Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Imbaierea piticului:
1. Asigura-te ca ai la indemana toate accesoriile necesare imbaierii copilului.
2. Pentru nou-nascuti si bebelusii pana la sase luni, cadita trebuie sa fie umpluta pana la 5 - 8 cm cu apa calda, dar nu fierbinte. Apa trebuie sa aiba in jur de 32 de grade Celsius. In cadita, apa nu trebuie sa treaca niciodata de talie (in pozitia sezut), pentru copiii cu varste mai mari.
3. Adu-l pe bebe in zona in care ai amplasat cadita si dezbraca-l complet.
4. Introdu-l pe micut in apa treptat, folosindu-te de o mana pentru a-i sustine gatul si capul. Arunca putina apa calduta peste pielea prichindelului, in mod regulat, pentru a-l ajuta sa se obisnuiasca cu apa si pentru a nu-i fi frig in timpul baitei.
5. In timpul imbaierii, foloseste sapun cu economie (pentru ca ii usuca foarte tare pielea). Spala-l din cap pana in picioare cu mana sau cu ajutorul unei bucati de flanel sau a unui burete moale. Capul trebuie spalat cu o carpita moale, din bumbac, uda si insapunita. Foloseste o carpa sau o bucata de prosop din bumbac, usor umezita, pentru a-i curata fata si ochii. In ceea ce priveste zona genitala a micutului, o spalare de rutina este tot ceea ce are nevoie. Secretia uscata din coltul ochilor sau din nari trebuie mai intai inmuiata cu ajutorul unei bucati de material din bumbac si abia apoi indepartata.
6. Clateste corpul micutului cu un flanel curat.
7. Inveleste prichindelul intr-un prosop curat si uscat si tamponeaza-i usor pielea, pentru a-l usca. Daca are pielea uscata sau daca are o usoara iritatie de la scutece, este util sa ii aplici pe piele o lotiune cu pH neutru, hidratanta. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| La noi tati este responsabil cu baita! El o spala, bombane ca nu sta cum vrea el si mai noi acum bombane ca fata nu mai vrea sa stea pe spate ci in picioare. Atunci intervin si eu sa calmez spiritele. |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Noi ieri am facut prima baita a fetei in cada mare!!! Se uita f mirata in jur, dar i-a placut tare tare tare... altfel nu se mai putea! transformam de fiecare data dormitorul in baie, la cat plesnea apa cu manutzele si piciorusele! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| monique wrote:Noi ieri am facut prima baita a fetei in cada mare!!! Se uita f mirata in jur, dar i-a placut tare tare tare... altfel nu se mai putea! transformam de fiecare data dormitorul in baie, la cat plesnea apa cu manutzele si piciorusele! Ce varsta avea cand ati bagat-o in cada? Ca nici fi-miu nu mai intra in cadita si face o apa pe jos.... |
|

Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Kiki poti incerca sa pui cadita lui in cada mare si sa o umpli acolo cu apa... Pe la 3-4 luni asa am facut si eu cu Sonya pana cand m-am hotarat sa scap de cadita si sa o trec direct la cada mare. Asa o sa ude prin cada, dar te vei cocosa tu putin (sau nu, daca adopti pozitia "in genunchi" in fata cazii)... |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| mama_Sonyei wrote:Kiki poti incerca sa pui cadita lui in cada mare si sa o umpli acolo cu apa... Pe la 3-4 luni asa am facut si eu cu Sonya pana cand m-am hotarat sa scap de cadita si sa o trec direct la cada mare. Asa o sa ude prin cada, dar te vei cocosa tu putin (sau nu, daca adopti pozitia "in genunchi" in fata cazii)... O sa-l cocoseze pe tati, ca tati ii face baie :hohot: |
|

Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Kiki wrote:mama_Sonyei wrote:Kiki poti incerca sa pui cadita lui in cada mare si sa o umpli acolo cu apa... Pe la 3-4 luni asa am facut si eu cu Sonya pana cand m-am hotarat sa scap de cadita si sa o trec direct la cada mare. Asa o sa ude prin cada, dar te vei cocosa tu putin (sau nu, daca adopti pozitia "in genunchi" in fata cazii)... O sa-l cocoseze pe tati, ca tati ii face baie :hohot:
Atunci chiar nu are ce sa te deranjeze :ras: |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Kiki wrote:monique wrote:Noi ieri am facut prima baita a fetei in cada mare!!! Se uita f mirata in jur, dar i-a placut tare tare tare... altfel nu se mai putea! transformam de fiecare data dormitorul in baie, la cat plesnea apa cu manutzele si piciorusele! Ce varsta avea cand ati bagat-o in cada? Ca nici fi-miu nu mai intra in cadita si face o apa pe jos.... Pai ieri a fost prima oara... adica alaltaieri... Daca stim ce bine e in cada mare, o mutam de mult... Pana acum am facut in cadita cu model pt copii, cu suport pt cap, maini, spate... comod, dar vorba ta, nu mai incapeam nici noi... |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| la noi e spectacol la baie cateva mostre...daca nu e cu suparare
 |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| codruta wrote:marea mea problema la baita e ca nu pot sa-i desclestez degetelele ca sa-i scot scamele dintre ele. La manuta ma mai descurc ca o mai curat in timpul zilei dar la picioruse, cum o ating cum isi strange degetelele de nu mai pot face nimic ca mi-e frica s-o fortez ca sa nu i le rup, Doamne-fereste. Si nu stiu de unde aduna atatea scame?!!?
Asa patesc si eu. Din cauza ca isi tine pumnii foarte stransi nu ii pot curata scamutle , care vorba ta , nu stiu de unde le aduna. Karina inca nu a inceput balaceala pentru ca sta foarte concentrata la baita. Ii place foarte mult dar nu prea sta relaxata. Daca imi prinde degetul nu ii mai da drumul. Tot in dormitorul ei ii fac baiata , cu aeroterma aprinsa, pe pat unde ma cocosez rau...dar apoi in cada - n-o sa mai pot merge |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Noi i-am facut la inceput baita in camera noastra,in cadita pentru copii ,pe care am pus-o pe o masa rabatabila pentru 8 persoane, care se stringe pe laterale dupa ce nu mai ai nevoie de ea. Ulterior am primit o cadita pentru bebe,cu suport,foarte practica pentru ca e la o inaltime convenabila,nu te cocosezi,,doar ca in curind nu o sa mai avem loc in ea! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| La noi, baita este ritualul care precede somnul. Fara ea, pur si simplu nu se poate, nu ne gasim locul Incepem prin a pregati "trusa", scutecel, pijamaluta, perie de cap, forfecuta, pudra, crema de galbenele, uleiul de baie, betisoare de nas si urechi, si altele, dupa caz. Apoi aerisim bine dormitorul, in timp ce ne mutam la bucatarie, respectiv la baie, locurile de desfasurare a "ostilitatilor". In cada mare punem vanita si acolo ne imbaiem, timp in care mai inecam un bobocel de rata, mai muscam crocodilul de coada sau gustam prosopelele de sub fundel. Tati ii susutine capsorul, in timp ce eu il spal bine, bine. Pe masa din bucatarie se petrec masajul, pudratul, imbracatul, dimpreuna cu pupaturile si chiotele de rigoare. o gurita de apa minerala precede drumul spre dormitor, unde papa si apoi nani (in cazurile fericite, caci se mai intampla si sa mai facem nopti albe, pana pe la 12-1) |
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| eu am inceput sa nu-i mai fac asa des baita...doar spalat la fundulet,pe manute si fatuca pe capsor mai rar,e bine ca totusi doarme,chiar daca nu-i fac baita zi de zi...dar cred ca ne mutam in baie ca facem inundatie in camera si sa nu ma trezesc cu vecinii pe cap |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Ieri mi-am cumparat si eu cadita cu loc special unde va sta caputul bebelusului, mainile, spatele si cu suport pentru sapunel, sampon. Deasupra caditei este masa de infasat (care se da la o parte in timpul baii), iar dedesubt un etaj unde pui imbracamintea pentru dupa baie. Tare mari emotii o sa am la baita, ca nici baietelului meu nu i-am facut baie decat dupa 1 an - il spala fostul meu sot. Am mai cumparat niste sapun Nivea pentru bebelusi. Pentru cap o sa cumpar sampon - deocamdata astept sugestii de la voi ca nu stiu care e mai bun. Mai am o intrebare: verisoara mea mi-a spus ca cel mai bun ulei de corp (stiti ca, de fapt, pe bebei ii dor incheieturile pentru ca ei cresc foarte repede in primele luni si de aceea trebuie trasi cu ulei inainte de baie) pentru bebei este uleiul de floarea soarelui fiert si racit. Ea a avut ulei Jhonson, dar mi-a spus ca nu e asa bun. Voi ce ulei de corp recomandati?
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu personal,nu as recomanda nici un fel de ulei sau crema, din cauza faptului ca pielea nu poate respira cum trebuie, se sensibilizeaza in timp, ea necesitand astfel sistematic hidratarea ce nu si-o mai dobandeste singura.
Noi lui Matei nu i-am dat cu ulei decat o singura data, si nu mi-a pacut.Apoi, cu crema i-am dat de cateva ori (pana sa aflu amanauntele despre creme si uleiuri).De atunci (adica de la 2 luni), nu i-am mai dat cu nimic pe corp.Il spal numai cu apa, ca atat timp cat este mic si nu umbla pe jos sau in praf si nisip iarasi nu are rost sa-i sensibilizez si mai tare pielea deja afectata de dermatita atopica.Pe cap il spal cu sampon Klorane.Pentru corp, pentru cine foloseste sapun, recomand sapunul likid, ca se manevreaza mult mau usor, nu raneste copilul.Noi avem Pan Emo, fara parfum, hipoalergic, se poate aplica si pe corp si pe cap.
Nu folosim spuma de baie, nu buretel.Pe cap il clatesc cu apa mai rece decat cea din cadita, si pe corp la fel, pentru a-l cali putin.L-am nascut in martie, si, desi in camera nu era prea cald, nu am incalzit altfel camera de baie (respectiv bucataria).L-am obisnuit cu baitza la temperatura deja existenta. |
|
|