|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17964
| Cine nu a vazut seria de filme Back to the Future?
Oare va fi posibila o calatorie prin spatiu si timp? Si daca da, cam pe cand oare?
Daca v-ati putea intoarce in trecut, ati schimba ceva? Dar daca ati putea sa va cunoasteti viitorul, ati dori sa o faceti? |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am inceput sa cunosc prezentul si viitorul In trecut nu as vrea sa schimb nimic,ma bucur ca il am pe Ionut,probabil m-as teme sa nu-l pierd Calatoria in trecut sau in viitor considerata mult timp o tema de science fiction, este acum un subiect de serioase cercetari. Calatoria in timp a fost facuta ,teoretic posibila odata cu teoria relativitatii a lui Einstein.Aceasta se bazeaza pe faptul ca spatiul si timpul nu sunt doua entitati distincte ci se unesc pentru a forma o a patra dimensiune :spatiu-timp.In aceasta dimensiune orice corp calatoreste cu o viteza constanta, viteza luminii. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Am vazut vreo doua filme din seria aceea, nu stiu cate au fost si mi s-au parut amuzante, doar atat.
Daca m-as intoarce "real" in trecut, poate ca as schimba ceva. Cand ma intorc in trecut, prin meditatie, de multe ori mai schimb trairile, sentimentele. Tot prin meditatie poate fi cunoscut si viitorul, dar nu e bine, ca pierzi prezentul, uiti sa-l mai traiesti. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| AdrianaC wrote:Cine nu a vazut seria de filme Back to the Future?
Oare va fi posibila o calatorie prin spatiu si timp? Si daca da, cam pe cand oare?
Daca v-ati putea intoarce in trecut, ati schimba ceva? Dar daca ati putea sa va cunoasteti viitorul, ati dori sa o faceti?
Da, le-am vazut pe toate de cate 2-3 ori caci sotul e mare fan.
Singurul lucru pe care l-as schimba este de a urma o alta facultate. Nu, nu as vrea sa-mi cunosc viitorul. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Daca m-as intoarce in timp,probabil,in aceleasi conditii as face aceleasi lucruri. |

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Si Asimov a scris o carte legata de calatoriile in timp - probabil filmul este inspirat de ea - nu stiu ca nu l-am vazut. In carte era vorba de o institutie cu angajati care se ocupa de calatoriile in timp. Scopul acestora era de a modifica evenimente din trecut pentru a preveni razboaiele din viitor. Mai pe scurt unul din personajele principale se urca in vehicul, mergea cu x ani inapoi in timp si ii strica masina lui x-ulescu ca respectivul sa nu mai ajunga la cursul de fizica atunci cand s-a predat nu stiu ce si respectivului i-a venit ideea sa inventeze de bomba atomica. Si in felul asta ameliorau din razboaie. Darrrr, la un moment dat vine cinva din viitorul mult mai indepartat (unde astia nu puteau sa ajunga ca nu aveau inca o tehnologie prea dezvoltata) si le spun sa termine cu prostiile astea pentru ca asa nu o sa mai evoluam deloc ca vezi doamne din razboaie sau alte evenimente sociale invatam lectii care ne ajutau sa evoluam si spiritual si industrial si astfel se puneau chiar ei in pericol de disparitie. Misto idee nu? |

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Si tot Asimov mai are o gramada de carti despre calatoria in timp Si HG Wells a scris o carte care a fost si ecranizata - despre ace subiect |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| carla wrote:Daca m-as intoarce in timp,probabil,in aceleasi conditii as face aceleasi lucruri.
Mi se pare corect.
Intorcandu-ne in timp oare am fi constienti de lucrul acesta? |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/6/2011 Mesaje: 398
| nu cred ca am fi constienti ca ne-am intors in timp. Cred ca vom persista in aceleasi greseli |
|
|
|