Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| De cateva zile am observat ca Maria transpira foarte mult: cand doarme, dar mai ales cand suge la san. De obicei e imbracata in maieut sau un tricou subtire, iar in casa nu sunt mai mult de 27grade...ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca nu transpira ca i-ar fi cald si oricum...dupa ce papa, cel putin, zici ca tocmai i-am facut baie(mai ales la capsor). E normal sau ar trebui sa-mi fac griji? ...bblusii vostri transpira mult? |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Misha, am vazut postata undeva,pe forum,o poza cu David al lui Kiki,dupa ce a papat!Ziceai ca tocmai a iesit de la dus! Asa ca mai sunt si altii... |
|

| Da, Miri...problema este ca transpira asa doar de cateva zile...nu transpira asa nici cand au fost caldurile alea mari...ar putea fi o lipsa de calciu?
|
|

| Misha,referitor la hipocalcemie:
"semne ale hipocalcemiei :convulii,tetanie(inclestarea miinilor sau a gurii).Hipocalcemia este rara la sugarii mari pentru ca alimentatia copilului mic este foarte bogata in calciu(este predominant lactata),se certifica cu niste analize determinate din sange :calcemie(calciu total ) si calciu ionizat iar daca acestea sunt scazute se suplimenteaza cu administrare de calciu." |
|

| Multumesc,Miri! |
|

| Nu ai pentru ce,sper ca te-ai mai linistit! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nu-i obligatoriu sa fie vorba despre o hipocalcemie, deoarece Bri are hipercalcemie si exact cum spunea si Miri despre David, daca vedeti in ce hal transpira va uimiti; dupa ce se trezeste perna de sub capshorul ei este uda pana pe partea cealata ( perna mare de adult ) ...si eu am pus pe seama calcilui prea mult. Dar de transpirat ea a transpirat rau de mica mica, mai ales la palme si la talpi, chiar si cand era mai racoare avea piciorusele de ziceai ca i le-am bagat sub jetul de apa. Eu zic ca nu ar trebui sa-ti faci probleme mai ales ca este totusi foarte cald, iar 27 grade nu sunt chiar putine. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Pe Sasha o schimb de cate 5 ori pe noapte. Transpira foarte mult.
Voi cum va descurcati cu caldura-trasnpiratia si aerul conditionat sau ventilatorul?
Eu folosesc aerul conditionat si mi-e cam frica sa nu raceasca, dar alta solutie nu am. Aici sunt 38 grade C si clima este umeda. Umiditatea din camera ajunge in timpul zilei la 80...dar folosesc umidificartorul ca altfel nu poti respira, simti ca te sufoci! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mie una mi-a fost teama sa folosesc aerul conditionat chiar si atunci cand era exagerat de cald...la modul ca erau 32 grade in casa . Trecerea dintr-o camera cu aer in alta fara era foarte mare si exact de asta mi-a fost teama sa nu raceasca; dar a suferit tare rau de caldura. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Stiam ca daca transpira cand mananca e semn de lipsa de fier, la noi asa a fost |
|
|