freya1 wrote:Ema, eu iti recomand un sistem de purtare, pe mine m-a salvat si inca il folosesc cand nu adoarme altfel, e mai comod si pt tine, nu te mai dor mainile, iar la varsta asta mai poti face una-alta cu el in sistem Eu am avut un wrap elastic pe care nu prea l-am folosit si un marsupi care a fost super cand era micut
Am un wrap de la manduca , îl folosim de când avea 3 sapt ,dar am văzut ca acum de când e mai mare nu prea ii mai place ca ba îl strâng prea tare ba prea putin …. Un marsupi plus as fi vrut sa mi cumpăr si eu acum si cred ca chiar o sa dau comanda azi ca nu mai rezist , vb ta … poate mai si apuc sa fac si altceva prin acasă sa mai îmi treacă timpul ca am impresia ca sta in loc așa . Multumesc de sfat !
|
Doamne tu fetelor , nu stiu ce sa ma fac cu bebelusu asta al meu…. De câteva zile doarme extrem de greu ziua câteodată aproape deloc : îl legan, îl iau in brate, îl las sa doarmă pe mine , îl pun la san , incerc dr toate …. Doarme 10 min si se trezește …. Nu mai rezist …si e si mârâit , măcar dacă ar sta linistit, da se plictiseste repede si plânge toata ziua … are tratament de colici Bebeluș de 2 luni si 1 săptămâna …. Nu stiu cum sa fac sa l adorm
|
ANDREEA2929A wrote:Fetelor am reusit sa nu mai vomite,însă bataiala a rămas macar nu mai sunt asa puternice spasmele alea sau ce or fi. Însă la colidep am problema scrie ca se administrează la 1 h după masă.. e cam aiurea ca ea adoarme la san și neam nu o mai pot trezi sa i dau pipeta .. asa ca i am dat o spre finalul mesei înainte de a adormi. Plus ca madam are parte ei de show in fiecare după amiază vad ca e a 3 a zi consecutiv când de la 4 mănâncă adoarme până la 5 iar de la 5 la 9 seara sta la san nu vrea sa doarma, se agita se obosește atât de tare ca nu vrea nici suzeta și apoi sanul nu reuseste sa l mai prindă, da din picioare ca la maraton vb Lui Aleahim face asa incontinuu pana pica de tot de oboseala. 🤦🏻♀️ ma termina efectiv noul ei comportament.
Andreea e posibil sa fie un puseu ca si bebe nostru tot la 4 -5 sapt a început programul artistic si făcea exact cum ai descris tu Ma bucur ca ne am regăsit la mămici , Multumesc fetele pt susțineri ! Sunteti minunate ! De ieri am reusit sa mai scoatem din biberoane si sa stea mai mult la san din nou , l am păcălit un pic cu Protecțiile de Silicon
L.E.si eu tot așa îl las sa doarmă 1 somn pe zi pe mine cum zice si Aleahim ca se odihnește tare bine așa
|
Aleahim wrote:Ema, daca tu ai fi o mama rea ca ii dau lapte muls la biberon, ar insemna ca noi astea care dam lp suntem mame denaturate? NU Faci cum simti tu ca e mai bine pt tine si puiul tau.Si tu trebuie sa fii impacata cu orice decizie ai lua. Eu am incercat cu mulsul, pentru ca Aniela refuza sanul si dupa ce ma chinuiam cate o juma de ora sa o tin la san,ii dadeam completare si apoi treceam la muls care mai dura minim juma de ora ca aveam lapteeeee, apoi spala si sterilizeaza pompa si cand terminam trebuia sa o iau de la capat.Pentru mine era epuizant, frustrant si eram intr-o stare jalnica.Plus ca am ajuns la un pas de mastita de 2 ori intr-o sapt. Am bagat lapte praf si mi-am asumat.Asa am reusit sa imi revin si sa ma ocup de bebe.Da, mi-as fi dorit sa avem o alaptare lina.Nu a fost, mergem mai departe.Doar TU poti alege ce sa faci. Esti o mama super!
M a uns la suflet ce ai zis ! Așa este , dacă nu va fi sa fie nu va fi … si voi fi împăcată oricum ar fi ,de asta am zis si eu ca nu vreau sa ajung sa fiu nefericita si sa fie o corvoada hrănirea lui bebe in loc sa ma bucur de momentele cu el . Multumesc din suflet! Pupici
|
Multumesc fete faine ! Incerc sa accept ca dacă nu o sa l mai pot face sa accepte sânul nicicum o sa i dau muls cât pot si am si apoi lapte praf … n o sa fiu singura femeie din lumea care face asta si nici nu e ca si cum as face o dinadins … Multumesc pt sfaturi si încurajări
|
Sper sa nu ma judecati , dar simt nevoia sa ma descarc undeva si sa cer un sfat … si nu ma simt ok sa fac asta pe grupurile de fb . Bebe meu oficial s a obisnuit cu biberonul …. Am avut un început super , alaptare exclusiva de la 1 sapt de viata pana sapt trecută când a avut o perioada de colici urâti si de crize toata ziua, refuza sânul când simte ca nu i mai vine laptele usor si am cedat si i am tot dat cu biberonul , laptele meu dar cu biberonul si acum suge ce suge si începe sa plângă ca vrea biberonul …. Si nu stiu așa de linistit si de zâmbăret a fost ieri când l am lăsat la san cât a vrut el si apoi i am dat cu biberonul , a dormit bine , a fost binedispus … oare as gresi dacă as continua asa ? Sa ma mulg si sa i ofer laptele meu cu biberonul când refuza san? As fi o mama rea ? Nu stiu da vreau sa fie si el fericit si sa raman si eu întreaga nu sa ma fiu o frustrata cum am tot fost de când a refuzat sânul … scade lactația dacă el suge mai putin si apoi mulg laptele rămas ? As încerca si Protecțiile de Silicon pt mamelon …. Nu stiu ce sa mai fac , ma simt tare inutila …
|
Multumesc din suflet fetelor pt răspunsuri ! Am avut o criza de plans azi… ma ia toata ciuda când vad ca ma strofoc cât pot si eu ca na sunt si eu om … si plânge când îl alăptez… sper sa trecem cu bine peste perioada asta , dacă nu … vom vedea . Multumesc !!!
|
freya1 wrote:Ema, oricum proba cantarului nu e relevanta, poate nu ii mai vine lapte asa mult, daca schimbi sanul ce se intampla ?
Tot asa plânge , nu i convine ceva si nu mi dau seama ce … sunt tare stresata …
|
Fetelor bebe meu are 6 sapt si cam de o sapt când îl pun la san suge o perioada si apoi incepe sa plângă … si i am făcut proba cântarului si el de obicei manca cam 100 ml la o masa … si acum mananca doar 60-‘70 …. Ma gandesc ca nu se satura sau nu i mai vine lapte ? Eu am încercat sa strâng sa vad dacă mai vine lapte si vine doar ca câțiva stropi … nu știu ce sa fac … si i am dat lapte muls cu biberonul si a fost ok … Ce ma sfătuiți ? Multumesc !
|
Aleahim wrote:Crede-ma ca stiu f bine prin ce treci.Noi aveam zile si nopti intregi cand nu dormeam deloc.Tin minte ca intr-o noapte a venit maica-mea la mine si a stat ea toata noapta cu Aniela in brate sa pot dormi eu,dar nu am dormit adunat o ora.Dimineata era praf amandoua. Ce pot zice e ca intr-adevar pe la 6 sapt mi s-a parut ca a fost apogeul, apoi incet incet s-a mai potolit situatia si cam in jur de 10 saptamani am scapat de colici. Am fost zombie in perioada aceea, nu aveam nici cand sa mananc, intr-o luna ajunsesem la kg dinainte de sarcina, dar a trecut.Si vin altele,s  i tot asa
Da nici eu nu apuc sa prea mananc , e super stresanta si solicitanta si fizic si psihic … ca na îmi doresc doar sa i fie lui bine . Dar ma îmbărbătez cumva si astept sa treacă cumva … vb ta ca apoi vin altele parca îmi vine un pic sa rad desi nu prea e de ras Ma bucur ca am la cine sa ma plâng ! Multumesc fetelor
|