Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Deziree,
Pot sa iti spun din propria experienta sa nu faci greseala de a-i introduce completare daca ai laptic pentru ca nu exista lapte de mama sa nu fie bun.
Eu am patit asa la Alice. Aveam lapte cat cuprinde, dar totusi Alice nu lua deloc in greutate, ba mai si slabise. Mi s-a spus ca laptele meu nu e bun ca e prea apos si sa ii dau lapte praf. Asa ca in max 1 saptamana am intarcat copilul, in conditiile in care mie imi siroia laptele, din cauza unei idioate de doctorite.
NU EXISTA LAPTE DE MAMA CARE SA NU FIE BUN. LAPTELE DE MAMA ESTE CEL MAI BUN PENTRU BEBE.
Este posibil sa iti manance asa des fie pentru ca nu se satura deoarece sanii tai inca nu produc cat ar vrea el sa manance, fie pentru ca nu il tii cum trebuie cand il alaptezi si atunci el nu mananca suficient. Il auzi cand inghite? Se aude ca si cand ar inghiti cu noduri ?
Copilul trebuie sa stea cu fata spre tine, perfect paralel cu tine, nu numai cu capul intors spre san, si la nivelul sanului (eu imi puneam o perna pe genunchi pentru ca nu aveam pena din aceea speciala pentru alaptat), trebuie sa prinda cu gurita cat mai mult din san, nu doar sfarcul. In mod normal ar trebui sa traga de 4-5 ori apoi sa se opreasca cateva secunde, iar sa traga, iar sa se opreasca.
Mai incearca, nu renunta la lapticul tau !
La mine la Alice a fost o greseala de tehnica de alaptat si de aceea slabea copilul si manca cate 1 ora si in 30 min plangea din nou de foame. Daca as fi stiut si nu m-as fi luat dupa idioata aia ar fi fost foarte bine. Asa nu am stiut, m-am si panicat pentru ca ajunsese de la 3200g la nastere, 2900g la iesirea din spital si 2700g la inca o saptamana dupa aceea.
SUCCES ! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Stiu ca si mama mea a patit la fel. Avea lapte sa ma alpteze, dar era apa chioara si nu luam deloc in greutate, asa ca medicul i-a recomandat lapte praf. Si eu si fratele meu am crescut cu lapte praf pentru ca latele mamei nu era hranitor.
Acum nu stiu ce sa-ti zic, dar presupun ca doctorii stiu mai bine .
Daca ia in greutate, nu-i da lapte praf . |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Nu exista lapte de mama sa fie apa chioara!
Laptele la inceputul alaptarii este subtire ca sa tina loc de sete, apoi devine din ce in ce mai consistent. Tine copilul la san mai mult de 20 de minute ca sa aiba timp sa suga, nu va grabiti sa-l puneti la celalalt san ca pierde copilul partea cea mai hranitoare din lapte. Imi pare rau sa aflu ca in continuare exista pe tot globul medici incompetenti carora le este mai usor sa bage biberonul in gura pacientilor decat sa-i sfatuiasca si sa-i sustina in a alapta. Alaptatul o face fiecare pentru copilul sau cat si cum poate dar nu uitati ca este cel mai de pret dar oferit copilului vostru pe care doar mama il poate oferi |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ma inscriu si eu in rindul sustinatoarelor alaptatului! Nu renuntati sa hraniti bebelusii la sin,atita timp cit iau normal in greutatelunar,nu saptaminal! In primele doua luni,cel mai mare dusman al alptatului este biberonul cu lapte praf! Puneti bebicii la treaba,chiar daca e greu si pentru voi si pentru ei!
Mai aveti putin si o sa fie totul mult mai simplu si mai usor,o sa vedeti! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Sustin ce zice Adriana, nu exista sa nu fie bun laptele sau sa nu ai destul. Daca nu e destul, va manca bebe mai des si se va face destul. Iar ca nu e bun calitativ e cea mai mare aberatie, laptele de mama e cel mai bun pentru bebelusul ei. Nu ii baga formula, Dezi, ca ajungi sigur la intarcat mai devreme decat ti-ai dori. Tine-te tare si nu ii da formula! Succes! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Deziree, daca vrei sa te convingi singurica cum ca laptele tau e "bun", prin bun a se intelege suficient de gras, fa o proba, o singura data:da-i lui Ahmad sa suga la o masa numai dintr-un singur san, iar din celalalt mulge-te cativa mililitri (vreo 50-80 ml).Stokeaza laptele intr-un biberon de 120 ml si pune-l la frigider pentru cel putin 10 ore.Dupa 10 ore scoate bibe de la frigider, astfel incat sa nu se miste continutul.Tine biberonul in mana si incearca usor de tot sa misti biberonul stanga-drepata, dar foarte usor.Vei observa grasimea laptelui tau ramasa pe biberon acolo unde era cantitatea maxina (la nivelul superior).Asa te vei convinge ca laptele tau e bun...caci vei vedea grasimea din lapticul tau.
In momentul in care storci cativa stropi de laptic, e firesc sa il vezi apos, ca gros nu este decat colostrul.Apoi, dupa cateva minute de supt, vei vedea ca laptele tau are culoare alba, spre deosebire de lapticul de inceput care are culoare albicioasa, usor transparenta.O diferenta clara veo observa si in lapticul stocat in biberon.Se va vedea o diferentiere clarain acelasi biberon intre laptele apos sic el gros.E ca si cu uleiul si apa.Unul e la suprafata, altul dedesubt.
Si acum o intrebare:credeti voi ca vaca sau capra s-a uintrebat vreodata daca laptele lor e bun pentru mileuti sau ieduti?Nicidecum....laptele matern, indif al carei fiinte este, este cel mai bun pentru specia respectiva.
Ideea cum ca laptele mamei la un moment dat nu ar fi bun, este numai o terorie moderna, din pacate kiar convingatoare prin niste teste care atesta daca laptle e bun sa nu.Am vrut si eu prin luna a 3a sa imi fac acest test, la recomandarea unei tipe, mamica si ea, dar nu mai ma intalnisem cu ea sa imi spuna si unde anume se face.Slava cerului ca nu am recurs la aceasta aberatie.Ulterior, tot mulgandu-ma, si vazand pojghita galbuie de pe biberon m-am convins ca laptele meu nu numai ca este bun, este excelent pentru puiul meu, este din belsug, este cel mai ...pacat ca nu m-am luat dupa insttinctele mele materne si mai tarziu, cand am ajuns la intarcarea fortata din cauza unui medic ...
Deziree, daca vrei sa iti alaptezi cat mai mult puiul, pune-l la san ori de cate ori cere si nu uita:nu exsita lapte matern care sa nu fie bun, dar exista terorii care de mai care convingatoare sa introduci copilului fromula ca si completare, pentru a ajunge ulterior la intarcare si la consumul exclusiv de lapte praf.
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Bravo, Stelute pe cer! Lasa-ma sa rad la cat de haoiasa a fost expunerea ta
Un alt test ce mai poate fi facut este sa te mulgi 5-10 ml la inceputul suptului, ai sa vezi ca este o apa albicioasa ce nu-ti inspira incredere si dupa ce termina bebelusul de supt mulge iar 5-10 ml si o sa fii uimita cat de consistent este laptele. Parerea mea este la laptele praf a fost creat pentru a suplini nevoile de alimentatie la bebelusii care ramaneau fara mamici si apoi medicii au trecut la inlocuirea masiva a sanului cu biberonul din comoditate. Daca mamica nu are rabdare si incredere in ea sanse de alaptare sunt mici.
Freedelia si Adriana sunt mamici de admirat. Au invatat mult din greselile alaptatului la primul copil si au avut grija ca a doua oara sa numai pice in aceeasi capcana. |
|
| Asa este Nico. Am fost la un pas de a-i da formula in spital pentru ca imi scadea raud e tot in greutate, dar nu am vrut sa accept sa renunt. A scazut in 4 zile de la 3400g la 2980g, mult peste maximul admis. In general scad intre 5 si maxim 10% din greutatea de la nastere, deci in cazul lui Andrei ar fi trebuit sa scada maxim 340g, totusi el a scazut 420g, deci vreo 12%. Simteam ca innebunesc de nervi, mai ales ca ii si dadeam incontinuu sa manance, din ora in ora, cate o ora si el tot scadea. Noroc cu doctorita neonatolog care m-a sustinut si m-a "verificat" si imi tot spunea sa nu imi fac probleme ca am lapte suficient si sa pun cat mai des copilul sa suga. Ba chiar a venit in vreo 2 zile si a stat langa mine sa ma vada cum ii dau sa suga si s-a dovedit ca desi mai crescusem un copil, habar nu aveam cum sa il tin ca sa suga. Mi l-a pus ea la san pe Andrei si in timp ce ii dadeam sa suga ea imi dadea sa beau apa sau ii zicea mamei mele sa imi dea apa sa beau.
Abia in a 5-a zi de la nastere a avut si Andrei 3060g, deci a inceput sa ia in greutate.
Iti trebuie nervi de otel, relaxare (desi e putin probabil sa nu te stresezi mai ales daca esti si la primul copil), rabdare si FOARTE MULTA VOINTA ! |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Dezire, tu treci exact prin chinurile trecute de mine.Iti trebuie multa incapatanare, cum zicea cineva pe forum si m-a inspirat si pe mine.Eu am lasat bebica un pic sa faca foamea adica chiar daca ma trezea din ora in ora si simteam ca nu trage nimic,mi-am calcat pe inima si i-am scos formula de tot.Am zis acum ori niciodata si gata .Statea la san non stop de-mi facuse sanii varza si tragea in gol ca eu simteam ca nu iese nimic.M-am pus serios pe baut apa, sucuri, ceaiuri, tot ce-mi pica in mana,beam non stop si ziua si noaptea.Si uite-asa dupa lupte seculare care durara trei saptamani azi noapte m-am trezit cu laptaria plina aveam pietroaie de nici nu putea bebica sa apuce cu gurita. Multa rabdare si multa incapatanare!!! |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Felicitari Mihaela!!! si sa ai cat mai mult laptic... :801: |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Mersi |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 830
| Mersi fetelor de incurajare Asa o sa fac, nici nu ma gandesc la formula o sa il tin la san cat vrea el si sa-l alaptez cat de des vrea puiutul. L-a cantarit tati astazi si avea 3,6 kg cu pampersul si imbracat. la nastere am avut 3310 kg si la iesirea din spital 3202 kg. Cred ca e bine nu? la 13 zile 3,6 kg? Am incercat acu de o juma de ora sa-l cantaresc iar sa fiu sigura dar nu reusesc singura Il astept pe tati sa vina si il pun iar la cantar. Cred ca o iau razna
Va pup pe toate si mult laptic pentru bebei |
|
| E super bine cat a luat. Stai linistita ! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 830
| sper sa fie bine in continuare |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Deziree,nu cintari puiutul de mai multe ori pe zi ca ,la un moment dat,o sa o iei razna! Daca vrei tu sa fii sigura ca ia in greutate,cintareste-l la aceeasi ora,mai multe zile la rind,dezbracat de hainute.
Eu am renuntat sa o mai cintaresc pe Sara zilnic si acum o fac cind trece o saptamina,dimineata,la aceeasi ora(aproximativ)si e bine asa! |
|
|