cea mai buna prietena a mea e gravida in 2 luni; la un ciclu de 60 de zile, asa l-a avut de cand o stiu; v-am mai povestit de ea; ultima menstruatie a avut-o in decembrie la un accident de masina (provocata de socul in sine); 2 saptamani mai tarziu a ramas gravida (DIN PRIMA INCERCARE) in conditiile in care ea nici nu avea ovulatie demonstrata; nu se gandea ca poate avea un bebe si nici nu isi dorea unul;
acum e in culmea fericirii si cat de mult o iubesc si ma bucur pt ea, aseara am plans de tristete; ea trebuia sa fie femeie de afaceri si eu mamica; dar rolurile noastre se inverseaza pe zi ce trece;
|
am vazut multumesc mult Doina o sa incerc
|
Fetelor, incercati sa nu mai luati asa personal unele lucruri; era vorba de o comparatie intre 2 religii, 2 culturi; unde se vorbeste despre majoritatea oamenilor, in niciun caz despre toti oamenii; exceptii de la reguli exista pretutindeni, o padure de foioase mai are si cate un conifer ratacit, sau uscaturi;
cred ca nu m-am facut prea bine inteleasa cand vorbeam despre un simplu obicei turcesc, care chiar nu se gaseste la noi, poate ca nu l-am explicat suficient de bine; in fine;
si bineinteles ca viata pe care o traieste fiecare, specificul muncii pe care o depune si alte sacrificii te obliga la unele compromisuri; asta nu inseamna ca suntem mai buni sau mai rai, ci doar altfel
|
Mon1 wrote:Buna dimineata, fetelor! Eu imi iau temperatura vaginal si ma minunez. Ieri 36.5. Azi 36.7 - ziua 6 de la cm. Abia ieri am scapat de urati. Bebe te rog sa intervi si sa ma sfatuiesti ca habar nu am.
singurul sfat pe care pt sa ti-l dau este sa continui; vedem la sfarsitul ciclului cum arata sau in cel mai bun caz in saptamana 3 a ciclului menstrual (dupa ovulatie)
ele variaza; nu sunt identice in fiecare zi; n-ar fi exlus ca maine sa fie iar mai scazuta temperatura; oricum, variatia e ff mica, asa ca poti sa stai linistita; daca ti-ar creste cu vreun grad, te-as intreba daca ai racit; dar asa, nu e cazul
|
Mary eu sunt mereu impresionata de modul in care gandesti; pentru ca desi cunosti foarte bine tot ce tine de religia crestin ortodoxa, esti o femeie moderna, care adapteaza toate aceste aspecte la specificul prezentului nostru; si mai presus de toate, esti o femeie cu suflet; atat tu, cat si Nanny, stiti sa traiti in armonie si echilibru si pana la urma cel mai important lucru pe pamantul asta este sa fii un om bun la suflet si sa fii un exemplu pentru ceilalti;
desi poate ca eu nu impartasesc viziunea voastra cu privire la religie, sunt total de accord cu felul in care traiti voi si va respect
|
bereea wrote:Daca citeai cu atentie ce am scris mai sus, vedeai ca si in Romania faceam acelasi lucru de mic copil-asa era mama mea.Deci nu e numaidecat o chestie de "cultura"
oki, am inteles; dar la ei este un pic diferit; nu contest igiena nimanui dar ei chiar au o cultura din acest aspect; si mie mi-a fost greu la inceput sa ader la ea; sa iti zic de ce: ei isi invata corpul sa mearga la toaleta in fiecare dimineata, apoi baie, apoi activitatile fiecaruia; mie m-a fost greu la inceput sa imi oblig corpul sa se comporte asa; dar am zis ca este un obicei foarte sanatos; si sincer poti sa il faci doar daca mananci la ore fixe, altfel n-ai cum;
cultura romaneasca in schimb: noi la birou suntem 3 firme pe etaj ce impart aceeasi baie; zilnic, dar absolut zilnic cineva face treaba mare la birou si miroase groaznic cel putin 2 ore dupa, in conditiile in care sunt bai fara geamuri si nicio aerisire nu face fata precum un geam; asta este cultura romaneasca, cu parere de rau, dar este adevarat; da, lasa curat in urma, nu sunt bai murdare precum intr-un spatiu public, sunt oameni educati, dar nu au aceasta cultura
felicitari tie ca stii si te comporti superior restului lumii
|
bereea wrote:
Iarta-ma, dar de cand ma stiu ma spal de fiecare data dupa treaba mare...e o chestie de igiena in familie, nu tine de religie.In Italia, e obligatoriu sa ai bideu in baie si la asta foloseste.
traiasca Italia
|
t-mihaela wrote:Ajungi sa vezi ca crestinismul nu e buricul pamantului.
da si nu; adica ajungi sa vezi parti bune si parti rele ale altor lumi; dar partile alea bune, care nu se regasesc la noi, cu siguranta pot fi preluate in familie; si ma refer la orice, de la facutul dusului dupa fiecare treaba mare (inexistent in cultura noastra), la lasatul pantofilor murdari si plini de microbi la usa afara (daca ai noroc sa nu iti fie furati ) la cina obligatorie in familie in fiecare seara (superb ) la spiritul commercial al turcilor innascut, la hospitalitatea lor din hoteluri si multe altele;
nu sunt de accord cu postul lor, este groaznic si iti poti imbolnavi serios stomacul; nu sunt de accord cu spiritul de patriotism pana la moarte (daca ii zici unui turc ceva de rau de Turcia, ajungeti sa va omorati), nu sunt de acord cu faptul ca in unele sate si orase mici femeia chiar este supusa;
pana la urma, daca avem posibilitatea sa calatorim si sa vedem si alte traditii, trebuie sa fim destepte si sa preluam doar ce e bun, nu si ce e rau
va pup pe toate fetelor si
|
Mary, bunica mea le-a citit pe amandoua, si Coranul si Biblia; si mi-a spus ca se aseamana in proportie de 80%; iar diferentele deriva oarecum din respingerea Coranului a faptelor miraculoase din Biblie; ei nu cred in minuni; dar bunica mea a fost foarte impresionata de asemanarea lor
|
t-mihaela wrote:
Bebe, fa-ti viata frumoasa cu omul de langa tine, nu lasa religiile pamantului sa va desparta.Dumnezeu nu are religie, religiile le-am facut noi sa avem acum teme de discutii.Priveste lumea cu ochii si mintea deschisa ,Familia ta va intelege si tu insati nu permite sa ti se faca ordine in casa ta.
multumesc Mihaela, ma regasesc in gandirea ta temerile mele sunt mai degraba de natura sociala decat religioasa; cred eu ca odata ce calatoresti prin lume si vezi alte culturi, ajungi sa vezi lumea cu alti ochi
|