Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Eu ii spal de fiecare data cand ii dau sa pape, dar ma enervez ca atunci cand imi pun unguent pe sani, atunci hops si Sasha inca o repriza de papa.
Cu servetele umede mi-am spalat sanii in maternitate, servetele date de acolo si imediat i-a iesit Sashei un fel de iritatie la gurita. Acum i-a trecut, dar servetele umede nu-mi mai trebuie |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| taki, incearca sa pui putin lapte de-al tau pe unde te ustura, are un efect aproape instantaneu in calmarea durerilor si vindecarea iritatiilor. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Si dupa ce ii dai cu laptic,poti sa-i mai lasi "la aer",sa nu-i acoperi imediat.
Si mai vreau sa-ti multumesc,Taki!Datorita faptului ca tu ai reusit sa-i dai bebelinei lapte direct de la san,m-am ambitionat si eu,plus ca Sara e mai mare si...de ierei papam laptic direct de la san,fara mamelonul din silicon! In sfirsit,stiu cum e sa-ti tii bebele la san sa pape.
MULTUMESC FETELOR PENTRU SPRIJINUL ACORDAT,INDIRECT,SI MIE,NU DOAR LUI TAKI. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu stiu cum e cu mamelonul de silicon sau cu pompa de muls. Desi imi venea sa ma urc pe pereti cand il alaptam, am facut-o in continuare. Eu plangeam, el macar era fericit. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| miri_haluca wrote:Si dupa ce ii dai cu laptic,poti sa-i mai lasi "la aer",sa nu-i acoperi imediat. Si mai vreau sa-ti multumesc,Taki!Datorita faptului ca tu ai reusit sa-i dai bebelinei lapte direct de la san,m-am ambitionat si eu,plus ca Sara e mai mare si...de ierei papam laptic direct de la san,fara mamelonul din silicon!  In sfirsit,stiu cum e sa-ti tii bebele la san sa pape. MULTUMESC FETELOR PENTRU SPRIJINUL ACORDAT,INDIRECT,SI MIE,NU DOAR LUI TAKI.
Felicitarile noastre! baby Sara conectata direct la sursa |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Taki, eu inainte de a naste citisem cum ca sutienul, tricoul purtate in cursul zilei trebuie skimbate zilnic.Deja ma ingrozea gandul ca trebuie sa am 4-5 sutiene de alaptare (ceea ce am si facut, mi-am cumparat ).
Citisem cum ca inainte de fiecare alaptare sanul trebuie spalat.Inainte de fiecare manevra a bebelusului mama tebuie sa se spele bine pe maini cu apa si sapun.
Dupa ca m-am trezit cu copilul acasa, cu mana pe inima iti spun ca nimic din toate aceste lucruri nu le-am respectat, fie din lipsa de timp, fie dintr-o convingere reala cum ca se exagereaza putin mai mult cu o igiena excesiva.
Drept pentru care, in afara de dusul zilnic, eu nu mai mi-am spalat sanii cu absolut nimic, nu i-am uns cu nimic, ci pu si simplu am pus copilul direct la san.NU mi s-a intamplat sa ma murdaresc de lapte statut pentru ca, avand foarte mult lapte, foloseam in sutien tampoane de san Chicco (mentionez firma pentru ca am mai folosut si altele dupa care trebuia neaparat sa ma spal pentru ca lapticul colectat nu se strangea cum trebuie in tampon, si imi mentinea sanul umed).
Tampoanele de san Chicco colecteaza surplusul de laptic astfel incat sanul ramane uscat, iar daca nu l-ai skimbat la timp, vei observa ca tamponul devine mai gros, ca o branzica (mi s-a intamplat sa fiu plecata si nu am avut unde sa imi skimb tamponul).
Ce voiam sa subliniez: -igiena este esentiala in toate aspectele vietii cotidiene, dar prea multa igiena, vecina cu mania nu este buna nici pentru mama, nici pentru copil care devine ultrasensibil la diversi microbi; -splarea sanului poate sa fie efectuata numai o singura data pe zi, in conditiile in care optezi pentru niste tampoane de san bune.
Inca un sfat:firma Avent a dat-o in bara cu tampoanele de indelungata folosinta, in sensul ca iti ofera avantajul ca se pot spala, dar nu imbiba bine, si lasa pufulet pe sani, iar atunci kiar trbuie sa te speli de fiecare data inainte de alaptare. |
|

| Deocamdata mie nu-mi curge laptic din san fara sa fac nimic, deci nu folosesc tampoanlele pentru san...by the way, tot de la Avent le am, dar sunt de unica folosinta..,inca nu am desigilat cutia.
Imi clatesc mereu sanii cu apa calduta, dar cateodata ma dau dupa alaptat cu Garmastan si dupa nici 10 minute, Sasha vrea iarasi laptic. La inceput am spalat sanii, dar vad ca sunt fete care l-au folsoit si fara a clati sanul. De ieri mamelonul stang nu ma mai doare asa tare , dar la dreptul e de plans.
Stau cu sanii la bai de aer, ii aerisesc , cateva ore pe zi...laptic am pus pe rani, dar parca mai rau imi usuca mameloanele. Oricum cu durere sau fara, alaptatul continua |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| stele_pe_cer wrote:firma Avent a dat-o in bara cu tampoanele de indelungata folosinta, in sensul ca iti ofera avantajul ca se pot spala, dar nu imbiba bine, si lasa pufulet pe sani, iar atunci kiar trbuie sa te speli de fiecare data inainte de alaptare.
Sa stii ca eu din astea folosesc si-s multumita, ca nu lasa nimic pe sani...Recunosc ca-s trimise din afara...iar o dovada ca ce ajunge pe piata romanesca sunt nasoale..... |
|

| taki wrote:...laptic am pus pe rani, dar parca mai rau imi usuca mameloanele. Oricum cu durere sau fara, alaptatul continua
Fa un experiment si pune putin laptic pe una din maini (unde ai ceva pufulet sau par).Lasa lapticul cateva minte, sa se usuce bine.Incearca sa il indepratezi si spune-mi senzatia:te doare sau nu?
Laptele matern are multe proprietati, dar nu poate fi folist kiar la tot ce ne trece noua prin cap.Daca era bun pentru rani, deja se comercializa la cutiute sau borcanele !
Pentru ranile sanilor se recomanda unguentele speciale sau numai apa calduta, in functie de gravitatea problemei.Cand situatia devine de nesuportat, un consult medical este bine a fi facut.
Lapticul ramas pe sani nu degeaba se recomanda a fi inalturat ori prin absorbtia tamponului, ori printr-o usoara spalare, caci altfel el "roade" pielea, deci mai rau face.Totin cartea lui Capraru (pare-mi-se) o sa citesti si despre "raul" produs de ramasitele de lapte. |
|

|
Eu inca le mai am prin debara, frumos puse cu cele chicco ramase, desi nu le voi mai folosi niciodata.Mi s-au parut extrem de proaste in comparatie cu oricare alte tampoane de sani (desi astea au fost singurele lavabile incercate).Daca tu esti multumita,inseamna ca produsele la origine sunt bune, doar ca la noi apar ciurucurile si facaturile....SI, sincer, eu tot ce am de la Avent, mi se pare spectaculos de bun, exceptie aceste tampoane de care am fost profund dezamagita, eu imaginandu-mi ca absorb bine si sanul va fi uscat....Asta este...macar la o viitoare sarcina voi sti sa nu mai pacalesc cu asa ceva, ca de adus din afara, nici gand ! |
|

| Am experimentat , cat timp este pe piele, pe mana si se usuca, ma deranjeaza, nu as putea spune ca ma doare...dupa ce clatesc sunt fresh |
|

| taki wrote:Am experimentat  , cat timp este pe piele, pe mana si se usuca, ma deranjeaza, nu as putea spune ca ma doare...dupa ce clatesc sunt fresh
Excat:laptele "strange", nu decongestioneaza, nu are efect emolient, ori pentru inkiderea ranilor trebuie un unguent gras, care se absoarbe repede in piele dar care nu usuca.
Unele mamici se declara satisfacute de Bepanthene.
Taki, dar daca te duci la medicul tau sa iti recomande ceva "de-al lor"?Poate ei au produse mai bune decat cele cunoscute de noi...
|
|

| Pai mi-au dat o crema de-a lor dar efect nu prea are. Cat despre Bepanthene am si din asta, dar vad ca Garmastan imi prieste si este usor de intins si imi place si culoarea, de papat am papat putin din el ca sa vad ce gust are ... cah , dar Sasha nu zice nimic.
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ca regula generala in utilizarea medicamentelor(unguentelor):cand un lucru merge bine cu un anumit tratament,nu ai motiv sa-l schimbi! Succes Taki! |
|

| miri_haluca wrote:Ca regula generala in utilizarea medicamentelor(unguentelor):cand un lucru merge bine cu un anumit tratament,nu ai motiv sa-l schimbi! Succes Taki!
Mersi la fel |
|
|