Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| bereea wrote:Gluma, a fost luata ca atare, chiar mi te-am inchipuit in actiune si m-a bufnit rasul!Totusi mi se pare, datul cu pumnii sau orice altceva , un pic exagerat(pentru mine).Adica nu ma vad pe mine facand asa ceva
Dupa cum spuneam, asa cum am fost crescuti (batuti romaneste), ne-a ramas agresivitatea ca model.
Ti se pare mai normal si mai putin exagerat datul cu pumnii sau cu orice altceva in copii?
Cand practici un sport de tip kick boxing, nu e acelasi lucru? Ce e asa amuzant? |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Vrei sa spui ca nu e amuzant vazand o persoana adulta dand cu pumnii intr-o canapea ( ce vina are canapeaua)pentru ca e nervoasa?Mie mi se pare amuzant!(si nu in sensul bun) Daca ti-am jignit sentimentele imi cer suze, nu asta mi-a fost intentia! De ce la nervi simti nevoia sa dai cu pumnii in ceva? Eu nu tin minte ca tata sa fi dat vreodata in mine , iar mama - da, recunosc, ma lua cateodata de coada! |
|

| bereea wrote:Vrei sa spui ca nu e amuzant vazand o persoana adulta dand cu pumnii intr-o canapea ( ce vina are canapeaua)pentru ca e nervoasa?Mie mi se pare amuzant!(si nu in sensul bun) Daca ti-am jignit sentimentele imi cer suze, nu asta mi-a fost intentia! De ce la nervi simti nevoia sa dai cu pumnii in ceva? Eu nu tin minte ca tata sa fi dat vreodata in mine , iar mama - da, recunosc, ma lua cateodata de coada!
Probabil de asta nici nu ai instinctul de agresivitate prea bine dezvoltat. Esti norocoasa.
Nu simt mereu la nervi sa dau cu pumnii in ceva, asta se intampla foarte rar, dupa cum am spus mai sus. Dar chiar se recomanda sa scoti furia la exterior prin asemenea metode, si nu spun doar eu asta, ci si psihologii. Daca tii totul in tine ajungi la alte probleme de sanatate.
Canapeaua nu pateste nimic, si nici perna.
Parintii care isi bat copiii nu o fac pasiv, atunci cand nu sunt nervosi (daca ar face asta, cred ca ar fi mai grav), ci pe moment, cand ii apuca nervii. Se descarca bine pe copii, si copiii nu au cum sa-si descarce nervii inapoi, ca nu au voie sa-si loveasca parintii, ca le este frica. Trebuie sa accepte lovitura, sa accepte durerea, sa-si inghita supararea si sa stie de frica ... e groaznic. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| vanina wrote:
Se pare ca gluma aurishtei a fost luata in serios.
Scuze, chiar nu am vrut sa pun pe nimeni intr-o situatie jenanta! M-a luat "valul" discutiei. |
|

| vanina wrote:
Probabil de asta nici nu ai instinctul de agresivitate prea bine dezvoltat. Esti norocoasa.
Am un caracter sangvinic si o personalitate foarte puternica.Ma enervez , de fapt ma enervam extrem de repede, dar am invatat sa ma controlez.De obicei, nervii mi-i descar pe sot (cand imprejurarile o permit ), se pare ca lui ii convine. Doar ca sunt constienta ca nu ma pot manifesta fata de copilul meu, sunt constienta ca am o personalitate mai puternica decat ea, deci fac tot posibilul sa nu mi-o exprim ca sa o las sa se dezvolte ca o persoana puternica. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste agresivitatea la nervi, stiu ca multi o fac.si nu numai romani! |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| bereea wrote:
... Cum se face ca daca canti un cantec despre dumnezeu esti considerat crestin extremist in timp ce daca iti duci copilul la o parada gay este ok? ...
In general, copiii fac in public ceea ce fac si vad acasa, nu e musai sa fi fost instruiti sau indemnati sa o faca. De pilda, eu nu imi incurajez copiii sa se manifeste religios, chiar imi displace asta. Dar Angela canta, uneori, in public cantece pe care le stie de la adunare. Nu mi se pare normal sa o opresc...ce sa-i spun copilului: " Nu canta asta, este rusine, este ofensator pentru altii?" Mai cu seama ca nu e nimic rusinos in asta. In realitate, fiecare familie isi "indoctrineaza" copilulul, ca sa zic asa, cu mentalitatea proprie. Daca sunt religiosi, cu religie, daca sunt atei, cu ateism, daca sunt homosexuali, cu o conceptie liberala despre sex s.a.m.d.. Asa se ajunge la faptul ca vedem copii la parade gay, la manifestatii anti-Barnevernet, la proteste politice sau sociale de orice fel. Face parte din cotidian. |
|

| Tocmai acesta este punctul: face parte din cotidian!Atunci trebuie sa acceptam "cotidianul" fiecarei familii in parte fara sa judecam si sa aruncam cu pietre!Sau sa le luam copiii! |
|

| Aurishta, e in regula
Bereea, ma bucur ca nu esti de acord nici tu cu agresivitatea. Totusi, daca Protectia Copilului a luat 5 copii din familie in regim de urgenta, eu nu cred ca toate persoanele implicate in acest caz (profesorii, directorii scolii si angajatii protectiei copilului) au avut planuri diabolice, si parintii au fost sfinti. E normal ca romanii sa se simta in pericol si sa reactioneze in acest mod, pentru ca foarte multi sunt agresivi cu copiii lor, si ar fi sanctionati inainte sa-i de-a cu capul de ciment, daca s-ar respecta si la noi legea. Legi avem si noi, dar nu avem destui oameni care sa o aplice pentru un numar foarte mare de cazuri. |
|

| bereea wrote:Tocmai acesta este punctul: face parte din cotidian!Atunci trebuie sa acceptam "cotidianul" fiecarei familii in parte fara sa judecam si sa aruncam cu pietre!Sau sa le luam copiii!
Bereea, imi dau seama ca esti mai apropiata de acest caz, dar nu te-ai gandit ca poate sustii cazul unor parinti ireponsabili? Si poate copiilor nu le face nici un bine toata aceasta incercare de a-i aduce inapoi in familie? Si Norvegia are oameni care sa judece si sa-i condamne sau sa-i apere. Mama copiilor e norvegianca. |
|

| vanina wrote:
Bereea, imi dau seama ca esti mai apropiata de acest caz, dar nu te-ai gandit ca poate sustii cazul unor parinti ireponsabili? Si poate copiilor nu le face nici un bine toata aceasta incercare de a-i aduce inapoi in familie? Si Norvegia are oameni care sa judece si sa-i condamne sau sa-i apere. Mama copiilor e norvegianca.
N-as zice ca sunt mai apropiata de caz!Sunt doar o mama care nu si-ar dori sa treaca prin asa ceva pentru ca nu sunt nici pe departe perfecta, sunt om nu robot si oricand pot gresi! Copiilor nu le face bine sa fie despartiti de parinti , sa fie despartiti fratii intre ei fara dovezi concrete! Cat despre Norvegia si protectia copiilor din acesta tara, nu sunt convinsa ca cei de acolo sunt perfecti si nu gresesc.Ba chiar gresesc mult altfel n-ar exista tragediile de care auzim la tot pasul.Chiar norvegienii desconspira mafia din protectia copilului, interesele banesti, faptul ca judecatorii , psihologii si alti experti sunt pe lista lor de plata , deci se exclude din start obiectivitatea. Se tot lauda ca urmaresc interesul suprem al copilului, mie nu mi se pare ca interesul copilului este sa fie rupt de familie, sa fie plimbati dintr-o familie in alta, sa le fie schimbata scoala.Vorbim de niste copii mici, cea mai mare fetita are 9 ani. In luna mai norvegienii au iesit in strada sa protesteze contra Barnevernetului, s-au saturat sa traiasca in teroare. Stii ca daca mergi in vizita in Norvegia poti s aai surpriza sa-ti ia copilul daca li s epare ceva suspect? Si am citi ca Ruth si cu sefa de la Barnevernet au fost prietene pana in 2011! Curios, nu? se mai pot ridica niste semne de intrebare! Eu m-as feri sa numesc "parinti iresponsabili" pana nu pot dovedi clar acest lucru. |
|

| bereea wrote:
Eu m-as feri sa numesc "parinti iresponsabili" pana nu pot dovedi clar acest lucru.
Faptul ca parintii au ramas fara copii, mi se pare o dovada clara. Daca nu este adevarat nu e vina mea. Dar nu pot sa ma indoiesc de orice institutie si de orice judecata. Ce ar fi daca i-am considera pe toti criminalii si violatorii nevinovati si inocenti, pentru ca nu avem noi acces la dovezi?! |
|

| Pana la proba contrarie, in orice tara democratica si civilizata, exista prezumtia de nevinovatie.In acest caz nu un judecator a decis luarea copiilor. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Cris-DL wrote: Sincer, eu nu-mi amintesc sa fi dat vreo "palmuta" copiilor mei si sunt stresata si eu, nervoasa, insa nu-mi vars nervii pe copii, eventual ma bat singura.
Ok, ma citez singura, fiindca simt nevoia sa ma explic, ca de aici s-a ajuns la...
Probabil trebuiau ghilimele: "eventual ma bat sigura" ~ in sensul ca e ca si cum ar fi vina lor ca eu, cu personalitatea mea, sunt mama lor. Daca eu sunt stresata, nervoasa, in niciun caz nu-mi iau copiii la palme – care-i vina lor?! ...si nu ma iau nici la pumni, palme singura, era pur si simplu o expresie!!! Ideea e ca, mai bine imi controlez nervii, decat sa ma controleze ei pe mine... nu-mi iese mereu, recunosc, mai trantesc o usa-doua, mai arunc o jucarie ce era sub talpa , mai tzip, dar nu lovesc. Cand sunt vinovati, mai bine ma supar pe ei (fac pe imbufnata sau pe surda si nu le raspund), sau le confisc pt. 1, 2 - 5 zile telefoanele, tabletele, wii-ul, sau nu-i mai duc la joaca, film, etc... cele mai grave pedeapse pentru ai mei!
Noi, oamenii, confundam uneori furia cu violenta, iar eu sunt o persoana de fel agitata, nervoasa (sotul e calm si e probat - pot varsa nevii pe el oricand, "coafura rezista" -ca si tine, Bereea), nebuna, vulcanica, etc. –aaaa si rea, cum mi-a zis socra-miu , insa nu agreez agresivitatea, cu atat mai mult asupra copiilor.
Eu nu am spus ca oamenii astia sunt parinti iresponsabili sau ca PC a procedat corect, ci consider ca se exagereaza la noi in tara pe marginea acestui caz; spun si ma repet, este o tragedie, Doamne fereste de asa ceva, este traumatizant si pentru copii si pentru parinti.
|
|

| Cris, te-am inteles perfect, tocmai de aceea am zis ca suntem persoane, nu roboti, reactionam poate cum nu ne dorim cateodata!Sunt absolut contra violentei! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Oare asta ce zice? http://www.contributors.ro/global-europa/masinaria-absurda-a-statului-norvegian-a-furat-copiii-familiei-bodnariu-presedintele-romanilor-tace/
sau un mesaj ca acesta?
Paradisul Norvegiei-iadul copiilor!https://saccsiv.wordpress.com/2013/12/01/norvegia-copiii-vostri-sunt-ai-nostri-interviul-cu-acea-rusoaica-nu-este-exagerat-iata-multe-alte-exemple-ceea-ce-se-intampla-acolo-este-insa-doar-o-umbra-a-ceea-ce-se-va-petrece-cu-familia-si/
In contrapunct cu prezentari idilice cum ar fi:
http://www.qbebe.ro/copilul/ingrijirea_copilului/top_5_tari_perfecte_sa_cresti_un_copil
Am vazut la oameni ca indivizi/ institutii o capacitate impresionanta de a spune ceva frumos, facand abstractie de altele care nici pe departe nu sunt la fel de frumoase. Taberele se formeaza, oamenii au pareri pro si contra....dar daca iei putina distanta, privesti din mai multe unghiuri....eu zic ca perspectiva capata multe conotatii. Cine crede ca e bine sa primesti cu bratele deschise sistemul de control central... nu stie ce va primi.
|
|
|