: 50% din copiii din aceasta transa de varsta consuma cartofi prajiti, bauturi carbogazoase si ketchup!
"Parintii se gandesc ca ajuta la crestere. De fapt, se întampla invers, pentru ca excesul de proteine suprasolicita rinichii bebelusului. Caloriile sunt utilizate pentru eliminarea acestor proteine, si nu pentru crestere", a explicat medicul Catherine Romain, pediatru la un spital din Paris. Carnea si mai ales jambonul si ouale sunt foarte grase, confera repede un sentiment de satietate, ceea ce face ca bebelusul sa nu mai aiba pofta sa manance legume.
SURSA |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| si eu am rarit carnea.Ii dadeam aproape in fiecare zi acum ii dau o zi da ,una nu si dac se poate mai si sar peste ele. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| La noi s-a intamplat ca tocmai din cauza Alexandrei sa ne imbunatatim alimentatia. Asa am renuntat definitiv la Delikat si noi si socrii mei, nu mai prajim mancarea, cartofi pai din consumatori innebuniti am ajuns sa-i vedem maxim de 2 ori pe luna. Deci eu zic ca ramane o mare bucurie ca pap aceeasi mancare cu a copilului meu adica o hrana sanatoasa. Nu mi se pare normal ca la 19 luni sa-i fac mancare separat; conform principiilor mele alimentare mancarea din oala mea este sanatoasa si pentru copila mea. Apoi societatea in care traim ne indeamna pe toti adultii sa mancam si sa traim nesanatos. Cat de frumos este flacaul de pe calul din reclama Malboro de-ti vine sa te si pui pe fumat sa fii la fel de cool, cat de grozava este mancarea de la Mc Donald si muuuuul mai ieftina decat cea facuta acasa , prajiturile ce sa ne mai chinuim sa la coacem cand le face frigiderul ( amesteci 3 carmazuri si hop ce bunatate ti-a iesit) iar sucul Prigat ( care personal il consider o spalatura) ii da o forta incredibila copilului de-i trebuie bona campioana la atletism. Nimeni nu se oboseste sa faca reclama la traiul sanatos. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| eu raman fara cuvinte in fata celor care se lauda ca au dat sarmale, chiftele si cartofi prajiti copiilor de la 6 luni si ma critica spunandu-mi ca din cauza mea copilul va ajunge un sclifosit si mofturos, intuind ei cu mintea lor ca pe viitor voi avea probleme cand nu va vrea sa manance orice. recunosc ca inca ii gatesc separat, iar carne ii dau cam de 3-4 ori pe saptamana si numai peste, pui sau vitel de lapte. am niste vecini cu o fetita de 1 an si jumatate careia ii pun in biberon cand ies in parc fanta de portocale acidulat. nu mi-a venit sa cred cand am vazut. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Sunt in totalitate de acord cu o alimentatie sanatoasa in ceea ce priveste copilul, numai ca eu degeaba as incerca sa fac o mancare pe care sa i-o pot da Brianei si din care sa mancam si noi, pentru ca ea nu vrea absolut nimik altceva in afara de clasica mancare de bebelusi....la prima vedere sau pentru cei care nu o vad exact cum reactioneaza la masa, m-ar putea condamna si pe mine, spunand ca eu sunt cea care imi voi face copila pretentioasa la mancare. Ma rog la Dumnezeu sa vina mai repde ziua in care Briana va manca si bucatele mai mari ca sa putem schimba meniul, si in care va cere ea sa pape, fara sa urle cat o tine gura ca ii dau de mancare.La ce cred ca aud vecinii mei de 4 ori pe zi, probabil ca nu ar fi de mirare sa-mi trimita politia pe cap, pe motivul ca imi torturez copilul ..rad dar nu-i rasul meu, ca sa zic asa, dar la noi a ramas in continuare un chin ora de masa. Asa ca indiferent ce papa copiii altora,mai sanatos sau mai putin sanatos, mi se pare magie facand comparatie cu mine . Pofta buna pitici la orice bunatati va dau mamicile voastre. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| g_nicoleta2000 wrote:La noi s-a intamplat ca tocmai din cauza Alexandrei sa ne imbunatatim alimentatia. Asa am renuntat definitiv la Delikat si noi si socrii mei, nu mai prajim mancarea, cartofi pai din consumatori innebuniti am ajuns sa-i vedem maxim de 2 ori pe luna. Deci eu zic ca ramane o mare bucurie ca pap aceeasi mancare cu a copilului meu adica o hrana sanatoasa. Nu mi se pare normal ca la 19 luni sa-i fac mancare separat; conform principiilor mele
Subscriu 100%..am renuntat la vegeta, la piper si la orice alt condiment cu exceptia buruienilor. Nu mancam prajit, decat in mod exceptional iar cartofi prajiti cred ca n-am mai mancat de mai bine de un an. Si nici nu le ducem lipsa. Se intampla sa ii facem si mancare separat, pentru ca noi nu mancam zilnic (,) carne, dar lui ii dau, si facuta doar la cuptor sau fiarta. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| oare e cineva care nu si-a modificat obisnuintele culinare de cand a venit bebele?Tin minte ca ca mai demult a fost o postare de genul "Noi ne-am adaptat preferintele culinare dupa nevole lui bebe adica gatesc mai dietetic" la care eu desteapta si atotstiutoarea am ripostat ca niciodata n-o sa fac asta si nu concep sa stric mancarea dupa poftele lui bebe.Ehei, a mai trecut apa pe Dunare de atunci si iata-ma gatind fara vegeta, fara sare la kg,fara prajeala si multe alte "fara" se gasesc in oalele mele |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu am renuntat la cateva obiceiuri culinare care le aveam inainte, dar nu prea multe. Nevoita sa tin o perioada un regim dietetic am ramas de mult cu obisnuinte de atunci, asa ca dupa diversificare la Cristina, am inceput rapid sa mancam amandoua aceeasi mancare. Pur si simplu pt ca a mea nu se deosebea prea mult de nevoile ei, asa ca am mai renuntat si eu la cate ceva. Cu tati insa e alta poveste. Desi se fereste si el de sosuri grase si de prajeli, el mananca mai sarat ca noi (dar isi adauga in farfurie), desi a renuntat si el la sare multa. Nu va pot descrie ce sarat gateste soacra mea. |
|
|