Bebe la apa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, May 10, 2006 1:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
De luna viitoare il dau pe David la bazin...adica la inceput vreau sa vina instructoarea acasa si cand o veni vara o sa mergem noi...Voi dati copiii la bazin?
Kiki
Scris: Wednesday, May 10, 2006 1:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Am gasit pe net:

Mersul la piscina cu un sugar
De la 4 luni, bebelusul poate fi dus la piscina.
Nu folositi scutece normale, preferati costumele de baie care sunt de altfel obligatorii (in caz de "scapare solida" daca intelegeti la ce ne referim!) si, in plus, un costum de baie de aceasta dimensiune este atat de dragut! Nu demult au aparut scutece "speciale de baie" (de suprafete mari).
Preferati o piscina adaptata pentru cei foarte mici (cu saltele de infasat in vestiare si jucarii de apa de tipul covoarelor plutitoare si al cuburilor de burete).
Fiti atenti ca unele piscine nu accepta copiii sub varsta de trei ani, ca masura de securitate, cu exceptia cazurilor in care au cluburi de inot pentru bebelusi.
Faptul de a duce un copil la piscina de la cea mai frageda varsta nu va face din el un campion de inot! De altfel, nu acesta trebuie sa fie obiectivul vostru! Profitati mai bine de acest moment pentru a inmulti contactele corp la corp si alintarile cu bebelusul.

Cateva sfaturi pentru ca totul sa decurga cel mai bine posibil:

# Este indicat sa mergeti in "orele moarte", adica dimineata devreme sau la inceputul dupa- amiezei. Totusi, apa este mult mai "curata" dimineata deoarece este inlocuita noaptea.
# Obisnuiti-l mai intai cu locul, cu oamenii si cu sunetele care il inconjoara, inainte de a intra in apa (in aceste momente exista pentru el multe lucruri noi). Puteti, de altfel, sa instalati foarte bine un mic lighean cu apa si cu cateva jucarioare pe marginea piscinei. Aceasta schema clasica ii va crea o senzatie de siguranta.
# Insotiti-i toate tentativele cu vorbe si cantecele. Vocea voastra dulce si linistita il va invalui cu un climat de securitate care il va face sa isi uite teama. In cazul in care, din greseala, se scufunda, tu trebuie sa fii cel care ii explica ca nu este grav, chiar daca este neplacut.
# Nu ramaneti in apa mai mult de zece minute dintr-odata ci, mai bine, intrati de mai multe ori. Iesiti din apa imediat ce constatati ca pielea capata aspect marmorat, iar buzele i se albastresc si uscati-l frecandu-l viguros cu prosopul.
# Uscati-l dupa fiecare baie, chiar daca timpul este frumos, un bebelus isi regleaza mai greu temperatura decat voi.
# Prevedeti ceva consistent de mancare deoarece apa "face foame". Este indicat sa-i dati zaharuri lente la masa de dinainte de mersul la piscina, ca sa aiba de unde sa-si ia energia necesara. Si nu uitati gustarea de dupa baie!
# Inca o data, nu il fortati sa intre in apa sau sa-si introduca urechile (adica capul) in apa, daca pare sa nu ii placa sau sa-i fie frica.
# Preferati o persoana care se simte in largul ei in apa, deoarece bebelusul vostru simte toate temerile voastre (daca "voua" va este frica de apa, cum ar putea fi el linistit?).
# In sfarsit, nu il scapati nici o clipa din ochi, nici macar o secunda, indiferent daca este in apa sau pe marginea piscinei!

Sursa: lumeapiticilor.ro
Kiki
Scris: Wednesday, May 10, 2006 1:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Cum alegem colacul de baie
# Brasardele sunt indispensabile chiar daca adancimea apei nu este prea mare. Nu numai ca il sustin de la umar pana la cot, dar ii dau bebelusului libertatea de miscare care ii permite sa se joace pe nisip fara a le scoate si deci, fara riscul de a le uita la baia urmatoare.

# Nu - colacilor circulari (sub forma de pneu)! Nu va repeziti la ultimul colac Pokemon sub pretextul ca este la moda! Nu ati dori sa va vedeti bebelusul iubit alunecand prin gaura acestuia, nu-i asa? Bineinteles ca nu. In plus, va fi obligat sa il tina, ceea ce il va impiedica sa se joace liber. Categoric, nu are nimic atractiv... Ca regula generala, din perspectiva sigurantei, estetica trebuie sa fie ultimul criteriu in alegerea pe care o faceti! Asigurati-va, in special, ca colacul i se potriveste perfect copilului vostru, varstei lui, morfologiei lui etc. Din acelasi motiv puneti cruce colacilor scaun (gen barcuta). De altfel, comercializarea acestora este, incepand din 1998, interzisa.

# Vesta poate fi o solutie, in special modelele "cu chilot", care asigura vesta impotriva alunecarii. Cataramele sunt prea greu de desfacut pentru degetelele micutilor! Unele modele ofera un suport gonflabil pentru ceafa. Capul este astfel ferit de o imersie nedorita!

# Si mai perfectionate sunt costumele de baie - colac, formate din mici flotoare fixate pe imbracaminte, care se pot scoate progresiv. De preferinta dupa doi ani.



Indiferent de alegerea facuta, asigurati-va ca colacul are supape anti-retur care evita dezumflarea accidentala. Nu uitati sa le introduceti in interior pentru ca bebelusul sa se poata juca fara a se zgaria de acestea. Verificati, de asemenea, modul de prindere al inchizatoarelor pentru ca copilul sa nu si le poata scoate singur.


Colacul nu asigura o garantie totala impotriva inecului!
Chiar si cu el, ramaneti atenti in apropierea copilului!
Mai bine lasati copilul sa se balaceasca acolo unde atinge fundul apei cu picioarele si unde, in cel mai rau caz, va inghiti o gura de apa!

lumeapiticilor.ro
delfinasa
Scris: Thursday, May 11, 2006 6:11 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Pe la noi s-a incalzit vremea si cred ca daca o s-o tina asa cald in curand o sa-i scot piscina in curte, ii pun apa calduta si dupa-amiaza o scot si eu "la bazin" la balaceala...sa inceapa distractia de vara cu apa si valuri!!!yes yes yes
Elia
Scris: Thursday, May 11, 2006 8:25 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Si noi am cumparat piscina ca a fost cald rau saptamana trecuta, dar saptamana asta n-a trecut de 22 de grade, asa ca mai asteptam, dar cred ca saptamana viitoare o scoatem si noi in balcon (ca nu avem curte, dar avem un balcon mare). Sunt tare curioasa cum e piscina asta, ca inca nu am umflat-o.
taki
Scris: Saturday, May 13, 2006 7:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Fitness si gimnastica acvatica pentru copii

Sportul intareste oasele si creste rezistenta micutilor la infectii.

Gimnastica, inot, fotbal, tenis. Sunt sporturi care ajuta copiii in perioada de crestere, le intareste oasele, articulatiile, musculatura inimii, ferindu-i mai tarziu de afectiuni cardiace. Mai mult, exercitiile fizice le dezvolta gandirea, abilitatile practice si ii disciplineaza, facandu-i si mai rezistenti in fata infectiilor, pentru ca le dezvolta sistemul imunitar. "Micutii invata sa se coordoneze mai bine, sa fie mai vioi, mai atenti, mai echilibrati", spune Liora Zytcher, antrenor la Downtown din Bucuresti.

Karate, fotbal si tenis, dupa 9 ani

Antrenorii romani recomanda cam o ora de exercitii fizice pe zi, cel mai bine fiind ca ele sa fie practicate in cadru organizat pentru ca se dezvolta vointa, spiritul de echipa si competitie.

"Nu este bine nici sa se exagereze. Sunt parinti care isi dau copiii la antrenamente in ideea de a-i scoate campioni, dar aleg pentru ei un sport greu, care nu li se potriveste, le dezvolta excesiv musculatura si ii deformeaza", avertizeaza Cristian Popescu, antrenor la Danges Dim, recomandand practicarea tenisului, fotbalului sau karatelor dupa varsta de noua ani.

Programe de inot pentru bebelusi

In Romania nu s-au infiintat inca sali de fitness destinate numai copiilor, dar se gasesc numeroase cluburi unde poate fi practicat inotul. Exista programe chiar si pentru bebelusi. "Gimnastica acvatica se poate face de la varsta de 2-3 luni. Ii ajuta pe copii sa-si dezvolte mobilitatea la nivelul articulatiilor, intareste muschii spatelui, sistemul osos. Dupa varsta de un an, micutii pot face inclusiv scufundari", afirma Vania Limban, de la Active Center, care face un astfel de program la Hotelul Bucuresti.

Alte exercitii care stimuleaza cresterea sunt sariturile si intinderile la spaliere. "Daca cel mic nu merge la un club, este bun si tocul de la usa. Trebuie fixat un reper si atins de fiecare data cand se trece pe langa el", sugereaza Cristian Popescu.

Pentru coordonare sunt benefice exercitiile care presupun inversiuni ("mana dreapta pe piciorul stang", "mana stanga pe piciorul drept") si saritul intr-un picior, iar pentru dezvoltarea echilibrului sunt utili si bustenii din parc sau din fata blocului. "La inceput este bine ca micutii sa fie tinuti de manuta, apoi lasati singuri. Dificultatea exercitiului creste daca se acopera succesiv ochiul stang si drept", spune Cristian Popescu, adaugand ca acest lucru ii poate ajuta mai tarziu in practicarea unor sporturi cum sunt schiul, snow-board-ul sau ciclismul.

Printre exercitiile nerecomandate micutilor se numara ridicarea greutatilor, intrucat dezvolta excesiv musculatura si micsoreaza viteza si timpii de reactie, si genuflexiunile, deoarece deformeaza genunchii.

Cu 43% mai putina miscare

Statisticile Institutului de Cercetari pentru Probleme Sportive din Romania arata ca numarul tinerilor care sufera de afectiuni respiratorii, probleme la coloana sau afectiuni cardiace este in continua crestere, in conditiile accentuarii sedentarismului. "Infarctul la 30 de ani nu mai este acum o raritate", afirma Pierre de Hillerin, directorul institutului. El spune ca un studiu efectuat acum cativa ani a demonstrat ca baietii de clasa a IX-a si a XII-a pot face efort cu 43% mai putin decat generatiile din anii 1970 de aceeasi varsta.

Un alt studiu arata ca jumatate din militarii care alcatuiau corpul de garda al Facultatii Militare de Educatie Fizica nu ar fi fost capabili sa promoveze bacalaureatul la sport. "In aceste conditii, ar trebui reintrodusa in scoli obligativitatea celor trei ore de sport pe saptamana, iar odata cu intrarea pe piata a asigurarilor private de sanatate ar trebui acordate discounturi celor care practica sport", sugereaza Pierre de Hillerin.

Tot mai putini copii sunt implicati in activitati fizice si in strainatate. Un studiu facut in Marea Britanie arata ca doar 10a din micuti mai merg astazi la scoala pe jos, in timp ce 90a faceau acest lucru in anii 1970. La viata sedentara a copiilor contribuie si faptul ca exista locuri limitate de joaca.


Sursa: Evenimentul zilei
AdrianaC
Scris: Sunday, June 18, 2006 4:21 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17851
Eu as vrea sa o duc anul acesta pe Alice la inot la Dinamo, dar sa vedem. Deocamdata zice ca nu vrea, eu stiu oare
mihaela75
Scris: Saturday, September 9, 2006 9:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
fetelor, vreau s-o bag pe Daria in piscina mare ,pt. adulti.Ati mai auzit asa ceva,stiti pe cineva care face treaba asta?Mi-e cam teama de clorul din apaoareoare dauneaza pielii?
Alina
Scris: Sunday, September 10, 2006 9:08 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Mesaje: 18834
mihaela75 wrote:
fetelor, vreau s-o bag pe Daria in piscina mare ,pt. adulti.Ati mai auzit asa ceva,stiti pe cineva care face treaba asta?Mi-e cam teama de clorul din apaoareoare dauneaza pielii?


Da, Mihaela, clorul din apa poate fi daunator, atat pentru piele, cat si pentru respiratie (clorul in exces putand fi extrem de daunator ducand la intoxicatii respiratorii). Mie personal profesorul de inot mi-a recomandat sa nu-l bag pe Tudor pana la 3 ani. Acum depinde si de conditiile piscinei. La noi in tara se pune suficient de mult clor, poate in Canada e altfel, poate sunt piscine special pentru copii. Sfatul meu este sa te interesezi de concentratia de clor existenta in apa.
miraa
Scris: Sunday, September 10, 2006 9:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
Mesaje: 1390
uite ca la treaba cu clorul nu m-am ganditfool
eu il spal pe mi de la inceput cu apa calda de la robinet..asta nu e daunatoare?uff
Kiki
Scris: Sunday, September 10, 2006 9:23 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Miraa, nu are o concentratie atat de mare de clor. Daca era sa aiba o concentratie mare, sigur pana acum ii aparea ceva lui Mi.
Alina
Scris: Sunday, September 10, 2006 9:41 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Mesaje: 18834
miraa wrote:
uite ca la treaba cu clorul nu m-am ganditfool
eu il spal pe mi de la inceput cu apa calda de la robinet..asta nu e daunatoare?uff


Nu, spala-l linistit, cu toate folosim apa de la robinet, concentratia de clor din apa este in limite, in schimb ea creste atunci cand e vorba de piscine publice, pentru evitarea infectiilor si distrugerea microbilor.
Miri
Scris: Sunday, September 10, 2006 9:55 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
Miha, din cauza clorului existent in apa piscinei, ii pot fi afectate si mucoasele (ochi,nas, gura)...
Mare grija!
mihaela75
Scris: Sunday, September 10, 2006 5:01 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
Da,cred ca aveti dreptate,nu e bine.o sa intreb administratia blocului ce pun in piscina si cat.dar sunt sigura ca nu e bine pt. bebelusi ca apa e sarata de la substante,deci se pune en gros uff
Kiki
Scris: Sunday, September 10, 2006 6:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Miha, eventual puteti lua o piscina mica, din aceea gonflabila, in care puteti pune apa de la robinet, ca sa se balaceasca si ea langa voi.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.