Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| Pe vremea mea, exista chestia asta cu statul in banca I. Cei care stateau in prima banca, erau cei mai cei.
Totusi, desi multi parinti si-ar dori sa aiba copilul in prima banca, unde e bine sa stea ?
Nu toata clasa e in "prima banca" asa ca cineva trebuie sa ocupe si celelalte locuri.
Mie mi-ar placea sa stea cumva lateral, in banca a 2-a sau a 3-a, nu mai in spate pentru ca nu se mai vede la tabla. Daca nu e in prima banca, mi se pare mai OK sa stea pe un rand lateral ca sa vada mai bine la tabla.
Ce de probleme imi fac si eu acum si parca vad ca nu o sa am nimic de ales |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| In banci vor sta in functie de inaltime, daca au probleme de vedere, de cum se potrivesc unul cu altul, cel putin la Luana asa a fost. I-a tot mutat dupa ce si-a facut invatatoarea o idee despre personalitatea fiecaruia. De exemplu erau doua fetite, ambele galagioase si capoase, categoric nu puteau sta amandoua in banca pentru ca deranjau orele, asa ca le-a mutat pe fiecare cu cate un alt copil mai pasnic. Intr-adevar tu nu ai ce sa faci decat sa sezisezi invatatoarea daca Alice se plange de locul ei in banca si sa-i spui motivul pentru care o face. Succes! |
|
| Ma gandeam eu ca nu eu sau Alice vom alege.
Cum Alice e destul de inaltuta, cred ca o sa nimereasca in banca a 2-a sau a 3-a, ceea ce ar fi numai bine . |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| La noi nu sunt banci sunt mase mari patrate cu scaunele mici si stau cate 8 la o masa. Nu stiu cat este de bine, poate acum cand sunt mici sa fie mai impreuna si alaturi de mai multi elevi le face bine.
Si la noi invatatoare ii mai schimba periodic din banca in banca si mai toate activitatile off-school sunt in diverse grupuri dinamice (nu bisericute), am inteles de la ea ca doreste ca, copiii sa aibe interactie pe cat se poate cu toti colegii din clasa.
Incepand cred ca din clasa a V-a vor sta in banci cate 2
Eu eram tare micuta de statura asa ca am stat in banca I pana la liceu 
PS: sa nu va suparati ca impart cu voi din experientele si cunostintele noastre
|
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Eu am stat si in bancile 2 si 3,insa in liceu am stat in prima banca pe randul din mijloc si tare bine a fost...:018: nimeni nu voia in prima banca,desi e cel mai bine... |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| La Robert in clasa in prima si a doua banca stau cei cu probleme de vedere si cei mai scunzi. Insa invatatoarea face in asa fel incat ii tot roteste, asa ca a prins si in a2a si in a3a chiar si in a4a, desi mai rar. Oricum, ei sunt decat 26 in clasa, iar banci sunt 3 siruri de cate 6 banci pe sir, deci nicio sansa sa fie mai in spate de banca a4a. |
|
| De ce sa ne suparam Cristy, orice experienta e binevenita ! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Cand am vazut titlul mi-am amintit ca pe mine si pe cumatra mea , in liceu , clasa a 10 ne-au tinut numai in prima banca - altfel nu ne puteau tine sub observatie ( control ). Deci : Prima banca ! :cusca:
Nu cred ca prima banca e pentru cei mai .... destepti , dotati, inteligenti, cuminti , etc !
A enumerat Katy criteriile !
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu nu am stat in prima banca niciodata dar pe timpul meu tot dupa inaltime ne asezau. In prima banca mai stateau cei obraznici sau cei care se distrau usor si atunci ca sa nu fie tentati de altceva erau mutati in prima banca.
Eu am stat in banca a 3 a de cand ma stiu, la ferestra in nici un caz pe mijloc.
Si la scoala generala si la liceu colegii care invatau cel mai bine nu au stat niciodata in prima banca, deci nu cred ca daca stai in prima banca vei fii obligatoriu mai bun decat ceilalti sau vei presta mai multa atentie la ore.
Nu stiu sigur daca m-am explicat cum trebuie sunt putin cam obosita, scuzati. |
|

Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Toate ca toate, dar in prima banca se copiaza cel mai bine, iar daca esti elev eminent nimeni nu se prinde ca de fapt la unele lucrari mai trisezi ...dar asta nu le povestim copiilor nostri |
|
| Si la mine la scoala la fel era, in banca intai stateau in primul rand cei cu probleme de vedere, apoi, cand se mai incingeau spiritele, mai mutau din zurbagii in prima banca sa ii cuminteasca .
Eu am stat intotdeauna pe randul din stanga, cum stai cu fata la clasa, in banca a 3-a , si tare bine era. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Alessandra sta in ultima banca , a patra, pentru ca este una din cele mai inalte din clasa si este si cea mai buna eleva
Banca a treia stanga a fost banca mea pentru 4 ani, apoi, in lceu, prima banca stanga, liupita de catedra.Si e adevarat ca se copia bine (mai ales la geografia care chiar nu-mi placea) |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Victorul meu sta in prima banca,dar este micut fata de ceilati din clasa la inaltime,....si este baiatul doamnei educatoare ,...glumesc bineinteles...de altfel au fost si discutii intre parinti ca de ce sta unul si altul in prima banca,....dar in clasa lui,stau cei mai marunti si cei care au probleme cu vederea.Si mai sta apropae de catedra unul care are ADHD,si trebuie tinut sub observatie permanent |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| In unele clase prima banca e goala,fug copiii de ea ,dar cum e unul neatent cum il aduc in prima banca.Pentru cine vrea sa invete nu conteaza in ce banca sta |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| La fii-mea la scoala la kindergarten inca au masute rotunde la care stau cate 4 copii, pe care doamna-i roteste la un interval de timp. Incepand din clasa 1 am vazut ca au banci doar pt un copil si banuiesc ca invatatoarea-i aseaza dupa cum doreste ea, nu dupa cum vor copiii, tinand cont de nevoile lor. |
|
|