Bârfa - un pericol social
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, March 7, 2006 7:49 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mie nu imi place sa barfesc si cu siguranta nu imi place nici sa fiu barfita, dar, nu pot sa zic ca nu mi se intampla sa mai discut despre persoane in lipsa. Insa, de fiecare data nu neg ceea ce am spus daca persoana respectiva este de fata si de cele mai multe ori, cand o intalnesc, ii spun ce am discutat despre ea.

Deci, nu stiu daca asta se numeste chiar barfa, dar... oricum nu e prea frumos uff
Mirandolina
Scris: Tuesday, March 7, 2006 10:43 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Eu am barfit persoanele care au gresit fata de mine, dar le-am barfit intr-un hal! Si daca se intampla ca acea persoana sa afle ce am zis despre ea, ii confirm ceea ce a auzit ca as fi zis si ii mai aduc si argumente care sa sublinieze ce am barfit.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, March 7, 2006 11:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mirandolina wrote:
Eu am barfit persoanele care au gresit fata de mine, dar le-am barfit intr-un hal! Si daca se intampla ca acea persoana sa afle ce am zis despre ea, ii confirm ceea ce a auzit ca as fi zis si ii mai aduc si argumente care sa sublinieze ce am barfit.

Esti mortala bravo !Mie nu-mi pace sa barfesc, cum am mai scris, dar daca se intampla sa explodez de nervi, e posibil sa mai scot si ceva "perle" despre acea persoana, dar "daca se intampla ca acea persoana sa afle ce am zis despre ea, ii confirm ceea ce a auzit ca as fi zis si ii mai aduc si argumente care sa sublinieze ce am barfit", intr-adevar...deci, la ultima kestie, mi se paotriveste ca o manusa...
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 8, 2006 11:00 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Stele pe cer esti exact ca sotul meu. Tot ce-i vine in minte tot iti pune in fata oricand si oriunde.
Nu barfeste pe ascuns pentru ca aceleasi lucruri le spune si in fata persoanei respective. Am incercat eu sa-l mai slefuiesc cu nitica diplomatie dar.. na-i sa vezi asa ceva la el.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 8, 2006 11:06 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Stele pe cer esti exact ca sotul meu. Tot ce-i vine in minte tot iti pune in fata oricand si oriunde.
Nu barfeste pe ascuns pentru ca aceleasi lucruri le spune si in fata persoanei respective. Am incercat eu sa-l mai slefuiesc cu nitica diplomatie dar.. na-i sa vezi asa ceva la el.

Asta inseamna ca la vara la camping ne vom intelege de minune toti 4/6 ras !Daca ne mai primiti!
Vesna
Scris: Wednesday, March 8, 2006 12:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Si eu mai am momente de barfit lumea cu sotul meu. Dar, la noi mai mult e conversatie si descoperim chestii "ciudate" la o persoana pe care unul dintre noi nu le-a observat, incercand sa ne imbunatatim astfel propria viata...Hmm...cam urat ce facem noi...oare
Prefer sa nu ma apuc sa vorbesc despre cineva cu alta persoana in afara de sotul meu, caci, oricat de bun prieten mi-ar fi, la un moment dat, o sa ma barfeasca de o sa-mi mearga fulgii! uff In public, urasc barfa (acum, mi-am amintit de soacra-mea, care, de fiecare data cand ne vedem, are de barfit pe cineva! nu ), chiar spun ca nu ma intereseaza ce afacut persoana respectiva si mea retrag sau schimb subiectul.
Elia
Scris: Wednesday, March 8, 2006 2:38 PM
Nivel: Guest

Pentru mine sinceritatea a fost mult timp o perdea foarte convenabila in spatele careia ma ascundeam cand pur si simplu nu aveam chef sa fac un efort sa fiu draguta cu cei din jur. Ulterior m-am mai inteleptit si am inteles ca nu am nici un drept sa ii judec pe altii si sa le atrag atentia cand "calca stramb", ca sfaturile sunt bine venite numai atunci cand sunt cerute si chiar si atunci trebuiesc date cu tact. Sa va dau un exemplu. Am avut o perioada de religiozitate extrema, cand tot ce vedeam in jur mi se parea cumplit, sfarsitul lumii. Mi-am pierdut foarte multe prietene pentru ca a crezut ca e de datoria mea sa le aduc pe cale cea buna: tu de ce te vopsesti, tu de ce fumezi, tu de ce te culci cu prietenul tau...si uite asa s-a saturat lumea sa mai auda ce au facut gresit si au rarit-o cu mine. Si nu pentru ca nu era treaba mea. Intre timp am inteles ca trebuie sa ii acceptam pe cei din jurul nostru asa cum sunt...am inteles in teorie, ca inpractica tot mai sar la om ca de ce vorbeste fara sa stie despre ce vorbeste, ca de ce face pe nebunu, ca de ce se da mare ca are bani si altele...dar ar trebui sa inchid ochii la imperfectiunile celor din jur, pentru ca nimeni nu e perfect. dar, dupa cum am mai spus, de multe ori este mai usor sa zici nene io sunt sincer si iti spun in fata ca nu te plac, decat sa lupti cu tine si sa ii tolerezi pe cei din jur.
codruta
Scris: Monday, March 13, 2006 9:58 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
recunosc si eu barfesc
dar nu dau niciodata apa la moara povestilor de genul "am auzit ca...", "se spune ca..." Barfesc doar cand am "material autentic", adica l-am vazut eu pe x ca-si insala nevasta, sau am vazut eu ca la y in bucatarie e mizerie etc. Nu mi-au placut niciodata barfele gen "fum fara foc", tocmai pentru ca am fost victima. Iar cand am aflat si am vrut sa lamuresc problema nimeni nu mai stia de la cine "a auzit".
AdrianaC
Scris: Tuesday, March 14, 2006 4:55 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Poate de la radio sant ras

ANDREEA&BIANCA
Scris: Saturday, June 30, 2007 10:15 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/11/2007
stele_pe_cer wrote:
Nu stiu altii cum sunt hohot ...dar eu nu pot minti omul.Sinceritatea la mine se ridica la rang de "fel de a fi", si asta o aplic si in familie, si la serviciu, si in relatiile cu prietenii.

Sunt foarte exigenta cu mine insami, dar si cu cei de langa mine.Daca am fost sincera si ti-am spus ca te-ai purtat nu stiu cum in atare situatie, am gandit-o, o gandesc si o voi gandi in continuare.Daca te superi, insemna ca te deranjeaza adevarul, dar asta cam deranjeaza pe orice, dar mai inseamna ca nu ai puterea de a accepta Adevarul, si nici nu ai puterea de a skimba ceva la tine, in comportamnetul tau.Si un om care nu e capabil de o skimbare in momentul in care greseste, consider ca este un om slab si mediocru (PAREREA MEA,sa nu ma trezesc cu pietre ras ).Iar eu nu am nevoie de oameni mediocri, ca d'astia gasesc in fiecare zi oricunde, si nici de oamnei slabi.

Deci, daca te superi ca cineva a fost franc cu tine si ti-a spus ce gandeste, insemna ca nu meriti sa-ti fiu prietena, si, cu atat mai putin ar trebui sa imi para rau.

Exemplific: am o prietena foarte buna care, de curand s-a indragostit de un pusti (exact, pusti), care isi cam bate joc de ea.Eu i-am spus cum vad lucrurile.A fost OK.Intr-o seara, prietena fiind la mine, si fiind certata cu "pustiul", l-am sunat pe "inculpat" ca aveam nevoie de un catalog RTC si, cum el lucreaza acolo, m-ar fi putut ajuta.Prietena era langa mine si a a uzit toata conversatia.A doua zi, "pustiul"ii spune prietenei mele ca "m-am dat la el".

Nu m-am putut abtine si mai tarziu l-am sunat sa-i cer socoteala pentru rahatul papat.Prietena mea s-a suparat pe moment.Si m-am gandit in sinea mea: daca strica o relatie de prietenie cu mine, pentru un pusti cu care mai mult de cateva saptamani nu va fi, atunci nu trebuie sa imi para rau pentru prietenia pierduta.Pentru ca nu a fost o prietenie adevarata.Concluzia a fost cum ca prietena a realizat ca ii sunt intr-adevar o prietena adevarata, si a reusit a separe cele 2 lucruri (relatia noastra de prietenie si relatia cu "pustiul").Asta e un caz fericit.

Dar mai sunt si cazuri cand prin sinceritate, pierzi, cum spune si mirandolina, multe kestii: poti pierde un job (am trecut si prin asta), poti pierde relatii, dar pentru astea nu mi-ar parea rau(am scris de ce), poti pierde oportunitati unice (fiind mincinos si "pupincurist" cum spun eu poti ajunge repede si usor in Top), poti pierde kipurile, repsectul unora (pe care eu nu as da 2 bani, din moment ce nu apreciaza sinceritatea).

Dar acum, fiecare se comporta in functie de educatia si calitatile insuflate de parinti de mic copil...unele calitai le dabandesti prin studiu, prin dorinta de autodepasire, altele de dabandsti prin lectiile pe care ti le dau viata (si ti le da, numa' sa ai puterea si dorinta de a invata din ele).

Si eu sunt ca tine....si poate ca in societatea in care traim sinceritatea nu e cea mai buna calitate...uneori poate e defect chiar.Nici eu nu suport sa nu spun omului in fata ce gandesc,mai ales cand ma deranjeaza ceva,si din cauza asta am pierdut de cateva ori dar am fost multumita ca am spus adevarul.Eu una prefer sinceritatea oricat de dureroasa ar fi,decat minciuna sau barfa.Si nu prea le am cu diplomatia.In schimb am un suflet bun.Si nu spun nimic cu rautate.
katy
Scris: Thursday, October 18, 2007 2:00 PM

Barfa este arta de-a nu spune nimic, astfel ca sa nu ramina nimic nespus.

Barfa este ceea ce nimeni nu pretinde ca iubeste, dar place tuturor.

Barfitorul este ca un pantof vechi caruia limba nu-i sta niciodata la locul ei.

Unii oameni nu spun nimic rau despre cei morti si nimic despre cei vii.

Cand trei femei discuta, se numeste conversatie. Dupa ce una dintre ele pleaca, se numeste barfa.

Conversatia este de obicei un exercitiu al mintii, barfa un exercitiu al limbii.

Fiecare ar trebui sa aiba doua feluri de prieteni: unii carora sa le vorbeasca si unii pe care sa-i vorbeasca.

Barfa are destinul bancurilor vechi. Intodeauna este cineva care nu a auzit-o.

Un barfitor catre altul: "Nu vreau sa te plictisesc cu detalii. De fapt, ti-am spus mai mult decit am auzit".

Barfa este ca noroiul pe un perete proaspat vopsit. Poate ca nu se lipeste, dar lasa urme.

Este o idee excelenta sa crezi numai jumatate din ceea ce crezi. Problema este care jumatate.

Este nevoie intodeauna de o pesoana de mana a doua sa transmita o barfa de mana intai.

Fiecaruia ii place sa auda adevarul. In special despre altii.

Nu oamenii care spun tot ceea ce stiu produc cele mai mute necazuri din lume, ci cei care spun mai mult decat stiu.

Si femei si barbati, toti "discutam", spunem mai multe decat stim fara a ne gandi daca facem cuiva rau, nu-i asa??

shirel
Scris: Thursday, October 18, 2007 8:48 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Birfele nu duc la nimic bun.Eu una daca am ceva de spus spun omului in fata,chiar de multe ori li se pare ca sint prea directa,pai nene de ce sa te birfesc ma-i jignic cu ceva eu vin si-ti spun in fata dar tot timpul incerc sa fiu corecta nu sa ma iau aiurea de cineva.Cum nu mi-ar place sa fiu birfita(ceea ce nu se poate)asa nu-mi place sa birfesc.De multe ori chiar asistam la o birfa pe seama unor cunostinte si incercam sa le opresc, nimeni nu este perfect in lumea noastra si birfa aduce numai nervi ,certuri si ure ...ptr.ce,esti tare ai ceva impotriva mea,te-am suparat vino spune-mi se poate ca ai dreptate si eu ma pot corecta deci ajuta-ma nu ma birfi.
Mami2x
Scris: Monday, October 22, 2007 2:54 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/16/2007
Interesant subiect.
Si sotul meu e ca Stele...direct pana in panzele albe...astfel ca...nu prea are "prieteni". E prieten cu cei care-i accepta franchetea.ras
Eu...daca sunt barfita..nu ma agit...cum spunea Taki...sunt subiect de conversatie, deci VIPhohot Glumesc, dar chiar nu ma deranjeaza foarte tare barfa...Eeei se mai "aud" atatea chestii, ca te crucesti de unde le scot unii..daca il lasi sa plece cu prietenii te inseala, sau ai tu pe altul si nu-ti pasa..daca-l suni il "controlezi"...Daca si cu parcafool ...Important e sa nu iei "foc" din aceasta cauza.ras
De barfit, nu stiu sa barfescangel ...dar mi se intampla sa vorbesc pur si simplu cu o persoana, in discutie sa mentionez o chestie despre alta...pe care interlocutorul meu s-o inteleaga cum vrea elnervi De ex. " Ce mai stii de x?" .."x nu are timp sa treaca pe la mine, lucreaza la cineva dimineata, face curatenie" iar interlocutorul meu "Aaaha!" Imi venea sa-i spun "Ce aaaha???" banghead Sotul mi-a spus ca de aici se subantelege ca x lucreaza la "negru"..asta insemna acel "Aaaha!"scratch Doamne...fool
Deci toti barfim, cu sau fara voie...
sousourel
Scris: Sunday, October 28, 2007 11:50 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
O regasesti sub multe forme.....uneori e ironica, alteori sarcastica, rautacioasa, de-a dreptul nerusinata....e un cancer social de care nimeni nu e cu adevarat la adapost. Dar, recunosc, e influentata de anturajul in care te invarti....si te timpul pe care il ai...timp de "pierdut", caci il pierzi, in loc sa-l castigi.
aly
Scris: Monday, November 5, 2007 3:44 AM

Toata lumea barfeste!nu cred ca exista o persoana care nu a barfit niciodata,mai ales daca este femeie!asa suntem noi femeile!toate barfim,dar nu ne place cand aflam ca suntem barfite DE ALTE PERSOANE!ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.