Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Eu am stat in prima banca in liceu,din cate imi amintesc.In rest,nu prea.Acum vad lucrurile in alt mod, adca in prima banca dupa parerea mea ar trebui sa stea cei cu probleme de vedere,cei mici de inaltime(care nu mai vad la tabla), eventual cei care sunt mai influentabili, mai neatenti. Pt a aseza copiii dintr-o clasa in banci,trebuie mai ales sa-i cunosti(sa le cunosti personalitatea).Invatatoarea/diriginta poate incerca diverse variante pana se mai sudeaza colectivul-ceea ce e bine.Consider ca e o prostie din partea parintilor sa vina si sa impuna dirigintilor unde si cu cine sa le stea copiii in banca(mai ales daca nu-I cunosc motivele sau pe ceilalti copii).In opinia mea nu e bine sa insistam sa stea copilul nostru "numai cu Gigel" (pe motiv ca-l cunoastem/ii stim familia)sau "doar in prima banca cu Maria"(pt ca ele sunt cele mai bune din clasa). Am mai auzit si diverse povesti cum colegul de banca il "strica" pe Ionel,care de altfel ar fi cel mai cuminte,cel mai...cel mai. Si noi ca parinti trebuie sa ne dam seama ca invatatoarea/diriginta isi cunoaste clasa in ansamblu si poate face combinatiile mai potrivite in spatial pe care il are la dispozitie. |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2012 Mesaje: 205
| Si nepoata mea (clasa a 6-a) mi-a povestit acelasi lucru, si anume ca in fiecare saptamana se muta cu o banca mai in spate, iar cand ajung la capat trec pe alt rand in prima banca. Si ca fapt divers, cica au in clasa banci de 3 locuri. Nu stiu daca bancile de 3 locuri sunt luate cu un motiv, sau pur si simplu au trebuit sa le schimbe si doar asa au gasit mai ieftine. |