Bebe nervos
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tina
Scris: Monday, July 3, 2006 3:26 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Nu stiu daca am ales bine sectiunea in care scriu dar vreau sa va intreb si eu cate ceva despre comportamentul bebelusilor vostri.
De exemplu care este starea de baza a lor in cea mai mare parte a timpului , agitati sau calmi, veseli sau nervosi, zambareti sau plangaciosi ? Ce predomina in comportamentul lor ?
Si sa va spun si de ce deschid acest topic; Briana se trezeste plangand, se culca la fel, se joaca putin si o apuca plansul, cand mananca nu va pot descrie in ce hal poate sa planga la fiecare masa fara exceptie ( si de fapt este putin spus plans, urlete, ragnete banghead ) , noaptea nu stiu daca doarme 2 ore legate fara sa se trezeasca si sa planga putin, ii dau ceai, apa, lapte, suge putin si se culca la loc ( deci foame nu-i este ).
Concluiza mea este ca 85 % din timp Briana plange si este agitata, are o stare de nervozitate permanenta.
As vrea sa stiu daca si alti bebelusi fac la fel sau are a mea o problema ? Oricum, i-am descris de n ori pediatrei acest comportament dar se uita la mine ca la nebuni, ca de fiecare data cand a vazut-o era toata un zambet, la vaccin n-a zis nici pas...intr-atat cat sa zica lumea ce mama nebuna are bietul copil angel .
Ideea este ca nu stiu cum sa mai imi abordez copilul, ii cant, ma joc cu ea...cand intra in priza nimik nu mai e bun. La finalul zilei suntem chiauni si eu si mama si tata si sotul meu, iar noi doi nici dupa somn nu putem spune ca avem alta stare. Mi se rupe inima ca ma simt neputincioasa in fata propriului copil si mi-e teama sa nu aiba ceva totusi care sa-i creeze aceasta nervozitate.
Roxanel
Scris: Monday, July 3, 2006 3:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Tina, la mine Antonia plange numai cand ii e foame, se screme prea mult sa faca kklici sau cand nu i se da atentie. Daca sunt mai multe persoane in camera si nimeni nu-i da atentie incepe sa se smiorcaie. Cum vorbesti cu ea sau o implici intr-o activitate tace ca prin senin.

Si Antonia se scoala plangand cateodata dar o iau in brate si se linisteste. La culcare nu plange niciodata. La mine functioneaza foarte bine d-na Suzi (aka suzeta) si care cand se fandoseste o linisteste instantaneu.

In rest Antonia se miauna. Cand ii e frig, sau prea cald, cand e plictisita de jucarii sau cand vrea sa fie schimbata. La mine cand plange si chiar nu stiu de ce iau la rand motivele si de obicei gasesc cauza.

1. Foame
2. KK sau pp
3. Cald sau frig
4. Plictisita sau fandosita

Cand e obosita se freaca la ochisor si se cam miauna dar nu plange. Nu stiu ce sa zic de Briana dar sper sa gasesti cauza. Poate o alinta mami si tati prea mult.sic
kali
Scris: Monday, July 3, 2006 4:08 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Alexia plange - a se citi ''urla''- doar cand e foarte obosita si nu poate adormi. In rest e un copil foarte vesel si vorbaret, se joaca singura, doarme -de obicei- toata noaptea... Mai maraie cand o las singura in camera, dar atat!
Mai are si ea momente in care vrea atentie, joaca impreuna cu mine, dar se face inteleasa fara plansete.
Tina
Scris: Monday, July 3, 2006 4:10 PM

deja imi vine sa ma sinucid .....as da orice sa aflu ce este cu fetitza mea ; ce-si doreste de e asa plangacioasa si mami nu poate sa-i ofere . E de abia ora 17.00 si sunt exoftalmica , am remuscari ca sunt momente in care ma enervez si pe ea , dar de fapt sunt suparata pe mine ca nu stiu ce sa-i fac .
Roxanel
Scris: Monday, July 3, 2006 4:25 PM
Nivel

Tina wrote:
deja imi vine sa ma sinucid .....as da orice sa aflu ce este cu fetitza mea ; ce-si doreste de e asa plangacioasa si mami nu poate sa-i ofere . E de abia ora 17.00 si sunt exoftalmica , am remuscari ca sunt momente in care ma enervez si pe ea , dar de fapt sunt suparata pe mine ca nu stiu ce sa-i fac .

Si eu ma mai enervez dar ma descarc pe barbatu-meu cand vine de la servici.ras Incerca sa io pasezi sotului cand vine de la servici, mai face si el bonding si te relaxezi si tu putin.
Tina
Scris: Monday, July 3, 2006 4:43 PM

N-am cu cine sa fac bonding banghead ...si cand aud cum plange tot eu ma duc..si nu pot oricum sa ma relaxez..poate doar sa plec de acasa
kali
Scris: Monday, July 3, 2006 4:50 PM
Nivel

Sa stii ca am mai auzit de copii asa nervosi, in general baietei (chiar am o prietena care a ajuns la capatul rabdarii din cauza asta), asa ca nu mi-as face griji in locul tau; nu cred sa o deranjeze ceva. Doar inarmeaza-te cu toooone de rabdare, ca n-ai ce face. Nici afara nu e mai linistita?
Tina
Scris: Monday, July 3, 2006 4:55 PM

Putin mai linistita pana i se face somn, si sa va tineti ce urla pana adoarme de se uita lumea la mine ingrozita ca ai senzatia ca i se intampla cel mai mare rau .Copilul prietenei tale este in rest ok, sanatos din toate punctele de vedere ? La el cum se manifesta nervozitatea ?
kali
Scris: Monday, July 3, 2006 5:01 PM
Nivel

Tina wrote:
Copilul prietenei tale este in rest ok, sanatos din toate punctele de vedere ? La el cum se manifesta nervozitatea ?

Da, e sanatos... doar ca e mai mic, are abia 2 luni. Plange incontinuu, pana se invineteste, nu se linisteste nici in brate (de disperare i-a luat leagan, ca se gandea ca-i place si sta, dar... NIMIC!, nu a avut succes), se trezeste noaptea sa suga dupa care nu mai adoarme pana dimineata... chestii din astea. Colici nu are, deci nu-i din cauza asta.
Roxanel
Scris: Monday, July 3, 2006 6:39 PM
Nivel

Tina wrote:
N-am cu cine sa fac bonding banghead ...si cand aud cum plange tot eu ma duc..si nu pot oricum sa ma relaxez..poate doar sa plec de acasa

Tina, eu stiu ca starea mamei se transmite la bb. Deci e posibil sa se agite caci te simte pe tine agitata. La mine asa a fost o perioada. Dupa asta am incercat sa ma calmez si sa ma imbarbatez singura dupa care se linistea si ea. Incerc sa rad de fiecare data cand sunt cu ea. Si ca sa ma calmez incerc sa ma prostesc la ea dupa care incepe sa rada si rad si eu cand ma gandesc ce puerila sunt. Iti mai aduci aminte toate sunetele pe care le faceai cu limba cand erai mica. Eu asa fac si ea incepe sa rada si se linisteste. Cine citeste zice ca am luat-o razna dar ce nu face omul la disperare. Razi tu si o sa rada si ea.pupici
kali
Scris: Monday, July 3, 2006 6:54 PM
Nivel

Da, Roxanel are dreptate!
Cand Alexia plange (sau o vad ca are intentia), rad si ma prostesc incat uita ca era suparata. La fel cand nu vrea sa manance.
lori16ro
Scris: Monday, July 3, 2006 7:13 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
eu am 2 copii, primul e agitat , nervos si plingacios, asa a fost de cind era mic si al doilea mereu vesel si ride , si are prieteni
asa ca daca consideri ca nu e bolnav , asta e temperamentul lui si te va suprasolicita multa vreme,

in afara de ceva calmante pentru mama si ceai "linistitor" pt bebe care n-are efect , i-ti doresc multa rabdare, si de cite ori ai ocazia incearca sa-l mai lasi cu cineva ca sa-ti incarci bateriile

bafta
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, July 3, 2006 7:38 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Tina, asa e dintotdeauna, sau de ceva timp? Poate asteapta dintisori... Incearca sa-i dai 2,5 ml Nurofen la culcare, vezi daca se mai trezeste plangand din somn noaptea. Si Tudor plangea cand manca, pentru ca isi atingea gingiile. Il apuca plansul si cand se juca, pentru ca se atingea cu jucarii peste gingii... Noaptea se trezea brusc de durere! Si toate au inceput in jur de 5 luni si ceva, ca la 6 luni si putin avea deja primul dintisor. La vaccin, am intrebat dr. daca poate plange din cauza dintilor si mi-a spus ca "NU!". Dupa cum se prezentau gingiile, trebuiau sa-i iasa pe la 8 luni, cica. Si, la nici o saptamana diferenta, aveam iepuras!
Tina
Scris: Monday, July 3, 2006 8:08 PM

Sincer agitata si cam plangacioasa a fost de la inceput dar in ultim avreme atinge niste culmi innebunitoare. Ma tot uit si eu in guritza ca zic ca apar dintishorii, dar nici urma de ei, o pipai mai mereu poate descopar ceva care ar putea sa o supere ...nimik...simt ca nu mai rezist si sunt convinsa ca-i transmit si ei starea mea, dar nu va pot explica ca e imposibil sa ramai calm in conditiile astea
Andi&Mariuca
Scris: Monday, July 3, 2006 8:45 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Aoleo si vai de tine saracuta! cand citeam ce ai scris imi venea sa plang pentru ca uite asa am avut si o perioada pana pe la trei luni si ceva in care am crezut de mii de ori ca voi innebuni, ca voi face infarct, ca ma va calca o masina (si chiar era sa mi se intample pt ca am luat un semafor pe rosu si veneau cateva masini in viteza spre mine!plans )!
te inteleg perfect si nu pot decat sa iti impartasesc din ale mele! pana acum vreo luna am fost efectiv isterica, ma certam cu toata lumea (inclusiv cu el!) si am inteles si eu ce inseamna cu adevarat sa iti pierzi si ultima farama de rabdare! din pacate este un cerc vicios: bebe te epuizeaza, tu esti mereu nervoasa si obosita iar starea ta o si ea... nu stiu cum sa iti spun sa iesi din asta... daca ma intrebi, iti jur ca nu stiu nici eu cum am reusit... poate multa rabdare, rugaciuni (ai incercat sa o impartasesti? se mai linistesc de obicei), cat mai mult in aer liber (si al meu urla frate in carucior de ziceai ca il omori nu alta dar a inceput sa ii placa si acum stie ca merge afara si tace!!!) pentru ca va dormi mai bine si vei avea si tu ragaz sa te mai relaxezi...
copilul meu a urlat ca al tau pana pe la 4 luni (e drept ca a avut colici, diaree, rino-faringita si alte cateva chestii "minore") iar toti medicii imi ziceai ca este normal... din cauza asta am fost cu el la nu stiu cati pediatri si toti mi-au spus ca este perfect sanatos si singura nebuna sunt eu! asa ca stiu ce neputinta infioratoare resmtiti cu totii acolo!plans uff
copilul s-a mai linistit odata cu trecerea la lapte praf si cu diversificarea... tot de atunci a inceput sa imi doarma noaptea insa de vreo saptamana sunt si eu ca tine, cu ochii bulbucati si nedormita... din nou... nu se stie din ce cauza...
el plange de regula cand ii este foame, este ud sau cu kk, il doare ceva, cand nu poate adormi si este foarte obosit sau, uneori, cand nu este bagat in seama si are chef de companie (adica tot timpul!). mi s-a mai intamplat si sa urle fara motiv aparent insa luat in brate se calma.
si, ca te ajut un pic (sper), iti recomand cu caldura si cu toata increderea gama Erba Vita, mai exact produsul Calma Baby care se gaseste numai in lantul Help Net si este un clamant pe baza exclusiv de plante si fructe (nu contine medicamente si deci il poti da fara retineri fetei) si care, spre stupoarea mea, are efect! eu i-am dat numai seara si a dormit mai bine. ii poti da insa si ziua, daca e chiar asa de agitata. pe prospect scrie ce si cat.
sper sa iit fie de folos! incearca, nu suint riscuri si poate te ajuta. daca nu te-am convins, intra pe google, da-i cautare pe produs si citeste cu ochisorii tai!
va pupam si sa auzim de o Brienuta cumintica!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.