Bebe ragusit
Subiectul anterior · Subiectul urmator
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, July 12, 2006 8:10 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
L-am luat ieri pe Tudor de la ai mei putin ragusit! Nu tuseste, nu pare racit (nu-i curge nasucul, nu-i marait), dar are o voce... Ce as putea sa-i fac sa-i treaca mai repede, ca mor cand il aud cum gangureste! Am incercat sa-i dau ceiut cu lamaie, dar se pare ca nu e suficient! Daca pana acum aveam soprana in casa, acum am tenor!
leut
Scris: Wednesday, July 12, 2006 8:20 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Eu zic asa: ori te duci la medic, sa se uite in gat sau sa-l asculte la plamani, ori ii dai o lingurita dimineata si una seara dintr-un siropel. Stai sa-ti spun!
Alex a facut vaccinul antirujeoloc si la doua saptamani a inceput sa tuseasca. M-am dus imediat la doctor si mi-a spus ca nu are absolut nimic, cica s-a inecat cu saliva de parca eu nu stiu cum e. Nu m-am linistit, pentru ca Alex tusea si i-am dat sirop cam cinci zile si i-a trecut. O fi fost reactia la vaccin sau nu, eu mi-am facut datoria. Cert e ca Alex nu mai tuseste! Iti spun cum se numeste mai incolo pentru ca Alex doarme si am siropul la ea in camera!
sic
Miri
Scris: Wednesday, July 12, 2006 10:00 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Lenus, dar alte probleme aveti?De exemplu,sa nu vrea sa bea din biberon,sau sa pape...
Daca in rest e bine,eu zic sa ii dai siropelul indicat de Leut si gata!pupici
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, July 12, 2006 10:16 AM
Nivel

Nu, Miri! Tocmai i-am dat sa pape fructele si nu s-a saturat, asa ca i-am dat si un iaurt! Cu lingurita! Si nu zice nici "Pas!" Si nu e mofturici! S-a trezit pe la 8 fara un sfert, la 9.30 a adormit inca putin, pana la 10.30. A papat, iar acum ma gandesc sa-l scot afara!
Cred ca astept sa vad cum se cheama siropul lui Leut! Daca era mai mare, ii dadeam lamaie cu miere de albine si gata! Dar cum miere pana la un an nu se poate....
Miri
Scris: Wednesday, July 12, 2006 10:18 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Atunci chiar nu ai de ce sa-ti faci probleme!nu Daca refuza sa pape sau sa bea,puteai banui ca il doare gitul,dar asa...Poate a strigat mai mult,sau o fi batut vintul si el a stat cu gurita deschisa ,afara,mozolind vreo jucarie...
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, July 12, 2006 10:37 AM
Nivel

Posibil, ca ai mei l-au tinut mult pe balcon, la aer, unde el a alergat in voie in premergator (ai mei au un balcon imens!) Acum, nici nu pot sa-i dau telefon maica-mii, sa-i spun ca n-a facut bine, ca ea, saracuta, si-a dat toata silinta! Unde mai pui ca 4 nopti nu am stiut de trezit, mancare... Si nici nu e ceva grav! Cred ca de la chiuiala pe afara i se trage; mai ales ca din cauza stridorului el e foarte sensibil la caile respiratorii.
leut
Scris: Wednesday, July 12, 2006 11:03 AM
Nivel

Gata! M-am luat cu treaba si am uitat!plans
Bronchicum se numeste si e foarte bun. II dai o lingurita dimineata, dupa ce mananca si seara inainte de culcare.
Sanatate!sic
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, July 12, 2006 11:14 AM
Nivel

Leut, e de la farmacie, sau de pe la vreun Plafar?
leut
Scris: Wednesday, July 12, 2006 11:25 AM
Nivel

Eu l-am gasit la farmacie...hai sa-ti spun ce contine...
-tinctura de iarba de cimbru;
-tinctura de iarba grindelia;
-tinctura de soarta de Quebrachoras ;
-tinctura de radacina de ciubotica cucului;
si excipienti...benzoat de sodiu, mentol, ulei de eucalipt, sirop special de zahar, apa purificata...si contine alcool (de-aia trebuie sa-i dai mai putin decat e prescris...sa stii ca o lingurita dimi si una seara e dupa sfatul medicului, altul decat al meufool !)
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, July 12, 2006 11:51 AM
Nivel

Multumesc mult, Leut!pupici pupici pupici
leut
Scris: Wednesday, July 12, 2006 12:09 PM
Nivel

pupici sic
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, July 12, 2006 1:57 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Fetelor, voi dati preparate pe baza de tincturi la bebei asa mici?

Noi zilele trecute, cautand un siropel de tuse, si pt.ca medicul pediatru ne-a dat OK-ul pt.ceva natural, pe baza de miere, la plafar am constat cu stupoare ca doamna care vindea nu a fost de acord sa imi dea nici un produs pe baza de tincturi sau propolis, pe motiv ca copilul ste prea mic.Inin tincturi alcoolul se afla in procent mare (cm jumatate din vol.sau kiar peste)), iar concentratia nu este indicata suagrilor si copiilor pana in 3 ani.

Acum, nu stiu ce sa zic...eu nici acum, la 1 an si patru luni nu ii dau nici macar sa guste croissante 7 days cu sampanie (care mie imi plac foarte mult), tocmai din cauza concentratiei de alcool, fie ea si intr-o mica masura.

Leut, ai idee, scrie pe el ca se poate administra si sub trei ani?Sau macar are o tabela de administrare in functie de varsta?
leut
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:18 PM
Nivel

Stele, daca nu scria iti dai seama ca nu-i dadeam...si-apoi doctorul a recomandat!
Si-acum prospectul...

Nume: BRONCHICUM®
Producator: Rhône-Poulenc Rorer

Prezentare farmaceutica: Picaturi cu substante active pur vegetale. Pentru a combate mai bine efectele infectiilor cailor respiratorii superioare cu mijloace fitoterapeutice (plante medicinale), este indicata utilizarea combinatiilor de mai multe substante active. Flacoane a 30 ml Bronchicum picaturi.

Compozitie: 100 ml solutie contin ca substante terapeutic active: tinctura de cimbru (1:5) 22 ml, tinctura de sapunel (1:5), 19 ml, tinctura de coaja de quebracho (1:5) 14 ml. Alte componente: sirop special, ulei de eucalipt, mentol, etanol, apa pura. Cimbrul: are actiune bronhospasmolitica (calmeaza contractiile bronhiilor), expectoranta (favorizeaza eliminarea prin tuse a secretiilor bronsice) si antibacteriana (distruge flora microbiana ce a declansat afectiunea respiratorie). Radacina de sapunel actioneaza mai ales ca fluidifiant al secretiilor bronsice. Coaja de Quebracho: substantele din compozitia acesteia stimuleaza functia respiratorie. Combinarea proprietatilor acestor plante reuneste armonios efectele lor terapeutice si permite o actiune cuprinzatoare asupra inflamatiei acute sau cronice a mucoasei bronsice.

Indicatii: Afectiunile inflamatorii acute si cronice ale mucoasei bronsice.

Contraindicatii: Nu sunt cunoscute.

Efecte secundare: Rareori, iritatii ale mucoasei gastrice.

Interactiuni medicamentoase: Nu sunt cunoscute.
Posologie si mod de administrare: In absenta altor recomandari medicale, sunt indicate urmatoarele doze zilnice, administrate pe zahar sau cu ceai cald: adulti si tineri: cate 20-30 picaturi de 3-5 ori pe zi; copii intre 6 si 14 ani: 20 picaturi de 3-5 ori pe zi; copii sub 6 ani: dupa varsta, pana la 15 picaturi de 3-5 ori pe zi.

Avertismente: Contine alcool 29,5 vol.%. A se agita inaintea utilizarii Pentru picurare, tineti flaconul in pozitie verticala Avertizare pentru diabetici: 20 si respectiv 30 picaturi contin 0,24-respectiv 0,36-grame de glucide. In cazul diabeticilor, nu se va administra pe zahar
Informatii suplimentare: In cele ce urmeaza, am dori sa va mai oferim cateva informatii si indicatii, astfel incat suferinta dvs. sa se amelioreze cat mai repede cu putinta. In primul rand, daca afectiunea dvs nu se amelioreaza in cateva zile, consultati-va medicul. El este singurul care stie cum puteti fi ajutat. Ce este de fapt tusea? Tusea ce apare in afectiunile respiratorii este un important reflex de aparare a organismului, realizand eliminarea din caile respiratorii a unor corpi straini si a secretiilor. In cazul infectiilor cailor respiratorii superioare, se disting doua tipuri de tuse: tusea productiva, ce produce expectoratia, prin care se elimina factorii iritanti si secretiile bronsice. Aceste secretii incarca altfel caile respiratorii, aderand puternic de peretii bronhiilor. Tusea seaca iritativa este in schimb mai dureroasa. Cu acest tip de tuse incepe de obicei tusea din timpul "racelilor". In acest caz, factorii iritanti afecteaza puternic mucoasa arborelui respirator, ducand la distrugerea straturilor mucoasei. Centrul nervos al tusei este situat la nivelul sistemului nervos central, in prelungirea maduvei spinarii, in dreptul cefei. Ce mai puteti face daca se anunta o "raceala"? Recomandari generale: mult somn, multa liniste si mult aer curat (si in interiorul incaperilor). Abtineti-va de la fumat. In cazul "racelilor" si al febrei, copiii trebuie sa primeasca multe lichide. Daca sunteti afebril, puteti face o baie fierbinte. Prin aburii lor calzi, inhalatiile pot, de asemenea, sa va fie utile.
sic
SI inca ceva... lui Alex i-a trecut tusea!sic
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, July 12, 2006 2:43 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Multumesc, Leut, dar nu era cazul sa te superi.Eu doar m-am mirat ca un preparat pe baza de un amestec de tincturi sa fie administrat unui sugar.Kiar daca medicamentul a fost administrat la recomandare medicala, eu tot sceptica sunt, din cauza alcoolului, kiar daca produsul a dat rezultate.

Banuiesc ca ar fi ideal pt.un copil mai mare si/sau adulti (lucru care ma interesa de altfel in mod express, pt.ca eu am o tuse frecventa, deci m-ar interesa sa utilizez eu produsul, nu Matei).

Faptul ca pe prospect scrie "copii sub 6 ani" ma nemultumeste ca nu specifica o varsta anume, adica recomanda la modul general, ori medicamentele de bebei precizeaza clar niste delimitari de varsta.Mie una mi-e teama de alcoolul continut, nu de plantele in sine.Acum...fiecare decide ce si cum da copilului luisic ...
leut
Scris: Wednesday, July 12, 2006 3:12 PM
Nivel

Mai, Stele...care suparate frate?
Prospectul trebuia sa fie vazut de Cute!
Cand m-oi supara pe tine, ai sa stii!ras yes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.