Bebe are ... diaree! Ce e de facut?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Friday, March 24, 2006 10:54 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Copilasul meu are scaune diareice de mai bine de o saptamana... face kk cu jet puternic, improasca in jur, kk este apos si acid... face parturi si il doare rau burtica... cine s-a confruntat cu asa ceva, va rog povestiti cum ati rezolvat problema.
Kiki
Scris: Friday, March 24, 2006 10:55 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Eu i-am dat baby drink ca il strange la burtica si i-a trecut in cateva zile.
misha
Scris: Friday, March 24, 2006 11:23 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Cel mai bine ar fi sa il duci la medic.Depinde acum si ce mananca bb sau tu daca il alaptezi.Fetita mea are 4 luni si jumatate si este alaptata la san.Pana sa incep diversificarea a facut si ea f moale,dar nu mai mult de doua, trei ori pe zi.Ca remediu natural poti incerca cu ceai de menta sau zeama de orez fiert(cateva lingurite)-asta daca stii sigur ca nu sunt cauze care necesita neaparat un control medical.Am mai auzit de SMECTA ptr copii si BIOTICS dar nu stiu sa-ti spun exact asa ca cel mai bine ar fi sa mergi la dr.Speram sa se rezolve repede!flower
AdrianaC
Scris: Friday, March 24, 2006 11:27 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
cate scaune are pe zi? la un sugar sanatos, alaptat la san, si 6 scaune pe zi sunt normale.

In plus, daca mananca numai laptic de la tine, nu are de unde sa faca altfel, mai consistent.

Stiu ca pentru diaree se da ceai de menta neindulcit, sau zeama de orez fiert, sau debridat (dar asta e medicament asa ca mai bine intrebi medicul inainte).

Se mai poate da, dar nu mai stiu exact de la ce varsta, smecta, dar e tot medicament, asa ca iarasi, trebuie sa intrebi medicul.

Alte simptome in afara de diaree are?
codruta
Scris: Friday, March 24, 2006 11:43 AM
Nivel

parerea mea sa mergi totusi la medic, daca de o saptamana il tine, sa nu se deshidrateze...Nu l-ai cantarit? a luat in greutate?
Daca-l alaptezi, vezi, poate ai mancat tu ceva sil-ai deranjat pe el
Miri
Scris: Friday, March 24, 2006 11:57 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
[quote=codruta]parerea mea sa mergi totusi la medic, daca de o saptamana il tine, sa nu se deshidrateze...Nu l-ai cantarit? a luat in greutate?]

Codruta are dreptate,trebuie sa-l cintaresti ,sa vezi daca nu a scazut in greutate.Problema cea mai mare e acum deshidratarea,starea lui generala cum e?Febra,agitatie sau apatie?Cum s-a alimentat in perioada asta?
AdrianaC
Scris: Friday, March 24, 2006 12:18 PM

Pai de asta am intrebat si eu daca are alte simptome. Pentru ca daca nu are si altceva, nu cred ca e diaree.

De obicei are si alta stare, posibil chiar si febra usoara, sau chiar pronuntata daca este enterocolita, nu mananca bine, scade in greutate, etc. Daca nu are alte simptome in afara de faptul ca face kk cu jet si mai apos, nu cred ca e vreun pericol.

In caz contrar insa trebuie consultat de urgenta medicul pentru ca diareea prelungita la sugari e f.f.f. rea, copilul se deshidrateaza f. rapid si apoi e mai complicat, se lasa cu spitalizare, pus pe saruri, etc.

Deci, andismom, alte simptome are ?
Daca da, fuguta la medic.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, March 24, 2006 7:05 PM
Nivel

Alte simptome vizibile, cel putin nu are... ieri a avut ozi groaznica, mi-a urlat (efectiv urlat) de la 5 dimineata pana seara tarziu... abia pe la 10, dupa baie a cazut...lat si a adormit!
astazi a fost cumintel, cam adormit... febra nu a avut (ieri avea 37.4), azi urmeaza sa il cantaresc si sa ii mai iau o data temperatura.
ele este alaptat exclusiv la san si stiu ca astfel de scaune sunt moi insa el are diaree... nu este scaun moale ci diaree. la recomandarea unuui medic pediatru ii dau mucilagiu de orez cate 30 ml inainte de fiecare masa si de aseara ii dau si cate o jumatate de pastiluta de furazolidon pt copii, de 25 mg... mi-e tare teama sa nu cumva sa se deshidrateze, cum ziceti voi, ca nu as vrea sa ajung cu el la spital... Doamne fereste! are cam 5-6 scaune pe zi insa de cand facem tratamentul asta cu mucilagiu parca nu mai are asa scaune apoase... am incercat si ceaiul de menta insa nu ii place (si era usor indulcit, la recomandarea medicului) si totusi problema nu s-a rezolvat. sper sa nu fie nevoie de alte tratamente.
nu stiu daca poate sa fie cauzata starea asta a lui de ceva ce eu am mancat pt ca nu retin sa fi mancat ceva deosebit si nici sa fi fost alterat... oare
AdrianaC
Scris: Saturday, March 25, 2006 5:48 AM

Tu esti OK cu stomacul ?
delfinasa
Scris: Saturday, March 25, 2006 6:04 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Deshidratarea este periculoasa pentru bebei asa mici si trebuie sa-i dai cat de des ceai de menta sau o solutie de saruri minerale care sa-l hidrateze...eu am patit-o o data cu delfinasa si pediatra mi-a spus sa-i iau Pedialyte de la farmacie si sa-i dau de cate ori cere sa pape, in loc de tzitzi...si am stopat o zi cu alaptatul ca s-o pun pe picioare cu solutia asta...a fost foarte buna...pe atunci eram asa de nestiutoare ca habar n-aveam ce inseamna mucilagiu de orez si ca e bun pentru asa ceva si daca am sunat repede la doctor, am ascultat ce-a zis ea si am scos-o la capat ca nu stiam ce sa fac...acum am mai prins niste experienta si nu ma mai inmoi asa repede la ce zice pediatra...astia aici, la orice problema cu care suni, mereu te cheama la control sa vada copilul, de parca eu sun sa ma programez si nu sa le cer sfatul telefonic...daca rezolv problema cu ce-mi spun ei in ziua respectiva, scutesc 10$ cat as da pe consultatie, plus drumul pana acolo...daca nu reusesc si nu mi se pare ca e ok a doua zi, ma duc s-o vada ca sa fiu linistita.
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, March 25, 2006 8:12 PM
Nivel

AdrianaC wrote:
Tu esti OK cu stomacul ?

In principiu, da... adica depinde ce intelegi tu prin ok cu stomacul... nu retin sa fi mancat nimik deosebit... si chiara asa de tare influenteaza? eu tind sa cred ca nu, totusi... haideti sa fim serioase... de cand am nascut nu am pus in gura, pana azi, nimik prajit sau din categoria "alimente interzise" in periada alaptarii si copilul meu a avut si are colici de uneori imi vine sa ma arunc de pe geam!!! asa ca azi am decis sa mananc putin peste prajit usor si niste coliva... daca tot are colici, indiferent de ce mananc eu...
Kiki
Scris: Saturday, March 25, 2006 8:28 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Andismom wrote:

I si chiar asa de tare influenteaza? eu tind sa cred ca nu, totusi... haideti sa fim serioase...

Sa stii ca influenteaza. Saptamana asta , nu stiu de ce m-a durut burta ingrozitor si sa stii ca l-a durut si pe David. Nu am mancat cine stie ce gras sau greu sau mai stiu eu ce...Nu am mancat cum trebuie, decat pe apucate si abia seara tarziu...si s-a vazut. Si la mine si la David.
AdrianaC
Scris: Saturday, March 25, 2006 8:59 PM

Asa e si la mine, daca nu mananc cum trebuie sau cand trebuie, o simt si pe pielea mea si si Andrei e mai agitat, il doare burtica, etc.

De aia te-am intrebat cum esti tu cu stomacul.

Deci, ai fost la pediatru ? Ce ti-a zis?
sousourel
Scris: Friday, May 26, 2006 7:33 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Victor a facut diaree...din nou. Mai facuse el acum cateva saptamani si i-am tinut regim cu orez si morcov fiert, banana.... ii oprisem laptele praf, ii dadeam ceai de chimen, smecta... De atunci nu a mai avut diaree ci numai scaune moi, si chiar foarte moi. Dar in seara asta iarasi a avut scaun diareic si cu alimente nedigerate. Ma gandesc ca e posibil sa nu se fi remediat inca de atunci... e drept ca tocmai ne chinuie si caninii... dar parca nu cred ca e din cauza asta. Si mai avem si o usoara stare subfebrila 37.4.
miraa
Scris: Friday, May 26, 2006 8:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/16/2006
si al meu are scaun tare moale cateodata si alimente nedigerate cand papa mancare normalaplans dar isi revine...nu-mi mai fac griji...poate sunt dintucii,care se lasa asteptati
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.