Avantajele alaptarii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, February 12, 2006 6:16 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
1. Laptele uman este mai usor de digerat decat laptele praf. Scaunul bebelusilor hraniti cu lapte praf este mai tare deoarece ei nu pot sa absoarba atatea proteine, si excreteaza excesul, pe cand bebelusii hraniti natural absorb 100% din proteinele laptelui uman.

2. Suptul bebelusului ajuta la revenirea uterului mamei. Uterul mamelor care nu alapteaza nu isi va reveni nicodata la forma anterioara sarcinii. Intotdeauna va ramane mai largit. Alaptarea ajuta la recuperarea figurii anterioare sarcinii mai rapid (uterul se mareste in timpul sarcinii cam de 20 de ori).

3. Laptele uman este intotdeauna la dispozitie si vine intr-un “ambalaj” mai dragut si mai steril decat laptele praf

4. Laptele de san ajuta la eliminarea meconiului. Colostrul, sau primul lapte, este facut special pentru a ajuta tranzitul acestei substante in corpul nou-nascutului.

5. Laptele uman contine factori imunizanti pentru boli si ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar al copilului. Copiii alaptati au mai putine probleme si imbolnaviri, pentru ca laptele uman transfera bebelusului anticorpii mamei pentru fiecare boala. Aproape 80% din celulele laptelui uman sunt macrophage, celule ce omoara bacteria, fungi, si virusurile. Copiii alaptati sunt protejati in diferite grade de un numar considerabil de boli periculoase incluzand: pneumonia, botulismul, bronsite, infectii stafilococice, gripe, infectii ale urechii etc. Mai mult, corpul mamei produce anticorpi in lapte pentru orice boala este prezenta in mediul in care traieste, facand laptele ei sa lupte impotriva bolilor la care este expus copilul de asemenea.

6. Alaptarea satisface nevoile emotionale ale bebelusului si creste legatura dintre mama si copil. Toti copii simt nevoia de a fi tinuti in brate. Alaptarea stimuleaza occitocina (hormon) in corpul mamei. Este in zilele noastre stabilit cu exactitate ca occitocina, pe langa faptul ca stimuleaza contractile uterine si lasarea laptelui , promoveaza dezvoltarea comportamentului maternal si de asemenea legatura profunda dintre mama si puiul ei.

7. Alaptarea ajuta mama sa piarda in greutate dupa nastere. Alaptarea cere in mod obisnuit 500 de calorii in plus pe zi si mamele care alapteaza si au o dieta normala pierd extragreutatea castigata in timpul sarcinii mai repede decat mamele care au ales hranirea la biberon.

8. Laptele femeilor care nasc inainte de termen este special facut pentru nou-nascutii prematuri. Laptele produs de femeile care nasc inainte de termen difera de cel produs dupa o sarcina la termen. Ce este extraordinar este faptul ca toata prima luna dupa nasterea inainte de termen laptele contine o compozitie similara cu colostrul.

9. Este usor, simplu si gratuit

10. Nu in ultimul rand, va ajuta sa economisiti bani pentru familie.
Mirandolina
Scris: Monday, February 13, 2006 12:18 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Ar mai fi si alte avantaje ale alaptarii pentru sugar. Laptele matern este cea mai buna alimentatie posibila deaorece:

- este biologic "specializat" sa stimuleze dezvoltarea creierului;

- este asimilat mai usor diminuand colicii si constipatia;

- este un lichid "viu", a carui compozitie se schimba in functie de nevoile sugarului de la o zi la alta, de la o masa la alta, chiar si de la o etapa a mesei la alta - la inceput este mai diluat, pentru a potoli setea sugarului, apoi mai bogat in grasimi pentru a satisface foamea acestuia;

- linisteste sugarul, datorita unui hormon special pe care laptele il contine;

- alaptarea contribuie la o dezvoltare corecta si la formarea normala a gurii, deoarece exerseaza tocmai muschii pe care natura i-a pregatit in acest scop;

- mareste substantial coeficientul de inteligenta.
Elia
Scris: Monday, February 13, 2006 1:04 PM
Nivel: Guest

Si cate si mai cate alte avantaje...alaptatul este genial, creeaza o relatie minunata intre copil si mama, ii da copilului incredere in sine si in mama sa, creeaza o apropiere pe care numai dupa ce am alaptat o putem intelege. Eu la primul copil am alaptat foarte putin, pentru ca m-am panicat si am ascultat de pediatri nepregatiti care mi-au zis ca daca plange copilul, ii e foame si sa ii dau supliment ca nu am destul lapte...si suplimentarea este calea cea mai sigura spre intarcare. Acum, la al doilea copil, sunt decisa sa tin copilul la san chiar non stop pana cand se regleaza lactatia si am lapte suficient sa il satur, dar nu ii voi mai baga supliment, pentru ca este o mare greseala.
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, February 15, 2006 3:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Eu sunt pusa pe alaptat pana la 2 ani chiar daca majoritatea cred ca-s cu exces de zel. Nu stiu daca laptele mai are sau nu valoare dupa un an dar daca m-am luptata atat sa nu ajung la biberon nu vreau sa renunt acum.
Oricum copilul papa solid si cred ca la aproape 8 luni majoritatea caloriilor si le ia din hrana. Lapticul este totusi alintul meu, cand o pun la san si o vad cat este de calma si fericita nu mi-o pot inchipui altfel.
leut
Scris: Saturday, February 18, 2006 3:26 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Si eu vreau s-o alaptez pe Alex cat mai mult. In plus, ma simt atat de bine cand imi goleste sanii...e o stare de liniste.
Eu a trebuit sa-i introduc si completare. De cand cu diversificarea, parca ziua nici nu mai am cand sa-i dau, am inceput sa-i dau inainte de unele mese dar mesele de dimineata, seara si noapte au ramas la fel ca ore.
Nici eu nu cred ca mai am laptic la fel de bun calitativ dar macar isi formeaza anticorpi buni.
sunny
Kiki
Scris: Saturday, February 18, 2006 9:47 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Si eu vreau sa il alaptez pe David cat de mult se poate. Imi place de el de imi vine sa-l pap tot cand vad cum mananca si ce chiote scoate cand vede sanul!bounce
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, February 18, 2006 9:49 PM
Nivel

Daca da cu chiote de la 3 luni sa vezi ce parere are cand mai creste.
Alexandra il ia cu mana si-l baga in gura, fluiera la el cand este satula, ma trage de rtricou sa-i dau laptic cand ii vine ei cate o idee... Ma simt deosebita stiind ca acest mic pui de om creste din mine.
Kiki
Scris: Saturday, February 18, 2006 10:27 PM
Nivel

Cu trasu' de tricou cunoastem...Cand prinde sanul ma tine de tricou sa nu plec cumva si sa iau si sanul...:tongue:
taki
Scris: Monday, February 20, 2006 7:40 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Este adevarat ca in primele zile cand alaptezi te dor mameloanele?
Cum a-ti depasit aceasta experienta in primele zile de alaptat??? Pentru cele care sunt in asteptarea lui bebe, este bine venit un sfat bounce
Kiki
Scris: Monday, February 20, 2006 8:08 AM
Nivel

taki wrote:
Cum a-ti depasit aceasta experienta in primele zile de alaptat??? Pentru cele care sunt in asteptarea lui bebe, este bine venit un sfat bounce

Asa e, intradevar. Pe mine m-au durut rau, imi venea sa tip de durere dar se speria copilul. A trecut in timp, nu pot sa zic cam in cat timp. Mi-am dat mereu cu glicerina boraxata si cu bepanthene...Probabil, depinde de cat dureaza sa se obisnuiasca corpul cu activitatea asta....:ras:
taki
Scris: Monday, February 20, 2006 8:41 AM
Nivel

Kiki wrote:
taki wrote:

Asa e, intradevar. Pe mine m-au durut rau, imi venea sa tip de durere dar se speria copilul. A trecut in timp, nu pot sa zic cam in cat timp. Mi-am dat mereu cu glicerina boraxata si cu bepanthene...Probabil, depinde de cat dureaza sa se obisnuiasca corpul cu activitatea asta....:ras:

Am sa-i zis tatalui sa-mi trimita glicerina boraxata si bepanthene. Cand trebuie sa le aplic pe piele, inainte de alaptat sau dupa ?
Kiki
Scris: Monday, February 20, 2006 9:05 AM
Nivel

taki wrote:
Kiki wrote:
taki wrote:

Am sa-i zis tatalui sa-mi trimita glicerina boraxata si bepanthene. Cand trebuie sa le aplic pe piele, inainte de alaptat sau dupa ?

Glicerina merge si inainte, dar bepanthene are un miros care s-ar putea sa nu ii placa lui bebe. E de preferat de cateva ori pe zi sa faci treaba asta.
monique
Scris: Monday, February 20, 2006 12:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Ea stiu ca poti sa iti ungi cu laptic de-al tau mamelonul si nu vei avea probleme. teoretic.
taki
Scris: Sunday, April 2, 2006 2:17 AM
Nivel

Eu nu pot sa alaptez la sursa din cauza mameloanelor ombilicate, dar ma mulg, cu toate ca mi-e greu din 3 in 3 ore, cateodata scot cam 40-60, altadata si cate 80 ml.
Cat timp se tine laptele muls la frigider??? Eu stiam de 3 ore maxim. Astept sfaturi.

Daca scot 40 ml si Sashei inca ii mai este foame, ii adaug lapte praf 30 ml la recomandarea medicului.

Laptele muls il dau cu bibe bottle .

Biberoanele dupa folosire la bag in solutie speciala de curatat minimum 1 ora, dupa care le refolosesc. Tetinele la fel, pompa la fel.
Voi cum procedati?
AdrianaC
Scris: Sunday, April 2, 2006 5:51 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Taki,

Parca daca imi aduc eu bine aminte, pentru mameloane ombilicate poti sa folosesti si mameloane artificiale, pana isi dau drumul la tine. Se aplica direct pe san si bebe suge direct de la sursa.

Vis-a-vis de sterilizare, uite aici ce stiu eu http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&m=14623&#14623
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.