bebe constipat
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Saturday, April 8, 2006 3:23 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Sasha cred ca este constipata. De 2 zile se chinuie sa faca kk, iar cand face, este tare si de culoare galben cu mucus.

Sa-mi fac griji?

Ce ar trebui sa-i dau sa-si regleze stomacelul? uff oare
delfinasa
Scris: Saturday, April 8, 2006 6:18 AM
Nivel
Nivel: Senior

Am constipat-o si eu pe Karina cand era nou-nascut ca mancasem pilaf vreo 2 zile si pediatra mi-a recomandat Pedialyte, o solutie minerala, pe care sa i-o dau o zi in loc de lapte...si-a revenit repede, iar eu am bagat la cap sa am grija ce mananc...deci, atentia la alimentatia ta si chiar si la laptele praf, care e cunoscut a constipa bebelusii!
Miri
Scris: Saturday, April 8, 2006 9:33 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Taki,uite ce scrie in cartea mea:
"..acesti sugari alimentati la san incep sa se screama puternic daca trec 2-3 zile de la iltima emisie de materii fecale.Cu toate acestea,consistenta este pastoasa,cremoasa..Culoarea este de obicei galbui-aurie iar consistenta variaza de la cea lichida,subtire,la cea groasa,pastoasa(insa niciodata nu sint tari)"

"Constipatie-se refera la scaune tari,uscate,care se elimina cu dificltate.N u numarul scaunelor pe zi arata daca o persoana sufera sau nu de constipatie.
N u e vorba de constipatie daca un sugar alimentat la san are scaun doar o data la doua zile sau chiar mai rar,atata vreme cat scaunele sunt moi.NU exista motive pentru care sa fie nevoie ca sugarul sa aiba zilnic scaun."

Iar din experienta personala,pot sa-ti spun ca ,in primele doua luni si jumatate de viata,Sara avea cel mult un scaun pe saptamana!banghead Ulterior,si-a reglat tranzitul intestinal,dar tot nu face mai mult de maxim doua pe zi,iar in alte zile,deloc sau doar o data.Si asta in conditiile in care am inceput si deiversificarea!pupici

taki
Scris: Saturday, April 8, 2006 10:46 AM
Nivel

Si la mine-n carte scrie la fel ras , dar stii cum e cu teoria si practica sic .

Sasha face kk cam de 6-8 ori pe zi, astazi de dimineata de la ora 8 pana la ora 16 mi-a facut 3 scaune. Primele doua, un pic groase ca consistenta, dar ultimul arata cum trebuie.

yes
misha
Scris: Saturday, April 8, 2006 12:04 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Nu stiu cat e de bine sa faca de 6-8 ori pe zi! In ceea ce priveste constipatia, si Maria a trecut prin asta, dar ori ii bagam termometrul si il roteam putin (desi nu este recomandata metoda asta ca bb se obisnuieste sa fie stimulat sa faca kkuta si nu se mai chinuie singur) ori foloseam supozitoare cu glicerina. Mentionez ca totusi aceste metode trebuie folosite foarte rar, cand nu a iesit afara de cel putin doua zile sau bb se chinuie prea tare, altfel trebuie lasat sa faca singur si mare grija la alimentatia ta, mamico!pupici pentru amandoua!
Maria & Mario
Scris: Saturday, April 8, 2006 4:46 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

maria s-a constipat o singura data , pe la o luna jumatate . Nu a iesit cu scaunul 2 zile jumatate. Recomandarea medicului : apa fiarta si racita , putin, cat vrea ea sa bea. In 4 ore a facut .... recuperand, chiar ! hohot
stele_pe_cer
Scris: Saturday, April 8, 2006 11:19 PM
Nivel

taki wrote:

Sasha face kk cam de 6-8 ori pe zi, astazi de dimineata de la ora 8 pana la ora 16 mi-a facut 3 scaune. Primele doua, un pic groase ca consistenta, dar ultimul arata cum trebuie.

yes

Un bebelus constipat inseamna un bebelus al carui unic scaun pe zi iese extrem de greu, dureros pentru copil, se screme, plange, tipa, se incordeaza si dupa minute de kin, iese afara.Scaunul unui sugar constipat are consitenta solida, de forma bobitelor, sau foarte bine legat.

Un sugar alaptat la san nu prea are cum sa fie cosntipat, in cel mai rau caz, poate fi constipat o zi, din cauza alimentatiei mamei, cum a precizat cineva aici, si asta se poate remedia a doua zi cu un fruct si un pahar cu lapte batut (dar atentie, sa nu cadeti in extrema cealalta).

Deci, Taki, bebelina e ok, doar mami isi face multe griji sic...dar cate o sa-si mai faca ras !

Mai a inceput sa devina "constipat " in mintea mea, de cand am inceput sa ii introduc supliment praf.Adica avea un scaun la 2-3 zile, care se pare ca din pucnt de vedere medical nus e considera a fi constipatie, atata timp cat sugarul are scaunul de consistenta "buna".Matei faceau un mega-mega scaun la cateva zile, dar era pastos, nicidecum tare...dar eu tot imi faceam griji ca am copil constipat.

Odata inceputa diversificarea, constipatia deja poate fi considerata un mit, avand in vedere ca se poate jongla foarte usor cu alimentatia bebelului.Kit ca este mofturos, si tot ii dai lapte pentru constipatie sau pentru diaree, morcov sau banana, in functie de problema.

Atentie: sucul de morcov crud e bun la constipatie;morcovul fiert e bun la diaree.
Deziree
Scris: Saturday, April 22, 2006 3:10 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/24/2006
Fetelor bebe al meu cred ca e constipatplans azi este a 3-a zi de cand nu a facut kkuff Vreau sa spun ca pana acum am vazut doar meconiu si azi a 3-a zi de cand nu face nimicuff Am incercat sa-i dau apa fiarta si racita, ceai de musetel dar degeaba nimicplans Oare ce sa fac??? Cu ce sa mai incerc?plans
taki
Scris: Saturday, April 22, 2006 3:19 PM
Nivel

Deziree wrote:
Fetelor bebe al meu cred ca e constipatplans azi este a 3-a zi de cand nu a facut kkuff Vreau sa spun ca pana acum am vazut doar meconiu si azi a 3-a zi de cand nu face nimicuff Am incercat sa-i dau apa fiarta si racita, ceai de musetel dar degeaba nimicplans Oare ce sa fac??? Cu ce sa mai incerc?plans

Cu ceai de menta, dar nu stiu sigur, sa mai auzim si alte pareri.
Mai poti incerca cu supozitor cu glicerina, dar iarasi nu stiu de la cate zile se poate administra uff oare !

Dar de ce s-a constipat? Alaptezi sau ii dai lapte praf???
Deziree
Scris: Saturday, April 22, 2006 3:50 PM
Nivel

Taki, alaptez si puiutul e un mancacios foc.Si nu stiu ce l-ar constipa ca nu am mancat eu ceva, ba dimpotriva am incercat sa beau iaurt si lapte cu cereale sa il ajut, dar tot nimic. plans oare sa mai astept?uff Ce am auzit ca daca e alaptat la san este normal sa aiba kk si la 5 zile sau laptele e gros si il digera stomacelu foarte bine incat nu face kk asa des. Nu mai stiu ce sa facuff si nu i-as pune supozitoruff
Elia
Scris: Saturday, April 22, 2006 4:35 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Menta constipa, iar supozitorul cu glicerinaase poate pune la bebe foarte mic, dar nu e recomandat sa se abuzeze, pentru ca se leneveste aparatul digstiv si nu mai evacueaza fara ajutor. Eu la John, care era hranit artificial si foarte foarte constipat, am folosit de cateva ori, apoi l-am lasat sa faca cand putea, chiar daca se mai chinuia, si pana la urma si-a revenit. LA copiii alaptati, intr-adeavar se incadreza in limitele normalului atat 6-8 scaune pe zi, cat i un scaun pe saptamana, cel putin asa scrie in carti. UN bebelus constipat se cosidera numai in momentul in care face scaune cu mare greutate si cu durere, plange mult, manifesta un vizibil discomfort.
Deziree
Scris: Saturday, April 22, 2006 4:37 PM
Nivel

Multumesc freedelia , o sa mai astept sa vedem ce se intampla.uff
Maria & Mario
Scris: Saturday, April 22, 2006 6:10 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Menta constipa !!! Incearca in continuare cu apa fiarta si racita cat vrea el si cu ceiutz de musetel. Daca nu ... ultima varianta ar fi un supozitor... dar poate isi revine. Va dorim numai bine !
mihaela75
Scris: Saturday, April 22, 2006 6:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Deziree wrote:

Dezire, si eu am patit in prima saptamana, dupa meconiu au trecut vreo 4 zile si bebica mea nu mai facea kk.Eu am pus apa calda in pompita pt. nas si i-am facut o clisma mica .Peste 10 minute a iesit toata kkuta din astea 4 zile.
stele_pe_cer
Scris: Saturday, April 22, 2006 6:24 PM
Nivel

Deziree, daca ultimul scaun avut de copil este tare (bobite/cacareze atunci se poate vorbi de constipatie.Daca scaunul a fost moale sau pastos, kiar daca a fost la cateva zile, este un scaun normal si atat.

Mai ai putintica rabdare, sa se obisnuiasca bebe cu lapticul, cu noul mod de viata.

In cazul in are vrei cu orice pret sa ii dai ceva anume, incearca ceaiul Baby Drink, se poate adminstra cred ca inca de la nastere (scrie pe prospect).Daca nu il poti face rost, spune-mi, si ti-l trimit eu prin posta.

Te pupic si...la cat mai multi cacalici, dar nu mai multi de 10 pe zi!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.