Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17863
| Ce presupune avortul, pana la ce varsta a sarcinii se poate face, unde se poate face si care sunt metodele practicate?
Poate daca mai multe femei ar incepe sa isi puna aceste intrebari, ar fi ceva mai atente la modul in care se protejeaza astfel incat sa nu ajunga niciodata in postura de a fi nevoite sa faca un avort.
In acest topic vreau sa incercam sa raspundem pe rand la aceste intrebari si, daca e cazul, sa completam si cu experienta personala:
1. Ce presupune avortul?
2. Pana la ce varsta a sarcinii se poate face avortul?
3. Unde se poate face un avort si de ce anume aveti nevoie?
4. Care sunt metodele practicate?
5. Experienta personala...
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Eu nu am cunostinta de asa ceva ..pt ca nu am fost de acord niciodata cu asa ceva. 1 Ori te protejezi sa nu ajungi in situatia asta daca sti ca nu iti doresti acel copilas . 2 daca nu ai copii si ramai insarcinata fa-l si pe primu si al-doilea apoi proteseazate . |
|

Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Eu am avut o sarcina oprita din evolutie la 6 saptamani,,,medicii nu mi-au dat un raspuns clar de ce si ptr ce,,apoi la scurt timp am ramas din nou insarcinata de Alex,,insa desii nu a fost ceva dorit am acolo in suflet un dor mare ,,cu atat mai mult cat am fost chiuretata intr-o zi de sarbatoare f importanta ptr mine,,am fost asa de debusolata si necajita ca nici macar nu mi-am dat seama ca era sarbatoare pana seara cand ma sunase tati sa ma felicite,,era MIHAIL si GAVRIL,,8 NOIEMBRIE,,,deci data asta nu o sa o uit niciodata ..la un avort intentionat nu pot sa ma gandesc,,nu concep asa ceva ,,dar nici nu acuz pe nimeni,,fiecare stie de ce o face si ptr ce,,,,,,dar e MARE PACAT !!!!! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Un subiect foarte dureros.
1. Din punctul meu de vedere, avortul presupune o crima. Din pacate, pentru altii reprezinta doar o metoda de contraceptie . Dar, nu mi se pare corect sa fie invinuita doar mama, pentru ca nu ramane insarcinata singura. Legat de vina, putem avea in vedere mai multi factori, cum ar fi: educatia sexuala (nu toti au avut parte de asa ceva), partea financiara (unii nu au bani de pilule, prezervative, pilula de a doua zi etc), si factorul social: situatiile in care se recurge la avort din cauza parerilor celorlalti... Unii filozofi au considerat sarcina un parazit in corpul mamei.
2. In Romania, avortul e legal pana la 12 saptamani. Ilegal si pana la 22 sau mai mult. Si chiar exista medici care fac asta , si nu avort terapeutic (cand fatul are o malformatie si se poate face avortul si dupa 12 saptamani, sau se induce nasterea)!!!
3. Se poate face la orice cabinet ginecologic sau la maternitate, si nu cred ca e nevoie decat de buletin si de bani.
4. In alte tari exista si niste pilule pentru avort, care se administreaza in primele saptamani, dar nu cred ca se folosesc si in Romania.
5. Dupa cum spuneam mai sus, nu sunt de acord cu avortul, asa cum eu am avut sansa sa traiesc si imi place viata, nu am nici un drept sa iau o alta viata. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| In Irlanda vezi pe la magazinele de gravide anuntul "abortion is murder,choose life!!!",nu exista avort,daca pierzi sarcina,pierzi si gata(am trecut prin asta..)ei incurajeaza familiile sa aiba copii....pentru metode anticonceptionale este nevoie de programare la planing familial.Nu sunt de acord cu avortul
|
|

Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Parerea mea e ca la metodele contraceptive ar trebui sa aiba acces oricine, si cu usurinta, si ca ar trebui sa se faca mai multe campanii de informare. Sa nu mai existe scuza ca nu am stiut, sau nu am avut bani de prezervative/pilule. Doar ca impresia mea e ca aceste campanii se fac in mediile unde deja sunt cunoscute aceste lucruri, si mai putin prin zonele rurale/sarace unde chiar e nevoie de ele. Eu nu pot sa-mi permit sa spun unei femei "nu fa avort" pentru ca nu sunt in pielea ei, nu ii traiesc eu viata, nu ii voi cupara eu hrana copilului din banii mei si nu voi sta eu nopti intregi nedormita cand cel mic e bolnav. Recunosc insa ca ma inflamez cand aud anumite motive pentru care unele femei aleg avortul. Era pe un forum o femeie care cauta disperata un medic sa ii faca avort la 6 luni (!) pentru ca au descoperit ca avea copilul o malformatie la o manuta (era mai scurta si incomplet dezvoltata). In rest era sanatos si perfect compatibil cu viata. Cand o citeam ma gandeam la alta mamica, cu trei copii, care ramasese si singura pe deasupra, care are unul din copii cu aceeasi problema tot la manuta, si ma gandeam cat de frumosi sunt cei trei pui ai ei, si cu cata dragoste ii creste. Daca nu iti doresti o sarcina, atunci faci tot ce e omeneste posibil sa o eviti, nu esti neglijenta ca doar se rezolva dupa cu "ce, fac un avort si gata". |
|

Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Roxie,eu o cunosc perosnal pe mamica cu 3 copilasi.A stat mult timp in cartier cu mine.Este o eroina.Bravo ei Cat despre avort,au scris fetele destul.Am intalnit o femeie trecuta de 30 de ani care era la al 12 lea avort si vorbea atat de deschis despre acest lucru.M a marcat profund femeia aia Experiente personale nu am avut,multumesc Lui Dumnezeu.La Daria ma incuraja toata lumea sa fac avort,fiindca aveam doar 21 de ani cand am ramas insarcinata,eram studenta si inca necasatorita.Nimeni nu m a incurajat sa o pastrez doar sotul meu si atata.Toata lumea spunea:"Esti tarana,distreaza te,traieste ti viata,ai timp pt copii!" |
|

Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Roxie wrote:Parerea mea e ca la metodele contraceptive ar trebui sa aiba acces oricine, si cu usurinta, si ca ar trebui sa se faca mai multe campanii de informare. Sa nu mai existe scuza ca nu am stiut, sau nu am avut bani de prezervative/pilule. Doar ca impresia mea e ca aceste campanii se fac in mediile unde deja sunt cunoscute aceste lucruri, si mai putin prin zonele rurale/sarace unde chiar e nevoie de ele.
Pai..... are acces oricine,indiferent de mediul de unde provine.Orice policlinica de stat are cabinet de Planificare familiala,iar majoritatea medicilor de familie au cursuri de Planing familial si distribuie gratuit prezervative,pilule si contraceptive injectabile,provenite de la ASP. Serviciile de informare si preventie din cadrul ASP-urilor fac destul de des campanii de informare ,constand in discutii si distribuire de pliante informative,atat in scoli cat si prin intermediul cabinetelor medicale de medicina de familie,mai ales in mediul rural. Problema este alta ,cred eu,reticenta si indiferenta fata de planificarea familiala.Unele vicii pe care le au din pacate din ce in ce mai multe femei din mediile sarace dar nu numai(vorbesc aici de consumul excesiv de alcool si droguri),frica de efectele adverse care se pot ivi la un moment dat,sunt doar cateva motive ale lipsei de utilizare a pilulelor si contraceptivelor injectabile.Despre neutilizarea prezervativelor sunt ,iarasi ,diferite mituri si motive. Pana acum am cam fost offtopic si sper sa nu supar pe nimeni
Despre avortul la cerere, ce sa zic....Nu-s de acord dar nici nu judec pe nimeni ,pana la urma fiecare platim pentru ceea ce facem . Cu avortul terapeutic e alta poveste ,desi parca in ultimul timp se ia cam repede aceasta decizie . |
|

| Eu cred ca cea mai importanta ar fi educatia sexuala facuta chiar acasa, de catre parinti. Cu siguranta ca majoritatea adolescentilor sunt nevoiti sa ascunda pilulele sau prezervativele de parinti, sau din aceasta cauza multi nici nu folosesc, mai ales ca le trebuie si bani sa le procure, si, de unde sa-i scoata?!? Si uite-asa ajung mamele cu fetele, sau fetele singure pe la cabinetele de ginecologie facand avort. Cat de simplu ar fi daca parintii ar accepta si faptul ca la un moment dat, copiii lor care nu mai sunt copii, isi vor incepe si viata sexuala, indiferent de interdictiile pe care le au in aceasta privinta. E foarte importanta protectia, nu numai din cauza sarcinilor nedorite, ci si a sanatatii. |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| eu in primul rand nu sunt de acord cu avortul, cand am avut avort spontan nu va spun cat de suparata eram pe femeile care fac avort , din cauza ca uni isi doresc copii si nu ii pot avea iar alti se descotorosesc de ei mai spun , ca nu era inca copil, erau doar celule. (am mai auzit asta). nu as face niciodata asa ceva , daca nu vreau copii ma protejez si daca cu tot cu protectie as ramane insarcinata , inseamna ca este un dar de la dumnezeu. sunt fericita ca datorita mie un baietel pe nume alessio a vazut lumina zilei in data de 10.01.2012 parinti nu erau de acord sa tina ea sarcina din cauza ca aveau deja un copil de 7-8 luni cand si-a dat seama ca e din nou insarcinata, si a vrut sa avorteze , am dus munca de lamurire cu ei , apoi a inceput si sotul meu care are destul de multa influenta asupra tatalui copilului ca pana la urma au decis sa tina copilul. e o scumpete de copil si mama e asa de mandra de el, il alinta : "sufletul meu", si intr-o zi am intrebat-o esti fericita ca nu ai renuntat la el? si mi-a raspuns : iti multumesc ca ai insistat sa nu fac avort eu nu imi pot imagina viata fara copii mei. i-am mai zis . da-mi mie un copil pe alessio ca si asa la inceput nu il vreai si mi-a spus : glumesti ? nu pot trai fara ei. ar fi bine daca ar fi tot timpul cineva care sa le convinga pe femei sa tina o sarcina, ca de exemplu un psiholog , ca mai tarziu nu le-ar parea rau. poate am deviat de la subiect , si am fost off topic dar asta am simtit ca trebuia sa scriu. |
|

| Sweet angel, la fel cum tu erai suparata pe cele care fac avort, asa si cele care nu si-au dorit sarcina pot fi suparate pe cele care nu pot avea copii, sau au avort spontan, pentru ca in situatia asta nu ar mai fi facut o crima.
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Alle0806 wrote:Stie cineva cât costa un avort in Galati????
giulia_mamik wrote:Un avort costa o viata,peste tot,indiferent de loc!
Adina wrote:Offf...si cand ma gandesc cat m-am chinuit sa raman insarcinata...  . No comment!
Alle0806 wrote:Sunt constienta k o sa ma marcheze toata viata da in momentul asta e singura optiune alta nu exista.dak vrea sa imi spuna cineva cat costa miar fi de folos
gagaritz wrote:ultima data cind am fost la medic am vazut pe usa niste tarife ,cu cit sarcina e mai mare cu atit mai scump ,plecau de la 200 ron si ajungea la 500 ron .Cred ca ar fi cazul ca sa mai gindesti odata innainte de a face pasul asta ...eu momentan sunt insarcinata ,ca o ironie a sortii am ramas gravida in mom in care sotul a facut o iernie de disc ,,,nu poate munci momentan iar daca e vorba de operatie nu ma mai putea munci un an dupa ,dr costa pt operatie multi bani ,mai avem un copil la gradi ,de muncit eu nu muncesc decit ce scot din dcrosetat ,de ajutat finaciar nu ne ajuta nimeni ..la dr trebuie sa merg lunar la control.. si coloac peste pupaza ne-am intosr din It de la un trai decent la viata de mizerie din RO ...cu toate astea nu am facut avort ,nu sunt eu nimeni sa iau o viata ..daca sti ca te va marca de ce vreui sa il faci ,pt ca nu esti casatorita mpt ca te va arata lumea cu degetul ....astea trec si vin ..dar un copil e vesnic .Mi-am tocit degetele sa scriu ca poate nu are importanta parerea mea dar simtindul pe bebe cum se joaca in burtica mea ma indemnat sa scriu aici ...Dumnezeu sa te lumineze si sa te opreasca sa faci lucruri urite !! |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Am gasit un filmulet cutremurator in legatura cu avortul. Orice femeie care vrea sa faca asa ceva ar trebui sa-l vizioneze. Atentie, are imagini socante!
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Zaza, ce mi-ai facut? Chiar ma simt rau, am o stare de greata de ce suntem noi in stare... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Si cealalta fatza a monedei:
|
|
|