Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| De dimineata Sara,cind s-a trezit,Sara avea pampersul plin de kk,dar atit de plin incit se revarsase si pe cearceaful de pat! A mai avut inca doua ture de kk moale,verde deschis,cu mucus...
E prima data cind patesc asta, de obicei ea are 1-2 scaune pe zi,de consistenta tare. Nu i-am adaugat nimic in plus in alimentatie,nu are febra, starea ei generala este buna,se joaca,papa,...
Acum,ce ma sfatuiti sa-i dau azi de papa? Dar de baut,in conditiile in care iar e foarte cald afara?
Ma gindesc ca nu pot sa ii dau sucul de fructe,nici lapte,iar apa nu bea deloc
|
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Miri, a mai avut Sara diaree? In mod normal nu trebuie sa-i dai lapte si nimic crud. Ii poti prepara ceva pe baza de orez, incearca asa: orezul fiert in prealabil, marul ras, lasat putin la scurs sa nu lase mult suc, putin zahar, toate puse la cuptor (eu la copilasi folosesc un castronel din metal) cu putin unt si, evident recipientul sa fie tapitat cu ceva sa nu se prinda. In general place copiilor. Totul depinde de cate scaune moi a avut. Oricum: hidrateaz-o bine (ceai de menta). Insanatosire grabnica.
Alina attached the following image(s):

|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Miri wrote:De dimineata Sara,cind s-a trezit,Sara avea pampersul plin de kk,dar atit de plin incit se revarsase si pe cearceaful de pat!  A mai avut inca doua ture de kk moale,verde deschis,cu mucus... E prima data cind patesc asta, de obicei ea are 1-2 scaune pe zi,de consistenta tare. Nu i-am adaugat nimic in plus in alimentatie,nu are febra, starea ei generala este buna,se joaca,papa,... Acum,ce ma sfatuiti sa-i dau azi de papa? Dar de baut,in conditiile in care iar e foarte cald afara? Ma gindesc ca nu pot sa ii dau sucul de fructe,nici lapte,iar apa nu bea deloc
incearca sa ii dai sa pape orez si morcovi , iar lapte , ii poti da lapte special ptr diaree , lapte fara lactoza .....si mie imi mai recomandase dr sa ii dau sa rontaie uscaciuni gen : sticksuri , saratele ... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Alexia mi-a facut diaree la vaccinul de la 6 luni, dar atunci nu incepusem inca diversificarea. I-am dat Smecta si i-a facut bine;i-a placut si gustul pentru ca e vanilat. Incearca si tu, daca nu ai alta solutie. Eu zic sa nu-i dai suc de fructe... eventual ii faci ceai. Iar cat despre mancare, da-i alimente care strang burtica: banana, morcov fiert, orez, etc... |
|

| poti sa o mai incerci si cu masline ...
vezi ai grija cu ea ca mie cand mi-a facut kk verzui si cu mucus ....mi-a facut gastroenterocolita acuta .....dar a mea zacea si nu manca nimik , nu bea nimik ... |
|

| Multumesc mult de tot,mamici!
Alina, o sa incerc reteta ta cu orez,dar oare nu pot sa o pun la copt la cuptorul cu microunde?Ca zau nu am chef sa dau drumul la cuptorul de la aragaz si sa stau de sase... Si la un mar mediu,de exmplu,cit orez sa folosesc?Adica,mai mult orez sau mai mult mar sa fie in compozitie?
Georgy, daca nu papa reteta Alinei, o sa incerc cu morcov sau cu scaturi,mai ales ca ii plac in mod deosebit biscuteii sarati,gen salatini!
Kali, la Smecta ma gindisem si eu,dar am zis sa o las ca ultim solutie,daca nu se rezolva problema cu regim alimentar
Starea ei se mentine in continuare buna,doar ca e un pic miriita,de papat am reusit sa-i dau un pic de cartof cu carnita de pui,pe ziua de azi!In rest,doar ceai...Dar ce ma fac cu cel de menta,e voie sa-l indulcesc? Ca cel instant pe care il bea e dulce! |
|

| incearca sa ii pui miere in ceai !! |
|

| georgy_adinutza wrote:incearca sa ii pui miere in ceai !!
Dar stiam ca nu e voie miere,sub un an |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Meniul la diaree este pe baza de morcov fiert si orez fiert, mar copt strange la burtica, branza de vaci si sa incerci sa faci combinatii din astea ( cam greu ) ca sa-i creezi mese pt. toata ziua. Pediatrii spun ca daca bebe refuza sa pape cat are diaree, e chiar mai bine , deoarce in felul acesta se curata mai repede intestinul. Asta nu inseamna, evident, sa tii bebe nemancat. Diareea verde cu mucus de obicei este semn de infectie bacteriana la nivelul intestinului si de multe ori este necesar sa se dea antibiotic, dar depinde de ceea ce spune medicul. Multe multe lichide ( de preferat ceai de menta cu Gesol sau Electrolyt in el pt. reechilibrarea hidroelectrolitica ) si ca si medicatie se mai poate pune in ceiutz daca nu il accepta in putina apa, jumatate de pliculetz de Smecta x 3/zi sau un pliculetz de Hydrasecx 3/zi.Cand Bri a avut diareea aceea nasola, tot cu scaune verzi si apaose, cu mucus, facea si febra mare , de a doua zi i-am dat la indicatia medicului Ospamox, si a scapat de febra instantaneu, iar diareea s-a reparat in cateva zile, cu ceea ce am scris mai sus. Sanatate multa si kklici tare !
p.s. Mai exista la farmacie de la Humana sau de la Milupa, formule de lapte HN speciale pentru boala diareica si care se pot prepara ca si lapte sau ca si piure . Cel de la Humana are si gust de banana ceea ce s-ar putea sa-l faca pe bebe sa-l accepte. |
|
| |
|

| Multumesc de informatii ,Tina! Ai dreptate, e cam greu sa o fac sa pape toata ziua morcov si orez,dar o sa incerc... Chiar vreau sa pregatesc reteta de la Alina,dar nu stiu cit orez sa pun...
Deocamdata, nu face febra deloc, e destul de vesela si a si papat...I-am facut si ceai pentru colici, contine musetel,menta,fructe coriandru,fructe fenicul,fructe de chimion. |
|
| Miri fa-i tu scumpa doar menta sa o strangi rapid la burtica, iar in ceea ce priveste papica mai vezi tu, oricum nu o forta si las-o cat vrea ea. Imi pare tare rau sa aud ca bebeii au diaree ca mie una mi-e tare teama de diareea asta . Miri, orezul si morcovul, pune-le din ochi..nu trebuie o anume masura. Daca vrei ma uit in manualul de pediatrie si iti spun reteta exacta a mucilagiului de orez si la supa de morcov pt. boala diareica. |
|

| Tina wrote:Miri fa-i tu scumpa doar menta sa o strangi rapid la burtica, iar in ceea ce priveste papica mai vezi tu, oricum nu o forta si las-o cat vrea ea. Imi pare tare rau sa aud ca bebeii au diaree ca mie una mi-e tare teama de diareea asta .
Bine mami,dar ii indulesca sau nu ceaiul de menta? Ca nu stiu daca o sa-l bea asa...Hai ca fug sa-i fac! |
|
| Iubita baga si niste glucoza pulbere ca e buna la rehidratare |
|

| |
|
Nimeni |