Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Prin toata casa am jucarii...le strang, in juma' de ora sunt imprastiate la loc...la ea in camera i-am pus cutii jos in closet dar numai acolo nu stau, le scoate pe toate si le lasa asa imprastiate, ba le mai duce si-n alte dormitoare si bai ca sa aiba si-acolo de joaca ...nu lipsesc jucariile nici din cada, se duce la marginea cazii si are o placere nemaipomenita sa le dea drumul in cada sau se duce in capul scarilor si le da drumul jos ca-i place cum le vede ducandu-se pe scari...jos in family room e plin de jucariile ei, chiar si-n living am cateva, am gasit unele indesate dupa frigider si in dulapurile de la bucatarie, sub canapea, in cosul cu rufe de spalat , la tot pasul ma impiedic de ele si m-am saturat sa le strang mereu si mereu ca in urmatoarele secunde sa fie la fel a inainte...de cand a inceput sa se miste singura si sa se joace mai mult, in casa noastra e mereu dezordine ca nu pot s-o las intr-o singura camera sa se joace ca nu sta, vine dupa mine si bineinteles ca-si taraste si jucarii dupa ea si pe unde vrea, acolo le lasa iar eu nu rezist ritmului si de multe ori nici nu le mai strang ca fac munca-n zadar...bebeii vostrii la fel sunt? unde se joaca? lasa jucariile aruncate peste tot in casa? ufff, nu credeam eu in veci c-o sa ajung sa tolerez dezordinea, dar cred ca la un moment dat din cauza copiilor devii imun, cum am vazut multe mame ca au devenit. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Desi noi suntem mai mititei decat K, avem si noi toata casa imprastiata cu jucarii. Si pe holuri, si-n sufragerie, si pe la baie (dar doar pe jos, inca nu ajunge sa mi le arunce in casa sau mai stiu eu - in WC), in dormitor, si pe la bucatarie sau pe balcon. Jale. Abia le strang si in maxim juma' de ora sunt la loc. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Mai fetelor, ma bufneste rasul. Pe bune. Dar eu cu doi copii, ce sa mai zic? Probabil ca am devenit imuna, cum spunea Delfinasa.
Linistiti-va!!! Asa va fi multa vreme de acum incolo. Sunt copii, au nevoie de miscare si de joaca, ce-ar putea face altceva la varsta lor? Sfatul meu: strangeti marea parte a jucariilor, sunt convinsa ca 80% din ele nu sunt de folos (eu asa am facut) - rezultatul: mai putine jucariid e strans. Aaaa, si rabdare cat cuprinde. |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Si Karina mea face prostioare,dar mai mici asa ca eacand este cu premergatorul ii pun jucariile pe masuta apoi ea le arunca pe jos si mai cara si cu ea si le arunca si pe acelea,dar cred ca ar trebui sa ne bucuram ca asa mai dam jos din burtica |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Ely wrote:cred ca ar trebui sa ne bucuram ca asa mai dam jos din burtica
Asta asa e, eu ma tot chinui sa explic acest fenomen, dar nu ma crede nimeni. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| La noi jumatate de living e dedicat ei si jucariilor ei. asta e . Toate sunt cu susul in jos, oricata rabdare as avea eu sa le rearanjez. atat. si in camera ei pe covor. in rest nu pleaca cu ele, ca prezinta interes o lingura de bucatarie, mixerul, sertarele, masina de spalat..... toaleta ..... peria de la baie .....etc Dar .... sunt copii , e normal. ce sa-i fac ? sa o inchid singura cu jucariile in camera ei toata ziua ????? imi dau idei singura |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Si eu sunt tot in categoria mamicilor imune la vraistea din casa, ca altfel o luam razna de mult...ca sa-mi mai aduc aminte de vremurile buna, le strang repjor dupa ce adorm ei, dar minunea tine fix cat dorm ei, ca pe urma...o luam de la capat. Si sunt de acord cu Alina ca ar trebui sa le lasam la indemana cat mai putine jucarii, pt ca, avand o multime, ele nu mai prezinta nici un interes pt prichindei. Ideal ar fi sa le tinem ascunse si sa le scoatem din cand in cand cate o jucarie, care va parea noua si tentanta (am facut chestia asta o vreme, dar deja nu mai am loc unde sa le ascund). Probabil, cand vor sti ca locul de joaca e dormitorul lor, atunci vom limita accesul jucariilor in sufragerie, pana atunci...le acceptam peste tot, le strangem de 10 ori pe zi, ei le imprastie tot de atatea ori s.a.m.d.
p.s. Razvan avea o placere imensa sa rastoarne cosul cu jucarii in mijlocul sufragerie, apoi pleca. Si cine credeti ca le strangea?Eu, desigur. Mai nou incerc sa-l invat sa si le puna la loc, dar nu merge decat cu santaj si amenintari ca i le arunc pe balcon. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Si la noi jucariile sunt pretutindeni, dar mi se pare firesc atata timp cat e o casa locuita, si mai sunt si 2 copii destul de mici. Alice are camera ei plina de jucarii, dar daca vine la joaca la Andrei in camera aduce jucarii cu ea, la fel daca merge la sufragerie, ia si acolo jucarii.
Am renuntat sa le mai strang, pentru ca oricum apar la loc mai repede decat pot eu sa le strang |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Eu am fost o mamik norocoasa , si inca mai sunt ptr ca Adina are un cos cu jucariile ei , cand are chef de joaca , le scoate rand pe rand , cate una din cos , le insira pe jos in camera , se joaca , iar apoi dak pleaca din camera si nu se mai joaca , o trimit sa si le stranga .... si sa stiti ca si le strange , chiar daca mai comenteaza ea :" mami , ma ajuti si tu ?" ii trece si le strnge pe toate
iar cand era mica la fel se juca ce se juca , iar apoi ne apucam amandoua sa le stragem , iar cand mai erau cateva ii ziceam :"pe astea le strange fata , ca doar e fata mare , nu ???" si le stragea micuta ....... |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Un loc de joaca ... daaaaaa... toata casa, curtea, casa si apartamentul bunicilor, a strabunicii si in general orice spatiu pus la dispozitie. Le mai strang, le mai las... doar hainele scoase din sertare ma cam enerveaza. Si apropo .. in ce depozitati jucariile? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si la noi locul de joaca e mare cat toata casa. Dezordinea e aproape permanent, dar am ajuns sa n-o mai vad pt ca sunt mai tot timpul plecata. Iar daca sunt acasa eu strang intr-un loc iar ea vine in urma mea si imprastie(in majoritatea cazurilor). Sa fac ordine cat timp doarme ea ... am tot incercat dar uneori nu stii ce sa faci mai intai in acest timp. |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Si eu sunt imuna la dezordinea din casa....
Nici nu ma sichisesc, doar ca fatele sunt mai mari, dar si mai smekere , cel putin cea mare nu strange dupa ea nici papucii daca nu ii atrag atentia
Dar in general, Haim este cel pedant ( de la o bucata este chiar ffffff pedant ) si tot timpul imi zice... "casa arata vraiste" "si ce daca?" Daca strang jucariile am sase mari sa le vad din noi intr-o jumatate de ora la loc in sufragerie...
Nu mai am putere... le strang dupa ce se culca si gata !!!!
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Eu mi-am cumparat doua cutii din plastic, cu capac si cu rotile in care am bagat jucariile pe care nu prea le foloseste. Asa ca nu au ramas foarte multe de strans. In timpul zilei se joaca cu cele ramase (desi prefera sa umble in sertarele din buctarie si de la noi din dormitor, de unde scoate tot ce gaseste), iar seara le adun. Daca am musafiri, le strang in tarc si nu mai are ce sa imprastie, ii las eventual 2, 3 papusele si un camion pe care il tot trage dupa ea, si de care e tare incantata. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am avut o perioada in care ma impiedicam de jucarii .Jucarii in cada,wc,ghiuveta bucatarie,bagate in dulapul de haine cea mai mare problema a fost aparatul foto,Aruncat in wc de Madalina ,a trebuit cumparat altul. Intr-o zi am spus..STOP!...am adunat toate jucariile si le-am impartit in 7 pungi,le-am pus in balcon,am facut un raft sus.Ionut este cel care imi arata cu care vrea sa se joace,se pun amandoi pe mocheta si le studiaza,le mai demonteaza sau Ionut construieste lego.Au invatat ca daca le strang primesc alta punga de jucarii.Am ajuns la aceasta concluzie ca ei se plictisesc repede de ele si trebuiesc mereu schimbate si adaugate jucarii noi,cred ca am cam 2 saci de jucarii si o cutie mare de jucarii de la McDONALDS |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Era sa uit ieri am gasit in geanta ratusca de baie a Madalinei,cautam un pix sa scriu la curs si umbland in geanta am atinso si a "tipat",m-am simtit penibil ,dar profesorul a zis sa arat obiectul zgomotului ca este foarte utila cursului,placuta pentru vaz,la atingere se simte fain,miros cauciuc si sunet cam strident....si uite asa am studiat si ratusca ;exixta doar un suspect pentru fapta asta Ma gandeam ca va crede ca eu am o fixatie de-a purta jucarii dupa mine si ma va trata de asta |
|
|