bebe de 2 luni a racit
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tina
Scris: Thursday, March 30, 2006 7:27 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Briana s-a trezit in dimineata asta fornaita rau si cand ma uit mai bine avea mucii pe piept, ca sa zic asa, niste muci verzi de toata frumusestea uff ..ce e de facut ??? nu dau de pediatra si mai mult decat sa-i scot cu pompitza muccishorii din nasuc nu stiu ce sa fac
Mirandolina
Scris: Thursday, March 30, 2006 7:38 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Nu stiu ce sa-ti spun, pentru ca bebe al meu nu a racit de loc pana acum, probabil si din cauza faptului ca este alimentat numai de la san si a luat suficient de multi anticorpi de la mine, ca nu prea l-am cocolosit. Ai putea sa-i dai 2,5 ml Panadol Baby sau Nurofen, insa stiu ca se recomanda dupa varsta de 3 luni (eu i-am dat lui Calin dupa vaccinul de 2 luni, la sfatul medicului, preventiv).
delfinasa
Scris: Thursday, March 30, 2006 7:41 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Pai ii pui ser fiziologic si-i cureti narile bine sa poata sa respire si eventual ii dai niste ceai de fructe cu lamaie si poti s-o masezi pe piept cu Vaporub (sau ce unguent e pe-acolo pentru bebei care-i ajuta la buan respiratie cand sunt fornaiti) pana vorbesti cu pediatra sa-ti spuna ce medicamente sau siropuri ii poti da...eu aici am Tylenol pentru infants picaturi aromate, care e foarte bun si pentru febra, pentru orice raceala, atenueaza si durerile si pediatra m-a instruit sa-i dau cate 0.4ml/4 ore in caz de febra, nas infundat, dupa vaccin, preventiv, sa nu faca febra si sunt tare multumita de el...cred ca in tara echivantul ar fi Panadolul pentru copii, dar intai vorbeste cu pediatra sa-ti spuna ea exact ce si cum sa-i administrezi, sa nu-i dai nici un medicament fara sa ai aprobarea doctorei ei.
Kiki
Scris: Thursday, March 30, 2006 7:43 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Tina wrote:
Briana s-a trezit in dimineata asta fornaita rau si cand ma uit mai bine avea mucii pe piept, ca sa zic asa, niste muci verzi de toata frumusestea uff ..ce e de facut ??? nu dau de pediatra si mai mult decat sa-i scot cu pompitza muccishorii din nasuc nu stiu ce sa fac

Poti sa cureti nasucul cu ser fiziologic si spray cu apa de mare.
Probabil, pediatra o sa iti dea Vibrocil - care e tot pentru nasuc infundat.
AdrianaC
Scris: Thursday, March 30, 2006 8:22 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Tina, Briana mai are si alte simptome in afara de faptul ca i-a curs nasucul ? Are febra, e mai agitata, e mai molesita decat de obicei ?

Daca este numai nasucul, poti sa o stergi la nasuc si sa ii pui de 3-4 ori / zi niste ser fiziologic, nu mult, doar 3-4 picaturi in fiecare nara, si dupa cca 5 minute sa incerci sa ii scoti mucisorii cu pompita.

Daca nu are febra te sfatuiesc sa NU ii dai nimic, pentru ca medicamentul este medicament, nu este bombonica.

Urmareste-o atent si vezi daca face febra. Daca face febra (38) poti sa ii pui un supozitor cu Eferalgan de 80 mg. Atentie, nu poti pune decat 3 supozitoare in 24 ore, adica 1 la 8 ore. Daca in intervalul de 8 ore mai face febra, ii poti pune 1/2 supozitor novocalmin 300mg, numai daca febra trece de 38 grade.

Uita-te si daca e mai apatica, mai molesita sau mai agitata.

Tine-ne la curent !
Tina
Scris: Thursday, March 30, 2006 8:32 AM

Momentan febra nu are si nici agitata sau somnolenta nu este..dar m-am ingrozit cand am vazut ce muci are ( verzi la 2 luni ?????????? ) Plus ca de doua zile mi s-a parut ca tuseste dar nu eram sigura pentru ca ea se mai ineaca cu saliva cand se straduieste sa scoata sunete ( sa vorbeasca ) , dar acum sunt convinsa ca tusea.Offff si nu dau de pediatra uff uff uff
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 30, 2006 8:58 AM
Nivel

Tina, daca nu dai de pediatra ta, cauta un alt pediatru.Poate kiar aici pe forum mamicile din orasul tau (nu am retinut daca esti Bucuresti sau nu) te vor trimite la unul de incredere macar pentru acum, cand ai nevoie.

Copilul este foarte mic, iar marea majoritate a medicamentelor se prescrie DUPA 3 luni.Dar sunt si bebei kiar mai mici de 2 luni care racesc si medicii gasesc tratament adecvat (nu ca te-ar incalzi asta cu ceva).

Ideal este sa nu ajungi pe antibiotic, ca tot asa o sa o tii pana la adolescenta, pentru ca antibioticul amelioreaza pe moment, apoi creeaza teren propice revenirii problemei.

In afara pompitei si serului fiziologic, ce ti-au recomandat si fetele mai sus, eu nu i-as da nimic, nici macar Vaporub-ul asta (Capraru mi-a spus la 7 luni cand a racit Matei ca nu mi-l indica).

Stiu ca e greu sa te linistesti (eu eram ca fripta cand l-am auzit pe Matei fornait la 7 luni si nu am dormit toata noaptea numai sa se faca dimi sa-l sun pe medic...nici pe net nu puteam intra ca il trezeam pe Matei).

Suna la un alt medic de care ai auzit ca ar fi competent.Eu una nu iti pot recomanda nici unul, in afara Dr.Capraru.Urgentele le ia, sau, cel putin telefonic le preia daca considera ca nu e grav pentru a si consulta copilul.Pentru detalii, scrie-mi pe privat.Din pacate un al medic bun nici noi nu am gasit (Dr.Capraru este foarte in varsta si noi vrem sa avem un medic pedatru bun ani de zile, dar, deocamdata, slava cerului ca este el!)

Te pupic si:

Anaida
Scris: Thursday, March 30, 2006 9:30 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Si Razvan a fost racit la 2 luni si tusea destul de rau si avea un hârâit ca un astmatic. Mi-amintesc ca dra mi-a recomandat nurofen si antibiotic (amoxicilina), tocmai pt a scapa de acel hârâit. I-a trecut atunci imediat. Nici eu nu sunt de principiul administrarii antibioticelor (si niciodata fara indicatia medicului), dar sunt situatii in care nu ai incotro. De cate ori au racit copiii, dra stiu ca m-a intrebat daca au mucii vrezi, ca daca-i au asa, e caz de antibiotic pt ca aspectul acela verzui e semn de infectare. Acum nu stiu ce sa zic, oricum, nu-i da nimic fara prescriptie medicala, pt ca e prea mica si nu-ti poti permite nici o greseala de medicatie. Poti sa-i pui carpite calde pe piept, pt a-i usura respiratia (poti turna putin ulei pe carpite ,uleiul mentine caldura mai mult timp). Insanatosire grabnica!
Ely
Scris: Thursday, March 30, 2006 10:19 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Si Karina mea avea un harait pe piept dupa ce am nascut-o ,la inceput ma speriasem ca mereu se inneca cu lapte ,mi-a dat doctorul un aparat pt aerosoli,i-am facut cateva zile si am renuntat ca nu mi s-a parut ca ar fi bun.Aveam 2 pompite care nu trageau mai deloc mucisorii am renuntat la ele si am cumparat din aceea cu furtunas si e super buna ii pun cateva picaturi de ser si apoi aspir si am scapat de harait .Sie eu zic sa nu-i dai nimic daca nu face febra,eu am in casa [b]Benuron[b](paracetamol) supozitoare de 125 mg si asa cum a zis si Adriana mai mult de 3 pe zi nu avem voie sa le dam si asta la interval de 8 ore pupici
AdrianaC
Scris: Thursday, March 30, 2006 10:27 AM

Daca vrei un pediatru, poti sa incerci la Medicover Victoriei ca e cel mai aproape de tine si pe care pot sa ti-l recomand.

Poti sa suni pentru programare la sediul din Victoriei si poate te pot primi imediat. Consultatia e parca vreo 500.000 sau 550.000 lei.

http://www.medicover.com/ro/ro/ro/Default.aspx?TabId=950
Tina
Scris: Thursday, March 30, 2006 10:35 AM

Multumesc mult fetelor...maiincerc putin sa dau de pediatra si dupa ma voi duce totusi undeva cu fata, ca orice raceala netratata corespunzator poate duce la alte probleme mai tarziu plans plans
AdrianaC
Scris: Thursday, March 30, 2006 10:50 AM

Sau mai ai spitalul Victor Gomoiu, de la Pta Muncii, cum intri pe strada care duce la stadionul 23 august e pe partea stanga. Si acolo sunt medici buni.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 30, 2006 11:38 AM
Nivel

Tina, daca nu are febra, nu-i da nici un antitermic inca..abia cand vezi ca incepe sa creasca putin ii poti da.dDca bebelul ar fi fost putin mai mare, puteai sa ii dai timp de una-doua zile preventiv un antitermic, pentru a nu face febra brusca.

Cand a racit Matei, debutul a fost cu nasuc infundat si tuse.Medicul mi-a recomandat Eferalgan preventiv 3 zile, timp in care Matei intr-adevar nu a avut febra.Dca nu i l-as fi dat, febra ar fi facut oricum, dar ar fi scazut mai greu.Ideea este ca aceasta metoda de prevenire a febrei nu este indicata nici la bebei mici, dar nici la cel mari prea des.La noi o singura data a fost suficient.Nu e bine sa o faci prea des pentru ca organismul se obisnuieste cu antitermicele respective si, cand are febra intr-adevar, nu isi mai fac efectul din cauza obisnuintei cu substantele respective.
Alina
Scris: Thursday, March 30, 2006 11:50 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Tina, cel mai important este sa-ti pastrezi calmul. Chiar daca ii curge nasucul, chiar daca a racit putin tu, ca mama tre sa stai linistita, urmareste evolutia ei, eu sunt de parere ca nu chiar la primul mucusor tre sa mergem la doctor, dar tu hotarasti. curata-i nasucul cu ser fiziologic si daca fata e vesela si nu face febra, atunci eu zic sa nu te alarmezi. nu nu
Tina
Scris: Thursday, March 30, 2006 2:51 PM

Am reusit si am vorbit cu pediatra si mi-a spus sa-i dau prevenitv la 8 ore, 2.5 de Nurofen pentru febra, si sa-i curatz in continuare nasucul, si sa-i cumpar picaturi de nas Zyrtec.A folosit careva picaturile astea ?Febra nu mi-a facut si e bin dispusa, de fapt nici bleaga, nici agitata, asa cum e ea in mod normal.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.