|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/9/2016 Mesaje: 10
| Buna ! Am o feti?a de 1 an ?i 3 luni , tare mofturoasa de când am început diversificarea (6 luni ). În momentul de fa?a are masa solida doar la prânz . Este singura care o accepta ( manânca de toate aici - ficat,vita,peste,pui,legume de toate felurile). Papa cam 400 gr la aceasta masa. Diminea?a manânca 200ml de lapte cu cereale, prânzul, apoi gustarea de la ora 18 o refuza orice as încerca sa îi dau : iaurt/fructe/compot/mamaliga/orez cu lapte/ refuza categoric. Rareori ia câteva linguri?e, sau accepta sucul de fructe. Prefera lapte cu cereale. Seara manânca 240 ml de lapte cu biscui?i. Am încercat toate re?etele,metodele nu merge nimic. În rest este dezvoltata bine, vioaie, a luat bine în greutate. Sa o las în pace , e ok cum manânca? Am eu prea multe preten?ii, gre?esc undeva, nu ?tiu ce sa mai fac ... îmi cer scuze daca subiectul a mai fost discutat, nu am gasit nimic ... va mul?umesc! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Las-o in pace...inseamna ca doar asta ii prieste ei! Fiecare copil are particularitati...cata vreme este vesela, dinamica si pare ca ii merge bine, n-ai de ce sa te ingrijorezi!
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Daca la pranz mananca bine eu zic ca e ok, nu e moft, probabil chiar nu-i e foame la ora aia. Mananca la pranz, apoi doarme presupun si cand se trezeste nu-i e foame imediat. Incearca sa sari peste sau sa o amani, acesta gustare. Poate niste feliute de mar/para pe o farfuriuta asa sa serveasca singura in timp ce se joaca ar avea mai mult succes. |
|
| Va mul?umesc pentru raspunsuri! Dupa prânz, doarme într -adevar, si daca s-ar gustarea nu cere de mâncare. Cu mestecatul e mai greu, accepta doar pasat, înca nu vrea sa puna ea mânu?a si sa bage în guri?a, î?i face grea?a. Va mul?umesc! |
|
| *daca sar, scuze |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Stai linistita este doar o etapa....probabil dintisorii o supara.este si perioada cand descopera,explora. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Mie mi se pare ca mananca exagerat de mult la pranz pentru varsta ei..sigur ai vrut sa scrii 400 grame?? Baietelul meu de 2 ani si 5 luni nu a mancat niciodata atat de mult la o masa si eu consider ca mananca foarte bine. La varsta fetitei tale manca foarte foarte putin in comparatie cu ce spui tu acolo. Incearca sa ii dai mai putin la fiecare masa si sa introduci si gustarile. Si nu ar fi rau sa treceti incet incet si la bucati. |
|
| Nu am gre?it Manânca un pahar din acela special pentru blender plin. Grada?ia arata 400. Uneori manânca 350, dar nu mai pu?in de atât. Oricât ne chinuim cu buca?ile de mâncare înca nu vrea. Eu tot încerc , dar daca o cojita de mar scap î?i face scârba, sau daca simte nepasat, nu mai manânca deloc. |
|
| Prânzul este singura masa solida pe care o accepta de aceea nu i.am scazut por?ia. Mul?umesc pentru raspuns. |
|
|