Bebe care doarme putin
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Maria & Mario
Scris: Wednesday, March 4, 2009 6:42 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Masa de noapte la noi s-a purtat pana la 3 ani , asa ca nu te stresa , ca n-are rost !
Cat despre dormitul impreuna , eu sustin ca daca intradevar se deranjeaza unul pe celalalt se vor obisnui unul cu celalalt in maxim o saptamana . Devin imuni la zgomotele familiare , deci .....Plus ca aici copii impart acelasi dormitor de foarte mici , gemeni sau cu diferente de varsta ! Incearca , chinuie-te si tu o saptamana si vezi cum evolueaza lucrurile ! Eu asa as face ! Si dupa ..... trai ! ras
matilda
Scris: Thursday, March 5, 2009 9:49 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/10/2009
Maria&co - involuntar, dupa ce am cititt mesajul tau m-am trezit ranjind :)).
Sa vezi atunci ce viata pe mine, pardon, ce somn!!!!!!!yes
Dar, nu stiu daca e chiar asa, trebuie sa ma inarmez cu rabdare si sa vad daca si cum merge. Am incercat intr-o seara, in mod normal ar fi trebuit sa scanceasca max 5 min, erau ca si adormiti. Nu-ti poti imagina ce scandal a iesit, faceau concurs care sa tipe mai tare si care sa ude pernuta mai tare, dupa numai 5-10 min (nu cred ca am rezistat 10 min) Si nu s-au linistit daca am incercat sa-i alint si sa-i mangai, sa le vorbesc sau sa le ingan cantecelul lor, musai a trebuit sa-i iau separat, fata a tacut un pic cu suzi ca ii place muuult, David pe picioare, si m-am intors la fata sa o adorm si pe ea.

Poate data viitoare.ras ras ras
Miri
Scris: Thursday, March 5, 2009 8:27 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Citind despre pataniile tale cu gemeni, mi-am amintit de cumnata mea, care nu-i culca nicioadata pe gemeni in aceeasi camera, cat au fost bebelusi...era imposibil...
tely_ro
Scris: Thursday, March 5, 2009 10:18 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna seara din nou. Revin si eu, ca pruncu doarme... Ca sa ma laud, nu mai am probleme cu el. si-a facut program fain, nani la 9:30-10, daca mai bazaie nitel noaptea adoarme repede si se trezeste la 7:30-8. cum eu mai lenevesc in pat, il tin langa mine dimineata(desi doc nu recomanda), ii place sa stea in picioare sprijinit de tablia patului.
Sa il tina Dumnezeu asa, desi va fi cam greu cu dus intors, Romania-Belgia in urmatoarele 3-4 luni, doo sapt aici, 2 acolo. Despre asta o sa va povestesc mai tarziu cum a iesit.

Ca rezultat, va sfatuiesc calduros, asa cum m-au sfatuit la ONE, in prima faza, treptat(pt bebei de 5 luni) si daca nu, drastic, cum am facut eu la 9 luni in felul urmator:

-rutina(program masa, somn,iesit afara, baie, etc)
-aer curat 2 ore p zi
-vorbit inainte de nani cu el...ca tre sa doarma toata noaptea
-lasat sa adoarma singur, kiar daca plange(ca sa invete sa se adoarma singur cand se trezeste la urmatorul ciclu de somn, F important) un bebe bine hranit schimbat etc, nu are de ce plange decat pt ca vrea sa adoarma cu mama, in general(adica daca nu e bolnav sau il mananca ceva etc...)
-alaptat din ce in mai rar noaptea, adica bine hranit seara (daca e bine hranit, stiti sigur ca nu de asta plange, eventual incercati sa il skimbati, daca urla... un cantecel, o mangaiere; doctorii spuneau sa nu il iau in brate ci mangaiat pe cap, si sa ii explic ca e in siguranta... pe la 8-9 luni intervine frica)

si cand ajunge la 9, explicati-i ca nu mai veniti la el in camera
-strigati eventual din dormitor, linistitor, ca nu mai veniti la el(ele asa m-au sfatuit, dar eu nu am facut asta, ca trebuia sa tip, si mai rau il iritam)

si dupa 2-3 nopti cica efectul e garantat in toate cazurile, la mine au trecut 2, apoi o sapt buna, apoi o data sau d doo ori am mai patit cu el sa planga, NU FUNCTIONAZA daca dorm cu el in camera, in cazul meu, dar acum FUNCTIONEAZA cf celor punctate mai sus.

incercati si astept feed back de la voi
e greu primele 2-3 nopti, va avertizez, dar e bine si pt voi si pt bebe, asa m-au asigurat doctorii.

pup

matilda
Scris: Saturday, March 7, 2009 2:15 AM
Nivel

Si eu astept un feed-back pozitivras ras ras

Deocamdata (e 3 noaptea) inca mai lucrez la problema.
Am indraznit sa-i las in timpu zilei sa adoarma singuri in aceeasi camera si ori ca nu au plans foarte mult ori ca nu i-am mai auzit ca aveam prea multe de spalat, cert e ca au adormit; la somnul de dupa-amiaza - la fel.
imi este greu seara, daca ei adorm ziua pe de la 15-19 max, le fac baia dupa 20:30 si deja incep sa scartaie a somn inca din timpul masajului.
Din diverse moive nu i-am putut lasa sa adoarma in aceeasi camera inclusiv seara, ptr ca te trezesc de foame (cred). Ba supica mi se pare ca nu e destul de satioasa si le dau bibe cu cereale, ba a facut fata alergie de la ulei johnson (se terminase bubchen-ul)si are tratament special, ori gasesc eu motive ca mi-e mila sa-i aud plangand.
Tely, completeaza te rog progamul:
- aer curat chiar daca e frig?in care parte a zilei?
- "bine hranit" adica bibele de seara consistent sau ar trebui sa inlociuesc piureul de la 13-14 cu supica de la 19?
Multumesc,
oricum revin cu nputati, ca de astea vad ca apr mereupupici
tely_ro
Scris: Monday, March 16, 2009 11:32 AM

...kiar daca e frig, bine infofoliti, si scosi afara. eu l-am scos si la -9 grade..la o plimbare in herastrau(deci a durat)si a fost foarte bine.
daca nu aveti timp, cum sunt eu acum cu zugravitul...trebuie f bine aerisita camera inainte de culcare (dar sa fie 20 grade in camera). nu trebuie infofoliti la temperaturi normale...sa nu transpire, mai ales noaptea, ca se trezesc si de cald, sete. cu cat e mai infofolit in general, cu atat e mai sensibil la frig

eu il scot in general ori dupa 12(dupa legume si carne) ori dupa 4(dupa fructe) ca sa nu ii mai dau san(ca e obisnuit sa adoarma cu san)
asa adoarme de la plimbare, in carucior

doc m-a sfatuit ca inaite d culcare sa ii dau supa de legume, dar eu ii dau niste creale de orez..si mie mi se pare ca sunt mai satioase si el nu prea bea supa...problema cu cerealele este ca sunt recomandate pt copii slabuti...deci nu as vrea sa il ingras sau sa ii umflu burtica fara sa asimileze vitamine, minerale...dar cu 60-90 ml d lapte cu cereale se satura pt noapte (il si alaptez) deci nu cred ca il indop..nu e o cantitate mare..dar il tine toata noaptea deocamdat..pan s-o invata cu supa

sper sa fie si la voi bine. eu in continuare, ma laud ca pruncu doarme noaptea. mai nou il culc la 9 si eu zugravesc pan la 3 am... si ma trezesc la 6-7 sa il alaptez, dupa care dorm cu el in cap...el se joaca in capul meu si eu mai dorm pan p la 10(am pus o saltea 2x2 la el in camera, pe jos)

astept vesti bune
pup
matilda
Scris: Tuesday, March 17, 2009 9:35 PM
Nivel

I-am mai scos la plimbare cand a fost vremea ok, cu toate ca mi-e destul de greu. Initial plang, dupa care vor bibe si apoi adorm (asta daca e frumos si-i tin veo 1-2 ore).

E aiurea, nici nu pot sa ii tin sa-si implineasca somnul afara, daca ii aduc acasa le sare somnul, sunt mofturosi, si o tin tot o veselie.

Probabil va trebui sa ne facem un program de iesit la fel cu cel de seara, un fel de ritual, si cred ca in primul rand trebuie sa ma obisnuiesc eu, apoi ei.

Ce sa fac, nu a zis nimeni ca e usor cu 2, dar intr-adevar e frumos!

Si mie mi-a zis pediatra sa le dau supa-crema seara, ca sa ii tina satui, si imediat dupa baitza tot mai vor 50-60 bibe cu o lgt cereale, ..., nu are efect, tot ma mai trezesc pe la 12-1 si pe la 4 ptr bibe, iar de la 7 gataaa - sus ca bb-ii sunt activi dimineata!
De cand am nascut nu am o noapte dormita cap-coada.

A, dar nu m-am laudat inca cu ce am realizat pana acum? dragele mele, bb-ii mei dorm si ziua si noaptea singurei! doar ca in timpul zilei nu mai au 2 prize de somn, doar una, dar papa un pic de bibe, de regula intre 2 mese si cer somnicul, adica David vrea musai in patutul lui si Riana in cel mare. si-i las singurei, si in 15-20 min sunt adormiti!

mai putin in seara asta, asa ca sa imi faca in ciuda s-au trezit amandoibanghead banghead banghead banghead
denysa
Scris: Wednesday, April 1, 2009 10:52 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2009
am o fetita de 9 luni jumateangel am si au probleme cu ea cu somnu,de cand am nascut vrea sa doarma numa leganata in brate si imi este foarte greu mai ales acum ca are 10 kg jumate si ma dor mainile cat o legan nu stiu ce sa ma fac,rar adoarme la san,parca nici nu mai am puteri.dati-mi si voi un sfat.ce s a fac sa adoarma singura majoreta

-de vreo 2 luni numai vrea nici sa doarma in patut vrea in pat langa noi campfire
crisad77
Scris: Friday, April 10, 2009 8:53 AM

probleme cu somnul avem si noi
are aprope 5 luni ,hranit la san si doar la san adoarme cu greu leganat in bratze in picioare doarme in bratze asaa fost de mic cul il las jos se trezeste doarme cate 30 min din 2 in 2 ore iar de doua zile se trezeste din ora in ora papa putzin si adoarme
citind si despre bebeii si citind de sfaturi nu cred ca sunt pregatita pt urlat sa incerc sa doarma singur
va pup
tely_ro
Scris: Tuesday, June 23, 2009 3:54 PM

incearca sa il inveti sa adoarma si sa doarma noaptea dupa cum ai vrea sa petreci urmatorii 3-4 ani: daca vrei sa il adormi leganat (vreo ora, ca se despart greu, doar doborati de somn) si sa te trezesti 30 de minute la 2 ore, urmatorii 4 ani, sau mai rau decat atat, poti sa nu faci nimic.

daca vrei sa schimbi ceva, incearca si alte metode, si urmareste rezultatele lor. oricum, pt orice ai incerca, fii consecventa, ca daca incerci azi una, maine alta...nu va functiona, ei invata prin repetitie...ca si ei sunt omuletzi, ca si noi.

bafta!
cristinaflorina
Scris: Wednesday, June 24, 2009 7:47 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Si Edy a avut chestia cu leganatul dar l-am dezvatat incet incet. Acum adoarme singurel dar tre sa stau linga el sa il mangai pe spate 10 min. Noaptea doarme in patutul lui doar daca simt ca il doare ceva il iau la noi in rest nu prea l-am luat la noi in pat.
grammy
Scris: Tuesday, October 27, 2009 7:40 PM

Mica mea Sara are doar 8 zile..pana cuma am dormit ca o papusa ...ei azi nu am mai fost la fel...a dormit doar vre-o 2 ore de la 9 dim pana la 20 ....sta chitaie si urla..dc o iau in brate se potoleste instant...sa fie deja o mica alintata?
E normal sa faca asa la varsta ei?
Tin sa precizez ca devoreaza sanul din 2 in 2 ore parca nu e numai al ei, face kk si pisu la fel..deci copilul pare ok dc mannaca face treaba si doarme putin insa(de azi). Sa fie doar o zi mai proasta?
praslea_cel_voinic
Scris: Tuesday, October 27, 2009 9:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Grammy, bebeii testeaza parintii inca din prima lor zi de viata...se poate sa fi fost o zi proasta pentru ea, sa o fi durut burtica...dar nu o tine prea mult in brate....ca s einvata cu narav si atunci sa te vad....nu le trebuie prea mult sa isi dea seama cu cine ii merge si cu cine nu, la ce reactioneaza adultii mai repede...De ex baietelul meu si-a dat seama imediat ca nu rezolva nimik daca plange sa fie luat in brate asa ca ...zambea frumos si dadea repejor din manute....Dar...sa nu fie colici..sa nu fie dorul de burtica unde era in siguranta si iti auzea inima...Mai vezi si tu daca se repeta computerlove
Multa sanatate si crestere usoara si fara colici! computerlove computerlove computerlove computerlove
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, October 28, 2009 7:35 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
grammy wrote:
Mica mea Sara are doar 8 zile..pana cuma am dormit ca o papusa ...ei azi nu am mai fost la fel...a dormit doar vre-o 2 ore de la 9 dim pana la 20 ....sta chitaie si urla..dc o iau in brate se potoleste instant...sa fie deja o mica alintata?
E normal sa faca asa la varsta ei?
Tin sa precizez ca devoreaza sanul din 2 in 2 ore parca nu e numai al ei, face kk si pisu la fel..deci copilul pare ok dc mannaca face treaba si doarme putin insa(de azi). Sa fie doar o zi mai proasta?

Exact asa am patit si eu cu Ioana. Numai ca stiam de la Tudor ce ma asteapta. Asa ca am recurs la infasat. Doarme de la 6 dimineata la 9, cand papa, apoi pana la 12, iar papa, si mai trage un pui de somn pana pe la 3-4. Seara nu mai adoarme, dar e ok! Inainte de infasat, atipea cate 5 minute in brate. Cum o puneam jos, parca o puneam pe arici! Si devenea extrem de agitata peste zi, desi nu plangea! Era obositor si pentru mine si pentru ea! Ideea e ca in brate iti simte caldura, pe care nu o simte in patut! Infasatul ajuta! Parerea mea! Evident, nu e infasatul de pe vremea bunicii: avem o paturica speciala cu scai care ii prinde manutele foarte bine! Picioarele nu sunt stranse!
raly
Scris: Monday, August 16, 2010 10:40 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
De ce ma gandesc eu ca suna a reclama?uff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.