Bebe nu mai vrea papa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 4:06 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
REDUCEREA APETITULUI DUPA VARSTA DE 6 LUNI

Ritmul de crestere al copilului incetineste dupa varsta de 6 luni. De unde in primele 4 luni el ia in medie cca 750g / luna, incepand cu luna a 4-a ia in greutate in medie cca 500g / luna, si apoi din ce in ce mai putin.

Este posibil ca la aceasta varsta, 6 luni, bebelusul sa fie deranjat si de aparitia dintilor si de aceea sa manance mai putin. Unii chiar ar dori sa treaca din nou la alaptat la san sau papa cu biberonul, iar altii chiar refuza sa mai manance.

O solutie ar fi sa ii lasati sa manance cu degetelele din castronel si in acelasi timp sa incercati sa le dati si voi cu lingurita.

E posibil sa fie nevoie sa treceti la 4 mese / zi. Daca apetitul tot nu apare nici dupa aceasta masura, atunci trebuie sa mergeti cu el la un medic pediatru pentru a va asigura ca este sanatos. Poate fi doar o etapa de mofturici sic .

Andi&Mariuca
Scris: Sunday, April 30, 2006 6:07 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Eu am alta problema cu mancatul: copilul meu - care este alimentat exclusiv de la san - nu mai vre sa suga!!! fiecare alaptat a devenit un cosmar pt mine! se zbate la san, tipa, scuipa sanul, inghite f mult aer, molfaie sanii... nu mai stiu ce sa ii fac! daca pana acum in 5-10-15 minute tragea tot si era satul, de cateva zile trebuie sa ma rog de el si cate 45-60 minute... si nu va imaginati ce nervi imi fac! are tendinta de a se juca la san uneori, de a adormi alteori... noaptea pare sa suga mai bine in sensul ca fiind pe jumate adormit nu are chef de joaca...
sanii ii molfaie cu cea mai mare placere dar lapte nu mai trage decat daca ma chinui eu sa il astept cate 30 minute... cand il vad asa ciufut, eu ii dau suzeta si la revedere... nu suport sa imi molfaie sfarcurile... nu
sa fie oare de la faptul ca i-am dat tot mereu suzeta si nu poate trai fara ea?
sa fie oare de la faptul ca aproape o luna i-am administrat - la recomandarea medicului - mucilagiu de orez cu bibe?
sa fie oare ca nu mai am lapte? cand am incercat completare cu formula de Humana 1 scuipat si a tipat ca din gura de sarpe...
de cateva zile este un haos total in programul lui: mananca ba la 3 ore ba la 5... de cele mai multe ori il las in ritmul lui si nu il trezesc si nici nu il infometez.. dar cred ca voi incepe sa il las sa urle de foame inainte de a-i mai da sa suga, poate asa va manca...
aaa, mai este un aspect: eu l-am nascut cu 3.800 si azi are, la trei luni, abia 6.100 kg... mie mi se pare ca a luat si putin in greutate... adica in jur de 700 gr pe luna... cam la limita... nu vreau sa ma compar cu alte cazuri dar am vazut si am auzit de copii care la 3 luni au 7 kg sau chiar peste (si unii nascuti cu mai putin sde 3.8 kg)...
oare sa mai insist cu suplimentul ala sau nu?oare oare oare

ca sa nu mai zic de faptul ca inca manaca de doua ori pe noapte, uneori chiar de 3 ori... din nou, nu vreau sa ma compar cu altii dar... unii copilasi alaptati nu mai mananca noaptea de la 6 saptamani... am incercat cu oferirea ambilor sani seara dar... nici un efect! intre ultima masa dupa baita si prima masa de noapte cel mai mult au trecut 6 ore dar de regula sunt 4-5 ore... de regula, la fiecare masa eu ii dau ambii sani pt ca altfel nu se satura!nu mai pricep nimic...banghead banghead banghead
AdrianaC
Scris: Sunday, April 30, 2006 6:52 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Andismom wrote:
Eu am alta problema cu mancatul: copilul meu - care este alimentat exclusiv de la san - nu mai vre sa suga!!! fiecare alaptat a devenit un cosmar pt mine! se zbate la san, tipa, scuipa sanul, inghite f mult aer, molfaie sanii... nu mai stiu ce sa ii fac! daca pana acum in 5-10-15 minute tragea tot si era satul, de cateva zile trebuie sa ma rog de el si cate 45-60 minute... si nu va imaginati ce nervi imi fac! are tendinta de a se juca la san uneori, de a adormi alteori... noaptea pare sa suga mai bine in sensul ca fiind pe jumate adormit nu are chef de joaca...
sanii ii molfaie cu cea mai mare placere dar lapte nu mai trage decat daca ma chinui eu sa il astept cate 30 minute... cand il vad asa ciufut, eu ii dau suzeta si la revedere... nu suport sa imi molfaie sfarcurile... nu

Si ce face cand ii dai suzeta ? Tace? Pentru ca in cazul asta inseamna ca nu ii era foame, ci vroia doar sa suga. Daca nu tace, atunci vezi sa nu aiba alt disconfort si de aceea sa se foiasca la masa.

Andismom wrote:
sa fie oare de la faptul ca i-am dat tot mereu suzeta si nu poate trai fara ea?

Nu cred. Orice invat are si dezvat.

Andismom wrote:
sa fie oare de la faptul ca aproape o luna i-am administrat - la recomandarea medicului - mucilagiu de orez cu bibe?

Nu e cam mult ca durata ? A avut diaree sau de ce ? Asta stiu ca se da numai cand are diaree si nu se da pe termen asa lung. Andrei mai face kk ? De cate ori pe zi si ce consistenta, culoare ? Poate e constipat si de aceea se foieste. Si al meu se foieste la san cand vrea sa faca kk.

Andismom wrote:
sa fie oare ca nu mai am lapte? cand am incercat completare cu formula de Humana 1 scuipat si a tipat ca din gura de sarpe...

Nu cred ca nu mai ai lapte pentru ca Andrei a luat bine in greutate. In plus, vezi daca iti plange dupa ce mananca si vezi si tu, incearca sa te mulgi. Cum simti sanii ? Plini?

Andismom wrote:
de cateva zile este un haos total in programul lui: mananca ba la 3 ore ba la 5... de cele mai multe ori il las in ritmul lui si nu il trezesc si nici nu il infometez.. dar cred ca voi incepe sa il las sa urle de foame inainte de a-i mai da sa suga, poate asa va manca...

Lasa-l in pace sa manance cand vrea el. Poate incearca sa isi schimbe programul sa treaca la 4 ore.

Andismom wrote:
aaa, mai este un aspect: eu l-am nascut cu 3.800 si azi are, la trei luni, abia 6.100 kg... mie mi se pare ca a luat si putin in greutate... adica in jur de 700 gr pe luna... cam la limita... nu vreau sa ma compar cu alte cazuri dar am vazut si am auzit de copii care la 3 luni au 7 kg sau chiar peste (si unii nascuti cu mai putin sde 3.8 kg)...

Andismom, nu ai calculat tu bine. Daca zici ca are 3 luni si 6100g, iar la nastere a avut 3800g, inseamna ca a luat (6100-3800)/3 = 766g/luna ceea ce e foarte bine pentru ca in primele 4 luni de viata ia cca 750g/luna.

Deci el ar fi trebuit sa aiba la 3 luni 3800g + (750g x 3) = 6050g. Deci din punctul asta de vedere stati bine. Parerea mea este sa nu ii bagi supliment pentru ca deocamdata bebe evolueaza bine numai cu lapticul de la tine.

Andismom wrote:
ca sa nu mai zic de faptul ca inca manaca de doua ori pe noapte, uneori chiar de 3 ori... din nou, nu vreau sa ma compar cu altii dar... unii copilasi alaptati nu mai mananca noaptea de la 6 saptamani... am incercat cu oferirea ambilor sani seara dar... nici un efect! intre ultima masa dupa baita si prima masa de noapte cel mai mult au trecut 6 ore dar de regula sunt 4-5 ore... de regula, la fiecare masa eu ii dau ambii sani pt ca altfel nu se satura!nu mai pricep nimic...banghead banghead banghead

Si Andrei al meu mananca de 2 ori pe noapte si are 5 luni si jumatate. Asta este, pana nu o sa fie el pregatit sa renunte la masa de seara, o sa ii dau cand cere.
miraa
Scris: Sunday, April 30, 2006 8:51 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
andismom bebele tau se comporta normal...si al meu se trezeste noaptea si papa...si e mai marisor...si papa numai san...am incercat noi un soi de diversificare,dar baza e lapticulras iar milan papa cand vrea el...cateodata la juma de h,alteori la 4 ore...eu consider ca a luat bine in greutate..si inca bebele tau nu are inca 3 luni..asa se observa dupa tickeroare multa rabdare mamicopupici
sousourel
Scris: Sunday, April 30, 2006 10:55 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Anca, draga, daca face mofturi la supt, poate fi de la faptul ca nu ii este foame. Lasa-l pe el sa ceara papa... mai exista si perioade mai confuze, dar cand incepe sa-si faca un program, se regleaza el singur. Nu cred ca e o idee buna sa-l lasi (acum e marisor) sa stea asa de mult la san. Se va invata sa te ia drept suzeta. Mai bine te retragi si il lasi m inim o ora. DAca te uiti im "mama si copilul" vei gasi scris ca un copil agitat trebuie lasat acest interval de timp, caci altfel nu va suge cum trebuie. Hai curaj, toate am trecut prin asa ceva si e doar temporar! pupici
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 30, 2006 11:01 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Andismom wrote:

Te-ai intrebat daca acei copii care iau mai mult in greutate sunt intr-adevar sanatosi, sau cel putin peste cativa ani vor fi?Medicii pediatri sustin ca atata timp cat copilul ia in greutate multumitor, ceea ce insemana sa fii pe undeva in jurul limitei inferioare, e ok.Cei care iau excesiv in greutate pot avea mai tarziu diverse tulburari, desi nu este o regula.Se dezvolta mai greu din punct de vedere al motricitatii.Cei care tind frecvent catre limita superioara a greutatii admise pe luna, trebuie indeaproape supravegheti, iar odata cu diversificarea sa nu ii poti da orice, din teama de a nu creste un porcusor.Uite-te la cati adolescenti obezi vezi pe strada...crezi ca s-au ingrasat din lipsa de afectivitate, sau asa, brusc, peste noapte?Nicidecum...parintii i-au imbuibat de mici cu vitamine, cu hormoni, cu mancare cat pentru 3 copii.

Apoi, daca copilul tau a luat cam 700 gr/luna din 750 , acum ce vrei, sa ia la fix?Pune-i copilului baterii, si o sa iti manance ca la carteras !

Eu zic sa te linistesti, alapteaza in continuare puiul, ca de luat in geutate ia.Se "joaca" atata la san si urla si tipa pentru ca laptele nu ii mai vine ca si pana acum, el marindu-se si avand nevoie de o cantiate mai mare de laptic.Il poti ajuta ca dupa fiecare alaptare, sa mai mulgi si tu putin, astfel ca secretia lacatat sa fie mai abundenta si bebe sa nu se mai kinuie sa extraga.

Una din cele mai mari greseli ale noastre, ale mamelor, este ca ne comparam copiii cu ai altora?Sa iti spun cat rau mi-am facut eu cand din toata maternitatea copilul meu era cel mai pricajit, cel mai slabanog si cu lungimea cea mai scurta?Sa iti mai spun ca a afost CEM MAI URAT COPIL DIN MATENRITATE in zilele respective, cat am stat eu in materna?Sa iti mai spun ca pana la 4 luni imi venea sa mor cand veneam de afara de la plimbare cu Matei, comparand neincetat evolutia si aspectul copilului meu cu toti purcelinii alimentati in exces si/sau cu lapte praf din parc?

Poate e bine sa iti mai spun de prietene, sau mamcii din parc care imi spuneau ca la numai o luna de viata copilul se trezeste ziua la fix 3 ore si noaptea la 5-6 ore?In timp ce al meu nu avea un asemenea program?

Gandeste-te cum ca copilul tau e unic si are un ritm propriu de dezvoltare si comportamentpupici .
Vesna
Scris: Sunday, April 30, 2006 1:18 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Andismom, fetele ti-au dat sfaturi bune. N-as avea ce sa mai adaug. Doar ca suntem alaturi de tine!
Nu te impacienta, Andrei ar putea trece prin "criza de la 3 luni". Dar va trece! Parerea mea este sa nu insisti cu suplimentul, copilul a luat bine in greutate doar cu lapticul tau. Si daca e vesel si multumit ca stare generala, stai linistita!
Miri
Scris: Sunday, April 30, 2006 8:16 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Subscriu si eu la ce au spus fetele!
Puiul tau a luat bine in greutate,nu te mai stresa!nu
Elia
Scris: Sunday, April 30, 2006 11:41 PM
Nivel: Guest

Anca, e lucru stiut ca la 3 luni (ca si la 6 saptamani, 6 luni si nu mai stiu cand) copiii au in general un puseu de crestere, iar atunci, un timp (pt unii cateva zile, pt altii cateva saptamani) nu le ajunge laptele, sau, cum zicea stele pe cer, nu sunt multumiti cu debitul, li se pare ca vine prea incet si se lenevesc, nu mai vor sa traga. Nu ne-ai spus de cat timp dureaza agitatia asta a lui Andrei.

Si fata mea trece prin puseul de crestere zilele aste (cel de la 6 saptamani la noi) si ma dispera, tot asa molfaie sanul la majoritatea supturilor, mananca cate o ora. La fiecare supt imi apare sticla cu formula ca o solutie salvatoare, dar rezist eroic, pentru ca stiu ca e doar aparent o solutie, care poate crea numai probleme.

Despre luatul in greutate, sa stii ca cele 750 de grame minim pe lua care sunt considerate la noi minim in primele 4 luni, nu corespund cu ce se recomanda in America, la ei e mai putin, mi se pare 450 de grame sau 550, si sunt convinsa ca difera de la tara la tara. Si chiar si asa, copilul tau e in grafic. Si copiii mai grasuti si cei mai slabuti pot si atat sanatosi cat si bolnavi, greutatea nu garanteaza sanatatea copilului.

Linisteste-te, o sa fie totul ok.
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, May 1, 2006 6:47 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Anca, Tudor a ajuns la 6 kg la 4 luni si tot nu am disperat asa... Atat timp cat ia in greutate si nu scade, nu ai de ce sa iti faci probleme.
Rabdare multa, ca trece ea si faza asta!sic
Miri
Scris: Friday, May 12, 2006 7:53 AM
Nivel

Ne apropiem de criza de la 6 luni?banghead banghead banghead
Sara nu mai vrea sa suga!Pina acum ,noaptea nu aveam probleme,o puneam la sin si lipaia vreo 5 minute apoi somnic.Dimineata incepeam cu san,iar peste zi inca otura pe la titi!
De ieri,abia am reusit sa o fac sa suga de doua oriplans
Acum s-a trezit ,am pus-o la san si se zbate si intoarce capul,semn clar ca nu-i trebuie!uff
Ce sa fac?Sa mai astept ,poate nu-i e foame,si sa incerc mai tirziu?
Sa incerc sa-i dau altceva sa manince?
Orice sfat ar fi bine venit...
Kiki
Scris: Friday, May 12, 2006 7:56 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

miri_haluca wrote:
Ne apropiem de criza de la 6 luni?banghead banghead banghead
Sara nu mai vrea sa suga!Pina acum ,noaptea nu aveam probleme,o puneam la sin si lipaia vreo 5 minute apoi somnic.Dimineata incepeam cu san,iar peste zi inca otura pe la titi!
De ieri,abia am reusit sa o fac sa suga de doua oriplans
Acum s-a trezit ,am pus-o la san si se zbate si intoarce capul,semn clar ca nu-i trebuie!uff
Ce sa fac?Sa mai astept ,poate nu-i e foame,si sa incerc mai tirziu?
Sa incerc sa-i dau altceva sa manince?
Orice sfat ar fi bine venit...

Mai asteapta, Miri! Nici David nu vrea papa...eu zic ca e din cauza bolii...nici san, nici biberon, nici mere pasate, nimic...Cred ca trebuie sa avem rabdare!
miraa
Scris: Friday, May 12, 2006 8:01 AM
Nivel

Inregistrat: 2/16/2006
pui mici reveniti-va ca speriati mamicilebottle pupici
Miri
Scris: Friday, May 12, 2006 8:05 AM
Nivel

Kiki wrote:

Mai asteapta, Miri! Nici David nu vrea papa...eu zic ca e din cauza bolii...nici san, nici biberon, nici mere pasate, nimic...Cred ca trebuie sa avem rabdare!

Kiki,dar grasunelul tau e ok cu greutatea,dar Sara daca mai da inapoi,cred ca o iau razna1Desi,aseara a papat 200 ml.de cereale cu lapte si mai tirziu un bibe de 150 ml.laptic.
Asa ca altceva papa,doar la tzitzi nu mai vrea sa munceasca!plans
Kiki
Scris: Friday, May 12, 2006 8:07 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

miri_haluca wrote:

Kiki,dar grasunelul tau e ok cu greutatea,dar Sara daca mai da inapoi,cred ca o iau razna1Desi,aseara a papat 200 ml.de cereale cu lapte si mai tirziu un bibe de 150 ml.laptic.
Asa ca altceva papa,doar la tzitzi nu mai vrea sa munceasca!plans

Da, e grasunel, dar vezi tu...luna trecuta a slabit 500 gr si acum a inceput raceala asta si sigur a slabit, adica vad eu, ma uit la el cand il schimb si a slabit sa stii...Normal, are un avans fata de Sara, dar zic eu ca dupa ce se vor insanatosi vor recupera ce pierd acum. pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.