Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Andismom wrote:pai de ce ai dubii Kali? eu cred ca din moment ce ai semnat o hartie si le dai bani grei, trebuie sa iti plateasca. agentul meu de asigurare chiar m-a "avertizat" sa nu ma ambalez prea tare pt ca oricum banii ii voi plati eu din buzunar la nastere, urmand ca dupa aceasta sa imi primesc banii de la ING. normal, doar sunt asigurari nu iti da nimeni in avans. eu sper sa fie o alegere buna ce am facut. Kali, tu o ai pe cea cu clauza de studii pt copil? eu asa am facut.
Sigur, stiam ca banii ii primesti ulterior, dar mi-e ca nu primesc exact suma de care am discutat si la care ma astept, sau ca gasesc scuze sa nu mi-o plateasca. 'Oi fi eu mai rezervata, dar dupa cum ziceam... a doua nastere ma va lamuri de seriozitatea lor si atunci voi hotari daca merg in continuare sau nu. Ai primit polita de asigurare? A mea are multe "portite" de scapare... presupun ca toate sunt la fel. Cand am incheiat-o eram convinsa ca am facut super bine si ca e cea mai buna alegere, dar cu timpul incep sa ma indoiesc: am impresia ca toate sunt colorate mai frumos decat sunt in realitate. Ca idee, mie mi-au dat la inceput un grafic cu evolutia estimativa a politei mele de asigurari, inclusiv cu sumele pe care le-as putea retrage pe parcurs, incepand cu al treilea an. Nu am de gand sa renunt (decat daca as fi 100% convinsa ca e teapa, iar deocamdata nu sunt)pentru ca as iesi clar in pierdere si nu-mi convine pentru ca am facut un efort sa platesc banii aia. Chiar luna trecuta l-am sunat pe agentul meu si l-am intrebat ce suma as lua daca ma retrag acum, parand destul de serioasa. Dupa multe insistente din partea mea, si telefoane cu nemiluita... calcule din partea lui... am aflat ca suma pe care as primi-o e cam cu 1300 ron mai mica decat mi-a spus el la inceput (asta numai dupa 3 ani!), in conditiile in care mi-am indexat suma in functie de inflatie, deci a crescut pe parcursul anilor. Atunci ma gandesc... la sfarsit ma asteapta o surpriza neplacuta?
Nu am clauza de studii pentru copil pentru ca noi ne-am facut asigurari cand nu o aveam pe Alexia... avem cate o pensie privata, cu asigurare de sanatate si de accident. Alexiei nu-i mai fac asigurare pentru ca- din cate am inteles- in caz de deces- Doamne fereste- ei nu platesc nicio suma. Cum noi suntem asigurati, daca se intampla ceva cu noi oricum ea primeste toti banii, si- de asemenea- asigurarile noastre se termina (deci ar trebui sa iau caruta de bani) cam in perioada in care ea ar merge la facultate, deci nu mai vad rostul.
Scuze de off-topic. |
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| mda, inteleg cam ce vrei sa spui.... in primii ani platesti f multe comisioane si dobanzi si nu iei mai nimic daca te decizi sa te retragi. eu sper sa fie bine la mine si sa nu ma "pierd" pe drum, ca sa ma pot bucura cu copilasul meu de acei banuti si sa il vad cu studiile platite. Doamne ajuta! |
|
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Andismom wrote:mda, inteleg cam ce vrei sa spui.... in primii ani platesti f multe comisioane si dobanzi si nu iei mai nimic daca te decizi sa te retragi. eu sper sa fie bine la mine si sa nu ma "pierd" pe drum, ca sa ma pot bucura cu copilasul meu de acei banuti si sa il vad cu studiile platite. Doamne ajuta!
Nici eu nu am de gand sa ma retrag, asa ca acelasi lucru mi-l doresc si mie. |
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17876
| Mihaela, cum te mai simti astazi? |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Kali, ai dreptate sa fii rezervata. Polita mea de asigurare (la alta companie, tot mare) are valoarea de rascumparare de 50 % dupa 5 ani si nu am si asigurare de sanatate inclusa, ca sa zici ca aia mananca banii, iar asigurarea de deces e minima. Anca, trebuie sa citesti conditiile contractuale cu atentie. Esti sigura ca pe lista spitalelor agreate de ING este si spitalul asta nou? Sau nu exista o lista si ei iti platesc oriunde te-ai duce? Scuze de off-topic! Mihaela, in Romania nu poti rezolva cu asigurarea. Dupa cum vezi, nici aici lucrurile nu stau mai bine si nu te-ar asigura nimeni pentru sarcina daca esti deja insarcinata... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| kali wrote:
Nici eu nu am de gand sa ma retrag, asa ca acelasi lucru mi-l doresc si mie.
pai si eu iti doresc acelasi lucru!
Miru, multumesc de pont! uite ca la asta nu ma gandisem! ia sa il sun eu pe nenea agentu' si sa il intreb ca sa nu ma trezesc ca platesc degeaba clauza de interventii chirugicale!
scuzati ca am fost off-topic!
|
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Gagici, nu mai bine deschideti o tema noua legata de Asigurari ?
Miha , este IMPOSIBIL sa te refuze la asigurare. Daca esti casatorita legal pe teritoriul lor, cu un catatean canadian , cu Copil canadian , nu au voie sa iti refuze asigurarea. E o eschivare de o cheltuiala certa pe care ei trebuie sa o faca si de asta cauta si inventeaza motiv. Suna la ambasada Romaniei acolo, sau cauta pe internet ..... trebuie sa gasesti o solutie. Iti dorim bafta la gasit ce cautati ( casa , asigurare ) si sanatate multa ! |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Delfinasa, Mami de maria, intr-adevar sunt tampiti.Nu conteaza cu cine te-ai casatorit si daca mai ai copii pe teritoriu.Eu am statut de vizitator pt ca nu am inca rezidenta si sunt tratata ca atare adica cu asigurare de calatorie care se face ori inainte de a sosi ori in 30 de zile de la sosire.wellcome to canada.stiu ca in State e altfel...multe sunt altfel si mai accesibile dar ce sa-i faci...Poate ma duc sa nasc in Cuba ca si acolo e ieftin.Deocamdata e devreme sa ma gandesc la asta.Pana una alta, consultatiile le fac pe bani.O sa-mi iau inima in dinti si o sa ma duc intr-o zi sa intreb de preturi, sper sa nu avortez spontan Cu toate astea nu sunt deloc disperata, tot plutesc in stratosfera si ranjesc la pereti.
daca vrea cineva sa mute postarile despre asigurari la "Asigurari"...ar fi bine poate mai are si altcineva nevoie
Delfinasa, fata de care vorbesti e din State sau din Canada? |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| E total aberant ca ti-au dat statut de vizitator ...dar tu n-ai venit cu viza de munca? Cum naiba prin casatorie ti-au transformat-o in una de vizitator?...si chiar si-asa, firmele de asigurari ar trebui sa faca asigurari in orice moment in perioada in care stai pe teritoriul tarii respective...ce legi tampite ...inteleg faptul ca o situatie precedenta incheierii asigurarii iti anuleaza practic sansele sa te asiguri, ca, na, din start vor cheltui mult si poate nu-si recupereaza toti banii din premiumul lunar pe care-l vei plati si copaymenturi, dar legile astea canadiene de asig. sunt antibussines, chiar nu-i intereseaza sa faca bani?
Tipa de care ti-am spus e aici in US, sta in oras cu mine...uite, am vb cu niste prieteni din CA, sunt in prov. Alberta si spun ca ar trebui sa beneficiezi de asig. de stat, ca tipa, cel putin atunci cand a venit in CA, avea acelasi statut de vizitator si dupa ce-a luat SiN-ul i-a venit automat cardul de asig. de stat Alberta pe care-l are si acum...si cica nu lucra atunci si sotul ei e tot roman ca ea, venit cu viza de munca...oricum, dpdv taxe esti considerata rezident, deci ar trebui asig. de stat s-o ai, indiferent ca esti temporar sau permanent. |
|

| Am venit cu munca pe un an.Dupa un an pt ca nu am prelungit contractul( ceea ce era imposibil cu bebe mic) am ramas fara statut de worker deci fara SIN si fara asig de stat.Ca sa ai SIN si asig de stat tre sa fii ori worker ori rezident ( temporar sau permanent).Tipa din Alberta cat timp a fost vizitator sunt sigura ca nu a avut nici SIN si nici asig de stat, astea le-a obtinut cand a inceput munca sau cand a primit rezidenta.In Canada sunt asig. de stat f. bune cred ca de asta nici nu prea gasesti asig partioculare prea "ofertante".Se fac mai mult dentale sau un plus ce nu-l ofera statul.Eu daca mi-a ars de maritat si facut copkii nu am mai putut munci si am ramas vizitator , aplicant pt rezidenta dar asta e alta poveste de care lor nu le pasa. Pana primesc rezidenta sunt un simplu vizitator |
|

| delfinasa wrote:Dar m-am gandit si la aspectul de ajutor de la stat pentru nastere si apoi baby care...aici exista Medicare si am o prietena care a beneficiat la nastere si dupa aia de ajutor de la stat pentru acoperirea costurilor medicale...
am uitat sa zic de asta...nu am voie sa cer ajutor de la stat.Emigrarea prin "intregirea familiei" se cheama "spousal sponsorship"Adica sotul se ofera sa te sponsorizeze pe timp de 3 ani (copiii 10 ani)asa incat statul nu are nici o obligatie fata de tine.Nu poti cere welfare sau alte ajutoare de stat.
Nu muta nimeni postarile la "Asigurari"? |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Aha, nu stiam, tipa de care ziceam avea si are green card, dar daca se incadrau cu veniturile familiei peste pragul de saracie, nu-i acordau nici un Medicare, clar. Ei locuiesc cu parintii ei, tot romani, care lucreaza amandoi si acum si sotul ei lucreaza, dar ei 3 ca familie se incadreaza pt ajutorul asta deocamdata, plus ca fetita e americanca si cred ca din cauza asta i-au acordat Medicare-ul, ca altfel daca ai green card, statul nu iti acorda nici un beneficiu din cate stiu, cand vii aici, vii cu bani si nu apelezi la stat, asta e o conditie importanta.
Fetelor care moderati aici, mutati partea cu asigurari la un alt topic, please, ca transformam topicul in altceva. |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Mai, fetelor, m-ati zapacit cu asigurarile astea... Cum mai esti Miha?? Noi suntem alaturi de tine si de toate viitoarele mamici de prin zona. Sper sa ma alatur voua cat mai curand. Alte voluntare??? |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Miha, esti bine? Sper sa rezolvi si cu asigurarea, pana la urma! |
|

| sa va zic ce-am facut ieri.Am fost la cumparaturi si am simtit miros de paine de la o brutarie.stateam la coada cu limba scoasa precum catelul cand asteapta mancarea.am luat painea, am gustat un pic si inca un pic si inca un pic pana nu stiu cum am dat-o gata .cand am terminat cumparaturile ne-am dus la casierie sa platim si kaze zice " Unde-i painea?"eu zic "In burta , unde sa fie."" Pai cum o platimn , te urci pe scaner sa-ti scaneze burta?"ehehe, eu grijulie scot hartia de la paine, " Uite, scaneaza hartia si gata" Sa va mai zic ce nedumerire pe fata de la casa ca scaneaza o paine fara paine a trecut hartia prin scaner si gata |
|
|
|