Barnevernet
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Wednesday, January 27, 2016 8:42 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
eu cred ca este o "ciocnire intre culturi/civilizatii". Avem si noi o serie de articole care prezinta diferntele in ceea ce priveste parentingul intre diverse culturi:
Articolul deswore parintii scandinavi este aici.

Diferenta majora este ca :

Quote:
in tarile scandinave, parintii nu isi bat si nu isi lovesc in nici un fel copilul, pe toata perioada dezvoltarii acestuia

si aceasta:

Quote:
Conform unui studiu publicat intr-o revista din Suedia, 1 din 10.000 de parinti isi lovesc copiii, aceasta fiind una dintre cele mai mici rate din lume.

Cele 2 aspecte de mai sus sunt mult diferite in cazul parintilor romani, si aici ma refer si la violenta verbala care este tot o forma de violenta.
Nu spun ca este mai bine cum au procedat in cazul Bodnariu, dar a face abstractie de diferenta de mentalitate si a spune ca sistemul este gresit in estenta lui mi se pare gresit.
Dupa cum bine vedeti, majoritatea cazurilor de abuz raportate sunt din partea imigrantilor din tari unde exista mentalitati de genul "unde da mama creste".

De altfel fiecare cultura are o abordare diferita in materie de parenting.
O serie de articole pe aceasta tema gasiti aici.
aurishta
Scris: Wednesday, January 27, 2016 8:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Un alt caz tragic produs de "grija pentru interesul superior al copilului" sau "arta de a face din tantar, armasar si viceversa" http://observator.tv/extern/disperat-casi-va-pierde-fiica-defintiv-un-parinte-roman-a-incercat-sa-fuga-din-norvegia-acasa-cu-fata-ascunsa-in-masina-172581.html
Si da, asa este...sunt conceptii culturale total diferite, atat cu privire la definitia, importanta si insemnatatea familiei, cat si la diferitele metode de educatie.....un motiv in plus care trebuie luat in calcul atunci cand cineva decide sa traiasca pe alte meleaguri. Nu bastinasii trebuie sa se adapteze la conceptiile noilor veniti, ci invers...este o chestiune elementara atunci cand intri pe teritoriul cuiva. Ca este absurd, imoral, samavolnic.....asta tine de reperele fiecaruia.
sousourel
Scris: Wednesday, January 27, 2016 10:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Diferentele interculturale sunt una si diversitatea este binevenita. Modalitatile in care sistemul cauta sa intervina in viata familiala este cu totul si cu totul altceva. Familia era considerata celula de baza a societatii. Acum nu mai e. Acolo, cel putin, statul si agentiile afiliate dau tonul.
aurishta
Scris: Wednesday, January 27, 2016 11:47 PM
Nivel

sousourel wrote:
... Familia era considerata celula de baza a societatii. Acum nu mai e. Acolo, cel putin, statul si agentiile afiliate dau tonul.
...si arbitreaza! uff uff
sousourel
Scris: Thursday, January 28, 2016 12:03 AM
Nivel

Nu cred ca doar arbitreaza. Incet impun o tendinta.
bereea
Scris: Thursday, January 28, 2016 9:27 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
sousourel wrote:
Nu cred ca doar arbitreaza. Incet impun o tendinta.

...ceea ce este foarte periculos!
aurishta
Scris: Thursday, January 28, 2016 9:47 AM
Nivel

Da, fiindca la baza este o mentalitate conform careia femeile nu mai sunt neaparat femei, barbatii au pierdut pe undeva cromozomul Y, familia este un cuplu care nu tine cont de gen, prietenia intre persoane de aelasi sex este tradusa prin "o alta orientare sexuala"....in mod firesc apare mentalitatea ca nici parintii biologici nu sunt de neinlocuit si ca parintii-surogat pot face o treaba chiar mai buna....Deasemenea , se impamanteneste ideea ca anumite persoane pot fi descalificate de la a fi parinti vreodata!
Se vorbeste mult despre diferite presupuse abuzuri asupra copiilor, considerate a fi indeajuns de grave incat sa justifice separarea lor de familia naturala...dar ce sa spunem despre abuzul violent asupra sentimentelor, demnitatii si identitatii copilului atunci cand este plasat intr-o familie-surogat care, asa cum ii este si numele, este doar un inlocuitor subventionat de stat! Sa i se dea ca mama, o angajata si ca tata, tot o angajata(in unele cazuri)! Sau doi barbati, pe aceasta pozitie, atat de pretioasa si importanta pentru un copil! Sau chiar un cuplu heterosexual...doar niste straini, platiti sa ofere dragoste, confort, educatie, indrumare etc!
vanina
Scris: Thursday, January 28, 2016 2:21 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Inainte de toate, copiii trebuie sa supravietuiasca, iar pentru aceasta trebuie eliminate riscurile, adica parintii abuzivi. Nu poti lasa copiii in pericol de dragul familiei ca "celula de baza a societatii".
Am urmarit cateva interviuri ale familiei Bodnariu si ale surorii tatalui. Ei au recunoscut ca si-au batut copiii, doar ca nu zilnic. Sora lui Marius Bodnariu a povestit mai multe, printre care:
- una din fete avea lovituri pe spate, si cand a fost intrebata a zis ca i-a dat mami cu piciorul, dar cand a fost intrebata de medic ce a patit cu adevarat pt ca are zgarieturi, nu vanatai, a zis ca a cazut pe scari. Sora era indignata pentru ca a fost depusa si aceasta acuzatie la dosar
- tot una din fete a spus ca tatal si-a zguduit bebelusul(lucru care este foarte grav), cu toate ca acesta sustine ca a facut doar "hopa sus"
- aceasta (sora lui M.Bodnariu) a spus ca fost batuta de parinti in copilarie si a ajuns om!

Din cate am inteles, acestea nu sunt singurele acuzatii care li se aduc, doar ca nu vor sa le prezinte.

Protectia copilului nu are voie sa ignore aceste lucruri, chiar daca ar putea fi doar inventiile unui copil (ceea ce e putin probabil). Traumele copiilor in cazul indepartarii de familie pentru cateva luni nu pot fi atat de grave, daca stam bine si ne gandim. Cati copii nu sunt lasati in vacanta de vara la bunici sau cu alte rude in tara in timp ce parintii pleaca in strainatate? Acesta este un risc relativ mic comparativ cu riscul de abuz grav asupra copiilor.
aurishta
Scris: Thursday, January 28, 2016 6:46 PM
Nivel

vanina wrote:
Inainte de toate, copiii trebuie sa supravietuiasca, iar pentru aceasta trebuie eliminate riscurile, adica parintii abuzivi. Nu poti lasa copiii in pericol de dragul familiei ca "celula de baza a societatii".
.
In astfel de cazuri, daca abuzul este dovedit, astfel de parinti ar trebui sa mearga la inchisoare. De ce sunt in libertate daca pun in pericol viata copiilor lor? Despartirea familiei trebuie sa fie ultima si cea mai greu de luat decizie!Sunt multe alte masuri disciplinare care pot fi luate daca, intr-adevar, se urmareste stabilitatea fizica si emotionala a copiilor. Iar aici nu e vorba doar despre fam Bodnariu...la ei a fost mai vizibil deoarece a fost vorba de cinci fratiori mici! Dar sunt inca multe alte familii distruse de aceasta "grija" a autoritatilor.
vanina
Scris: Thursday, January 28, 2016 7:00 PM
Nivel

E greu sa dovedesti cazurile de abuz pentru ca e vorba de copii, care in afara de a spune ce li se intampla, nu pot face rost de dovezi precum un adult. Nu se pot duce la politie si la medicul legist, nu pot filma/poza actiunea, nu pot apela la martori... si nici nu se pot apara. Sunt cei mai vulnerabili!
De parintii acestia care si-au lovit copiii, cu toate ca stiau ca Protectia copilului nu sta degeaba ca in Romania si nu s-au putut abtine in a-i lovi nici macar de frica statului, trebuie sa ne fie mila?
sousourel
Scris: Friday, January 29, 2016 9:43 AM
Nivel

Nu trebuie sa-ti fie mila. Este exact ceea ce se doreste. Oamenii sa militeze impotriva familiei. Incet, dar sigur pe panta in jos.
bereea
Scris: Friday, January 29, 2016 9:59 AM
Nivel

sousourel wrote:
Nu trebuie sa-ti fie mila. Este exact ceea ce se doreste. Oamenii sa militeze impotriva familiei. Incet, dar sigur pe panta in jos.

Probabil intr-un viitor nu foarte indepartat femeile vor fi socotite simple incubatoare , iar copiii un bun a statului (ca in Norvegia)
sousourel
Scris: Friday, January 29, 2016 10:09 AM
Nivel

Ce trist!

O lectura cel putin ciudata, insa edificatoare si nu tocmai digerabila in acest sens: Orwell, 1984.
vanina
Scris: Friday, January 29, 2016 10:53 AM
Nivel

bereea
Scris: Friday, January 29, 2016 10:58 AM
Nivel

vanina wrote:
http://adevarul.ro/international/rusia/imagini-cutremuratoare-mama-isi-bate-bestialitate-copilul-5-ani-public-8_56a9b0405ab6550cb8315e37/index.html

Un baietel batut si aruncat la nu stiu cati metri de mama lui in Rusia... ca tot sunt sustinuti si rusii din Norvegia care si-au pierdut copiii. Si copilul a ramas in familie pentru ca tatal e in regulapale .
https://www.youtube.com/watch?v=lIlSOse-qlg

Atrocitati se intampla in orice tara din lumea aceasta.De exemplu un inspector al Protectiei copilului din Norvegia - deci unul care hotaraste daca sa ia sau nu un copil din familie - si-a violat fiica ani la rand , iar familia lui a trait un cosmar.Cauta articolul pe net.
98 din copiii luati anul trecut din familii din Norvegia au murit din cauze nenaturale!Nu-i o cifra cam mare?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.