Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Folositi canute cu cioculet pentru bebelusi? de la ce varsta? cu cate gaurele? cum i-ati convins asa bea din ele? exista vreun secret? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Noi bem din canuta cu cioc de pe la 5-6 luni. Cred ca are 2 gaurele daca nu ma insel. Cum am convins-o? Pai nu mai stiu. Noi bem din canuta numai apa. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi avem 3 gaurele la canitele cu cioc. Nu i dau sa bea singur ca mereu o varsa. Eu ii tin canita si el bea. Lui ii place sa bea din pahar normal, nu din canita cu cioc. O arunca. |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Avem si noi canuta cu cioc cu 3 gaurele dar prefera direct din canuta fara capacul cu cioc. Eu am impresia ca ciocul mai rau o ineaca si mai bem din biberon noaptea ca este mai rapid. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Prima noastra canuta a avut 2 gaurele, asta pe la 6 luni, pe urma a trebuit sa-i cumpar cu supapa, ca tot timpul varsa tot pe ea .... am tot folosit canute cu supapa, ii placeau si ei si mie ca nu mai trebuia s-o schimb tot timpul, sau sa sterg suculetul de pe parchet .... pe urma am avut cu 3-4 gaurele si in final canuta normala |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Ely wrote:Avem si noi canuta cu cioc cu 3 gaurele dar prefera direct din canuta fara capacul cu cioc. Eu am impresia ca ciocul mai rau o ineaca si mai bem din biberon noaptea ca este mai rapid.
La fel se intampla si la noi. Se enerveaza ca e prea mare ciocul, si ii dau sa bea din canita direct. |
|

| pe mine lupta canuta versus biberon m-a tampit! haideti sa va explic si de ce: evident ca am incercat sa ii dau din canuta de pe la 5 luni... nici vorba sa o accepte! se inneca bietul copil si am zis ca o las pe mai tarziu. am incercat iar pe la 6 luni cu un biberon de trecere (un soi de cioc) de la bibi normal la canuta. si pe ala l-a acceptat f greu insa l-am folosit pana pe la 8-9 luni si chiar si acum bea din el f. bine. adica nu varsa deloc. nici o picatura. am mai incercat intre timp cu canuta dar... nu a vrut. pana de curand cand am vazut ca bea bine cu 3 gauri si chiar cu 4. evident ca varsa mult din ea pt ca bea lacom. dar acum se pare ca putem bea din canuta. intrebare de 100 de puncte: din canuta beau si laptele de dimineata sau cel de seara? adica le-ati dat? e ok asa? ma gandeam ca as putea renunta la bibi daca ar vrea din canuta. pt ca la un moment dat mi-e ca va ajunge de 2 ani si va bea tot asa . stiu copil de 2 ani si ceva care refuza canuta. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Alexia de-abia acum a acceptat biberonul de trecere (ala cu cioc dintr-un fel de cauciuc mai gros) si de vreo 3 zile bea singura apa cu el. Cam tarziu, dar nu am avut cum s-o conving. Bea apa si cu cana normala, dar numai 2 guri, nu stiu de ce nu vrea mai mult.
Andismom, daca bebe nu bea laptele prin somn sau nu adoarme sugand mi se pare super sa renuntati la bibe in favoarea canitei, mai ales daca nu varsa pe el. Eu mai astept cu Alexia, se pare ca nu-i cazul si ca bebeii difera mult si la capitolul asta. |
|

| Andismom wrote:intrebare de 100 de puncte: din canuta beau si laptele de dimineata sau cel de seara? adica le-ati dat? e ok asa? ma gandeam ca as putea renunta la bibi daca ar vrea din canuta. pt ca la un moment dat mi-e ca va ajunge de 2 ani si va bea tot asa  . stiu copil de 2 ani si ceva care refuza canuta.
Anca, are abia 10 luni. Nu te grabi, mami. Dai sa bea din canita suc de fructe (strecurat, sa treaca prin caurele) si lapticul din biberon. Abia pe la 1 an si ceva ii schimbi, usor sucul cu laptic. Pupici tie si lui Andi |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Copilul meu a refuzat suzeta, biberonul si laptele praf. Nu a vrut decat titi. Problema a fost ca vara trecuta, odata cu venirea caldurilor, din cauza ca nu ii dadeam suficiente lichide, s-a deshidratat de nu stiam ce are si am ajuns la spital, pentru analize, am crezut ca are infectie urinara. Asa ca, de voie de nevoie, a trebuit sa invete sa bea apa cu cana cu cioc, inca de la 9 luni. La inceput se ineca destul de des, dar intr-o luna deja bea foarte bine, se ineaca foarte rar si ii place apa. Problema mare este ca nu vrea sa bea lapte cu cana. Nu imi dau seama daca laptele este cel pe care il respinge sau cana cu lapte. Bea putin pana isi da seama ca nu e apa, apoi se opreste brusc. Daca i dau apa imediat, bea fara probleme. Cu greu am gasit cereale care sa ii placa si singurul mod in care vrea laptele este cu cereale si cu ligurita. Eu ii fac terciul destul de subtire, ar putea fi baut ca cana (fara cioc), dar nu vrea, doar cu lingurita il accepta. Iar el stie sa bea din cana si fara cioc, ca asa ii dau sucul de fructe, pentru ca ciocul se infunda cu pulpa de fructe. Ciocul are trei gaurele. Dar nu bea decat apa cu cana, nu vrea ceai sau lapte. |
|

| Dana pai sa stii ca nu ma grabesc... sunt constienta ca totul la timpul sau cuvenit. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sara a ignorat canutza cu cioc, initial, apoi i-am pus sucul de fructe in ea si a inceput sa bea(cred ca pe la 7-8 luni)Primul cioculet era din silicon, iar de cateva zile chiar am trecut la stadiul urmator, adica ciculetul e din plastic , mai tare!Ambele variante au supapa ,astfel ca niciodata nu am avut probleme sa verse sucul pe mobila sau parchet, asta fiind una dintre "activitatile"preferate de Sara, cand bea din bibe! |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| La Catinca am folosit o astfel de canita, dar foarte putin timp. La Tudor, deloc, direct din canita obisnuita. Ei nu au stiut nici de biberon, nici de suzeta, |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Trebuie sa rectific, canuta are 3 gaurele si este cu supapa. Poate pare hilar dar eu am asociat la inceput apa cu kaki. Ii ziceam, Antonia bem apa ca sa facem kaki.
Si uite asa pana cand o cauta singura. Acum ii las canuta la indemana caci ciocul este dintr-un cauciuc mai moale pe care cum il prinde cum il roade. Face bine la dintisori. Fiind cu supapa nu curge apica din cana asa ca este free sa o rontaie. Eu intotdeauna dupa joaca, cam dupa 1.5 ore de zbenguiala, ii dau apa si nici nu se mai gandeste daca sa bea sau nu. Cateodata ma gandesc ca se cam umfla cu apa. Oricum rau nu-i face.
Am incercat sa schimb canuta, marca Avent, cu una de la Chicco, draguta foc dar nu prea putea sa bea apa cu ea. Am luat alta de la Tommi Tippe sau cum s-o fi numaind si tot asa. Asa ca am revenit la canutele Avent. |
|

| Miri wrote:Sara a ignorat canutza cu cioc, initial, apoi i-am pus sucul de fructe in ea si a inceput sa bea(cred ca pe la 7-8 luni)Primul cioculet era din silicon, iar de cateva zile chiar am trecut la stadiul urmator, adica ciculetul e din plastic , mai tare!Ambele variante au supapa ,astfel ca niciodata nu am avut probleme sa verse sucul pe mobila sau parchet, asta fiind una dintre "activitatile"preferate de Sara, cand bea din bibe!
Si Miru scutura biberoanele de uda tot ce-i in jur si hainutele ei, bineinteles Miri, de la ce firma era canita cu cioc de silicon, ca eu am vazut numai cu cioc de plastic si nu-i place |
|
|