AUSTRIA

Options AUSTRIA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Postat: Friday, February 17, 2006 5:47 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2006
Postari: 4933
Locatia: in jurul Aradului...
ce avem de vizitat acolo, unde trebuie sa mergem neaparat, cat ne costa, cu cine putem merge si cat dureaza...
Kiki
Postat: Tuesday, March 14, 2006 8:39 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36610
Locatia: In casuta cu pitici
1. Informatii utile privind regimul vamal
Regimul de intrare a bunurilor personale, inclusiv a animalelor de casa si a marfurilor de declarat si interzise, este comun cu cel al celorlalte state membre ale UE. În plus, Austria poate decide periodic, masuri de protectie sanitare proprii daca se considera necesar aparitia de boli contagioase sau cu raspândire în masa - gen BSE, spre exemplu.

Detalii privind gama de produse si cantitatile admise, precum si taxele vamale pot fi obtinute la punctele de trecere a frontierei Austriei sau la Serviciile Centrale Vamale din interiorul tarii, dupa cum urmeaza:

Serviciul Central Vamal Viena (Hauptzollamt Wien)
Schnirchgasse 9, 1030 Wien
Tel. 0043-1-79590-0
Fax. 0043-1-79590-1449

Serviciul Central Vamal Klagenfurt (Hauptzollamt Klagenfurt)
St. Veiter - Ring 59, 9010 Klagenfurt
Tel. 0043-463-520-0
Fax. 0043-463-520-150

Serviciul Vamal Linz (Hauptzollamt Linz)
Hafenstrasse 61, 4010 Linz
Tel. 0043-732-7605-0
Fax. 0043-732-771087

Persoanele care poseda arme de foc si munitie trebuie sa le declare obligatoriu la frontiera si sa prezinte:

* permisul de port arma (care sa fie în acord cu art. 39 din Legea Armelor/1996 - Waffengesetz);
* certificatul de proprietar al armei;
* pasaportul armei (European Weapons Pass).

Actele trebuie însotite de traduceri în limba germana, cu exceptia celor întocmite dupa modelele recunoscute international.

Restrictii cantitative pentru persoanele provenind din afara UE, care nu declara marfa ca fiind un import comercial:

a. alimente:

* carne, produse animale (oua, lapte, miere) si subproduse - 1 kg. cantitate totala/persoana;
* caviar - 250 g./persoana;
* peste congelat - max. 15 kg. sau 10 buc./persoana;
* cartofi pentru consum propriu - 10 kg./persoana;
* fructe - 15 kg./persoana;

b. medicamente: numai pentru consumul propriu si, în general, sa nu depaseasca 3 cutii/sortiment, în ambalajele standard ale fabricantului;

c. electronice - nu exista restrictii decât pentru introducerea de echipamente speciale de transmisiuni si telecomunicatii;

d. bauturi alcoolice: 1 litru bautura spirtoasa (peste 22%) sau 2 litri bauturi spirtoase (sub 22%) si 2 litri vin , pentru cantitati cuprinse între 2 - 30 kg vin se plateste vama, în conditiile în care nu exista interdictii speciale; cantitatile care depasesc 30 kg sunt interzise;

e. tutun: 200 tigarete sau 50 tigari sau 250 g. tutun de pipa;

f. cosmetice: 50 g. parfum sau 0,25 litri apa de toaleta; alte cosmetice - cantitatea necesara îngrijirii personale, pe durata sejurului;

g. cafea: 0,5 kg sau 200 g. esenta sau extract;

h. ceai: 100 g. sau 40 g. esenta sau extract

Pentru animalele de companie trebuie prezentat certificatul international de vaccinare. Exista restrictii cantitative, respectiv maximum 3 câini, pisici, mentiuni privind ultimele vaccinari (sa nu fie mai vechi de un an si mai recente de 30 zile). Pentru celelalte specii (papagali, hamsteri, porci de Guineea etc.) - 3. Pesti de acvariu - 20. Animale precum maimute, pasari de prada, gâste, ursi s.a nu intra în categoria celor de companie.

2. Asistenta medicala
România nu are în prezent acord de asistenta medicala cu Austria. Persoanele care doresc sa calatoreasca în spatiul Schengen trebuie sa dispuna de asigurare medicala pentru întreaga perioada a sejurului, încheiata la o firma internationala, de preferinta la una care detine si filiale în România. Polita de asigurare trebuie sa cuprinda mentionarea tarilor unde aceasta are valabilitate, inclusiv Austria, adresa firmei si a asiguratului, precum si genul de evenimente pentru care s-a efectuat asigurarea. Daca un bolnav internat în spital nu face dovada unei asigurari valabile, trebuie sa plateasca spitalizarea, chiar daca este urgenta. Costul unei zile de spitalizare în Austria este de cca. 370 Euro.

3. Tipurile de carti de credit si folosirea acestora
În Austria sunt în general acceptate toate tipurile de carti de credit recunoscute pe plan international. La intrarea într-un restaurant sau la casele de marcat ale magazinelor de orice fel, sunt afisate vizibil genurile de carti de credit acceptate. Se recomanda ca, înainte de solicitarea unui serviciu, sa fie prezentata cartea de credit detinuta si sa se întrebe daca este primita ca mijloc de plata.

4. Alte recomandari
Criminalitatea în Austria este la un nivel comparabil cu cel al celorlalte state din UE. În cazul pierderii sau furtului documentelor de calatorie si banilor, evenimentul trebuie imediat declarat la cel mai apropiat post de politie sau jandarmerie, solicitându-se eliberarea unei dovezi. Acest document este necesar la ambasada, pentru obtinerea unui titlu provizoriu de calatorie, precum si în tara, în vederea obtinerii altor documente de identitate. Turistul aflat în asemenea situatie pe teritoriul Austriei se va adresa în cel mai scurt timp ambasadei si va urma procedura indicata.

Regimul de sedere al strainilor în Austria este reglementat de Legea Strainilor (Das Fremdengesetz), precum si de prevederile Acordului Schengen referitoare la masurile comune în acest domeniu.

Toate persoanele care sosesc în Austria si ramân pentru cel putin trei zile, indiferent de scopul deplasarii, sunt obligate sa se anunte la cel mai apropiat organ de politie sau jandarmerie. Daca titularul se cazeaza la hotel, informarea politiei o face automat administratia hotelului.

Conform hotarârii Consiliului Uniunii Europene din 7 decembrie 2001 si regulamentului care o însoteste, cetatenii români vor putea efectua un sejur pe teritoriul statelor Schengen de maximum 90 zile de la data primei intrari în decursul unei perioade de 6 luni, fara a mai avea nevoie de viza.

Dreptul de sedere poate fi retras în urmatoarele situatii:

* daca nu se poate dovedi ca persoana în cauza dispune de mijloace de întretinere;
* daca se încalca prevederile “Legii de angajare în munca a strainilor”;
* daca se încalca ordinea publica;
* daca o persoana este condamnata la închisoare de un tribunal austriac;
* în cazul savârsirii de contraventii, fraude fiscale, declaratii false la trecerea granitei;
* în cazul favorizarii trecerii ilegale a frontierei.

Împotriva strainului poate fi luata masura interdictiei de intrare si sedere pentru 5 ani, 10 ani sau cu termen nelimitat, valabila doar pentru teritoriul Austriei sau pentru întreg spatiul Schengen (cazurile penale).

Autoritatile pot lua masura de expulzare a strainului daca sederea acestuia pericliteaza ordinea publica, daca se constata ca sunt încalcate prevederi ale Legii Strainilor (în special lipsa unui document de calatorie si/sau depasirea dreptului de sejur admis) sau s-a decis respingerea cererii de azil. Masura expulzarii poate fi înscrisa în documentul de calatorie. Strainul poate fi retinut si preluat în arestul politiei (Schubhaft) în vederea expulzarii, daca aceasta masura apare necesara pentru a se asigura aplicarea interdictiei de sedere. Perioada de detentie poate sa dureze pâna la 2 ani, iar despre retinere este anuntata ambasada tarii respective.

Pentru calauzele care favorizeaza trecerea ilegala a frontierei sunt prevazute amenzi banesti ridicate, iar în cazurile mai grave, închisoare de pâna la 3 ani.

Circulatia pe drumurile publice
Permisul de conducere românesc model nou (plastificat) este valabil si pe teritoriul austriac. Folosirea centurii de siguranta este obligatorie.

Viteza de circulatie pe drumurile publice este marcata, de regula, prin indicatoare. În lipsa acestora functioneaza urmatoarele reglementari generale: 50km/h în localitati, 100km/h pe soselele rapide si pe drumurile nationale, 130km/h pe autostrazi. Exista si portiuni cu restrictii, marcate corespunzator.

Amenzile care se percep în prezent pentru depasiri de viteza variaza. De regula, pentru depasirea cu peste 20km/h a vitezei permise amenda este de 44 Euro. Pentru depasirea cu peste 30km/h, amenda este de 73 Euro. Cuantumul amenzilor poate fi modificat în functie de tipul de drum pe care s-a comis abaterea si de alte elemente constatate de agentul de politie. Se recomanda solicitarea eliberarii de chitante pentru sumele platite.

Recent, s-a luat hotarârea ca amenzile sa fie platite si prin sistemul “Carte de credit” (Bankomat). În acest sens, echipajele de politie au fost dotate cu aparatura corespunzatoare.

Orice autoturism strain care circula în Austria trebuie sa aiba “Cartea verde”. Pentru circulatia pe autostrazile din Austria se percep taxe. Aceasta se face sub forma unor vignete aplicate pe parbriz, care se pot cumpara la frontiera sau de la unele magazine (de regula reteaua Trafik). În prezent, sunt practicate urmatoarele tarife: pentru 10 zile - 10 Euro, pentru 2 luni - 22 Euro, pentru un an - 73 Euro.

În caz de accident, la fata locului se prezinta politia sau jandarmeria de autostrada, care constata faptele si întocmeste un proces verbal. Acest document este esential pentru stabilirea vinovatiei si se impune obtinerea unei copii din partea celui vatamat, în special daca este turist strain. Pentru autohtoni, însa, exista posibilitatea ca, în cazul unor tamponari, fara neîntelegeri, sa fie întocmite niste procese verbale tip (pe formulare) pentru uzul societatilor locale de asigurari. Fiecare parte implicata în accident îsi completeaza propriul formular. Masinile avariate sunt depozitate de politie, din oficiu si cu asistenta pompierilor, la cel mai apropiat atelier de reparatii în asteptare.

Circulatia cu farurile aprinse pe timpul zilei este recomandata, insa nu obligatorie.

În Austria toate spatiile de parcare sunt amenajate si marcate corespunzator. Majoritatea sunt cu plata, iar acest lucru este afisat la loc vizibil. Amenda pentru parcarea neregulamentara este de 22 Euro, însa cuantumul poate creste daca se constata alte nereguli (a fost curba, în fata unor porti etc.), la peste 73 Euro. Agentul constatator poate fi un politist sau un functionar al primariei locale. Pentru parcarile cu plata se utilizeaza vignete speciale (Parkpickerl), procurate de la primarii si folosite îndeobste de catre autohtoni sau imprimate speciale (Parkschein), care pot fi cumparate de la reteaua de magazine Trafik. Exista astfel de tichete de parcare pentru 10 minute (gratuite), 30 minute (0,50 Euro), 60 minute (0,90 Euro) sau 90 minute (1,30 Euro). Pentru durata de stationare dorita, se afiseaza pe bord, la loc vizibil, un set de Parkschein-uri, care sa însumeze timpul respectiv. Nu este permisa folosirea Parkschein-urilor de 10 minute consecutiv.

Parkschein-urile se completeaza astfel: se marcheaza luna, ziua, ora si minutul începerii parcarii (amanunte indicate pe verso).

În centrul Vienei, parcarea cu plata este obligatorie, oriunde s-ar afla autoturismul. Autobuzele pot fi parcate numai în locuri special amenajate, cu marcaje corespunzatoare. În cazul parcarii în locuri nepermise, masina poate fi ridicata de organele autorizate, aceasta abatere fiind sanctionata cu plata unei amenzi ridicate. De asemenea, trebuie achitate si cheltuielile de tractare si parcare a acesteia în locurile special amenajate.

În cazul decesului unui cetatean strain pe teritoriul austriac, indiferent de cauza, autoritatile locale se ocupa de eliberarea certificatului de deces si informarea ambasadei tarii respective. Pentru o eventuala repatriere a corpului neînsufletit, trebuie sa se apeleze la o firma specializata autohtona sau din România. Firma în cauza se va ocupa de toate formalitatile, inclusiv de documentele de transport necesare. Nu este nevoie de vreo aprobare din partea Ambasadei României la Viena.

În cazul în care rudele decedatului nu dispun de sumele de bani necesare repatrierii, autoritatile locale unde s-a produs decesul vor face înhumarea/incinerarea din oficiu.

Utilizarea telefoanelor publice
Pe întreg teritoriul Austriei functioneaza o retea de telefoane publice, cu cartela sau cu monede. Cartelele de telefon pot fi cumparate de la posta sau din reteaua de magazine Trafik, cele mai ieftine fiind de 7,50 Euro bucata.

5. Ambasada României
Prinz Eugen Strasse nr. 60, Viena
Tel.: (00 43 1)505.32.27.; 503.89.41.
Fax: 504.14.62.

Sectia Consulara
Theresianumgasse nr. 25
Tel.: 505.23.43.
Fax: 503.64.60.
Program de lucru cu publicul: luni, miercuri, vineri, orele 900 - 1200.

Pentru situatii consulare de urgenta, se poate contacta ambasada direct la poarta sau telefonic, având în vedere ca exista serviciu de permanenta.
taki
Postat: Friday, May 12, 2006 2:56 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Regiunea Tirol este una din cele mai populare destinatii turistice din Austria. Aici intalnim la tot pasul peisaje montane care iti taie rasuflarea, cu posibilitati nelimitate de practicare a sporturilor de iarna, dar si a celor montane de vara (alpinism, escaladari, excursii pe munte). Dar Tirol nu este renumita doar pentru ofertele sale alpine, ci si pentru potentialul cultural detinut. Numeroase castele si palate impanzesc regiunea, construite de fostii suverani tirolezi. Deasemenea, pasionatii muzeelor vor avea cu ce sa isi clateasca ochii.
In Wattens este situat parcul tematic Swarovski, care merita o vizita pentru a admira sclipirea exponatelor de cristal.

Capitala regiunii, si principalul centru turistic, atat din punct de vedere cultural, cat si pentru practicarea sporturilor de iarna, este Innsbruck-ul, oras situat pe malul raului Inn. Loc de desfasurare a doua editii a Jocurilor Olimpice de Iarna pentru jocurile olimpice de iarna (1976 si 1964), Innsbruck ofera atat posibilitatea practicarii de sporturi alpine, cat si este ideal pentru plimbari romantice, pe strazile orasului vechi, incarcate de istorie, printre cladirile cu arhitectura gotica sau baroca. Tot aici se regaseste cea mai sus situata gradina zoologica din Europa, dedicata animalelor din fauna Alpilor.

Insa potentialul turistic al zonei nu se limiteaza la Innsbruck. In jurul orasului, se regasesc nenumarate statiuni montane, care mai de care mai cochete, care isi asteapta turistii cu pensiuni specific austriece sau hotele elegante.
Un exemplu ar fi Ischgl, situat la aproximativ 100 de km de Innsbruck, ce ofera acces in faimoasa zona skiabila Silvretta, cu numeroasele sale partii, atat pentru incepatori, cat si pentru cei deja experti in ale ski-urilor sau snowboard-ului. Aceasta zona, aflata pe coama muntilor, este la granita dintre Austria si Elvetia.
O alta posibila vizita ar fi in Ehrwald, mic orasel pitoresc austriac la granita cu Germania. Si desigur, puteti vizita si Elvetia, cel mai interesant fiind sa coborati direct pe ski-uri, pe partea cealalta a unui masiv muntos.

Si intre atatea distractii, nu uitati sa testati specialitatile culinare locale, care cu siguranta nu va vor dezamagi.
taki
Postat: Friday, May 12, 2006 2:57 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Muzeul Swarovski - Lumi de cristal

In anul 1995 compania a celebrat cea de-a 100 aniversare deschizand un fascinant parc tematic, Swarovski Crystal Worlds ('Kristallwelten'), in Wattens, sediul central si localitatea in care totul a inceput. Cu contributia designer-ului André Heller a fost creata o lume in care imaginatia se imbina cu frumusetea si stralucirea cristalelor. Si daca bogatia exponatelor, imaginatia cu care au fost creaate diferite camere ale muzeului, nu sunt de ajuns, Lumea cristalelor este completata cu un parc cu un peisaj fantastic, cu cascade, labirinturi si luminatii spectaculare pe timp de noapte.
Inca de la intrare un spectaculos sarpe ornat cu cristale multicolore intampina vizitatorii incolacit pe un stalp. Putin mai incolo o fantana impresionanta este un excelent loc pentru a te fotografia ca amintire.
Interiorul muzeului este o succesiune de camere, care mai de care mai impresionante, toate celebrand prin puterea imaginatiei frumusetea cristalelor Swarovski.
Printre diferite camere amintim:
- Teatrul de Cristal, unde pictorita, designer de scene si scriitoarea Susanne Schmogner a creat cu ajutorul unor figuri ce iradiaza scene imaginare
- Pasajul de gheata prin care vei pasi pe o podea in continua miscare, pe langa un zid realizat doar din cristale
- Padurea de Cristal
- Planeta de Cristale, o utopica proiectie 3D
- Poemul plutitor, un poem fara inceput sau sfarsit, ce se deruleaza in fata ochilor vizitatorilor asezati comod in fotolii negre, intr-o camera in intuneric perfect. Avand drept subiect plutirea, poemul a fost scris de catre Hans Magnus Enzensberger special pentru acest muzeu.
Printre diversii artisti care au realizat piese expuse in acest muzeu se numara Salvador Dali, Andy Warhol sau Alexander McQueen.
La finele camerelor cu exponate, un imens magazin ce comercializeaza bijuterii, obiecte fanteziste, binocluri si alte obiecte ornate cu cristale isi deschide portile vizitatorilor.
Parcul contine si un restaurant, pentru a te odihni dupa aceasta excursie in lumea stralucitoare a cristalelor.

Cum ajungi?
Parcul este situat in Wattens (Austria), la aproximativ 15 km de Innsbruck, pe autostrada A12.

taki
Postat: Friday, May 12, 2006 2:58 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Innsbruck, oras bijuterie intre Alpi

Esti fan infocat al sporturilor extreme de iarna? Sau mai degraba iti place sa vizitezi locuri incarcate de cultura? Ori poate esti innebunita dupa cumparaturi, o adevarata shopaholic? Sau toate la un loc si putin din fiecare? Atunci Innsbruck este orasul pentru tine! Supranumit si mall-ul alpin, orasul Innsbruck, bijuterie inconjurata de impresionanti munti, are de toate pentru fiecare vizitator in parte. Un impresionant oras vechi, cu cladiri elegante, cu parfumul de istoriela fiecare pas. Magazine prin care poti sa colinzi zile in sir fie pentru a gasi sandalele perfecte pentru la vara sau costumul de ski care sa iti puna in valoare silueta. Si drept cireasa pe tort: muntii care sunt in toate partile cum te uiti din centrul orasului, care isi asteapta pe nenumaratele lor partii impatimitii ski-ului sau a snowboard-ului.

Ce sa vizitezi?
Palatul Imperial din Innsbruck ar fi un bun inceput pentru un tur al monumentelor orasului. Apoi poate sa urmeze o vizita la Castelul Ambras si o plimbare prin incantatorul oras vechi (Altstadt) pentru a admira casele medievale, intr-un stil gotic impletit cu baroc, pictate in culori pastelate. Si daca ati ajuns aici nu aveti cum sa nu remarcati faimosul "Acoperis de aur", costruit in secolul 15 drept resedinta pentru suveranii tirolezi.
Cei innebuniti dupa sporturile de iarna nu trebuie sa rateze sa vada trambulina olimpica din Innsbruck, reconstruita in 2001.
Iar ca o schimbare, va propunem sa nu uitati nici de gradina zoologica, AlpenZoo, aflata la altitudinea de 727m, fiind cea mai "la inaltime" gradina zoologica din Europa. Aceasta prezinta o completa colectie de animale specifice Alpilor, fiind singura cu aceasta tema.
Si ca incheierea unei vizite perfecte trebuie bifata si o plimbare pe malul raului Inn, pentru a admira casele in culori vesele ivite de sub coama muntelui.

Ce sa mananci?
Neaparat sa gusti una din nenumaratele specialitati tiroleze. Innsbruck-ul, si in special in orasul vechi, este impanzit de restaurante cu aer traditional, care ofera nenumarate delicatese specifice regiunii.

taki
Postat: Friday, May 12, 2006 2:59 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Ischgl

Statiunea Ischgl, cu cele 40 de instalatii de urcat pe munte, cu peste 200 de km de partii skiabile, este considerata o adevarata Mecca printre amatorii si innebunitii de sporturi de iarna. Silvretta Arena, zona de partii accesibila din Ischgl, este situata la granita dintre Austria si Elvetia, conectand Ischgl cu Samnaun, zona cu magazine libere de taxe a Elvetiei.
Marea majoritate a partiilor sunt localizate la altitudini de 2000-2800 de metri. Se poate skia in general intre sfarsitul lui noiembrie si inceputul lui mai. Varful de sezon este insa in perioada februarie-martie, cand se considera ca pe partii este asternuta cea mai buna zapada.
Si daca faptul ca Ischgl face accesibile skiorilor si snowboarderilor partii exceptionale nu este de ajuns, in momentul in care ai coborat de pe partie te asteapta numeroase baruri, pentru a te destinde "apres ski" alaturi de prietenii tai la o bere, un vin fiert si un dans. Iar seara o iei de la capat, petrecerea tinand pana in zorii zilei in numeroasele discoteci ce impanzesc statiunea.
Ischgl este o statiune de "lux", fiind impanzita de hoteluri de 4 sau 5 stele, cu privire direct inspre partii, cu discoteci populare si restaurante elegante, existand insa si pensiuni pentru buzunare mai "modeste".

Cum decurge o zi de iarna in Ischgl?

Dimineata te scoli, incarci echipamentul sportiv in masina si purcezi spre partie. Una dintre telecabinele din centrul Ischgl-ului te va purta in centrul regiunii Silvretta, unde poti fie sa skiezi relaxat pe una din numeroasele partii bleu (usoare) sau rosii (medii), sau sa iti incerci dexteritatea pe cele marcate cu negru (dificile). Intre 2 partii poti sa incerci "half-pipe"-ul permanent accesibil tuturor, iar daca esti un fun al snowboard-ului poti sa te duci in parcul special amenajat, "Boarders Paradise" pentru a parcurge cele 30 de obstacole special amenajate.
Si daca vrei putin sa te odihnesti poti sa faci o vizita in Samnaun, orasel in Elvetia ce contine doar magazine tax free. Aici poti cumpara celebra ciocolata elvetiana sau nu mai putin renumitele ceasuri elvetiene. Pe langa acestea poti achizitiona la preturi scutite de taxa cosmetice, parfumuri, bauturi, haine si in mare orice iti doresti. Dar nu uita sa te interesezi de regulamentele in ceea ce priveste trecerea frontierei, si sa porti pasaportul asupra ta, pentru ca nu mica trebuie sa iti fie mirarea daca la intoarcere, la o coborare din telescaun, vei fi intampinat de o patrula de vamesi dornici sa stie ce ai in rucsac.
La pranz poti manca la unul din numeroasele restaurante existente pe partii, fie la Idalp (centrul regiunii), fie la Pardorama or in Elvetia la cabana Alp Trida.

taki
Postat: Friday, May 12, 2006 3:01 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Viena, oras imperial

Viena, capitala a Austriei, pastreaza inca atmosfera de lux si grandoare specifica unui oras cu adevarat imperial. Plimbati-va pe urmele regilor si reginelor, vizitand splendidul palat Schonbrunn, resedinta de vara a imparatesei Sisi, sau Palatul Imperial, care pana in 1918 a fost resedinta imparatilor Habsburg. Simtiti gloria imperiului austriac admirand Ring Boulevard sau St. Stephen’s Cathedral.
Viena este totodata o adevarata capitala a lumii moderne, cu magazine luxoase si restaurante primitoare. Centrul orasului este in jurul Catedralei St. Stephen, de unde pornesc mai multe stradute pietonale. Nu departe este si uriasa roata, devenita un fel de simbol al Vienei de azi, din gondolele careia poti admira intreg orasul.

Ce poti vizita?
Viena ofera numeroase monumente si palate care fac deliciul turistilor din lumea intreaga.
Iata cateva dintre acestea:

Palatul Schönbrunn
Fosta resedinta a imparatesei Sisi, si locul in care s-a nascut imparatul Francis Joseph in 1830, este un complex in stil baroc, inconjurat de un splendid parc. O zi intreaga nu este suficienta pentru a cuprinde in intregime grandoarea si frumusetea palatului, cu spledidele camere Bergl si celebrul "Labirint".

Palatul Imperial
Pana in 1918 aceasta cladire a adapostit imparatii austrieci, iar acum contine birourile presidentiale, un centru international de conventii si o capela. La doar cativa pasi de palat se afla locul in care este inmormantata familia imperiala.

Catedrala St. Stephen
Cel mai important edificiu gotic austriac, Catedrala St. Stephen adaposteste o sumedenie de bogatii, statui sculpate si altare de o frumusete rara. Se pot organiza tururi ghidate prin imensa catedrala, sau poti urca pana in turnurile laterale pentru a avea parte de o priveliste ce iti taie rasuflarea.

Roata uriasa
Construita de inginerul englez Walter Basset in anii 1896-97, celebra roata vieneza are in componenta 15 gondole care te poarta spre inaltimi pentru a iti oferi o priveliste panoramica de neuitat.

In primul rand de poze sunt prezentate: vedere asupra Dunarii, o parte din colectia de farfurii a imparatesei Sisi si roata uriasa in miscare. In al doilea rand sunt prezentate imagini din catedrala St. Stephen: unul dintre altare, privelistea dintr-unul din turnurile sale laterale si orga sa.

bereea
Postat: Thursday, October 2, 2008 9:54 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22760
Am vazut Austria mai mult din masina , dar a fost destul ca sa fiu impresionata.In primul rand, m-a impresionat cat sunt de civilizati si corecti in trafic, apoi curatenia ce domneste peste tot.
Viena este u oras cum numai un vis se poate inchipui.Am vazut-o tot din masina, am facut un tur , dar timpul nu ne-a permis sa mai stam.si , din pacate, nu am fotografii.
carla
Postat: Thursday, October 23, 2008 8:00 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/8/2007
Postari: 14165
Am stat in Viena cateva saptamani prin '95 si nu m-am saturat de palatele ei.Am gasit aici cateva videoclipuri cu Viena.
Hunderwasserhaus este si ea o casa care merita sa fie vizitata
Maria & Mario
Postat: Thursday, October 23, 2008 8:33 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
Eu va spun ca Viena e capitala mea de suflet ! E superba si Londra si alte capitale vizitate, dar Viena , pentru mine a fost .... poveste si istorie, curatenie si civilizatie ! thumright
rosenfeld_claudia
Postat: Thursday, October 23, 2008 8:35 PM


Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 8/10/2008
Postari: 280
Locatia: gent
vrem poze!!!topai
Maria & Mario
Postat: Thursday, October 23, 2008 8:51 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
Eu am pe suport de hartie , ca nu aveam digital acum 4 ani ! maseluta Doar foto la foto , maine ! ras
AlexandraL
Postat: Thursday, October 23, 2008 11:18 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 11/18/2007
Postari: 3818
Locatia: UK
Maria & mami wrote:
Eu va spun ca Viena e capitala mea de suflet ! E superba si Londra si alte capitale vizitate, dar Viena , pentru mine a fost .... poveste si istorie, curatenie si civilizatie ! thumright


In centru, intr-adevar, insa noi am fost cazati intr-un hotel mai la periferie si vreau sa spun ca arata cam ca in Romania...mizerie, case darapanate...

Insa in centru este absolut superb-atat cat am reusit sa vedem love
oana_nicole
Postat: Friday, October 24, 2008 10:59 AM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
Maria & mami wrote:
Eu va spun ca Viena e capitala mea de suflet ! E superba si Londra si alte capitale vizitate, dar Viena , pentru mine a fost .... poveste si istorie, curatenie si civilizatie ! thumright


Daaaaa, asa e... E un oras superb, atat de special... Imposibil sa nu te cucereasca definitiv. Daca as avea ocazia, intr-o ora as fi gata sa plec iarasi spre Viena. bounce

alexandra_lazar wrote:
In centru, intr-adevar, insa noi am fost cazati intr-un hotel mai la periferie si vreau sa spun ca arata cam ca in Romania...mizerie, case darapanate...


Sunt convinsa ca exista si la ei mizerie, dar nici nu se compara cu mizeria "generala" de la noi. Nici noi nu am stat central, era chiar un cartier cu multi arabi... Si totusi, ce m-a frapat... linistea... Incredibil de multa liniste. Pe langa faptul ca magazinele la 5-6 inchid, foarte devreme inchid si supermarketurile. Pe la 7 seara dadeai cu tunul sa mai gasesti ceva deschis. Iar pe la 8 abia de mai vedeai pe cineva pe strada...
Maria & Mario
Postat: Friday, October 24, 2008 8:52 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
Noi am vizitat si tara , nu doar Viena si peste tot e absolut superb , bec totul, absolut impecabil , modern , curat , aerisit ..... cred ca am avut experiente diferite fiecare dintre noi ! Oricum repet : Viena e de nota 20 ! :014:
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed