Barnevernet
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Thursday, February 4, 2016 9:18 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
vanina wrote:
Ce legatura are perfectiunea cu ce vorbim noi? Daca nimeni nu e perfect (e adevarat ca nimeni nu e!), atunci imperfectiunea se poate intinde la infinit?

Copiii au dreptul sa fie protejati de lege la egalitate cu adultii. Daca sunt abuzati, Protectia copilului are o obligatie. Daca nu se baga atunci cand trebuie si se ajunge la traume ireparabile? Nici Protectia Copilului nu e perfecta, bineinteles, iar la noi in tara e foarte departe de perfectiune, aproape de inexistenta as zice.

Daca perfectiunea nu exista , atunci da, imperfectiunea se intinde la infinit.Si de ce n-ar avea legatura?Doar o persoana care se considera o mama perfecta poate condamna o alta pentru mici greseli.Eu nu vorbesc de abuzuri serioase , atunci da, parintii trebuie trasi la raspundere.Dar cand vorbim de greseli normale pe care un parinte le poate face, atunci vorbim de consiliere nu de solutii extreme.
alexandrabogdan
Scris: Thursday, February 4, 2016 10:04 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Eu va tot citesc si stau si ma intreb: voi chiar n-ati dat nici o palma la poponeata copilului?? Niciodata?? nu vorbesc de abuzuri ....Daca nu, inseamna ca eu am niscai probleme ...De ceva vreme sunt si eu foarte calma dar au fost momente cand si-a luat la buca ...
roxinthya
Scris: Thursday, February 4, 2016 10:38 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
alexandrabogdan wrote:
Eu va tot citesc si stau si ma intreb: voi chiar n-ati dat nici o palma la poponeata copilului?? Niciodata?? nu vorbesc de abuzuri ....Daca nu, inseamna ca eu am niscai probleme ...

Eu recunosc: la Maria o data dar Petru a avut niste iesiri care m-au adus in pragul crizei de isterie si a mai primit cate o palma la pampers.
Insa mi-am reconsiderat atitudinea si am schimbat abordarea. Si chiar functioneaza. M-am linistit la creieras si implicit nu am mai reactionat asa si sper sa nici nu se mai intample.
vanina
Scris: Thursday, February 4, 2016 12:51 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
alexandrabogdan wrote:
Eu va tot citesc si stau si ma intreb: voi chiar n-ati dat nici o palma la poponeata copilului?? Niciodata??

Niciodata!!! Si nici nu o voi face vreodata!!! Te asigur si ca nu sunt singura mama din lume care nu isi bate sau pedepseste copilul si chiar functioneaza. Copilul nu isi pierde respectul fata de parinte, dimpotriva, atata timp cat este respectat ca om, respectul lui fata de ceilalti, inclusiv fata de parinti, vine in mod natural.
roxinthya
Scris: Thursday, February 4, 2016 12:53 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
vanina wrote:

Niciodata!!! Si nici nu o voi face vreodata!!! Te asigur si ca nu sunt singura mama din lume care nu isi bate sau pedepseste copilul si chiar functioneaza. Copilul nu isi pierde respectul fata de parinte, dimpotriva, atata timp cat este respectat ca om, respectul lui fata de ceilalti, inclusiv fata de parinti, vine in mod natural.

Vanina - jos palaria!!!Bravoo Bravoo Bravoo
aurishta
Scris: Thursday, February 4, 2016 3:37 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Dar ce ne facem cu parintii care n-au aprofundat inca parentingul modern???? Le luam tuturor copiii?scratch scratch
alexandrabogdan
Scris: Thursday, February 4, 2016 3:55 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
vanina wrote:

e mult spus <a bate copilul> o palma la fund
kali
Scris: Thursday, February 4, 2016 5:30 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Dincolo de toate, daca e sa nu fiu de acord cu ceva e separarea fratilor... pentru asta nu exista nicio justificare.

In rest imi mentin parerea si nu inteleg nici acum ce-i cu agitatia asta pe marginea subiectului.
aurishta
Scris: Thursday, February 4, 2016 7:31 PM
Nivel

kali wrote:

.... nu inteleg nici acum ce-i cu agitatia asta pe marginea subiectului.
Cheek Kiss Cheek Kiss In primul rand, e un subiect!ras
In al doilea rand, aceste lucruri intamplandu-se in contextul european in care si noi suntem, nu este exclus sa vina si peste noi aceste reglementari....deci e de folos sa stim la ce ne putem astepta.
In al treilea rand, daca putem invata ceva din aceste tragedii, avem ocazia s-o facem inainte sa vina peste noi furtuna.
Uite, de exemplu, multi parinti au devenit mai sensibili la subiectul corectiilor fizice .....o prietena de-a mea chiar mi-a zis ca s-a hotarat sa-si traga singura palme ca sa atraga, astfel, atentia copiilor sai asupra faptului ca au intrecut masura.

In ce ma priveste, am tras concluzia ca n-am ce cauta in Norvegia, nici macar in vizita!Hilar Hilar
t-mihaela
Scris: Thursday, February 4, 2016 7:57 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
alexandrabogdan wrote:
Eu va tot citesc si stau si ma intreb: voi chiar n-ati dat nici o palma la poponeata copilului?? Niciodata?

Nu.nu Tocmai ca stiu unde traiesc si m-am reeducat .Bataia e boala locala .Cand pleaca in tari cu restrictii parintii de obicei se vindeca de boala asta.Cine nu,ajunge la stiri .
Repet never ever, Arti si Daria nu stiu ce e aia . In schimb Dia stie...de fapt nu stie ca era prea mica.Acasa era normal acum 10 -15 ani poate si acum sa iti bati copilul.Pacat se poate si fara ,testat.
aurishta
Scris: Thursday, February 4, 2016 8:51 PM
Nivel

t-mihaela wrote:

.... Tocmai ca stiu unde traiesc si m-am reeducat .Bataia e boala locala .Cand pleaca in tari cu restrictii parintii de obicei se vindeca de boala asta.Cine nu,ajunge la stiri .
Bravoo Bravoo
kali
Scris: Friday, February 5, 2016 8:57 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
aurishta wrote:
In al doilea rand, aceste lucruri intamplandu-se in contextul european in care si noi suntem, nu este exclus sa vina si peste noi aceste reglementari....deci e de folos sa stim la ce ne putem astepta.
In al treilea rand, daca putem invata ceva din aceste tragedii, avem ocazia s-o facem inainte sa vina peste noi furtuna.
Uite, de exemplu, multi parinti au devenit mai sensibili la subiectul corectiilor fizice .....o prietena de-a mea chiar mi-a zis ca s-a hotarat sa-si traga singura palme ca sa atraga, astfel, atentia copiilor sai asupra faptului ca au intrecut masura.

In ce ma priveste, am tras concluzia ca n-am ce cauta in Norvegia, nici macar in vizita!Hilar Hilar

Oooo, dar cum diferentele dintre noi sunt atat de mari, probabil ca nepotii nostri vor prinde schimbarile de care zici. Plus ca nu putem sta cu frica drobului...

Chestia cu sensibilizarea opiniei prin scoaterea in evidenta a tragediei altora.. e cam trista, cumva. Adica era nevoie de asta ca sa constientizezi, tu, ca parinte, ca ai luat-o pe aratura? Printzipiile tale si experienta dobandita pana acum nu te-au ajutat in niciun fel?

Iar in Norvegia chiar vreau sa ajung, ca in toate tarile nordice. Din curiozitate. In vizita.

aurishta
Scris: Friday, February 5, 2016 10:13 AM
Nivel

Pai da, unii se trezesc la realitate mai greu....sunt inchistati in conceptiile invechite in care au crescut si poate ca asa incepe sa fie pus la lucru neuronul lenes!
bereea
Scris: Friday, February 5, 2016 12:04 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
kali wrote:

In rest imi mentin parerea si nu inteleg nici acum ce-i cu agitatia asta pe marginea subiectului.

Iti spun eu de ce e toata acesta agitatie: crestinismul se bazeaza pe dragoste si ajutorarea aproapelui.Deci cand unul dintre ai tai se afla la stramtorare e normal sa il ajuti. Cei din aceelasi cult crestin cu ei au hotarat sa protesteze - eu sunt absolut de acord- pentru ceea ce se intampla- s isa se roage pentru reintregirea unei familii distruse.
Daca televisiunea , ziarele si mai stiu eu cine au hotarat sa se bage e problema lor.
Cris-DL
Scris: Friday, February 5, 2016 12:15 PM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
kali wrote:

Subscriu!!

t-mihaela wrote:

Nu.nu Tocmai ca stiu unde traiesc si m-am reeducat........
Pacat se poate si fara ,testat.

Clap floare2
...desprea asta bateam si eu campii in paginile anterioare ale acestui subiect!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.