Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| taki, mameloanele se formeaza in timpul cat suge bebe, nu trebuie sa fie iesite in afara de la bun inceput...cu timpul se vor forma, nu-ti face griji...important este sa pui bebelusa la san si s-o ajuti si tu strangand cu degetele de san sa apuce mai bine...eu stiu ca daca bebe n-a baut din laptele pus la frigider, se poate tine peste noapte, dar dac-a baut, se arunca (il pui si tu la o floare ca se spune ca e pacat sa-l arunci la chiuveta)...in primele zile bebeii mananca cam 60-70-80ml, depinde de "apetitul" fiecaruia, deci papusica ta papa foarte bine...biberoanele le sterilizam prin fierbere si le foloseam imediat...le lasam vreo 5 minute dupa ce incepea sa fiarba apa, le stergeam cu servet uscat si le si foloseam. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Uite ce scrie in ghidul Avent pt alaptare:
Laptele se pasteaza la frigider pana la 72 de ore, iar cel care fost congelat si apoi este decongelat se poate pastra 24 de ore dupa econgelare in frigider.
Cu mameloanele neformate si eu te sfatuiesc ca si delfinasa, sa pui copilul la san, ca numai asa se vor forma. O sa te doara a inceput, dar dupa cateva zile trece si e mult mai usor si mai placut decat sa te mulgi. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Taki, am avut niste mameloane plate, inexistente decat atunci cand imi era frig . Cand o puneam la san era tortura curata dar in cateva saptamani s-au format mameloanele. marele avantaj al alaptarii este ca scapi de sterilizat, biberoane, tetine, frigider... si de kilogramele in plus |
|
| Da, frate, subscriu, nu-mi vine sa cred cat de repede esti gata de plecat undeva cu bebelusul cand il alaptezi...si ce mult loc ramane in bucatarie, si cat timp economisesti. Pai la John, din cauza biberonelor, daca pelcam cateva ore, ne trebuia un rucsac...sa luam biberoanele cu pudra de lapte, apoi inca un biberon pt masurat cantitatea de apa, un termos cu apa calda, o sticla cu apa fiarta si racita...si in bucatarie aveam o oala in care uneam sticlele nefierte (le clateam cam dupa fiecare masa, dar de fiert le fierbeam o data pe zi), oala cu biberoanele fierte, un castron cu tetine si capace, cutia de lapte...juma de bucatarie era ocupata cu accesorii pt hranitul copilului. De timp nu mai vorbesc, cat lua pana spalam toate biberoanele, le fierbeam, de cateva ori le-am uitat pe foc, am si stricat unele dintre ele...
Azi am hotarat la 9 jumate sa mergem la biserica (eu cu tata, John si Jodie Kate, ca mama si Coleman erau la munca)...zis si facut, am hranit fata, am imbracat-o, am pus-o in carut si gata, am plecat. LA biserica i s-a facut di nou foame, m-am dus intr-un loc retras, mi-am ridicat bluza si cu asta basta, in 20 de minute am terminat. Inainte, cand trebuia sa manance in oras era o intreaga filosofie...sper sa reusesc sa alaptez exclusiv pana la 6 luni, ca tare usor mai e...si Coleman in fiecare zi imi spune ce fericit e ca nu tre sa spele si fiarba biberoane... |
|
| freedelia wrote:Da, frate, subscriu, nu-mi vine sa cred cat de repede esti gata de plecat undeva cu bebelusul cand il alaptezi...si ce mult loc ramane in bucatarie, si cat timp economisesti. Pai la John, din cauza biberonelor, daca pelcam cateva ore, ne trebuia un rucsac...sa luam biberoanele cu pudra de lapte, apoi inca un biberon pt masurat cantitatea de apa, un termos cu apa calda, o sticla cu apa fiarta si racita...si in bucatarie aveam o oala in care uneam sticlele nefierte (le clateam cam dupa fiecare masa, dar de fiert le fierbeam o data pe zi), oala cu biberoanele fierte, un castron cu tetine si capace, cutia de lapte...juma de bucatarie era ocupata cu accesorii pt hranitul copilului. De timp nu mai vorbesc, cat lua pana spalam toate biberoanele, le fierbeam, de cateva ori le-am uitat pe foc, am si stricat unele dintre ele... .
Vai, am ametit citind povestea cu pregatitul biberoanelor...
Ma bucur mult pentru tine ca poti alapta la san, o sa ai o fetita foarte fericita. Mult laptic si multa pofta de mancare. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Am incercat si cu mameloane din silicon de la Chicco, dar Sasha se enerveaza si incepe sa planga, iar de incercat incerc zilnic, dar gurita ei este prea mica si nu-mi poate cuprinde mamelonul .
As vrea sa o pot alapta de la sursa, pentru ca nu-mi este usor sa ma mulg o data la 2-3 ore ca sa-i dau Sashei laptic de la mine. Acum vad ca Sasha suge cam 80-90 ml la o masa, si eu incerc sa scot prin muls...
Sa speram ca o sa am laptic pe termen lung |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Mananca foarte bine pustoaica ! Bravo Sasha !
In ceea ce priveste hranirea artificiala vs cea naturala, eu am hranit-o pe Alice cu lapte praf, iar pe Andrei, cel putin deocamdata, cu laptic de la sursa .
Pot sa spun ca nu se compara una cu cealalta.
Mie cel putin mi se pare de departe mai usoara hranirea naturala (vorbesc aici de cazurile in care ai laptic, daca nu ai, e buna si cea artificiala, copilul va creste oricum).
Hranirea naturala, lasand deoparte toate beneficiile bine cunoscute si discutate deja, are avantajul de a te scuti de pregatirile neplacute dinainte de a-l hrani. Ii este foame, nimic mai simplu, ii dai sa suga. In plus, e GRATIS . Singurul dezavantaj pe care l-am gasit eu pana acum este ca iti cam termina tie, ca mamica, libertatea de miscare, in cazul in care bebe e invatat numai cu tine si nu accepta ocazional si alt mod de alimentare.
Hranirea artificiala, pentru mine cel putin, a fost un calvar. Ajunsesem sa am cca 6-7 biberoane pentru lapte si vreo 2 pentru ceai, ca sa nu fiu nevoita sa le fierb imediat ce termina de mancat. Eu am optat pentru fierberea lor si nu sterilizarea in solutia respectiva pentru ca asa mi s-a parut mai bine. O data pe zi fierbeam biberoanele si aveam toata ziua. Cand trebuia insa sa manance Alice era jale pentru ca ea se astepta sa manance in momentul in care incepea sa planga (si nu avea program fix ca sa fiu pregatita dinainte). Ne luaseram un termos in care pastram apa fiarta si racita la temperatura optima pentru biberon. Dar oricum, pana mergeam la bucatarie, puneam lapticul in biberon, apa in alt biberon folosit ca masura, apoi le amestecam si i-l serveam, imi lua vreo 3-4 min timp in care Alice urla de ne stia tot blocul. Mai naspa era cand se intampla asta noaptea.
In al doilea rand, ca si costuri, nu mai spun cata economie se face daca puteti sa il hraniti natural. Un cost aproximativ pentru un sugar hranit artificial, asa cum am procedat eu, ca poate mai sunt si alte metode mai bune, ar fi: - 7 biberoane pt lapte x 100.000 - 700.000 - 2 biberoane pt ceai x 100.000 - 200.000 - termos - 1.200.000 (atat am dat noi pe el) - apa plata (cca 2 l/3 zile, sau chiar mai mult = 20 l/luna x 20.000 /2l) - 200.000 - lapte praf (4 cutii Milumil x 480.000) = 1.920.000 - ceai Baby Drink (4 cutii / luna x 80.000) = 320.000 __________________________________________________ 3.340.000 lei
Avantajul hranirii artificiale este ca il poate hrani si altcineva cat esti plecat.
Iar daca e sa vorbim de spatiu ocupat, clar e diferenta, si de plecat undeva cu bebe alimentat artificial, iarasi bagajul difera considerabil.
Dar, avantajele principale ale hranirii naturale sunt altele si mult mai importante decat comoditatea (desi tare bine e sa nu stau dupa biberoane , ma mai bucur si eu cat mai pot, ca dupa ce trec la diversificare, biberoanele or sa mi se para o joaca de copil ).
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| taki, ajut-o pe Sasha sa apuce sanul...tine-i tu apasat sanul cu degetele in jurul mamelonului sa poata prinde ea cat mai mult si sa vada ca totusi curge ceva de-acolo (cat tine ea sanul in gurita, maseaza-l sa-i curga putin laptic)...n-o sa se mai enerveze si n-o sa mai planga cand va descoperi ca de acolo-i vine lapticul cel bun, ba va trage cu o poftaaaa... |
|
| Fetelor astazi Sasha mi-a papat 50 ml de laptic de la mine, si ma mulsesem 90ml. Bineinteles ca restul l-am aruncat. Peste nici o ora a inceput sa planga si sa scoata limbuta afara, ce mai ii era foame , dar laptele ramas l-am aruncat ca cica nu e bine sa-l mai pastrezi asa ca i-am dat lapte praf si a papat 40 ml.
Deja simt ca ma iau nervii nu alta, din laptele meu nu papa tot, dar daca ii dau lapte praf papa tot .
Am sa fac in asa fel incat sa-i dau 50ml lapte muls si 30-40ml lapte praf. Ca asa nu o sa mai planga de foame dupa o ora.
|
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Taki, eu nu prea inteleg de ce ti-a fost recomandat sa-i dai lapte praf atat timp cat tu ai lapte.Am o prietena care a fost in situatia ta,dar s-a chinuit putin pana i s-au format mameloanele iar acum nu mai este nicio problema.Sasha e posibil sa se invete la biberon caci lapticul curge mai usor si sa refuze sanul in curand pentru ca trebuie sa 'munceasca' mai mult sa iasa lapticul. Acum faci cum crezi, dar eu sunt de acord cu ce au spus si fetele mai sus. Parerea mea este ca ar trebui sa-i dai numai lapte de la tine si daca i se face foame dupa o ora ii dai iar.Si eu am trecut prin asta,adica sa alaptez la o ora, e greu la inceput,mai ales ca tu de-abia iti revii dupa nastere,dar va trece...Si apoi gandeste-te ca iti va parea rau mai tarziu ca ptr o luna de chin Sasha nu se va bucura de toate avantajele lapticului tau in celelalte care urmeaza! Te pup |
|
| Misha, am aceeasi parere cu a ta. Bebelusul va invata cat de usor curge lapticul le biberon si nu o sa mai ai nici o sansa sa-i dai de la san.
Alina, mult curaj si nervi de otel. |
|
| La urmatoarea masa, am sa o pun din nou pe Sasha la san, si am sa incerc. Imi vine sa urlu ca nu intra sfarcul meu in gurita Sashei si deja sa ma mulg din 3 in 3 ore a devenit imposibil din cauza stresului pe care-l acumulez.
Multumesc de incurajari si sper sa trec cu brio si prin asta. O sa o las sa urle ca altfel nu o sa vrea sa traga din san... . Mi se rupe sufletul cand plange , dar e spre binele ei sa pape san |
|
| Taki, Alex a plans 4 ore dupa biberon si abia dupa aia s-a reantors la san. Dragostea pentru biberon este foarte mare la toti copii si daca mama din oboseala nu are curaj sa lase bebelusul un pic sa-si faca curaj la san atunci este o lupta pierduta.
Mult succes in papica la san. Noi suntem langa tine sa te sustinem indiferent de ce alegere o sa faceti. |
|
| Fetelor tocmai i-am dat san , 5 min la un san, 5 min la celalat. E cam somnoroasa si a mancat la 15.30 ultima masa, 60 ml laptic muls. O mai las putin si ii bag iar sfarcul in gurita ca vad ca-l accepta.
Asta trebuia sa fac sa ma mulg putin cu mana cat sa iasa sfarcul si un pic de lapte.
Elena ti-am urmat sfatul .
Nu vreau sa par prea entuziasmata, sa vedem si de acum in colo cum decurg lucrurile.
Daca spun adio la bibe sunt cea mai fericita. |
|
| taki, ma bucur mult ca ai reusit sa faci un prim pas spre alaptat...e greu si dureros in primele zile, dar este cea mai usoaa si cea mai naturala cale de a-ti hrani copilul. biberoanele cu lapte praf unt foarte dificie cand nu esti acasa. iar de alaptat, daca iti cumperi un sal mare, poti alapta absolut oriunde, te acoperi pe tine si pe bebe cu salul si nu vede nimeni nimic, habar nu au cei ce trec pe langa tine ca alaptezi copilul. alaptatul este simplu, economic, sanatos...asa ca iti doresc succes si nu te da batuta. mie mi-a fost foarte greu in spital, si i-am dat formula vreo doua zile, dar din momentul in care am inceput sa opun la san, in doua zile deja disparuse durerea si era totul simplu si ok. si ce senzatie minunata sa iti pui copilul la san... |
|
|