Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Mie mi se pare cel mai usor lucru din lume alaptatul, sincer! Daca papa noaptea, ma trezesc, ma pun in pozitia de alaptat, ridic sau desfac bluza si fata e imediat "conectata" la sursa, mai ales in primele saptamani ale bebelusului, cand eram chiauna de somn. Nu trebuie sa ma duc la bucatarie, sa pregatesc laptele etc etc (in orice situatie, cu toata tehnologia noua si moderna, tot dureaza mai mult decat ridicarea bluzei!). Daca sunt afara cu copiii si Alex isi cere dreptul, ma asez intr-un loc retras si la fel: ridic bluza si ii dau laptic...ce poate fi mai simplu de atat? Lui Razvan i-am dat formula abia dupa 5 luni si ceva, cand deja papa si altceva, asa ca pregatitul biberoanelor nu mai insemna o munca dificila, avea deja un program de masa si stiam din timp cand trebuie sa pape. In conditiile in care trebuie sa faci totul singur, de la mancare, curatenie, spalat, calcat, pe langa grija copiilor, cred ca orice activitate in plus, care poate fi inlaturata pt ca poti sa-ti alaptezi copilul (ma refer la sterilizat biberoane, pregatit lapte, incalzit apa etc), este binevenita pt o mamica epuizata de treburile zilnice! Sunt de acord ca tehnologia noua a facut tot posibilul ca si harnirea cu biberonul sa para o munca usoara, dar oricum, aici vorbeam despre avantajele alaptarii si cred ca orice mamica, oricat de greu i s-ar parea, tot alaptatul l-ar prefera (daca are lapte) in detrimentul hranirii artificiale! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Nu prea stiu ce se petrece pe aici dar hai sa ne bucuram de copiii nostri si sa ne vedem de viata fara sa jignim... :81pukel: .
Am alaptat-o pe Sasha la san 30 de min, prin rotatie , dreptul cu stangul.
Acum doarme.
Sunt super fericita ca papa de la sursa. taki attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Bravo, Taki, persevereaza...vei vedea ce usor iti va fi cand vei renunta complet la biberoane!
Mi-amintesc ce mult m-a impresionat Nicoleta cand a reusit s-o alapteze pe Alexuta ei dupa ce o hranise cu biberonul...o desconspir un pic...cu povestea ei a castigat si un premiu la revista Mami...sper sa nu te superi, Nico! Bravo tie! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Felictari, Taki, ne bucuram pentru tine ! Tine-o tot asa, si, nu peste mult timp si Sasha va ajunge sa fie multumita de noua modalitate de alimentare ! |
|
| Multumesc fetelor!!!
Sincer, fara voi nu as fii ajuns sa o alaptez la san. Imi este mult mai usor, vorba Anaidei, daca ii e foame imi spal putin sanii cu apa calda ( fara sapun) si o pun sa papa.
Acum ma simt asa bine, sanii mei sunt intr-adevar goliti . taki attached the following image(s):
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Bravo Taki ! Ma bucur mult pentru voi !
Sasha o sa isi dea ea seama cum e mai bine pentru ea ca e fetita desteapta !
|
|
| Am facut in mic "compendiu" al celor scrise de mine anterior, pentru ca poate aceste sfaturi mai folosesc si altcuiva...hmmm...poate kiar mie peste cateva luni bune !
Taki, ia-o pe Nicoleta pe mess sa iti povesteasca cum a ajuns ea sa alapteze fetita si prin ce momente dificile a trecut (asta ca sa te ambitionezi sa nu ii mai dai Sashei decat SANUL TAU cu sfarcuri ombilicate cu tot ).
Daca discurile pentru sani ombilicati sunt facute pentru a forma mamelonul, trebuie sa ai incredere in asa ceva.Daca nu vrei sa folosesti discurile, incearca sa iti freci inainte cu cateva secunde de alaptare sfarcul, sa tragi putin de el, astfel incat sa iasa mai bine in relief, apoi apuci tot mamelonul (partea maronie cu tot cu sfrac) si o bagi in gurita Sashei.
Toti bebeii au gurita mica, nu iti face probleme ca Sasha ar avea gurita mai mica decat altii, sau ca sanul tau e mai mare decat al altor mamici.Dupa ce ai reusit sa ii bagi in gurita sfracul cu o parte din mamelon (daca bagi numai sfarcul te doare de mori si in curand vei avea rani), cu mana care nu sprijina copilul (mana opusa sanului care este in gurita copilului) masezi/pulsezi astfel incat lapticul sa curga mai usor spre grita Sashei.Dupa ce Sasha papa, te poti mulge, iar lapticul muls il poti depozita in congelator (ideal poate ar fi s anu o faci, ca sa nu fii tentata sa i-l dai in devafovoarea sanului).
Daca Sasha a papat ceva san, deci nu ti-l refuza, incapataneaza-te sa nu ii mai dai supliment.Nu uita ca nici un copil nu moare de foame, atat timp cat tu ii bagi sursa in gurita.
Te sfatuiesc sa faci astfel incat sa ii dai NUMAI SAN Sashei, pentru ca la un moment dat nu vei mai rezista psihic (fizic cu unguente e posibil sa rezisti cam pana la 6 luni).Copilul creste, si la fel creste si cantitatea pe care tu va trebui sa o mulgi, si prin muls se scoate mult mai putin lapte decat prin suptul bebelusului.Desi pompele de muls sunt concepute astfel incat sa extraga o cat mai mare cantitate de laptic si se spune in prospecte ca imita foarte bine suptul sugarului, ele nu reusesc sa faca ceea ce face bebe in totalitate.
Daca tu ii dai supliment, sanii tai in loc sa depoziteze si sa creasca cantitatea de lapte necesara bbelului pe parcursul cresterii lui, secretia ta lactata va stagna, pentru ca tu ii vei da in fiecare zi aceeasi cantitate de lapte matern, dar va creste considerabil cantitatea de lapte praf oferita.Astfel vei ajunge sa spui ca nu mai lapte suficient, si pe buna dreptate.In cazurile in care mama ofera supliment de lapte praf, laptele matern nu mai creste, nu mai satisface cerintele bebelului si se ajunge la intarcarea prematura.
Mai ai timp sa fii tare pe pozitii, si sa iti impui ca in ciuda oricator tipete si urlete, sa pui copila la san sa suga.Nu vrea, o lasi, o pui in patut, sau o tii in brate, si cand plange, iar o pui la san.Nu se va infometa.Imagineaza-ti ca copilul meu, nascut cu 2.850 (cu 2 grame mai putin decat Sasha), in primele 3 zile nu a papat decat colostru, ca laptele din bibe nu l-a vut in materna pentru ca eu l-am alaptat foarte repede de la nastere.In prima luna a avut o crestere spectaculoasa, poate si pentru ca eu ii dadeam san ori de cate ori plangea, nestiind ca trebuie sa treaca cel putin o ora de la ultimul supt.
Curaj, Taki, ca cine sustine ca alapatarea este mai usoara decat alimentarea cu bibe, inseamna ca nu a alaptat!Este greu sa te obisnuiesti atat tu, cat si pe Sasha cu modul corect de alaptare dar, cu perseverenta, vei reusi.
Te-ai muls suficient ca sfarcurile sa fie cat de cat tzuguitate, de acum las-o pe Sasha sa faca treaba pompei, atat cat vrea.Apoi, la urmatoarea masa iti va fi mai usor sa pui copilul direct la san, decat sa mai stai 10 minute sa extragi laptic, iar Sasha sa fie cu gurita maaaare si sa planga!.
Taki, iti tinem pumnii sa reusesti!Ai trecut tu printr-o nastere grea, acum vin alte si alte incercari, poate la fel de grele ca si nasterea in sine!
Decat sa o lasi sa urle, o tii la san, kiar dacanu il apuca, si simulezi o mulgere manuala,astfel incat sa curga laptic din san, si ii dai pe la gurita cu el.O sa planga, poate de frustrare ca recunoaste gustul si mirosul, ca ii e foame dar nu are lapticul in gurita, ca nu il simte, dar, daca vei continua sa ii picuri putin laptic in gurita, la un moment dat o sa te inhate ea cumva, mai mult sau mai putin.Areola maro trebuie sa fie cat de cat in gurtia.Apuci sanul ca atunci cand iei un mar de sus, se creeazaun spatiu larg intre degetul mare si celelalte, strangi putin, apoi cu degetul aratator masezi sanul ca sa iasa laptic.
Daca ai un strop de timp liber, citeste primele pagini despre alaptare scrise Capraru, te vor ajuta enorm...descrie cu lux de amanunte cum sa faci, dar si ce inseamna in primele saptamani de viata "putin biberon".
Las-o la san NU cat ai citit ca trebuie, ci CAT VREA EA.Daca sta si o ora, las-o sa pape.Nu o muta asa repde de la un san la altul, ca nu va suge ce si cum trebuie:la inceput este laptele care tine de sete, laptele "subtire".aca i-l dai p'asta la ambii sani, e ca si cand i-ai fi dat putina apita vitaminizata.
Las-o in prima luna cel putin sa suga la o masa numai dintr-un san, astfel incat sa suga atat laptele "subtire", cat si lapte "gros", care este cel consistent si care tine de foame.Apoi sanul golit de Sasha il golesti si tu putin cu pompa.Asa o sa ajungi ca la pragul de 3 luni (care este crucial cam pentru toate mamicile care alapteaza) sa ai mult laptic, iar bebe sa nu urle ca secretia lactata nu mai face fata brusc cerintelor lui.
Sursa: proprie :003:
|
|
| Sasha inca nu mi-a facut rani dar ma dor sfarcurile de mor . Mi-am dat cu Garmastan (sper ca am scris bine ) si am inteles ca nu trebuie spalat sanul inainte de alaptare.
A experimentat cineva? Ca mi-e cam frica sa-i dau sanul cu unguent pe el. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Si pe mine m-au cam durut prima luna, totul e sa nu iti faca rani. Eu am mai pus de vreo 2-3 ori mameloanele din cauciuc de la Chicco, dar nu i-au placut. In rest nu m-am dat cu crema din acelasi motiv, imi era teama sa ii dau sa suga cu crema pe san (chiar daca intra bine in piele si pentru asta e facuta, dar sunt eu ). Eu scoteam putin laptic si ma ungeam cu laptic si pana la urma a fost bine, nu m-am ales cu rani, dar cam 1 luna m-a cam durut |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu l-am alaptat daca s-a trezit cand mi-am dat cu Garmastan. Nu a fost nici o problema. Intrebasem doctorul la vremea respectiva si mi-a zis ca daca era vreo contraindicatie pentru bebel nu imi zicea sa dau cu crema aia. Io as zice sa stai linistita. |
|
| Kiki wrote:Eu l-am alaptat daca s-a trezit cand mi-am dat cu Garmastan. Nu a fost nici o problema. Intrebasem doctorul la vremea respectiva si mi-a zis ca daca era vreo contraindicatie pentru bebel nu imi zicea sa dau cu crema aia. Io as zice sa stai linistita.
mercik, am citit si eu instructiunuile si cica e ok, am sa incerc. Trebuie sa ma ung mereu cu Garmastan ca ma dor mameloanele rau de tot. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote: Trebuie sa ma ung mereu cu Garmastan ca ma dor mameloanele rau de tot.
O sa iti treaca. Si pe mine ma dureau rau-rau la inceput. Cand venea ora sa suga, preferam sa ma urc pe pereti (nu puteam sa ma arunc pe geam ca stau la parter ). dar, incet-incet, a trecut durerea si a lasat loc placerii. Imi place la nebunie cand suge la san si se uita asa frumos in ochii mei |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Bravo Taki, pentru perseverenta! Puiutul tau va creste si va avea din ce in ce mai multa forta sa suga cum si cat trebuie! Eu am inceput sa o alaptez pe Sara ,cu ajutorul mameloanelor din silicon ,chiar din maternitate ,am continuat si acasa iar acum chiar daca-i dau sanul,nu-l recunoaste fara mamelonul atasat! Asta-mi trebuie daca nu am avut cine sa ma invete mai repede sa renunt la el! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| taki wrote:Sasha inca nu mi-a facut rani dar ma dor sfarcurile de mor . Mi-am dat cu Garmastan (sper ca am scris bine ) si am inteles ca nu trebuie spalat sanul inainte de alaptare. A experimentat cineva? Ca mi-e cam frica sa-i dau sanul cu unguent pe el.
Si eu am alaptat-o dupa garmastan dar alex era mare, avea deja 7-8 luni si incepusem diversificarea. Totusi pe prospect scrie ca este in regula daca-i inghitit de bebe deci cred ca nu este o problema. Inainte de alaptat imi mai stergeam sanii cu servetele umede de la huggies , cele fara parfum umezite doar cu apa.
Mameloanele te vor durea cateva zile pana se formeaza un pic, este tare greu dar merita. |
|
| In mod normal, daca bebelul este pozitionat corect la san si au trecut cateva zile de la nastere (asta pentru ca unii sugari cica "nu stiu" sa suga, desi marea majoritate se naste cu acest instinct) nu ar trebui sa existe dureri sau ragade.In special daca furia laptelui a trecut si fluxul de lapte este normalizat, durerile nu ar indica decat o pozitie incorecta a copilului.Nu stiu ce sa zic...multe mamici acuza dureri ale sanilor in primele saptamani de alaptare.Eu in skimb nu am avut dureri nici in cele 3 luni de alaptare exclusiva, nici in urmatorele 3 luni de mulgere cu pompa.
Pentru a depista care e motivul durerilor, poti roti copilul la unul din sani, in sensul ca cu mana opusa sanului supt iei sanul de la care suge copilul si il plimbi usor in gurita lui.Va protesta, pentru ca fluxul de lapte este discontinuu.Asta poate fi o modalitate de depistare a durerilor.
Acum mai poate sa difere simptomele din primele saptamani de alaptare de la o persoana la alta.Daca pielea este rigida si nepregatita din timpul sarcinii pentru alaptare (adica nu s-au efectuat in timpul sarcinii masaje ale sanilor cu diverse unguente), se poate ca pielea sa resimta alaptarea ca pe o agresiune temporara.
|
|
|