Bauturi - ce e voie si ce nu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Scris: Sunday, September 27, 2009 6:19 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Eu am baut toata gravidatza COCA COLA!!!!.....si nu mi-a afectat si mi-a facut bine cum zice tati...ca Flavio a iesit curat de la atata cola!!!!ras ras ras
o fericita
Scris: Sunday, September 27, 2009 6:32 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/18/2009
Cred ca trebuie sa bei sa papi tot ce observi ca bebele agreaza.Nu sunt pe principiul regulamentuluimajoreta
Ely
Scris: Sunday, September 27, 2009 9:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
o fericita wrote:
Cred ca trebuie sa bei sa papi tot ce observi ca bebele agreaza.Nu sunt pe principiul regulamentuluimajoreta

Ar fi fost culmea s-oi fi baut alcool ca bebe agreaza zic asta deoarece eu am avut o pofta nebuna sa beau Sangria si nu numai plus Somon afumat ,icre de peste etc....dar m-am abtinut cat am putut ca stiu ca nu este sanatos pt bebe .Si mai sunt de parere ,daca nu -ti satisfaci o pofta sigur nu se intampla nimic ,cred ca sunt tot vorbe din popor.sorry
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, September 27, 2009 9:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
o fericita wrote:

multumim de sfat insa, din pacate, nu prea se aplica, in special in perioada de sarcina. pentru simplul motiv ca exista multe restrictii alimentare si nu numai pentru a aduce pe lume un copil sanatos. daca ar fi dupa mine, as manca toata ziua branze cu mucegai, brie, camembert, carnuri crude, inclusiv biftec tartar, oua cat mai moi fierte, tiramisu cu ou crud, as bea doua pahare de vin pe zi insa...toate acestea sunt interzise sau, cel putin, nerecomandate. sorry
o fericita
Scris: Sunday, September 27, 2009 11:33 PM
Nivel

Inregistrat: 9/18/2009
Exista persoane si persoane...O prietena a mea manca ,insarcinata fiind salata de vinete ,deasupra sunca presata branza si castravete!Cat de sanatoasa este aceasta consumatie...sau manca capsuni putin sarate
Andi&Mariuca
Scris: Monday, September 28, 2009 7:07 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
o fericita wrote:
Exista persoane si persoane...O prietena a mea manca ,insarcinata fiind salata de vinete ,deasupra sunca presata branza si castravete!Cat de sanatoasa este aceasta consumatie...sau manca capsuni putin sarate

una e sa mananci combinatii "ciudate" si alta e sa mananci alimente interzise, diferenta e mare.sorry
madanuta
Scris: Monday, September 28, 2009 9:37 AM
Nivel

Inregistrat: 6/26/2007
Andismom wrote:

una e sa mananci combinatii "ciudate" si alta e sa mananci alimente interzise, diferenta e mare.sorry

Subscriu si adaug!
Parerea mea este ca nu au ce cauta alcoolul, tutunul si cofeina in timpul sarcinii. Tot parerea mea este ca nu ne gandim decat la efectele imediate, dar alimentatia mamicilor ii poate afecta pe termen lung pa bebelusi.

(Alcoolul si tutunul ar trebui evitate de viitoarele mamici chiar din perioada de preconceptie, deoarece aceste vicii afecteaza fertilitatea si pot avea efecte negative asupra embrionului inca din primele saptamani de sarcina, uneori inainte ca sarcina sa fie diagnosticata.

Efectele nefavorabile ale nicotinei si alcoolului asupra organismului mamei, dar mai ales asupra copilului cresc mult atunci cand acestea se asociaza, mama fiind consumatoare si de alcool, dar si de tutun. “Meniul” este complet atunci cand se alatura acestor vicii si “inofensiva” ceasca de cafea.

Ce efect are cafeina asupra fatului?
Întrucat cafeina traverseaza placenta si este metabolizata de fat foarte încet, acesta risca sa fie expus unor cantitati semnificative de cafeina daca mama consuma bauturi care contin acest drog. In studiile pe animale, dozele mari de cafeina provoaca malformatii congenitale osoase, întarzierea cresterii fetale, greutate redusa la nastere si cresterea numarului de pui nascuti morti, în timp ce dozele mai mici, echivalentul a doua cesti de cafea/zi, pot provoca încetinirea cresterii osoase. La cobaii expusi unor doze modeste de cafeina s-a observat aparitia unor modificari neuro-comportamentale care au persistat si în timpul vietii de adult. Cafeina consumata de masculi înainte de împerechere poate, de asemenea, produce întarzieri semnificative a cresterii fetale.

Unele studii populationale au aratat ca ingestia unor cantitati mari de cafeina de catre femeile însarcinate se asociaza cu o incidenta mai mare decat normala de prematuritate, greutate scazuta la nastere si circumferinta craniana redusa. Pe baza datelor existente,

Organizatia Food and Drug Administration din SUA sfatuieste femeile însarcinate sa evite consumul de cafeina sub orice forma în timpul sarcinii.)

Ceea ce e scris intre paranteze este preluat de pe site-uri specializate.
blueheart_d
Scris: Friday, October 9, 2009 6:51 PM
Nivel

Inregistrat: 12/20/2008
norocul meu este ca nu sunt deloc consumatoare de cafea, alcool sau tutun. nici sucuri carbogazoase nu am consumat de 3 ani (de cand mama mea a fost diagnosticata cu cancer). acum e adevarat ca mai iau cateva inghitituri de cola dar poate o data la 2-3 luni, cand mi se pune pata. Nu sunt sanatoase nici in afara perioadei de sarcina, deoarece toata lumea stie ca afecteaza organele interne, dar poftele sunt mari uneori si in afara sarcinii. Dimineata mai obisnuiesc sa beau la micul dejun un pahar de lapte cu Nesquik. asta si un croissant cu cacao am servit intr-o dimineata, apoi am mers la medicul de familie pt bilantul lunar. S-a speriat cat de mare am avut tensiunea mai ales ca eu nu am probleme de genul. mi-a zis ca ar trebui sa-mi iau tensiunea si sa o anunt zilnic, dar dupa vreo 20 min de stat la povesti mi-a luat tensiunea din nou si era mai mica. M-a intrebat ce am mancat, apoi s-a linistit. Parerea mea este ca macar in timpul sarcinii mamicile ar trebui sa acorde o atentie mai mare la ceea ce consuma, deoarece chiar daca pe noi nu ne afecteaza atat de mult maturi fiind, in burtica noastra este un "graunte" destul de sensibil.
sousourel
Scris: Friday, October 9, 2009 7:21 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
O cescuta mica de cafea nu provoaca nimic bb-ului. Ba chiar ajuta gravidelor hipotensive. E adevarat ca alcoolul, tutunul si inca o mie de chestii sunt nocive, dar nu e cazul sa exacerbam orice.

Si apropo de bauturi, in afara de apa chioara n-as putea bea nimic-nimic. Chiar si laptele, pe care-l consumam in cantitati uriase, cand eram insarcinata cu Victor, acum imi provoaca dureri de stomacuff
PrincessLilou
Scris: Wednesday, April 14, 2010 12:05 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
cofeina (cafea sau ceai negru) ai voie sa bei, dar foarte putin - 80oz, nu stiu cat vine asta in ml...ca am citit pe un site in engleza si nu le am cu transformarile. mie a inceput sa mi se faca pofta de cafea, desi inainte nu beam. acum sorb o picatura doua de la stef din cana dimineata. intr-o perioada incepusem sa beau o ceasca de ceai negru dimineata dar m-am lasat cand am aflat ca nu e recomandat, pentru ca poate produce sarcina prematura sau "ceva mai rau" bebelusului...- nu pot sa spun cuvantul ca mi se face pielea de gaina.sorry
Mela
Scris: Wednesday, April 14, 2010 2:33 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
PrincessLilou
Scris: Thursday, April 15, 2010 6:33 AM
Nivel

eu nu prea mai beau ceai acum. nu eram innebunita dupa ceai nici inainte. beau mai mult suc de portocale sau doar apa.

dar de cand cu interdictia asta...va zic ca mor de pofta dupa o cafea neagra...si doar mirosul ma innebuneste acum, desi eu nu sunt bautoare de cafea neagra.
Irinuca
Scris: Saturday, April 17, 2010 8:02 PM
Nivel

Inregistrat: 1/22/2010
eu beau cafea aproape zilnic de cand sunt cu bebe-ul, desi inainte nu ma omoram de pofta... dar doctorita mi-a spus sa beau (fara excese) ca nu dauneaza...pupici
sweet angel
Scris: Sunday, April 18, 2010 12:49 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
eu sunt fara vicii , fara alcool ,cafea ,tutun, ceai de nici un fel. mancare ce stiu ca nu am voie nici nu mi-e pofta de ea. maine face cumnata mea tiramisu sunt curioasa daca imi va fi pofta sau nu, ca sunt innebunita dupa el dar e facut cu oua crude.uff
PrincessLilou
Scris: Wednesday, April 21, 2010 7:27 AM
Nivel

off topic: well...s-ar putea sa zic o prostioara acum...dar si vaccinul impotriva gripei porcine e facut din oua si ma indoiesc ca le-au fiert...si vaccinul respectiv este recomandat in special gravidelor.

eu nu zic sa mananci acum, dar daca o sa iei o gura de pofta nu cred ca poa' sa iti dauneze atat de tare..doar daca esti tu alergica la ceva din compozitia prajiturii.

on topic: eu am decis sa nu ma stresez asa tare cu regulile astea ca am vazut ca nu toata lumea vede trebuirile la fel...si nu vorbesc de noi astia fara expertiza...oricum daca nu esti bautor infocat de cafea sau de ceai negru, verde...nu cred ca iti poate dauna daca bei o ceasca din an in paste.

nu as recomanda sa stai cu cana de cafea toata ziua dupa tine...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.