|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/11/2007 Mesaje: 818
| Am si eu o intrebare....nu stiam unde sa o postez....Bianca nu mai papa de mult de la san,doar lapte formula si acum un pic depiure de banane sau suc de mere...iar seara cereale in laptic.Dar de cateva zile nu mai vrea sa bea laptic,mamanca foarte bine doar la masa de dimineata,pe parcursul zilei jumatate fata de cum papa inainte si seara la portia de cereale la fel,100,100 si ceva de ml.In loc de 200.Sa fie din cauza caldurii?sau din cauza gingiilor?sa fie din cauza piureului de banane?cu toate ca i-am dat calgel si nu se mai plange de vreo durere.In carte scrie totusi ca intre 5 si 6 luni copiii mananca mult mai putin.bebeii vostri de 5 sau 6 luni cat papa pe zi? |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| ANDREEA&BIANCA wrote:Am si eu o intrebare....nu stiam unde sa o postez....Bianca nu mai papa de mult de la san,doar lapte formula si acum un pic depiure de banane sau suc de mere...iar seara cereale in laptic.Dar de cateva zile nu mai vrea sa bea laptic,mamanca foarte bine doar la masa de dimineata,pe parcursul zilei jumatate fata de cum papa inainte si seara la portia de cereale la fel,100,100 si ceva de ml.In loc de 200.Sa fie din cauza caldurii?sau din cauza gingiilor?sa fie din cauza piureului de banane?cu toate ca i-am dat calgel si nu se mai plange de vreo durere.In carte scrie totusi ca intre 5 si 6 luni copiii mananca mult mai putin.bebeii vostri de 5 sau 6 luni cat papa pe zi?
copiii au un puseu de crestere la 3, 6, 9 si 12 luni si atunci pot sa manance fie mai mult (unele mame se sperie ) sau mult mai putin. la varsta ei nu ar fi exclus sa ii iasa dintii si, de regula, inapetenta este unul dintre simptome. nu te speria in mod deosebit, poate fi si de la caldura. eu zic ca daca refuza mancarea mai mult de 3-4 zile, poti sa o duci la medic.
si apoi mai tine cont de o treaba: copiii sunt f diferiti intre ei, mananca diferit, au preferinte diferite si au si ei "toane" ca noi, adultii. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Mai exista posibilitatea ca bblusei tale sa-i placa mai mult hrana solida si s-o prefere pe aceasta din urma, cum hrana diversificata la aceasta varsta nu primeste decat o masa, mesele de lapte nu prea le mananca cu placere. la mine asa s-a intamplat. |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/11/2010 Mesaje: 187
| fetelor am si eu o problema fetita mea a refuzat sanu de la 4 luni desi aveam lapte a mai dupt pana la 6 luni doar noaptea am trecut pe formula la inceput manca bine a refuzat si formula aptamil si am schimbat cu nan ha la indicatia doctorului fiind si alergica a mancat forte bine di acum iar refuza laptele se poate sa se plictiseasca de gust? |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Au si ei perioade in care sunt mai mofturosi, cand sunt bolnaviori, dar isi revin. Daca ati trecut pe solide, vei observa ca apetitul pentru lapte va scadea. Nu-ti face grji sa incepi sa cauti alt lapte...ofera-i-l in continuare pe cel cu care se impaca bine si o sa vezi ca nu va renunta. |
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si Shiraz a mea nu mai vrea titza ,asa de vreo trei zile incoace tipa isteric daca o pun la titze.Bucuria mea ca mie nu-mi place sa alaptez ,ma mulg si-i dau din sticla si cum nu am nici mult lapte papa si formula si-i place mult de tot!Principalul este sa manance si a mea chiar are pofta cateodata mananca si 240 ml. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| rares a papat titi pana la 1 an si de la 6 luni si formula+ papa diversificata pe etape ce vreau sa spun este ca pe la 2 ani de abia mai bea lapte seara si putin,a avut o perioada cand nu prea vroia,acum mai am un pic si inchiriez o vacuta,ar bea si in loc de apa...au perioade |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| iti inteleg bucuria shirel |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| shirel wrote:Si Shiraz a mea nu mai vrea titza ,asa de vreo trei zile incoace tipa isteric daca o pun la titze.Bucuria mea ca mie nu-mi place sa alaptez ,ma mulg si-i dau din sticla si cum nu am nici mult lapte papa si formula si-i place mult de tot!Principalul este sa manance si a mea chiar are pofta cateodata mananca si 240 ml.
Probabil isteata a vazut ca vine mai mult din biberon Pofta buna,printesa |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Shirel, ai alaptat-o exclusiv pana cum? Daca da, cred ca trece printr-un growth spurt si pana te adaptezi tu cu lactatia l;a cererea ei crescuta o sa faca cateva zile figuri si tu o sa ai impresia ca nu mai ai lapte suficient...daca nu, si-i dadeai completare, era inevitabila situatia de acum. Oricum vad ca tu iti doresti intarcarea si va doresc sa fie usoara si sa creasca mare si sanatoasa si cu formula! Dar ma bucur ca pompezi si ii dai cat mai ai. Orice picatura de la tine ii intareste mai mult sanatatea. |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| delfinasa wrote: Shirel, ai alaptat-o exclusiv pana cum? Daca da, cred ca trece printr-un growth spurt si pana te adaptezi tu cu lactatia l;a cererea ei crescuta o sa faca cateva zile figuri si tu o sa ai impresia ca nu mai ai lapte suficient...daca nu, si-i dadeai completare, era inevitabila situatia de acum. Oricum vad ca tu iti doresti intarcarea si va doresc sa fie usoara si sa creasca mare si sanatoasa si cu formula! Dar ma bucur ca pompezi si ii dai cat mai ai. Orice picatura de la tine ii intareste mai mult sanatatea.
Eu mai am lapte dar uite i-ar am intrat in tratament cu antibiotice asa ca renuntz total la-i dat lapte de al meu.Drept sa-ti spun nu vad nici o difentza in nimic daca alapteaza sau mananca lapte praf poate statistic se spune ca acesti copii sunt mai sanatosi sau nu se prea imbolnavesc .Cunosc multi copii care au fost alaptati pana la 2-3 ani si crede-ma au trecut prin toate virusii posibili cu intrarea lor la gradinitza si iti spun sincer au fost chiar mai bolnavi decat alti care consumau formula si mamele erau mirate de asta deci eu nu cred in miturile astea mai deloc normal ca laptele meu este mai sanatos si mai ieften dar daca nu mai vrea eu nu fortez lucrurile ,copii cresc asa de frumos si de sanatosi si cu lapte formula plus ca Shiraz este mare se dezvolta frumos si incepe sa manance si cornflour in lapte. Mie im mod personal nu mi-a placut sa alaptez ,sa ma pompez dar am facut-o cu Eden 8 luni,cu Oshri 6 luni si cu Shiraz 4 luni ma gandesc ca la al patrulea nu il voi alapta deloc. Halal mama aaa! |
|
|