Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Citind topicul Ancai, m-am dus cu gandul la faptul ca in tara, la mama acasa fiind, foloseam multe lucruri numai cand aveam musafiri (un anume set de tacamuri, anumite seturi de farfurii de portelan, paharele de cristal, seturile de cafea de portelan, fete de masa, suporturi de lumanari de cristal, daca dormeau la noi le dadeam lenjerii noi, puse de mama deoparte cica pentru zestre, prosoape la fel, pijamale sau camasi de noapte noi, scotea mama si perne noi, paturile noi -de invelit, nu de dormit ...Noi nu reuseam sa ne bucuram de folosinta lor cand aveam chef, ca erau tinute "pentru musafiri" sau "de zestre" ...voi aveti in casa lucruri pe care le folositi exclusiv cand aveti oaspeti?
Eu folosesc tot ce am pentru noi, unele cu precadere cand am musafiri, dar daca vrem sa le folosim in orice alta ocazie, le folosesc fara inima stransa...se sparg, asta e, se strica, altele...ce-mi place aici e ca exista tot felul de accesorii de casa cu motive diverse: anotimp sau sarbatoare, eveniment, hobby : fete de masa cu servetele de bumbac, seturi de farfurii, boluri, saret si piparetz , placemats, prosoape, lenjerii, am vazut si perdele, blankets cu motivul respectiv, tot felul de obiecte de decor si imi place la nebunie sa le pun in perioada respectiva si nu numai. Asa ca eu nu sunt pro stocare lucruri si folosite doar cand avem musafiri, ca viata e scurta si vrem sa ne bucuram de tot ce ne ofera, atunci cand dorim.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Daaa,continuam traditia si Kaze la mama lui acasa tot asa erau.Am adunat toate alea " de bune"si am umplut 4 cutii pot face nunta in casa daca vreau. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Desi faceam asa ceva si la mama nu cred ca s-a pus vreodata problema de a fi doar pt musafiri. Am si eu lucruri pe care le folosesc doar cand am musafiri, dar nu pt ca sunt "alea bune". De exemplu vesela. Am multe seturi primite cadou la cununia civila. Nu le pot tine pe toate in bucatarie. Mi-am oprit doua seturi de cate 6 persoane(de fapt toate sunt doar pt 6 persoane) si le folosesc pe acelea atat cat pt noi cat si pt musafiri. Daca am maimulti musafiri( zi onomastica, chef ceva) atunci mai scot atate cate imi sunt necesare.
Cu lenjeriile de pat se intampla la fel. Folosesc cateva seturi cu care m-am obisnuit(sunt mai usor de spalat si de calcat). Daca am musarifi care raman peste noapte scot ce imi trebuie fara sa tin cont ca sunt numai pt musafiri sau nu, dar de obicei se nimeresc sa fie altele decat cele pe care le folosesc eu.
In privinta prosoapelor nu am tinut cont decat care sunt ale Cristinei. In baie am un cuier separat deasupra caruia am pus o eticheta cu numele Cristinei ca sa stie lumea sa nu le foloseasca pe acelea. In rest le iau la rand. |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu am pus ceai fierbinte intr-o cana " de buna" si s-a spart.Mi-am tras pumni in cap ca nu mai gasesc sa pun la loc si acum au ramas doar 5.Am un fix cu lucrurile "de bune " si de purtat" .Asta vara am vrut sa mergem la iarba verde cu prietenii si n-aveam nici un prosop "lacrima" .Kaze cica sa iau oricare ar fi din astea din bucatarie.Eu , nu si nu,mergem repede si cumparam .Am cumparat, le-am rupt etichetele si gata, eram gospodina.Problema e ca nimeni n-a observat .Lumea folosea role de hartie si nu s-au sinchisit de prosoapele mele care erau si inutile Numai eu aveam prosoape mandre si faloase Cat despre lenjerie, nu concep sa doarma in a mea, am cateva pt musafiri de care nu ma ating |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Am un set de farfurii de 12 persoane, precum si unul de tacamuri si de pahare de cristal tot de 12 pers. pe care le folosesc numai cand fac mese mari, dar asta nu de dragul lucrului, ci pentru ca nu vreau sa se descompleteze sau sa se uzeze partial prin folosire zilnica; imi place, ca atunci cand am mai mult de de 6-10 invitati la masa sa am in ce servi, si mai am si fixatia de a arata foarte bine pentru ca se presupune ca e masa festiva.. Pe langa asta am si 2 seturi de lenjerie pentru musafiri. Motivul nu este legat de igiena, ci de marimea patului. In rest, nu. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Noi avem un set de tacamuri de 12 persoane pe care nu il folosim in mod normal. Noi avem tacamurile noastre uzuale, daca avem 6-8 musafiri, le folosim tot pe acelea, daca insa sunt mai multi - 12 musafiri, apelam la ... rezerva.
Vesela, la fel, avem un set de 12 persoane la care apelam numai daca numarul invitatilor depaseste 6-8 persoane.
In rest - avem si prosoape pentru musafiri in baie, stau separate de celelalte prosoape, tocmai pentru a da de inteles ca nu sunt folosite de familie.
Cu lenjeria - la noi nu se pune problema sa ramana cineva peste noapte, pentru ca, desi avem 4 camere, nu e spatiu.
|
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu stiu de la mama ca e mai bine sa ai mereu niste "rezerve" adica prosoape (de preferat noi) si lenjerie de pat (la fel) pt musafiri. una la mana, este frumos sa fie noi si curate ca sa "dea bine" si a doua la mana, este mai igienic.
cand am musafiri nu ii culc in lenjeria mea de pat. evident. aveam doua seturi noi noute super misto de lenjerii insa nu le mai gasesc! alea erau numai pt musafiri. prosoape nu am pus separat desi asa ar fi cel mai bine.
tacamuri si vesela am cu tonele... daca nu am musafiri multi, vorba Adrianei, le folosim pe cele din care mancam si noi. daca sunt mai multi de 6, atunci scoatem "arsenalul". |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Si noi avem un set farfurii de 12 persoane precum si un set de tacam, imi place sa am set complet cand fac mese festive, avem si seturi de pahare vin/apa/short/long tot de 12 persoane, precum si set de cafea. Nu le-am cumparat, le-am primit pe toate
De asemenea avem 4 seturi de pat noi, si alea primite ( din zestrea mea, nu mi-am inchipuit ca mama are atatea asternuturi noi in casa pana m-am maritat ) nu le pastrez pentru musafiri sunt pentru patul fetelor, doar ca am alte 6 in rulaj asa ca mai asteapta putin.
Prosoape la fel, am multe prosoape noi, prosoape de fata, l-am descoperit cand m-am mutat, uitasem de ele asa ca in baia "de serviciu" sunt doar prosoape speciale doar pentru musafiri.
Nici la mine nu se pune problema dormitului peste noapte, cu toate ca am casa destul de mare nu am paturi in toate camerele, dar oricum am un set de pat pentru oaspeti, si asta din motivul ca fetelor le place sa aibe aceleasi asternuturi, sau cel putin cu aceleasi motive ( au doaua paturi de o persoana unite unul langa altul, deci am nevoie de 2 seturi ), iar acest asternut este oarecum descompletat ( singurel ), deci ramane pentru oaspeti
In rest fete de masa folosesc doar cand am musafiri si am o gramada, tot primite cadou. Platori am avut o gramada, aveam o perioada cand toata lumea imi aduce cadou platouri ( tot nu am inteles de ce ) in sfarsit l-am dat si eu cadou in continuare ... lui soacra-mea
|
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Mi-am adus aminte de o intamplare...cum de cand ne stim nu am avut cine stie ce spatiu, nu s-a pus problema sa inopteze cineva la noi. Siiiiiiiiiiiiiiii, uite ca vine Diana din Arad la mine...ce sa ma fac: fuga repede si cumpara lenjerie de pat si doua perne din alea ergonomice ca, na...musafiru-i musafir. Am vrut sa se simta bine si cred ca am reusit! Trebuie sa precizez ca e singura familie cu care am dormit sub acelasi acoperis! Am avut emotii cu carul! In ce priveste vesela sau alte chestii, in afara de momentul in care am musafiri la masa, il mai scot cateodata numai pentru mine si Iuli...imi place sa ma simt bine si cu alte ocazii, nu numai cand sunt musafiri prin preajma... In rest...ce-i al meu e al tuturor. Atata timp cat exista produse de dezinfectat, pentru ca stiti cum se zice "fiecare familie cu microbii sai", nu-mi fac probleme. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Noi am stiut din start ca vom avea ocazional musafiri peste noapte. Parintii nostrii (atat ai mei cat si ai sotului) stau la distante mari de noi(cel putin 100km) iar o vizita de doar cateva ore e cam greu de realizat in astfel de conditii. Asa ca din start ne-am gandit la asta si am cumparat pentru sufragerie canapea care sa aiba si fotoliile extensibile. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Miha, m-ai spart, auzi s-a dus sa-si ia prosoape special pentru picnic ...rolele astea de prosoape de hartie sunt foarte bune si pentru uzul zilnic, nu te mai oftici ca ai ars vreun prosop sau ca nu se mai iau petele de pe el...sunt bune si ca servetele uzuale, ca nu se lipesc .
La noi rar raman prieteni peste noapte, desi nu ne deranjeaza cu nimic, spatiu este si tot ce e necesar...am o prietena care mai vine cate-un weekend o data la 1-2 luni, dar in afara ei, doar nasii Karinei ar fi care stau mai departe, la vreo 200 km, dar au un fix sa doarma la ei acasa, in patul lor, sa nu ne deranjam pentru ei si prefera sa plece la 2 noapte sa faca 2 ore pe drum decat sa doarma in deplasare...noi am mai dormit la ei, dar mi-e si jena sa mai ramanem la ei cand stim ca ei nu ar ramane la noi, te simti prost, mai ales ca ei nici n-au spatiu asa ca noi si chiar se deranjeaza aducand un pat din boxa 2 etaje, plus ca fii-mea e in picioare la 7-7:30 dimineata si ei in weekend dorm la greu sa recupereze somnul pierdut in timpul saptamanii cand se trezesc dim. pentru serviciu, asa ca vrand-nevrand se trezesc si ei...la noi totul e deja la dispozitie, nu e chiar nici un deranj, dar ce sa faci, fiecare are niste principii peste care nu-si calca. Acum ca vor veni parintii mei la noi si vor sta 3 luni, vor folosi exclusiv un bedroom si o baie, iar cum avem paturile de diferite dimensiuni, fiecare cu lenjeriile lui, vor folosi lenjeriile pentru patul din bedroomul unde vor sta, iar prosoape vor folosi de la noi din stiva din closet, o sa mai iau si altele special, dar parc-o vad eu pe maica-mea ca se cara cu toate nimicurile din tara, si sapun si hartie igienica e-n stare sa-si ia dupa ea. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| M-ati terminat cu seturile voastre de 12 persoane , farfurii sau pahare ! Eu nu am asa ceva si nici nu o sa imi iau ever ever. Mama are acasa si ma termina cu ele, ca sa nu se descompleteze ! Noi avem setul de la nunta care e inca intreg, desi l-am folosit timp de 3 ani acusica. Si tocmai am mai primit un set foarte fumos de farfurii , de la mama , care si alea sunt scoase la .... purtat !
Apoi cu lenjeriile de pat , am vreo 5 pentru dormitorul nostru , la folosit si inca doua , care sunt cadou primite si le folosesc pentru musafiri ( ca nu ma incanta sa le calc , materialul nu e prea ..... comfortabil , etc ).
La prosoape de baie, am vreo 10 mari , deci pentru toata lumea , insa musafirii aici cand vin , vin cu toate cele dupa ei. Just in case ..... am si pentru ei.
La prosoape de bucatarie, am colectie . Si folosite si noi , mereu in casa.
Cat despre dezinfectat dupa musafiri, consider ca un program de 3 ore cu temperatura 90 grade C e suficient ! Sincer.
Insa toate sunt la purtat : lenjerii, pahare de cristal, prosoape, lenjerii ! Ca o viata am !!!! |
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Si noi avem un set de farfurii de tot felul si multe alte accesorii - primit tot la cununie pe care il scot daca am mai mult de 6 persoane, pentru ca cele uzuale sunt doar in nr de 6 fiecare si infloarate ca asha imi plac mie , pahare de cristal la fel...tot primite dar de la fini pe care nu le folosesc zilnic .... asha ca stau si ele in cutiile lor . In ceea ce priveste lenjeria de pat am vreo 12 ( dintre care vreo 4 noi) doar pt dormitorul meu( fac ce fac mai cumpar o lenjerie , am mai si primit ) si vreo 4-5 pentru dormitorul mic adica pentru musafiri care nu se mai potrivesc cu patul meu...iar despre prosoape : Kari are prosopaele ei si nimeni nu se atinge de ele, mami si tati pe ale lor, cateva seturi noi ... iar pentru musafiri tot de la noi ca doar se spala nu? Si la noi in afara de familie nu a venit altcineva pana acum. In bucatarie si eu folosesc prosoape de hartie si din acelea in cutie dar am si cateva din bumbac de culori diferite |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| inafara de socri nu am alti musafiri, nu am spatiu. nu folosesc alta lenjerie in mod special pt. ei, dupa utilizare o spal si o calc. tacamuri si vesela scot numai la zile speciale, am cateva seturi, o parte le-am scos la uz. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Sunt uimita ca nu aveti musafiri peste noapte decat foarte rar. la noi avem o saptamana de cand am scos pe unii si am bagat pe altii. De cand suntem la 3 camere avem foarte des musafiri care dorm peste noapte, le-am cumparat prosoape separat si lenjerie nu neaparat ca sa-i uimesc ci pentru ca asa zic eu ca-i corect. Si pe la bucatarie am grija sa fie prosoape mai omenesti si nu vreunul ars pe la capat de mine (am juma' de prosoape arse) In schimb este foarte obositor sa fii gazda mai ales cand unii vin si altii pleaca. Te simti ca o camerista la hotel, strangi pe dreapta, pui pe stanga... |
|
|