Barnevernet
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mirela74chris
Scris: Friday, February 12, 2016 11:58 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
kali wrote:
Mey, eu nu cred ca se crede cineva perfect, pe-aici, si nici nu cred ca trebuie combatute atat de vehement parerile diferite ale altora.
Discutam discutii, remember?

Adevarat!De-aia eu doar va citesc si imi tin parerile in frau.E greu sa fii nepartinitor,mai ales cand presa si televiziunea speculeaza fiecare chestie.Crazy
Roxie
Scris: Friday, February 12, 2016 12:04 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
consilierea nu e sanctiune Pt incalcarea legii, cel mult previne fapte ulterioare. Nu pot sa nu intreb: ca parinte, daca stii cat de dura e pedeapsa in cazul batutului copiilor, de ce nu te conformezi frate legii? Cand stii ca nu e vorba nici de amenda, nici de munca in folosul comunitatii... ci ca iti iau copiii fara drept de apel...
vanina
Scris: Friday, February 12, 2016 3:52 PM
Nivel

Inregistrat: 12/19/2008
Mie mi se rupe inima mai tare cand imi imaginez ce simt copiii cand iau bataie de la parintii lor. V-ati gandit cat de mare e un adult fata de un copil? E ca si cum ar veni la voi un monstru de vreo 3-5 metri cu o palma mai mare decat obrazul sau fundul vostru, si v-ar indoi spatele si v-ar lua picioarele inainte in timp ce luati "doar o palma"...

Tot vorbiti de trauma copilului departe de familie, dar trauma e de fapt a parintelui care stie ca ii poate pierde, dar eu ma intreb cum au putut dormi noaptea fara stres stiind ca i-au batut constant? Copiii nu au o trauma exagerata fiind intr-o vacanta de cateva luni departe de familia batausa. La noi romanii isi lasa copiii cu anii singuri pe la rude sau vecini... uff

De unde stiti voi ca fetele din acest caz nu au spus adevarul? Eu nu cred ca un copil nebatut ar spune ca maica-sa i-a dat cu piciorul.

Sora lui Marius Bodnariu a spus ca le-a fost mai usor sa atraga atentia folosindu-se de religie (sau ceva de genul).

Bereea, eu sunt sigura ca legea Norvegiei nu e asa cum spui tu in cazul violurilor. Poate in cazul minorilor care violeaza e alt regim, la fel e si in Romania si peste tot, dar in cazul adultilor sigur nu.
bereea
Scris: Friday, February 12, 2016 4:22 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
vanina wrote:

Tot vorbiti de trauma copilului departe de familie, dar trauma e de fapt a parintelui care stie ca ii poate pierde, dar eu ma intreb cum au putut dormi noaptea fara stres stiind ca i-au batut constant? Copiii nu au o trauma exagerata fiind intr-o vacanta de cateva luni departe de familia batausa. La noi romanii isi lasa copiii cu anii singuri pe la rude sau vecini... uff

Si uite asa de la o palmuta la fund cateodata s-a ajuns la bataie constanta cu rupere de oase, desi protectia copilului a confirmat clar ca acesti copii nu aveau semne de abuz fizic sau psihic.Brava!!!!Bravoo
Roxie
Scris: Friday, February 12, 2016 5:05 PM
Nivel

Bereea, de pe ce site a lui Dan Diaconescu ti-ai luat tu datele despre care e pedeapsa pt viol in Norvegia? Eu zic sa mai cauti, sau macar sa verifici inainte sa dai drept bune astfel de informatii...
bereea
Scris: Friday, February 12, 2016 5:53 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Roxie wrote:
Bereea, de pe ce site a lui Dan Diaconescu ti-ai luat tu datele despre care e pedeapsa pt viol in Norvegia? Eu zic sa mai cauti, sau macar sa verifici inainte sa dai drept bune astfel de informatii...

Nu inteleg cum iti permiti tu sa-mi vorbesti asa ? Lipsa de educatie? Nici macar n-am auzit cine-i individul fe care pomenesti, probabil vreun nimeni pecare il citesti tu. Si cu asta am incheiat discutia cu tine.
vanina
Scris: Friday, February 12, 2016 6:02 PM
Nivel

bereea wrote:

Si uite asa de la o palmuta la fund cateodata s-a ajuns la bataie constanta cu rupere de oase, desi protectia copilului a confirmat clar ca acesti copii nu aveau semne de abuz fizic sau psihic.Brava!!!!Bravoo

Cateodata insemnand la ei ca nu chiar in fiecare zi... si o palma poate rupe si oasele (e de-ajuns un pas gresit in timp ce primeste acea palma).
aurishta
Scris: Friday, February 12, 2016 6:10 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Hai sa nu mai exageram, ca o dam in tragedii de facebook!Gossip
kali
Scris: Friday, February 12, 2016 6:27 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
De exagerat s-a exagerat si pana acum, doar ca tonul a fost mai potolit.
Fetele, sa nu uitam de ce ne aflam aici...
Roxie
Scris: Friday, February 12, 2016 7:08 PM
Nivel

bereea wrote:

Nu inteleg cum iti permiti tu sa-mi vorbesti asa ? Lipsa de educatie? Nici macar n-am auzit cine-i individul fe care pomenesti, probabil vreun nimeni pecare il citesti tu. Si cu asta am incheiat discutia cu tine.

Imi permit pentru ca deobicei, inainte sa lansez un zvon, verific sursele oficiale, nu ziarele de scandal si nici cele care instiga la rasism sau xenofobie.
In Norway, rape is defined under the Norwegian Penal Code[60] § 192 as either:

1. engaging in sexual activity by means of violence or threatening behaviour,
2. engaging in sexual activity with somebody who is unconscious or for any other reason incapable of resisting the act, or
3. by means of violence or threatening behaviour compelling any person to engage in sexual activity with another person, or to carry out similar actions with him- or herself.

When any of these circumstances occur, a person guilty of rape is punishable with up to 10 years imprisonment. However, if a person is guilty of rape through gross negligence he or she is liable to imprisonment for a period not exceeding five years.

If the activity in question was sexual intercourse or the offender has rendered a person unconscious or unable to resist the sexual activity, the penalty imposed shall be no less than three years imprisonment.

Further, the same section defines aggravated rape as a rape committed

a. by multiple persons in cooperation (gang rape)
b. in a particularly painful or offensive manner
c. by a person previously convicted of rape under § 192 or of sexual activity with a child under the age of 14 (as per § 195 of the penal code)
d. in such a way that the victim either dies or receives grievous bodily harm.

https://en.wikipedia.org/wiki/Laws_regarding_rape#Norway

Asta spune legea in Norvegia. Daca ai tu un link direct la legislatie care spune ca violatorii primesc prin lege munca in folosul comunitatii, atunci il astept cu interes...
vanina
Scris: Friday, February 12, 2016 7:16 PM
Nivel

aurishta wrote:
Hai sa nu mai exageram, ca o dam in tragedii de facebook!Gossip

Cea mai mare exagerare e aceea ca Barnevernetul rapeste copiii! Lol
t-mihaela
Scris: Friday, February 12, 2016 8:31 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Eu am ajuns la concluzia ca e imposibil sa skimbi mentalitatea despre "palmutele"date copiilor...Oameni buni,nu e voie!!!Vin si ti-l iau pe loc.Asa ceva nu exista.Sentimentalismele nu isi au locul .Pentru mine lucrurile sunt atat de clare ca nu pricep ce-i ata agitatie.alcool
shirel
Scris: Friday, February 12, 2016 9:23 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si eu stau cuminte in banca mea.pupici nu cunosc nici prea bine cazul ,nu cunosc nici personal familia ca sa pot sa-i vorbesc si nu cunosc nici legile Norvegiei un singur lucru pot sa spun cine face mai multi copii trebuie sa fie Constient de nevoile si materiale dar si emotionale de care vor avea nevoie acesti copii.Eu nu degeaba am lasat cariera la o parte fiindca am stiut ca cat timp voi lucra pana la ora 17-18 seara nu voi putea sa am controlul acestor 4 copii pe care mi doresc.Recunosc chiar nelucrand si multumesc lui Dumnezeu putem face fatza material ,sotul castigand destul de bine ptr a avea o viatza normala fara mari pretentii dar nici fara sa ne lipseasca nimic.Nu este usor sa educi si sa cresti 4 copii trebuie sa fii foarte calculat si sa-ti organizezi perfect ziua.Daaa intradevar poti sa o iei si razna de aceea nu-i comand deloc pe parinti din Norvegia daca au mai dat cate o palma..acuma depinde cate .Daca devii un parinte agresiv si nervos ai nevoie de ajutor..multi nu stiu si multi nu vor sa ceara..din mii de motive..si religioase si primitive.Totul trebuie tinut sub control cand ai 4 copii si tinut cu dintii as spune fiindca nu putem fi perfecti in toate dar trebuie macar sa incercam sa mergem la cursuri daaa chiar daca nu avem timp..ptr a fi un parinte mai bun si pentru a ne indrepta trebuie sa invatam ,sa ne sfatuim si cu alti di jurul nostru.Imi aduc aminte cand am aflat de copilul meu Oshry ca are Adhd...am invatzat si am cerut ajutor de la toti care puteau sa ma ajute da si pe mine ca parinte nu doar pe copilul cu sindromul asta.Astazi pot sa-mi dau doctoratul in asta.Eu as da lege si cred ca am mai spus-o cum se ia carnetul ptr a conduce eu as da carnet "sa fii parinte"fiindca va spun cu mana pe inima multi chiar nu ar trebui sa fii parinti fie ca au un copil fie ca au 4.
aurishta
Scris: Sunday, February 21, 2016 6:48 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
ingerash
Scris: Tuesday, February 23, 2016 7:14 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
shirel wrote:
Si eu stau cuminte in banca mea.pupici nu cunosc nici prea bine cazul ,nu cunosc nici personal familia ca sa pot sa-i vorbesc si nu cunosc nici legile Norvegiei un singur lucru pot sa spun cine face mai multi copii trebuie sa fie Constient de nevoile si materiale dar si emotionale de care vor avea nevoie acesti copii.Eu nu degeaba am lasat cariera la o parte fiindca am stiut ca cat timp voi lucra pana la ora 17-18 seara nu voi putea sa am controlul acestor 4 copii pe care mi doresc.Recunosc chiar nelucrand si multumesc lui Dumnezeu putem face fatza material ,sotul castigand destul de bine ptr a avea o viatza normala fara mari pretentii dar nici fara sa ne lipseasca nimic.Nu este usor sa educi si sa cresti 4 copii trebuie sa fii foarte calculat si sa-ti organizezi perfect ziua.Daaa intradevar poti sa o iei si razna de aceea nu-i comand deloc pe parinti din Norvegia daca au mai dat cate o palma..acuma depinde cate .Daca devii un parinte agresiv si nervos ai nevoie de ajutor..multi nu stiu si multi nu vor sa ceara..din mii de motive..si religioase si primitive.Totul trebuie tinut sub control cand ai 4 copii si tinut cu dintii as spune fiindca nu putem fi perfecti in toate dar trebuie macar sa incercam sa mergem la cursuri daaa chiar daca nu avem timp..ptr a fi un parinte mai bun si pentru a ne indrepta trebuie sa invatam ,sa ne sfatuim si cu alti di jurul nostru.Imi aduc aminte cand am aflat de copilul meu Oshry ca are Adhd...am invatzat si am cerut ajutor de la toti care puteau sa ma ajute da si pe mine ca parinte nu doar pe copilul cu sindromul asta.Astazi pot sa-mi dau doctoratul in asta.Eu as da lege si cred ca am mai spus-o cum se ia carnetul ptr a conduce eu as da carnet "sa fii parinte"fiindca va spun cu mana pe inima multi chiar nu ar trebui sa fii parinti fie ca au un copil fie ca au 4.

De acord cu tine computerlove si eu cu Autismul lui Ionut am fost la seminarii si sotul sa implicat.Nu stiu in tara daca aveam atata sustinere ca parinti si el sa fie ajutat la scoala cu metode de predare potrivite lui.
Eu cred in vorba dulce....mult aduce.Violenta fizica face rau,violenta verbala de asemenea,poate face si mai rau...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.