Bebe nu are scaun
Subiectul anterior · Subiectul urmator
denisadenisa
Scris: Wednesday, February 20, 2008 8:35 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/24/2007
buna mamicilor si gravidutelor!
am o mica problema, sper sa fie mica:de cateva zile fetita mea nu a mai facut caca(intr-o zi f putin nu pot sa imi dau seama daca era diaree pentru ca in general scaunul ei era si este moale), ii dau numai piept. oare poate sa fie cauza si dintisorii, o mananca gingiile. azi merg la dr dar pana ajung poate imi spuneti si voi cate ceva!
leut
Scris: Wednesday, February 20, 2008 8:41 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
DAca trec trei zile nu prea e bine. POate sa fie agitata si sa nu mai manace bine. Poti incerca o jumatate de supozitor cu glicerina. Daca starea persista, in sensul ca e constipata in continuare, vorbeste cu doctorul pediatru.
Sanatate!pupici
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, February 20, 2008 8:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Denisa, in general sugarii care papa tatzica fac kk fara probleme asa ca daca bebe este costipat ar trebui vazuta de pediatru. Si Alex a inceput sa se constipe tot inainte de 2 luni, am inceput sa luam Debridat si ne-am inteles foarte bine cu el pana la 4 luni.
denisadenisa
Scris: Wednesday, February 20, 2008 9:29 AM
Nivel

ms de raspuns mamicilor!
ce este Debridat? sirop? sper sa nu fie nimic grav, agitata nu este deloc, chiar mananca f bine!
danab
Scris: Wednesday, February 20, 2008 3:26 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Debridatul este o suspensie si se prepara adaugand apa fiarta si racita

DEBRIDAT , trimebutinum

Compozitie: Suspensie buvabila: Trimebutina 1,2 g pentru prepararea a 250 ml de suspensie.

Actiune terapeutica: Trimebutina este un reglator al motilitatii digestive, care actioneaza asupra sistemului enkefalinergic gastrointestinal. Actionând ca un agonist enkefalinergic asupra receptorilor excitatori si inhibitori, trimebutina exercita o actiune stimulatoare în caz de hipomotilitate intestinala si o actiune spasmolitica în caz de hipermotilitate a musculatorii tractului digestiv. Aceasta reglare a fost observata de-a lungul întregului tract gastrointestinal. Trimebutina restabileste motilitatea fiziologica în cazul maladiilor functionale digestive, datorate tulburarilor de motilitate digestiva.

Indicatii: Simptomele polimorfe ale tractului gastrointestinal, renumite sub denumirea de sindrom de colon iritabil sau tulburari digestive functionale, în special dureri si crampe abdominale, spasme, balonari, diaree si/sau constipatie. La copii este indicat în colici, putându-se administra din prima saptamâna de viata a sugarului, în abdomenul cronic dureros si în tulburarile de tranzit intestinal.

Mod de administrare: Suspensie buvabila: (prin adaugare de apa fiarta si racita pâna la reperul de pe flacon) Adulti: 1-2 linguri de 3 ori pe zi. Copii: 1 ml/kg corp/zi divizat în 2-3 prize; sub 6 luni 1/2 lingurita de 2-3 ori pe zi; de la 6 luni la 1 an 1 lingurita de 2 ori pe zi; de la 1 an la 5 ani 1 lingurita de 3 ori pe zi; peste 5 ani 2 lingurite de 3 ori pe zi. Poate fi administrata direct cu lingurita sau amestecata în biberonul cu lapte.

Efecte adverse: Rar au fost observate reactii cutanate.

Prezentare: Flacon cu pulbere care contine 1,2 g trimebutina pentru prepararea a 250 ml suspensie.
denisadenisa
Scris: Thursday, February 21, 2008 9:35 AM
Nivel

ms de raspunsuri!
cu o jumatate de ora sa plecam la dr surpriza: a avut scaun, am sunat si mi-a spus sa nu mai merg!pentru astfel de probleme 2 lingurite de ulei de masline si s-a rezolvat!sanatate si voua si bebelusilor!
leut
Scris: Thursday, February 21, 2008 9:50 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Ce bine! yes
denisadenisa
Scris: Friday, March 7, 2008 5:11 PM
Nivel

salutare mamicilor si gravidutelor!
fetita mea, selin, face 4 luni pe 15 stiu ca e prea mica dar poate, poate stiti cum o pot dezobisnui de suptul degetelor, suzeta nu o ea dar stiu ca si ea la fel ca degetul iti poate deforma dantura! stiu asta de la o matusa de-a mea!
denisadenisa
Scris: Friday, March 7, 2008 5:16 PM
Nivel

am uitat sa precizez ca atunci cand sunt in preajma nu o las si nu face asta tot timpul, uneori uita
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, March 7, 2008 5:18 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Noi am avut suzeta ortodontica pana la 2 ani! Si o dantura de invidiat! ideea e ca de suzeta l-am dezvatat repede (nu mai e si gata), dar obiceiul cu degetele e mai greu de dezradacinat. Eu, personal, i-am introdus suzeta tocmai pentru ca doctorul pediatru mi-a zis ca instinctul de supt e normal, dar ar fi bine sa evit degetele, ca poate ramane cu tic pana la 7 - 8 ani.
Mai incearca cu suzeta; diferite tipuri si marci. Tudor a refuzat orice suzeta, mai putin ortodontica de silicon de la NUK.
denisadenisa
Scris: Friday, March 7, 2008 5:23 PM
Nivel

ms! suzeta ortodontica avem si noi, am sa mai incerc sper sa reusesc. dar nu e prea mica ptr suzeta? cand merg la vaccin am sa discut cu dr despre asta. tu de la cat i-ai dat suzeta?
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, March 7, 2008 5:55 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
vreo 3 saptamani avea... Daca stiam ce liniste ma asteapta, i-o dadeam din spital!!!!
denisadenisa
Scris: Wednesday, March 12, 2008 9:54 AM
Nivel

salutare!
ii dau fetitei mele vigantol, azi am scapat cu pipeta mai multe picaturi in loc de 2 mi-au picat 3-4 asta din greseala ca era f agitata. vreau sa stiu daca e vreo problema?
S.ELENA
Scris: Wednesday, March 12, 2008 9:43 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
denisadenisa wrote:
salutare!
ii dau fetitei mele vigantol, azi am scapat cu pipeta mai multe picaturi in loc de 2 mi-au picat 3-4 asta din greseala ca era f agitata. vreau sa stiu daca e vreo problema?

Nu este nici o problema, si mie mi se mai intampla uneori acelasi lucru (dar nu foarte des).
denisadenisa
Scris: Friday, March 21, 2008 7:55 AM
Nivel

mamicilor luni am fost sa-i fac vaccinul fetitei,mi-a spus d-na dr ca nu am mai luat in greutate dar s-ar putea sa fie mai multe cauze: laptele meu, poate o infectie urinara,poate ca asa este ea mai slabuta si mai inalta etc. mi-a zis sa-i dau supliment iar pe la 4 luni jum sa incep diversificarea. vreau sa va intreb daca in afara de san si supliment pot sa incep diversificarea mai devreme acum are 4 luni si o saptamana sau sa ii dau suc de mar.
pupici!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.