Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Considerati ca la o anumita varsta , in anumite conditii, poate fi o optiune azilul de batrani ?
Ce parere aveti ? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Sincer,eu una,daca as ramane singura,fara sot,cu toti copii plecati de langa mine,decat sa-mi duc batranetile in singuratate,mai bine undeva cu persoane de varsta mea.Undeva unde sa am asistenta medicala in permanenta,o masa calda si companie.Cand esti batran conteaza f mult sa ai cu cine sa schimbi o vorba si mai ales sa ai pe cineva care sa aiba grija de tine. |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Chiar vorbeam recent cu bunica sotului meu care sta si ea cu noi, ca eu daca o sa ajung la o anumita varsta in care simt ca nu ma mai pot descurca singura, decat sa fiu o povara pe capul copiilor mei, sau sa nu-si poata trai ei viata asa cum vor ca trebuie sa aiba grija de mine cine stie cat timp...mai bine aleg varianta cu azilul. Macar acolo sunt intre cei la fel ca mine si pe ei nu mai am cum sa-i deranjez... |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Fetelor, faceti-va asigurare de batranete, de pensie, de orice ca nu stii copiii astia ce planuri au cu noi. O sterg pe miss Daria si pe miss Diana la poponetz, ma sacrific ,uit de mine sa le fie lor bine si ele ma arunca la azil, frumos. Nu ma consider o povara asa cum nici ele acum nu sunt o povara pe capul meu si le ingrijesc cu dragoste.Deci sa faca bine si sa imi ofere o batranete linistita ca altfel Cel de Sus are grija daca ajung baba nebuna sau cu Altzheimer( asa se scrie?) poate da, accept sa ma duc ca si asa nu mai recunosc pe nimeni si plutesc in lumea mea. dar atata timp cat sunt intreaga la minte si singurul "defect" e ca am imbatranit...nu le iert nici in groapa daca ma trimit la azil Votat contra Vreau sa mor in casa mea ,intre lucrurile mele prafuite si demodate |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Contra! Daca ajung baba sclerozata, sa-mi angajeze insotitor sau asistenta care sa stea cu mine non-stop daca e asa mare chinul pentru ea, dar eu la azil nu merg. Vorba Mihaelei, vreau sa mor printre lucrurile si amintirile mele... Tot asa, nu mi se pare o optiune nici pentru cei dragi mie: parinti, bunici; i-as ingriji cu drag daca ar fi cazul. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Contra! Clar...imi plac prea mult lucrurile, amintirile si nu in ultimul rand viata. Sa ma "inchizi" intr-o camaruta si sa stau printre straini...nici nu-mi pot imagina ceva mai trist. Vreau, ca atunci cand inchid ochii pentru totdeauna sa vad ceva familiar si drag mie. Hai, ca-mi vine sa plang! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Contra. Nu imi place ideea de azi pentru bunicii mei sau parintii mei cand vor ajunge la batranete. Sunt ai mei si voi avea grija de ei. Asa ca nu mi-ar place sa merg la azil, nici de buna voie ca vreau eu si nici obligata de copilul meu / copiii mei. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Sint contra. Nu numai pentru mama sau socrii, dar si pentru mine! Nu vreau ca persoanele mie dragi sa ajunga la azil, chiar daca or fi conditii super. Si nici nu sint pro menajera, pentru ca rar gasesti o menajera de suflet si de incredere. Am multe exemple aici de menajere ( nu mai zic nationalitatea, dar se intelege) care trateaza batrinii la pat rau de tot. Mai sint si cele care se fac ca muncesc, numai sa treaca luna si sa iasa banii. Si mai sint si bune dar putine.
Una din matusile lui Sauro, vaduva si bolnava de inima, are menajera, ii da casa, masa si 900euro, + o zi libera pe saptamina si 2 ore in fiecare zi. Nu face decit curatenie si ii tine companie. Tot matusa face de mincare, iar fiul si nora fac cumparaturile. I-am zis la matusa Nella: ai ajuns sa faci de mincare la servitoare?
|
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu intotdeauna ma intristez profund si mi se "rascoala" sufletul in mine cand vad batrani ajunsi in azile. of, Doamne! imi este o mila de ei de nu ma tin picioarele! cum este oare posibil ca un copil, nepot sau ce-o fi pt un batran sa il lase, sa il "arunce", sa il uite intr-un azil? si multi o fac pt ca ii considera o "povara"!
singura situatie in care as accepta sa ajung la azil, asa cum au mai zis si fetele anterior, ar fi cea in care nu as mai avea pe nimeni, absolut nimeni pe lumea asta care sa se indure de batranetile mele. altfel, vorba Mihaelei, copiii si nepotii ar face bine sa aiba grija de mine.
in rest, consider ca acei oameni care isi arunca batranii din familie intr-un azil, nu au suflete si ca merita aceeasi soarta.
va dau un ex.: bunica mea, mama mamei mele, a suferit ani de zile (vreo 3 sa fi fost) cu socrul ei care a murit bietul de el nebun si o leguma... a chinuit-o pt ca l-a ingrijit zi de zi, ii dadea sa manance cu lingurita, il spala, il stergea ca pe un copil pt ca facea pe el. fetelor, nu va puteti imagina ce groaznic a fost pt ambele parti! teribil, insa nu a lasat-o sufletul sa il arunce pe drumuri!
uneori, batranii care ne raman "pe cap", sunt parte din crucea pe care o avem de dus. eu nu as putea sa imi duc mama sau tatal, nici chiar pe "acrela" mea ( a se citi "socrela:) la azil! nu as putea inghiti un dumicat de mancare si nu as putea dormi noaptea sa stiu ca ei traiesc in izolare si lipsuri iar eu o duc bine in sanul familiei. |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| mihaela75 wrote:Fetelor, faceti-va asigurare de batranete, de pensie, de orice ca nu stii copiii astia ce planuri au cu noi.  O sterg pe miss Daria si pe miss Diana la poponetz, ma sacrific ,uit de mine sa le fie lor bine si ele ma arunca la azil, frumos.  Nu ma consider o povara asa cum nici ele acum nu sunt o povara pe capul meu si le ingrijesc cu dragoste.Deci sa faca bine si sa imi ofere o batranete linistita ca altfel Cel de Sus are grija  daca ajung baba nebuna sau cu Altzheimer( asa se scrie?) poate da, accept sa ma duc ca si asa nu mai recunosc pe nimeni si plutesc in lumea mea.  dar atata timp cat sunt intreaga la minte si singurul "defect" e ca am imbatranit...nu le iert nici in groapa daca ma trimit la azil  Votat contra  Vreau sa mor in casa mea ,intre lucrurile mele prafuite si demodate Bravo Miha...ai pus punctul pe I asa si eu vreaa la fel |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu am votat PRO! Vad in fiecare zi oameni batrani si bolnavi, vad fii care spun ca s-au saturat de parintii lor, vad fiice care intreaba "ce sa fac cu ei acasa?"...Trist dar foarte adevarat! De cele mai multe ori luptam sa-i recuperam dupa un avc , ii punem pe picioare si familia se debaraseaza de ei, fara ca macar sa-i anunte din timp! Zilele trecute s-a internat o babutza in coma, era vai si amar de capul ei...acum e bine si trebuie luata acasa de catre familia care i-a cumparat cosciugul....sunt curioasa cat va mai sta la noi, in conditiile in care ei se pregatisera sa o ingroape!
In plus, am avut internate si persoane de la azilul de batrani...vorbeau asa de frumos despre locul acela,li se lumina chipul povestind despre colegii de acolo...abea asteptau sa se puna pe picioare si sa se reintoarca printre ei!Stiau sigur ca vor fi primiti cu bratele deschise!
Nu trebuie sa fiti de acord cu mine, dar eu vad zilnic batrani singuri,bolnavi si tristi, pe care nu-i cauta nimeni, chiar daca au crescut copii si nepoti....Si sa nu ma intrebati cum e sa fii singur de Pasti sau de Craciun, in spital, si personalul medical sa fie cel care iti da oua vopsite, cozonac sau o mancare buna! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/17/2006 Mesaje: 698
| eu votez PRO... ce o sa fac la batranete? Ema poate o sa devina o pers normala...dar va avea viata ei, pot sa stiu cum va gandii peste 30 de ani? mai bine la azil, undeva la munte. imi fac si asigurare pt batranete, dar cum m-as desurca singura? daca devin o povara pt cei din jur, kiar daca ma iubesc? eu as vrea sa am un loc printre batrani unde sa primesc asistenta...si sa nu mor...singura, si ma gaseasca dupa cine stie cata vreme ... in fine...PRO |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eu una sunt pro azil...decat sa fiu o povara pe capul copiilor mei (dp meu dv), sa se descurce greu din cauza mea (si aici nu ma refer numai la bani), mai bine printre varstnici cum voi fi si eu, intr-un azil decent, iar copiii sa vina saptamanal sa ma scoata in oras, in vizite, sa ma ia in unele vacante cu ei, de sarbatori, aniversari. Acum, related to other persons din familia mea, nu sunt de acord sa mearga la azil, i-as lua la mine sa stea cu noi...dar ce ne facem ca ei nu vor sa plece din tara si dinainte sa plec aveau idei de azil? O sa-i iau cate 6 luni/an la mine, 6 luni sa stea cu frati-miu, iar daca nici asa nu vor, o sa le respectam decizia de a se duce la un azil, unde ne vom asigura ca au tot ce le trebuie, asistenta medicala decenta, conditii decente, ii vom vizita cat de des vom putea si-i vom lua la noi oricand vor dori sa vina, cu toate ca mi s-ar rupe sufletul sa-i stiu batrani si departe (si-asa ca sunt sanatosi si la casa lor este foarte grea departarea). |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Eu sunt PRO azil pt mine (daca imi voi pierde mintzile), nu vreau sa fiu niciodata povara nimanui, cu atat mai putzin a copiilor mei (nu de aceea ii cresc, nu-i cresc pt a ma "slugari"), dar sunt CONTRA azil pentru persoanele dragi mie, familia mea (bunicii, mama, tata, socrii, nasii, sotz, etc), atata timp cat eu traiesc am sa-i ajut si ingrijesc cum pot mai bine.... Suna cam aiurea dar asa gandesc.
|
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Votat PRO !
In primul rand nu vreau sa fiu o povara pentru copii mei. Dragostea mea si grija pentru ei este NECONDITIONATA ! Nu vreau sa iti sacrifice nici o ora pe zi , atunci cand eu voi avea o varsta , sa ma stearga stiu eu unde. Vreau sa isi traiasca viata frumos, fara o povara , pentru ca trebuie sa admitem ca varsta distruge tot. Vreau sa am companie persoane de varsta mea , sa am ce vorbi , sa ascultam aceeasi muzica, sa vedem filme alb negru si cu Amza Pelea . Vreau sa am asistentza calificata si contra cost , ceea ce un azil de batrani iti si ofera. Nu vreau sa chinui pe nimeni. Vreau sa ma viziteze nepotii, sa ii vad in week-end-uri ......
Si ma intreb altceva : daca am un singur copil , se casatoreste .......si eu si sotul , plus socrii ei cadem toti 4 la pat , cine si cum o sa aiba grija de 4 senili ?????????
Si sa va spun si de ce am deschis subiectul. Am vizitat aici doua azile de batrani. Sunt in shoc. Camere individuale , baie personala, mobila de acasa ( daca se doreste ) , Program artistic adecvat varstei , meniu la alegere individualizat , personal calificat atat medical cat si de asistentza 24-7. Vizite ale familiei la orice ora din zi si din noapte , cu posibilitatea de a fi luat acasa zile sau saptamani, program de recuperare , de plimbare , de sport ( inot ) , aniversari organizate..... etc .... etc
Tot ce pot sa ma rog e sa ma ia Dumnezeu la el inainte sa ajung in situatia de a face alegerea asta , cand voi fi tot in putere si intreaga la minte !!!!
A , inca ceva , pe mine nu ma deprima subiectul. Ca ma roade gandul asta de ceva vreme.....si deja percep tema ca pe o realitate posibila ! care trebuie acceptata ! |
|
|