Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| miriam wrote: La exemplul dat de tine, normal ca dorim ca PC sa aiba puterea sa i-a copilul din acea familie. In primul rand ca oameni, nu putem accepta asa ceva! In general la noi in tara copii raman in custodia bunicilor sau rudelor mai apropiate in astfel de cazuri. Insa O PC abuziva, ar putea sa procedeze in felul urmator: sa dea copii spre adoptie internationala pt niste motive invocate de ei, nu intotdeauna intemeiate. N-as putea sa spune ca le va fi neaparat mai rau, dar este totusi o durere pt familia ramasa in urma. De asta ar trebui ne punem intrebarea: pana unde are voie statul sa intervina?( la noi PC nu este independenta)
Astea sunt doar speculatii. Familia respectiva ar fi putut arata ca motivele nu sunt intemeiate daca ar fi prezentat dosarul presei, ceea ce nu s-a intamplat! Povestile legate de adoptie nu sunt adevarate, si legat de adoptii, de ce ar fi adoptia internationala o problema in cazul Norvegiei? In Romania s-au interzis adoptiile internationale pentru ca Romania nu este capabila sa urmareasca familiile in afara tarii, si nu numai. Atunci cand este nevoie, se recurge si la astfel de masuri. Nu poti risca viata unor copilasi, chiar sugari fiind, mai ales ca acestia sunt cei mai vulnerabili. Daca parintii nu-si pot stapani nervii si nu se mai pot opri din bataie data viitoare? Sau cine stie ce altfel de maltratari sau neglijari se mai intampla... |
|
|

| Cris-DL wrote:
Sincer, eu nu-mi amintesc sa fi dat vreo "palmuta" copiilor mei si sunt stresata si eu, nervoasa, insa nu-mi vars nervii pe copii, eventual ma bat singura.
Asa mai fac si eu cateodata , cred ca din cauza ca mi-a ramas modelul educatiei pe care am primit-o in copilarie... |
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Quote: ... Insa O PC abuziva, ar putea sa procedeze in felul urmator: sa dea copii spre adoptie internationala pt niste motive invocate de ei, nu intotdeauna intemeiate.
Insa cum definim abuzul cand este vorba de o institutie? Si ce putere avem noi, ca indivizi, sa oprim acest abuz, mai ales ca toti cei care lucreaza la PC sunt motivati de bani? Spunea cineva mai sus ca sunt "diabolici, fara inima" Pai da, cum altcumva ar putea fi o institutie, o persoana abstracta? Deciziile de felul asta nu se iau sentimental, ci in baza unor legi si reglementari. Pot sa planga patintii si copiii, deopotriva, cat vor....o institutie n-are sentimente, doar emite acte! Este adevarat, tine mult si de persoanele care instrumenteaza cazul, cat de luminate la mine sau cat de intransigente sunt, dar cand e vorba de decizii legale, sentimentalismele nu-si au locul. Iar cand e vorba de bani...si nu de putini bani...se omoara fratii intre ei pentru asta, daramite sa gasesti functionari care dau dovada de exces de zel sau de reavointa! In ceea ce priveste familia de la cazul careia a plecat toata aceasta valvataie, zic si eu ca si Kali , nu ma pot pronunta in ceea ce priveste justetea sau injustetea acestor masuri radicale fiindca nu ii cunosc personal si nu stiu decat cateva franturi din ceea ce spune mass-media, si acelea scoase din context. Totusi, ca mama, le respect durerea si nu ma reped sa ii condamn. |
|
|

|
Quote: ...Sincer, eu nu-mi amintesc sa fi dat vreo "palmuta" copiilor mei si sunt stresata si eu, nervoasa, insa nu-mi vars nervii pe copii, eventual ma bat singura.
...
Quote:Asa mai fac si eu cateodata  , cred ca din cauza ca mi-a ramas modelul educatiei pe care am primit-o in copilarie...
Fetelor, bine ca nu locuiti in Norvegia , va luau copiii pe motiv ca ii traumatizati cu comportamentul vostru lipsit de auto-control E doar o gluma (amara), fireste, va rog sa o luati ca atare! |
|

|
A te bate singur = o palma trasa peste piciorul propriu (nu in prezenta copilului) Sau niste pumni in perne/canapele si altele pentru descarcarea nervilor, tot in lipsa copilului. Exagerarile nu-si au rostul!
Instinctul acesta agresiv e doar unul dintre efectele bataii "traditionale romanesti" pe care am primit-o majoritatea.
Mie mi-ar placea sa vad ca protectia copilului face vizite, inseamna ca isi face treaba. Macar de frica (asa cum se intampla in alte state) sa se mai opreasca din tiranie oamenii nostri... ca din bunul simt nu prea functioneaza.
|
|

| Vanina, sper ca nu te-am suparat cu glumita mea, nu am avut deloc in intentie.... |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu sunt tare curioasa pana la urma de ce le-au luat copii, simt ca ceva nu e in regula si ei nu spun tot.PC nu ar spune in nici un caz pe ei ii doare in papuci de proteste, sunt sigura ca au dovezi dar daca e ca la noi atunci astea sunt confidentiale ,nu se elibereaza mass-mediei pentru a proteja copilului.Totul va fi mai limpede cand vor avea prcoesul.Eu una banuiesc abuz psihologic acolo dar mai bine sa nu fi fost.
Apropo de cui ii apartine copilul,parintilor sau statului, eh, e doar iluzia parintilor ca copii le apartin.Eu invatasem o vorba de mica , copii nu sunt ai tai ci ii imprumuti de la D-zeu ...ei, acum D-zeu se cheama Protectia Copilului ...rasu' plansu'.Deci , nu , copiii nu sunt ai tai ,nu faci ce vrei cu ei .Dar daca fac belele sunt ai tai, le platesti amenzile ,la tine vine politia ,pe tine te ia la intrebari.
PC are ochi la ceafa ca soacra si scopul lor e sa adune dovezi.Va spun un exemplu,cred ca am mai spus la vremea respectiva.Daria era la gradinita .Cand ma duceam s-o iau de la gradi mergeam cu Arti, parcam masina la cativa metri de intrare ,practic aveam ochii pe masina nonstop dar buba era ca il lasam pe Arti in masina in alea 10 min. si asta numai iarna deci nu era cazul de masina incalzita de soare .Ei, intr-o zi ,aia afost prima mea experienta cu PC ,mi-au venit in control,trimisi de educatoare.Mi-au rascolit casa cu ochii de parca cautau ceva ,orice li se parea suspicios,faptul ca patul lui Arti era in dormitorul nostru,a trebuit sa dau explicatii ce si cum,interogatoriu daca muncesc , cand , ce ore , cine duce si aduce copii ,cum, ete asa ma pun in masina si invart de volan, cum vrei.Dupa istoria asta am intrebat alte mamici si m-au sfatuit daca vreau sa-mi fie bine sa fac tot posibilul sa nu-i mai am la usa.Atunci am aflat ca iti poate lua copilul pana la viitoare cercetari care pot dura forever. E cam imposibil sa nu ii ai la usa macar o data in viata dar important e ca tu ca parinte sa fii curat,sa iti faci treaba sa fii destept si un pas inaintea lor.De asta zic ca pe cuplul astia il acuz de prostie,cum sa bati copilul la fund intr-o tara ca Norvegia ,esti intr-o ureche?Nu ti-e bine, unde te trezesti ,in Africa ?
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/12/2015 Mesaje: 144
| PE copii i-a adus barza,deci berzei dam socoteala de ce facem cu ei. |
|

| Ce-i drept, un parinte abuziv niciodata nu va recunoaste asta....mereu va poza in victima, in cel care face totul din dragoste. Chiar si cele mai oribile abuzuri au fost justificate astfel. In cele din urma, un parinte dovedit cu probe si martori ca si-a abuzat copiii poate fi decazut din drepturile parentale. Corect , pana aici! Dar ce ne facem daca PC abuzeaza? Ce putere avem noi, ca parinti, sa cerem sanctionarea ei? Ce putere avem sa intoarcem o decizie juridica, fie ea oricat de nedreapta? Si ar mai fi un aspect cu doua taisuri: interventia precipitata a PC poate fi ca o mitraliera pusa in mana unui copil de 10 ani! La copiii mici nu prea se pune problema, dar in cazul puberilor, da! Poate fi o arma folosita pentru a "curba" opozitia parintilor fata de ceea ce vor ei sa faca. Si urmarile pot fi dramatice si greu reversibile, in special pentru ei. |
|

| t-mihaela wrote:....pe cuplul astia il acuz de prostie,cum sa bati copilul la fund intr-o tara ca Norvegia ,esti intr-o ureche?Nu ti-e bine, unde te trezesti ,in Africa ? Probabil s-au bazat pe zicala: "n-o sa mi se intample tocmai mie!" |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| aurishta wrote:Insa cum definim abuzul cand este vorba de o institutie? Si ce putere avem noi, ca indivizi, sa oprim acest abuz, mai ales ca toti cei care lucreaza la PC sunt motivati de bani? Spunea cineva mai sus ca sunt "diabolici, fara inima" Pai da, cum altcumva ar putea fi o institutie, o persoana abstracta? Deciziile de felul asta nu se iau sentimental, ci in baza unor legi si reglementari. Pot sa planga patintii si copiii, deopotriva, cat vor....o institutie n-are sentimente, doar emite acte! Este adevarat, tine mult si de persoanele care instrumenteaza cazul, cat de luminate la mine sau cat de intransigente sunt, dar cand e vorba de decizii legale, sentimentalismele nu-si au locul. Iar cand e vorba de bani...si nu de putini bani...se omoara fratii intre ei pentru asta, daramite sa gasesti functionari care dau dovada de exces de zel sau de reavointa! In ceea ce priveste familia de la cazul careia a plecat toata aceasta valvataie, zic si eu ca si Kali  , nu ma pot pronunta in ceea ce priveste justetea sau injustetea acestor masuri radicale fiindca nu ii cunosc personal si nu stiu decat cateva franturi din ceea ce spune mass-media, si acelea scoase din context. Totusi, ca mama, le respect durerea si nu ma reped sa ii condamn. Odata ce ai intrat in mana lor, va trebui sa joci cum canta ei. In cazul in care chiar este adevarata acuzatia, lucrul asta e foarte bun, chiar luarea copiilor din acea familie. Niste copii abuzati(exclus bebelusii) vor simti usurare cand vor pleca de acasa. Daca nu este adevarat ce sustin ei, aproape legat la maini si picioare si cu scoci pe gura, ce mai poti face?
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| vanina wrote: Din cate am citit, familia Bodnariu nu a fost de acord sa faca publice toate acuzatiile si probele de la dosar, cu toate ca legea nu le interzice lor asta, dar e foarte posibil sa nu le convina. De ce ii sustine atata lume atata timp cat nu se stiu detaliile? Stie lumea prin ce au trecut copiii? Pot fi batai crunte, abuzuri sexuale etc.
Din cate am citi eu , familia Bodnariu a fost amenintata sa nu faca publice acuzatiile.Si daca ar fi fost acuzatii asa grave de ce nu sunt arestati? De asemenea, protectia copilului, nu a putut dovedi nici un fel de abuz de ordin fizic sau psihic . Nu sunt de acord cu smulgerea efectiva a copilului din familie daca nu exista dovezi clare a abuzului de oricare fel. Nu sunt de acord cu interogarea copilului de catre un psiholog al protectie copilului ( ce gluma buna, nu? platit tocmai de ei)fara sa fie asistat de un psiholog desemnat de familie, fara ca parintii sa asiste (nu zic sa stea in aceeasi camera cu copilul interogat, ci sa poata vedea si auzi ce se intampla si asta in prezenta unui avocat).In cazul de fata , protectia copilului poate inventa orice isi doreste, parintii nu pot decat sa asiste neputinciosi la torturarea psihica a copiilor lor.Am fost impresionata de expresia de suferinta si disperare care se citeste pe fata lui Ruth.Din cate stiu aceasta femeie a fost in Romania si s-a ocupat de copiii strazii.Oare care din noi a facut acest lucru sau care din toti cei care acum tipa ca avem copii ai strazii s-au implicat in vreo actiune care sa-i ajute cumva??? Nu sunt pentru extreme, iar Romania si Norvegia sunt tari extremiste si gresesc amandoua.Nu sunt de acord cu ce se intampla in Romania, am spus dintotdeauna ca parintii romani - mare parte dintre ei ca nu-i bag pe toti in aceeasi oala - ar trebui sa benificieze gratuit de cursuri de psihologia copilului din momentul cand mama ramane insarcinata. Norvegia are niste povesti foarte urate in trecut si nici acum nu pot spune ca este o tara civilizata.Intr-o tara civilizata nu se iau copiii de la parinti fara motiv.Cum se face ca intr-o tara atat de civilizata este nevoie sa fie luati copiii din atatea familii? Nivelul de trai ridicat - ce noroc pe ei ca s-au trezit ca stau pe o punga de petrol! - nu indica neaparat ca sunt si civilizati.Cum se face ca mii si mii de copii institutionalizati de statul norvegian acum ii dau in judecata si cer despagubitri morale? Cum se face ca procentul de sinucidere in randul copiilor luati este de 8 ori mai mare decat in rest? Cum se face ca unii dintre copiii dati in adoptie sufera ani la rand violente si violuri si protectia copilului nu vede acest lucru? Cum se face ca daca canti un cantec despre dumnezeu esti considerat crestin extremist in timp ce daca iti duci copilul la o parada gay este ok? Recunosc ca eu sunt o mama denaturata: de doua ori mi-am permis si i-am tras asa, in treacat, o palma la fund fetitei mele in timp ce o trimiteam in camera ei ca pedeapsa.Si recunosc ca cateodata imi permit sa ridic vocea la ea, asa...dupa ce ii spun de 3 ori cel putin un lucru si se face ca nu ma aude.Aa, nu, nu reactionez in genul "dau cu pumnii si picioarele in canapea" , sunt mult mai controlata.Daca as reactiona asa mi-as pune semne de intrebare si m-as duce singura la psiholog , iertata sa-mi fie sinceritatea. Eu imi doresc sa fiu mama pentru copilul meu, sa-mi permit sa fiu autoritara cand e nevoie, sa-mi permit sa spun nu cand e nevoie, sa nu stau mereu stresata ca daca fac o gluma cu copilul meu poate fi interpretata ca un abuz. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| vanina wrote:
Astea sunt doar speculatii. Familia respectiva ar fi putut arata ca motivele nu sunt intemeiate daca ar fi prezentat dosarul presei, ceea ce nu s-a intamplat! Povestile legate de adoptie nu sunt adevarate, si legat de adoptii, de ce ar fi adoptia internationala o problema in cazul Norvegiei? In Romania s-au interzis adoptiile internationale pentru ca Romania nu este capabila sa urmareasca familiile in afara tarii, si nu numai. Atunci cand este nevoie, se recurge si la astfel de masuri. Nu poti risca viata unor copilasi, chiar sugari fiind, mai ales ca acestia sunt cei mai vulnerabili. Daca parintii nu-si pot stapani nervii si nu se mai pot opri din bataie data viitoare? Sau cine stie ce altfel de maltratari sau neglijari se mai intampla...
Sigur ca i o speculatie, asa a fost si presupunerea ta. Si chiar ma bucur ca i asa! |
|

| bereea wrote:
Oare care din noi a facut acest lucru sau care din toti cei care acum tipa ca avem copii ai strazii s-au implicat in vreo actiune care sa-i ajute cumva???
Aa, nu, nu reactionez in genul "dau cu pumnii si picioarele in canapea" , sunt mult mai controlata.Daca as reactiona asa mi-as pune semne de intrebare si m-as duce singura la psiholog , iertata sa-mi fie sinceritatea.
Eu am facut-o, am ajutat mereu cand am avut ocazia, si o voi face in continuare.
Se pare ca gluma aurishtei a fost luata in serios. Am dat doar exemplu cum imi descarc eu nervii daca ii am, nu tin minte cand s-a intamplat ultima data o astfel de situatie, oricum sigur nu mai mult de o data la cativa ani, si in orice caz nu mi-as descarca nervii pe copil, cum fac majoritatea romanilor (ca 63% nu e cifra reala). Orice om are, la un moment dat, perioade de stres care pot duce la furie. Psihologul il folosesc in alte scopuri, nu am nici o problema de lipsa de control.
Si nici nu ai citit corect, am spus doar de pumni, nu si picioare. E o forma buna de a scapa de stres si de a face si miscare... chiar se recomanda.
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Bravo tie daca ai facut-o.Dar cati din cei care striga in gura mare au mai facut-o.Stiu perfect ca sunt oameni de bine care inceraca sa ajute, din pacate, cei mai multi o fac doar pe FB.
Gluma, a fost luata ca atare, chiar mi te-am inchipuit in actiune si m-a bufnit rasul!Totusi mi se pare, datul cu pumnii sau orice altceva , un pic exagerat(pentru mine).Adica nu ma vad pe mine facand asa ceva |
|
|
|