Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Ce parere aveti despre aceasta institutie si despre ce se intampla in urma confiscarii copiilor familiei Bodnariu? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Multe as avea eu de zis...pe scurt, se merge in directia in care statul - acest instrument in mana celor care au puterea- ii va zice cetateanului - acest individ care traieste confortabil si nu mai gandeste, doar face ce i se zice- tot ce trebuie, si subliniez, trebuie sa faca, in limitele regulilor impuse. Conform procedurilor. Initiativa, necorespunzatoare din punct de vedere procedural, se pedepseste conform legii. |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Mi se pare strigator la cer! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| http://www.petitieonline.com/signatures/romania-norvegia_impreuna_pentru_copiii_bodnariu/
Petitie online pentru cei care vor sa-i sustina!
E infricosator! Ce viata mai poate fi aceea fara copiii tai, fara tot ce ai mai scump pe lumea asta? E un sistem criminal, menit sa distruga familiile si FAMILIA ca institutie, sa impuna frica, nesiguranta,haosul...Doamne miluieste-ne! |
|

| Eu sunt foarte intristata de ceea ce se intampla.Si ma intristeaza si mai mult comentariile extrem de rautacioase a unora.Pana la proba contrarie pentru mine sunt nevinovati.Si aici nu vorbesc numai de familia Bodnariu ci de toti cei ce si-au pierdut copii.Mi se pare ca Norvega nu este nici pe departe acea tara civilizata admirata de multi. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| bereea wrote:Mi se pare ca Norvega nu este nici pe departe acea tara civilizata admirata de multi.
Tocmai am citit despre o alta familie careia i-au fost luati copiii cu ceva inainte...tot romani! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Si mie mi se pare strigator la cer...imi aduc aminte, in urma cu cativa ani stirea despre o alta familie de romani careia i s-au luat copii in Norvegia, ma gandeam ca cine stie ce parinti or fi si ce fac cu copii lor, nicidecum sa fiu solidara cu ei.Pacat ca atunci nu s-au mobilizat romanii care stiau mai multe pentru compatriotii lor |
|

| Intamplarea asta tragica ridica o problema serioasa cu care s-ar putea sa ne confruntam in viitor: de unde si pana unde poate arbitra statul educatia sau stilul de viata pe care il stabilim pentru copiii nostri? Sincer, daca la noi in tara erau asemea legi aberante, copiii mei ar fi fost luati pe sus de mult...probabil nici n-as mai fi apucat sa-i tin in brate....mi-i luau direct din maternitate! Si, in alta ordine de idei, chiar in cazul (putin probabil) ca familia se va reintregi...cum vor putea depasi aceste traume? |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2390
| O explicatie care mi se pare foarte obiectiva asupra Protectiei copilului (Barnevernet) oferita de George Alexander, director de gradinita în Oslo. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| aurishta wrote:Sincer, daca la noi in tara erau asemea legi aberante, copiii mei ar fi fost luati pe sus de mult...
Hm... la asta ma gandeam si eu.
|
|

| Pentru mine, pana la proba contrarie , parintii sunt nevinovati.Mai ales ca si fiica-mea a luat de doua ori cred cate o palma la fund si o data am tras-o de par ca sa-i demonstrez cate durere provoaca cand ea trage de par. Sa interoghezi un copil de 5 ani fara prezenta parintilor nu mi se pare ok. Mai ales daca vrei sa demonstrezi ceva.De cate ori sotul meu nu a lovit-o din greseala pe Ale in joaca.Acum ce sa spun, copilul putea sa fabuleze si sa spuna cine stie ce.Nu mi se pare ok despartirea fratilor.Nu mi se pare ok faptul ca parintii nu au autoritate asupra copiilor. Suedia a creat monstri prin asa zisa educatie care o impun prin legi gresite.Cum se va descurca un copil crescut cu toate drepturile din lume in momentul cand devine adult si incepe sa aiba obligatii?In Norvegia este ceva putred.Am o prietena acolo care brusc a diparut, nu raspunde la mesaje.Are 4 copii si sunt ingrijorata pentru ea. |
|

| bereea wrote:.... copilul putea sa fabuleze si sa spuna cine stie ce... Asa este! Imi amintesc de Simona, cand era de 6 ani...m-am dus s-o iau de la scoala si ea era ascunsa pe undeva! Invatatoarea m-a luat deoparte si m-a intrebat, cu mari precautii, daca o pedepsesc pentru distrugerea hainelor! Cica isi rupsese dresurile si plansese foarte mult, zicand: "o sa ma omoare mama cand o sa vada asta"! De-aia statea ascunsa, de frica! Am ramas siderata...niciodata, dar absolut niciodata n-am certat copiii pentru asa ceva, n-am nici cel mai mic respect pentru tzoale! Rochiile cele mai bune au fost mereu pe fete la joaca...de multe ori ma intrebau vecinii daca nu e prea riscant pentru integritatea hainelor.....nici nu imi pasa de ele! Deci...intreb si eu acum, retoric, bineinteles... de unde si pana unde a avut reactia aceea Simona? Nu mi-ar fi luat-o protectia copilului pentru asta? Nu l-ar fi luat si pe Abner, si pe Gabriel asa, preventiv? Nu ne-ar fi distrus ei familia fara nici o baza? |
|

| Si Ale ma intreaba mereu "nu ma bati daca iti spun ceva"? Sa te bat? dar cand am mai facut-o? Poate o palmuta la fund si-a luat-o de vreo doua ori, dar nu bataie.A iesit intr-o zi de la biserica cu ochelarii rupti, pur si simplu se desprinsese un surub. De fata cu toata lumea, a inceput sa planga ca nu a vrut sa-i rupa, sa nu o bat, tremura pur si simplu.M-am simtit ca ultimul om din lume si m-am intrebat si eu: de unde aceasta reactie? Cred ca toti au gandit ca imi masacrez copilul in bataie.I-am explicat si ei lucrurile acestea mai ales ca are obiceiul sa planga din orisice , fara sa tina cont ca este pe strada. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2390
| Avocatul Poporului a primit raspuns de la Parlamentul Norvegiei în cazul Bodnariu |
|

| pai era clar |
|
|