|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/16/2013 Mesaje: 1228
| Roxie wrote:Depasesc limita de viteza, platesc amenda si imi ia carnetul ca asa spune legea. Esti in Norvegia si iti caftesti copiii ti-i ia statul. Ce nu e clar? Hai mai cu caftitul asta! Si asta cu amenda e chiar hilara: ca nu ai platit amenda de cate ori ai traversat printr-un loc nepermis.Dar cum am zis, e usor sa vorbesti cand nu esti in cauza.Si au recunoscut tocmai pentru ca sunt crestini practicanti; altii daca nu recunosc ca incalca legile nu inseamna ca sunt parinti mai buni.Si pana la urma ideea e ca o astfel de lege e absurda si ca trebuie schimbata tocmai ca sa se evite astfel de abuzuri pe viitor.Roxi, no ofence, dar sincer ma uimeste detasarea cu care privesti subiectul, tinand cont de faptul ca tu esti mama.Lucrurile nu sunt nici atat de clare nici atat de simple pe cat le afirmi tu.Esti tu asa sigura ca daca nu iti "caftesti" copiii in Norvegia nu poti avea probleme?Poate cuiva i se pare suspect ca iti dragalesti prea mult copilul, poate i se pare ca l-ai bruscat si te reclama.Pana la urma e vorba de interesul superior al copilului si asta trebuie sa primeze.Un stat care pune legea mai presus de om are grave probleme.Si cel mai grav este ca sunt oameni care gasesc astfel de lucruri normale: "asa e legea, trebuie respectata si nu patesti nimic".Serios? Dar nu ar fi mai bine sa se schimbe legea astfel incat sa fie cu adevarat de folos omului?Din fericire sunt oameni destui care au inteles acest lucru si lupta pentru a schimba lucrurile. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Berea nu inteleg de ce esti asa nervoasa. Sa respecti legile tarii inseamna si sa te supui sanctiunilor cand te abati de la ele, ca nu esti deasupra lor. |
| Maryella stii ca sunt tari arabe unde tu ca turist nu ai voie nici sa te tii de mana cu iubitul, si esti obligata sa porti pe cap chestia aia mi scapa acum numele. Ce faci acolo, respecti legea sau faci ca la tine acasa? Si nu stiu de cand am devenit eu si atitudinea mea tema discutiei.vVorbim despre bodnariu in continuare sau s-a schimbat titlul topicului? |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Roxie wrote:Berea nu inteleg de ce esti asa nervoasa. Sa respecti legile tarii inseamna si sa te supui sanctiunilor cand te abati de la ele, ca nu esti deasupra lor.
Nu sunt deloc nervoasa, doar ca ma deranjeaza usurinta cu care unii arunca cu vorbe.Dupa cum am mai spus, nu exista persoane/mame /tati si nici macar legi perfecte.Tu, ca mama, cum poti sa fii de acord sa-ti ia copilul, sa-l taraie prin tot felul de institutii sau familii sau mai stiu eu pe unde, sa-l supuna la interogatorii de ore , sa stii ca nu le pasa ca copilul plange zilnic de dorul parintilor si cere cu insistenta sa se intoarca la parintii lui, cum poti sa fii atat de dura si sa afirmi ca e normal sa ti-l ia o institutie care se crede dumnezeu pentru ca ai calcat legea? Crezi ca esti o mama perfecta? Ca altfel nu vad de unde atat duritate in afirmatii ...si atata detasare... |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mey, eu nu cred ca se crede cineva perfect, pe-aici, si nici nu cred ca trebuie combatute atat de vehement parerile diferite ale altora. Discutam discutii, remember? |
| Sigur , discutam discutii...despre perfectiune |
| Bereea oamenii aia au vrut sa se bucure de tot ce le ofera Norvegia din punct de vedere al civilizatiei, confortului si educatiei dar sa nu isi asume si respectarea legii. Nu am spus ca legea nu e absurda si nici ca nu e mai traumatizanr pt copii ce li se intampla acum. Nu reusesc sa inteleg de ce sunt atatea discutii despre asta, atat. Cand baga pe cineva la inchisoare pt ca a furat nu comenteaza nimeni nimic, dar asa suntem noi romanii, cand ne induioseaza un caz hai sa facem o exceptie de la lege... mda. |
| Roxie, poate acei oameni au gresit, dar copiii cu ce au gresit ca sa fie atat de pedepsiti?Si da, mi se rupe inima cand ma gandesc ca niste copiii mici si foarte mici au fost lipsiti de cel mai important lucru: dragostea parinteasca.Si asta in numele binelui suprem al copilului! Cum as putea sa nu ma induiosez?
Stii la ce ma mai gandesc? Ca dupa ce mi-am nascut copilul m-am imbolnavit grav si am stat in spital vreo 4 saptamani plus toate urmarile de dupa.Daca traiam in Norvegia cu siguranta imi luau copilul pentru ca nu puteam sa-l ingrijesc, nu? Dar ce spui despre acei parinti surdo-muti carora li s-au luat copiii? Ei cu ce au gresit? Ca s-au nascut cu un defect fizic? Ce lege au calcat ca sa li se reproseze ca nu pot greste propriul copil? |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Of fetelor... Si pana la urma exista vreo sansa sa fie reintregita familia?
Cred ca legile pe care le au se muleaza si pe felul lor de a fi - nordicii - sa nu uitam - sunt firi mai reci si dragostea nu e chiar pe primul loc.
Asa si eu am mancat o gramada de bataie de la mama - nu va imaginati schingiuiri De la tata am primit doar 3 palme dar le tin minte si acum - dupa una din ele am parcurs tot holul si m-am oprit in usa de la baie. Poate nu au procedat correct insa n-as fi putut sa-mi doresc parinti mai buni si mai iubitori ca ei.
Am o familie perfecta , parintii mei se iubeau la 50 de ani ca la inceput. Au facut foamea in casa mancand la bunici in vizita sau cautand in buzunare daca au mai ramas bani ca sa ia o paine si niste cartofi sa-i fiarba ca nici ulei nu aveau. Asta ca sa ne tina in facultate. Ne-au oferit o copilarie fericita. Si acum imi aduca aminte cand jucam rummy pe jos in sufragerie , mancam floricele si beam cola. NNiciodata nu plecau fara noi la munte sau mare. Ne-au dus la muzee, film , teatru. Ne cumparau mai bine carti si ei nu-si luau o pereche de chiloti. Si acum imi aduc aminte cand mama a cheltuit banii de intretinere ca sa ne ia geci de piele. Si tata a aprobat-o chiar daca nu-l consultase. As putea sa umplu pagini intregi cu astfel de exemple. Nu ii aprob ca ne-au batut - dar nici nu I-as schimba pentru un million de parinti.
Cand am scris aici batut este vorba de palme la fund sau ciufuleli. |
|
| Am zis deja ca legea e absurda si trauma pt copiii e mult mai mare asa, fiind smulsibdun mediul lor. Era mai bine daca bagau parintii cateva luni la inchisoare iar cei mici sa stea cu rudele apropiate. Asa le trecea si parintilor orice impuls de palmuta la fund si nici copiii nu erau atat de afectati. Dar acolo alta e legea... |
|
| Roxie wrote:Am zis deja ca legea e absurda si trauma pt copiii e mult mai mare asa, fiind smulsibdun mediul lor. Era mai bine daca bagau parintii cateva luni la inchisoare iar cei mici sa stea cu rudele apropiate. Asa le trecea si parintilor orice impuls de palmuta la fund si nici copiii nu erau atat de afectati. Dar acolo alta e legea...
Stii care e pedeapsa pentru viol asupra unui minor in Norvegia? Cateva luni sau munca in folosul societatii! Iar daca violul este infaptuit de un alt minor acesta nu pateste nimic! Stii cata puscarie faci daca omori vreo 70 de persoane? 21 de ani ! Si pentru o palmuta la fund sa-i dea cateva luni?Woow! |
|
| Nu stiam de legile astea. Atunci prin comparatie cu aceste repere, parintii nu ar trebui sa pateasca nimic. Cum sanctionezi totusi in acest caz incalcarea legii privind batutul copiilor? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu stiti ce nu inteleg? De ce rudele de gr. I nu au cerut custodia copiilor? |
|
| kali wrote:Eu stiti ce nu inteleg? De ce rudele de gr. I nu au cerut custodia copiilor?
Ba au cerut-o |
|
| Roxie wrote:Nu stiam de legile astea. Atunci prin comparatie cu aceste repere, parintii nu ar trebui sa pateasca nimic. Cum sanctionezi totusi in acest caz incalcarea legii privind batutul copiilor?
prin consiliere? |
|
|