Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/25/2006 Mesaje: 258
| Cum era de asteptat Erik al nostru a devenit cam alintat, mai ales dupa vacanta in tara, cand a trecut din brate in brate.
Voi incerca sa il dezvat, incet , incet.....
Aveti ceva sfaturi? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| [quote=mammatilerik]Cum era de asteptat Erik al nostru a devenit cam alintat, mai ales dupa vacanta in tara, cand a trecut din brate in brate.
Voi incerca sa il dezvat, incet , incet.....
Aveti ceva sfaturi?[/quote]
Da, dar acum pic de somn...sper ca maine sa imi amintesc, ca am in minte o intreaga polologie, specifica mie, vorba lunga ce sunt .... |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Stelutze, ti-ai amintit ? Ma intereseaza si pe mine, ca deja m-a terminat cu statul in brate si dupa ultima criza pe care am avut-o de durere in dreptul operatiei, nu prea imi mai vine sa stau cu el numai in brate.
Problema e ca daca il las jos si nu are chef sa se joace, vrea in brate si urla pana cand il iau.
Deci? Ti-ai amintit ceva ? |
|

| Daca copilul "s-a invatat" in brate, adica a fost invatat in brate, odata ce constientizeaza ca in brate la mami isi gaseste alinarea, linistea si confortul, nimic nu il va determina sa "uite" acest "refugiu".Poate doar trecerea timpului dar, odata ce copilul stie ca indif.ce va face, (cade, se loveste usor, vrea ceva anume ce ii este interzis) tot in brate va fi mai bine.
Poate ar da roade, dar mult mai greu, ca copilul sa fie dezobisnuit de acest obicei, la fel cum a fost obisnuit:pas cu pas, nu deodata.Azi il tii in brate numai dupa mese si inainte si dupa somn, peste cateva zile renunti la una din ele, dar, in orice caz, nu la primul plans sau scancet al copilului tzop il brate, ci te duci la el, langa patut, eventual tragi un scaun langa patutul lui, ii vorbesti cateva minute, il mangai, ii canti ceva, apoi pleci pt cateva minute (2-3, in functie de copil, de temperamentul copilului, de modalitatea de plans a lui).Revii peste cateva minute tot cu mangaieri, cu vorba buna, cu cantece, apoi iar pleci.
Daca copilul deja sta in fundulet, ii poti da in timpul cat iesi tu din camera o jucarie draga lui (veke) sau una noua (dupa caz, cum ii place copilului - Matei este fascinat de jucariile veki, cunoscute, ascunse de mine un timp, apoi redate).
Copilul poate fi pus in tarc pe un balcon protejat, in preajma naturii, a florilor sau in camera intr-un loc luminos, frumos colorat.E bine ca persoana care revine sa fie mereu aceeasi, adica sa stie ca kiar daca plange putin, cea care vine langa el este tot mama/bunica (ii este mai usor de a fi sigur pe sine, de a nu ii fi teama de abandon, el deja stiind cine anume vine la el).
Noi am intampinat ceva dificultati odata ce ne-am mutat din garsoniera in apartament, desi camera lui Matei era aproape identica.Si totusi se pare ca covorul mirosea diferit (fiind nou), lipsa oglinzilor de la dulapul nostru ii lipseau si inca cateva accesorii.In primele 2 zile Matei plangea numai ce ma apropiam de usa, ce sa mai spun cand ieseam.Plangea de ti se rupea inima, dar trebuia si eu sa merg la toaleta, sa ma imbrac, ca doar nu il scoteam afara in pijama sau in kilotzi , sa ii pregatesc mancarea, deci, am fost nevoita ca din cand in cand sa parasesc camera, avand grija ca din 10 in 10 minute sa ma intorc (Matei este mare si intervalul de 10 minute mi s-a parut potrivit pt.el).Cand intram in camera el deja nu mai plangea, dar era apatic, trist, iar imediat ce ma vedea ii revenea keful.Si asta a durat cateva zile, nu o eternitate, cum imi imaginam eu.
Acum intru si ies de la el din camera fara nici o problema.Uneori mai scanceste el, dar isi revine in cateva secunde de la iesirea mea din camera.
Cu perseverenta si intuitie parinteasca, cred ca orice problema ne-ar pune educatia copiilor nostri, o putem rezolva de asa natura sa ne fie si noua bine ca si parinti si sa le fie bine si copiilor.Eu una merg foarte mult pe ideea ca daca parintele nu este fericit, multumit, implinit, nici copilul nu poate beneficia decat de aceleasi sentimente nutrite de parinte.Deci, starea sufleteasca a parintelui primeaza, pt.ca apoi parintele, la randul lui sa aiba disponibilitatea necesara sa ii ofere copilul tot ce acesta are nevoie.Deci, daca tinutul in brate a copilului nu este o povara pt.tine c aparinte, e bine sa ramai la acest obicei.Daca in skimb tipetele copilului odata lasat din brate te inebunesc, poate e timpul de o skimbare lente de tactica.
Mult succes !
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Multumesc Stelutze ! O sa incerc sa aplic si eu o noua tactica |
|

| AdrianaC wrote:Multumesc Stelutze ! O sa incerc sa aplic si eu o noua tactica
Numai daca simti ca este prielnica atat pt.tine, cat si pt.Andrei....daca nu, ramane sa se dezobisnuiasca singurel, in timp ce va creste.Dar la Alice cuma fost?A vrut in brate sau nu a fost obisnuita asa?
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Si Sasha se obisnuise numai in brate, dar incet, incet am dezobisnuit-o si acum vrea in brate numai cand ori este foarte somnoroasa si nu poate sa adoarma, ori o doare ceva.
Eu am pus-o in patut si i-am dat in fiecare zi o noua jucarie, atarnata la carusel...o jucarie vesela, maricica, din plus care sa-i distraga atentia.
Acum are 3 jucarii noi pe care i le agat ori la carucior, ori la carusel, in fiecare zi, prin rotatie cate una...
Se ia cu ele si vorbeste in lb ei cu jucaria pana cand oboseste si adoarme. daca ii mai canta si melodia preferata de la carusel, deja ...uita ca mai vrea la mami in brate! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si eu am descoperit metoda asta., daca ii dau o jucarie noua am juma de ora de liniste .Insa cand e ora de culcare nu adoarme decat pe umarul meu leganata incet.in 5 minute e dusa asa ca nu ma deranjeaza prea tare. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Zilele astea, la noi nu mai tine nimic. Imi plange pana la o ora, o ora si jumatate, face spume la gura, dar nu renunta sub nici o forma. Incerc sa-l inteleg, la CLuj erau multi care se ocupau de el si le duce dorul. Dar acum nu suntem decat noi doi, tati si cu mine si avem multe altele de facut, eu am si de invatat...nu stiu cum o scoatem la capat de data asta |
|

| sousourel wrote:Zilele astea, la noi nu mai tine nimic. Imi plange pana la o ora, o ora si jumatate, face spume la gura, dar nu renunta sub nici o forma. Incerc sa-l inteleg, la CLuj erau multi care se ocupau de el si le duce dorul. Dar acum nu suntem decat noi doi, tati si cu mine si avem multe altele de facut, eu am si de invatat...nu stiu cum o scoatem la capat de data asta
Sousourel, ma indoiesc ca le simte lipsa celor de la Cluj...cred ca mai degraba oboseala acumulata la Cluj (oboseala pricinuita de evenimente multe, fete noi, activitati noi) acum il face sa refuleze.Plange pt.a se descarca.Cu multa rabdare si mangaieri (care nu dau rezultate pe moment), veti scapa de acest mic "hobby".La noi "hobby-ul" a durat cam 2 luni, sau putin mai putin, si a coincis cu skimbarea bisericii, diferentele de cor, de oameni si, in fiecare saptamana, in fiecare zi de luni, aveam meci de la o ora pana la 3 ore de plans neconsolat, timp in care puteam sa il iau in brate sa il legan, sa ii cant, sa il arunc in castani, sa ii zornai toate tigaile pamantului, sa ii pun aspiratorul in patut, sa curga toate robinetele din bloc, ca nimic nu il facea sa taca.
La un moment dat tacea, iar eu de la bucatarie sau baie inca il mai auzeam urland, desi saracutul deja tacea.Si seara, el dormea, si eu tot cu plansete in ureki ramaneam.Mergeam in market fara copil, si tot il auzeam plangand, de simteam ca dau in benga...noroc ca n-a durat prea mult, noroc ca nu am ajuns eu la balamuc sau ca Matei nu a patit ceva rau de la atata plans neconsolat.
Poate si la voi este ceva tranzitoriu.
Mult succes la examene si ...nervi de otel si nu in ultimul rand cat mai multa intelegere cu sotul, pt.a va ajuta si sprijini reciproc! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| stele_pe_cer wrote:
Sousourel, ma indoiesc ca le simte lipsa celor de la Cluj...cred ca mai degraba oboseala acumulata la Cluj (oboseala pricinuita de evenimente multe, fete noi, activitati noi) acum il face sa refuleze.Plange pt.a se descarca.Cu multa rabdare si mangaieri (care nu dau rezultate pe moment), veti scapa de acest mic "hobby".La noi "hobby-ul" a durat cam 2 luni, sau putin mai putin, si a coincis cu skimbarea bisericii, diferentele de cor, de oameni si, in fiecare saptamana, in fiecare zi de luni, aveam meci de la o ora pana la 3 ore de plans neconsolat, timp in care puteam sa il iau in brate sa il legan, sa ii cant, sa il arunc in castani, sa ii zornai toate tigaile pamantului, sa ii pun aspiratorul in patut, sa curga toate robinetele din bloc, ca nimic nu il facea sa taca.
La un moment dat tacea, iar eu de la bucatarie sau baie inca il mai auzeam urland, desi saracutul deja tacea.Si seara, el dormea, si eu tot cu plansete in ureki ramaneam.Mergeam in market fara copil, si tot il auzeam plangand, de simteam ca dau in benga...noroc ca n-a durat prea mult, noroc ca nu am ajuns eu la balamuc sau ca Matei nu a patit ceva rau de la atata plans neconsolat.
Poate si la voi este ceva tranzitoriu.
Mult succes la examene si ...nervi de otel si nu in ultimul rand cat mai multa intelegere cu sotul, pt.a va ajuta si sprijini reciproc!
Draguta ca de obicei! Hai ca m-am bine-dispus la faza cu aruncatul in castani inca nu am ajuns in faza asta, si azi deja mi-a dormit trei ore la pranz, dupa un circ de NUMAI o ora. Sa mai vedem si maine. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| eu locuiesc cu patintii mei deci era inevitabil ca iulia sa nu devina deja o alintata mama ii face orice pofta si acuma mica mea printesa nu vrea sa stea in carucior,face crize de plns daca ii iau sau nu ii dau deva ce are sau vrea in mana si asa .... |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/16/2008 Mesaje: 162
| si giorgia sa obisnuit in brate cat a fost bunica cu ea . dar adevaru cand a plecat bunica eu nu am mai luato in brate deloc, nu a plans , nimic . doar ca acum e obisnuita in pat cand o iau in brate plange . stie de brate doar dupa ce mananca 2 min si gata |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| giorgia wrote:si giorgia sa obisnuit in brate cat a fost bunica cu ea . dar adevaru cand a plecat bunica eu nu am mai luato in brate deloc, nu a plans , nimic . doar ca acum e obisnuita in pat cand o iau in brate plange . stie de brate doar dupa ce mananca 2 min si gata Si noi suntem la fel....ori singurica pe pat , sacunel de masa sau uneori chiar pe jos , ori in rotobil , masinutza , carucior sau tinuta de minutze pentru plimbarica. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/16/2008 Mesaje: 162
| dya wrote:Si noi suntem la fel....ori singurica pe pat , sacunel de masa sau uneori chiar pe jos , ori in rotobil , masinutza , carucior sau tinuta de minutze pentru plimbarica. brava |
|
|