Bibi Bianca wrote:Aura, eu sunt convinsa ca daca tu ai face o vizita la Fundeni la Uscatescu, ai avea din start prescris clexane 0.4, nu stiu daca ai mers la un hematolog, insa ai descoperit problemele pe care le ai si e pacat sa nu gasesti un medic care sa stie cu ce de mananca trombofilia. Aspenter e apa de ploaie pt mai mult de o mutatie. De asta zic, pe mine nu ma sperie daca aflu ca am trombofilie, medicul meu se pricepe cat de cat, insa m-a indrumat spre hamatolog caci in caz de nevoie, el imi da scrisoare medicala cu tratamentul cu injectii. Si mi-a spus clar ca aspenter se ia pana in sapt.28 in paralel cu clexane, deoarece unul este anticoagulant iar celalalt antiplachetar..deci nu fac rau administrate impreuna
Acum am vazut postarea ta. Scuze, imi scapase.
Am fost la doi hematologi, ca si eu eram panicata rau pe treaba cu trombofilia si mi s-a spus ca mutatia MTHFR heterozigot nu cere Clexane, doar homozigot. Apoi medicul ginecolog mi-a spus ca totusi, pentru ca am antecedent de avc o sa facem si clexane in sarcina, asa pentru linistea mea, ca nu dauneaza, doar ca nu de la inceput de tot ca trebuie sa ii dam ragaz sarcinii sa se prinda cum trebuie. Din nou, afirmatia asta era insotita si de o explicatie pertinenta dar pentru ca nu imi aduc aminte exact care este, nu vreau sa scot din burta cuvinte care ar putea rezulta intr-un raspuns eronat. Pentru ca s-a intamplat ce s-a intamplat nu s-a mai pus problema de clexane in sarcina asta deci nu am mai insistat si acum mai scriu asa, din ce imi aduc aminte pe sarite. Dar cand o fi sa stiu ceva concret promit ca o sa scriu.
28 de ani TTC-februarie 2013 Ciclu neregulat 40+ zile
Sindromul ovarelor polichistice -> Myo Sun 2 plicuri/zi Hiperinsulinism -> Metformin 2000mg/zi Hipotiroidism (TSH 9,82) -> Euthyrox 75 mcg (TSH mentinut intre 3 si 4 dupa un an de tratament) Trombofilie (hiperhomocisteinemie,deficit de proteina S, mutatiile MTHFR C677T si A1298C-genotip heterozigot) -> Aspenter 75mg/zi+acid folic 8mg/zi Sarcina oprita din evolutie la 7 saptamani (mai 2017)
|
Chris wrote:Buna fetelor! Ma alaturi si eu grupului vostru de aspirici, daca ma primitiā¦ Am urmarit de ceva timp forumul si am trait alaturi de fiecare dintre voi emotiile si bucuriile, precum si deznadejdea si nostalgia cand rezultatele asteptate intarzie sa apara. Am 30 de ani si cam de pe la finalul anului trecut, octombrie cam asa, ne-am pus pe treaba pentru a avea si noi un pui mic de om care sa ne insenineze zilele. Asa cum am mai spus, zilnic intram pe forum (inca nu stiu de ce nu v-am scris pana acum ) si va citeam si exact ca si voi asteptam nerabdatoare cele doua liniute. Culmea ca au aparut fix pe 25 martie (si in loc sa impartasesc cu voi bucuria...stupid me), iar in apropiere stiu ca si Andreea06 parca aflase si ea marea veste si chiar ma bucuram ca era cineva in aceeasi situatie ca si mine, la inceput de drum si cu o buburuza mica in burtica. Doar ca bucuria mea s-a cam diminuat in Vinerea Mare cand am aflat ca sacul vitelin (sacul yolk) era cam marit, aproximativ 7mm. In cele din urma pe 25 aprilie sarcina s-a oprit din evolutie la 8 saptamani si 5 zile, fix in ziua in care am facut ecograful (varsta gestationala corespunea exact cu saptamanile de sarcina, iar urmatoarea zi cand am fost pregatita pentru chiuretaj mi s-a facut o alta ecografie si embrionul deja involuase cu o saptamana ). Din pacate, nu mi-a dat nimeni nicio explicatie sau o motivatie, ce ar fi produs cresterea sacului vitelin sau ce as putea face sa impiedic pe viitor sa se repete istoria. Aura, cred ca este un moment foarte greu pentru tine, dar iti doresc forta si incredere si speranta ca va fi bine pana la urma. Trebuie sa fim optimiste si sa nu ne demoralizam. Va iesi soarele si pe strada noastra, a tuturor aspiricilor. Scuze pentru roman. :) Va pup!
Buna Chris, bine ai venit!
Imi pare rau ca a trebuit sa treci si tu prin toata suferinta asta si sper ca intr-o zi, cand vei fi cu copilasul tau in brate, sa te poti uita inapoi si sa gasesti un sens in tot ce s-a intamplat.
Nu stiu daca te ajuta informatia asta, dar sper ca poate iti va aduce un pic de liniste: vineri, cand am facut penultimul eco, la fel aveam sacul vitelin marit (6 mm) si cand am vorbit cu medicul, mi-a spus ca asta e unul din semnele cele mai evidente ale unei sarcini cu defecte genetice care sunt incompatibile cu viata. De cand am aflat ca sarcina nu evolueaza cum trebuie m-am documentat foarte mult si am citit o gramada de povesti asemanatoare. O sa iti scriu un mesaj privat daca vrei, dupa ce treci de 50 de postari, sa iti mai povestesc ce am citit. Nu vreau sa mai scriu aici de chestii triste ca se sperie mamicile cu sarcini frumoase si sanatoase si le iau la bataie
Sindromul ovarelor polichistice -> Myo Sun 2 plicuri/zi Hiperinsulinism -> Metformin 2000mg/zi Hipotiroidism (TSH 9,82) -> Euthyrox 75 mcg (TSH mentinut intre 3 si 4 dupa un an de tratament) Trombofilie (hiperhomocisteinemie,deficit de proteina S, mutatiile MTHFR C677T si A1298C-genotip heterozigot) -> Aspenter 75mg/zi+acid folic 8mg/zi Sarcina oprita din evolutie la 7 saptamani (mai 2017)
|
lixandra_alexandra wrote:Multumesc, Auta Asa si eu. Am fost la medic, totul evolua cum trebuie...si dintr-o data stop Acum ca citesc ce ai scris tu, daca e de la trombofilie, e logic. La mine a fost brusc. Dar probabil doar analizele o sa ma lamureasca
Da dar...esti sigura ca evolua bine? Hai ca o intorc eu pe toate partile acum. Ti-am spus ca si eu puteam foarte usor sa nu stiu, daca nu ma duceam la n controale si nu faceam o carca de beta-uri si as fi considerat si eu ca s-a oprit brusc si mai ales cum ma stiu cu trombofilie nu as fi intrebat de doua ori. De-aia e usor interpretabil.
Orice ar fi, iubita, eu sper sa gasesti raspunsurile de care ai nevoie si mai ales linistea sufleteasca.
|
Dana_ wrote:Hmm fetelor incep sa ma stresez pt ca n-am mai facut beta decat atunci de 2 ori...iar la eco am fost ultima data la 7s . Cred ca ar trebui sa ma programez la o alta ecografie sapt asta , pt linistea mea. La 7s am auzit inimioara , pana acum n-am avut probleme ..adica nu au fost sangerari iar greturi inca am . Nu m-am stresat deloc pana acum sa merg la dr dar cand vad ca sunt fete care au avut probleme...incep sa ma stresez. Azi mi-am facut Torch-ul si erau multe gravidute pe-acolo ...am auzit fel si fel de povestiri...una acum iesise din spital pt dezlipire de placenta ..alta a pierdut o sarcina la 11s jumate ..si tot asa ...categoric nu mai pot sta linistita
Pai acum nu o da si tu in extrema cealalta. Daca nu ai motive de ingrijorare, daca ti s-a spus ca sarcina evolueaza cum trebuie si nu s-a mai intamplat nimic intre timp ca sa te faca sa crezi altfel, de ce sa iti faci probleme gratis asa? Ca te iau la bataie acum
Povestile noastre sunt asa, cu scop educativ, dar nu trebuie sa impotmolesti in ele cand nu ai motiv, nu trebuie sa cauti probleme. E normal sa ai temeri si intrebari, si foarte bine ca le exprimi, dar ai grija ca e o linie fina acolo. Beta a crescut bine, la eco e totul normal, ai auzit inimioara, toate simptomele sunt acolo, ce te ingrijoreaza de fapt in momentul asta? Hai ca noi te sustinem si te certam, da?
|
Andreea06 wrote:
Asa e.. eu unde le-am factu abia pe la ora 3 mi le dadea asa, in prima zi abia la 6 seara am primit mailul. Si sunasem la 3 sa intreb, a zis ca daca nu vine pana la 6 sa ii sun iar ca rezolva. Abia la 6 a intrat pe mail, eram disperata. Apoi la celelalte tot asa pe la 3 sunam, sa stiu o treaba, si la ambele mi-a zis ca a ajuns si ca imi trimite acum mailul. Le blestemam in gand (glumesc) ca daca nu sunam eu sigur mai trece o ora doua... si mergeam repede inapoi in birou sa dau refresh la mail intruna.. si pana se descarca fisierul loooooor, imi statea inima, cred ca nici nu respiram secundele alea. Sunt griji pe care le avem, le avem intruna.. si e enervant ca barbatii nostri habar n-au. Adica al meu ma mai intreba "a venit analiza?" dar nu cred ca era la fel de stresat ca si mine..
Sa stii ca, spre surprinderea mea, la Regina Maria am primit mult mai repede rezultatul decat la Synevo. Si culmea, ca la Synevo mi-au spus mereu ca o sa am rezultatul in aceasi zi si la RM dupa doua zile. Intamplarea a fost ca la RM era mereu gata in cel mult doua ore, si cam in 45 de min cand l-am facut in regim de urgenta.
|
sofia28 wrote: Buna fetelor...Al doilea beta l-am facut sâmbata ?i se dublase...A ie?it 45,7.acum am citit ce a?i scris ?i a? face vineri înca un beta.acuma dupa socotelile mele daca sar dubla la 48 de ore ar trebui sa fie undeva la 365,6?Mi-am facut programare pe mar?i la ginecolog pt control,as avea 5 saptamâni ?i 4 zile,dar pâna atunci nu pot sta total linistita.
Sofia, iti tin pumnii sa creasca beta frumos si sa te bucuri din plin de sarcina ta, fara stres pe cat posibil!
Ca sa nu te sperii, sa stii ca la eco nu se vede nimic pana cand beta nu depaseste valoarea de 1000. Eu am fost cand aveam beta 700 si medicul a zis ca nu imi face eco ca ma panichez degeaba ca sigur nu o sa se depisteze inca nimic, si m-am intors peste cateva zile si abia atunci s-a vazut un sac gestational mic mic. La inca cateva zile dupa am fost din nou si era prezent sacul vitelin. In aceasi zi am facut beta si era 2900. Asta asa ca si punct de reper, poate te ajuta cumva.
|
Andreea06 wrote:Da da Aura, si eu cred ca e bine sa facem si un al treilea beta la vreo sapt diferenta de al doilea, doar asa de verificare.. si daca iese bine, gata cu ele sa nu ne stresam. Daca daca e cu semne de intrebare, e bine de stiut din timp.. Si eu ma intrebam de ce m-a trimis doctorita mea si la un al 3lea beta, ca majoritatea faceau doar doua, dar am zis ca bine, ma duc.. a fost la vreo 6 zile diferenta cand mi-a zis ea sa merg si socotise cam cat sa fie atunci. E un stres.. sa tot astepti beta-urile astea
Mama, mama, pai eu cu stresul de la beta cred ca am imbatranit 10 ani. De fiecare data cand asteptam un rezultat ma consumam asa de tare ca imi pierdeam efectiv perceptia asupra realitatii. Puteai sa vorbesti cu mine si eu ma uitam in gol, in timp ce in mintea mea erau numai calcule si rugaciuni. Doamne ce trairi...
|
meme wrote:multumim pt explicatii Auris! sa stii ca ne ajuta pe toate sa intelegem mai bine mecanismul, inseamna ca ai un doctor tare bun... tin minte ca s-a straduit sa te ajute sa tii sarcina, ca stia ce dorita e, insa unele lucruri nu mai depind nici de noi nici de doctori... e bine ca stii de trombofilie, ca sa o poti trata din timp, asa ca nu te da batuta...oricat de dur si neplacut ar suna acum pt tine, insa eu ma gandesc ca totusi e bine ca stii ca s-a prins, deci mecanismul tau functioneaza el saracutul, asa cum e el...insa nu a depins de tine ca a fost anomalie crozomiala...asa ca tine capul sus mami, fa o pauza bine meritata si aduna-ti putere! gandeste-te ca eu in doi ani nici macar nu am putut sa obtin o sarcina, si deci inca am nesiguranta ca poate trompele nu sunt ok, ca ceva nu o fi bine! te pup mami, si imi doresc sa revii acea auris optimista si luptatoare... take your time, you will get there! PS: si eu am o prietena la care corpul i-a respins sarcina, 9 luni de zile a trecut prin chinuri, si medicamente, greturi incontinuu, si acuma isi strange in brate "intrusul" micut de 2 luni
Meme, tu esti o draguta and beyond!
Cu siguranta o sa imi regasesc optimismul pierdut pe undeva intr-un colt de suflet, cand o sa fac un pic de curatenie pe acolo. Acum mai stau un pic asa cu jaluzele trase pentru ca e rana prea proaspata si nu vreau sa reprim sentimente si trairi doar ca sa ma impiedic de ele mai in colo. Sa vina acum toate, cate sunt, in toate formele lor dubioase, ca sa le pot lasa in urma la un moment dat.
Eu stiu situatia ta, cu naveta la medic si cu tot si indranesc sa te intreb din nou daca nu ai totusi posibilitatea de a merge mai des la control. Nu stiu eu medicina nici cat negru sub unghie, dar nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva ceva la tine e trecut cu vederea pentru ca nu e monitorizat la timp. Dar hsg facusei de iti pui problema de trompe?
Te pup eu pe tine
|
lixandra_alexandra wrote:Femibion si Aspenter am luat si eu in sarcina. Acum mi-a spus sa iau doar acid folic si iau Profecund. Mie mi-a prescris exact ce analize de trombofilie sa fac, si am gasit la Bioclinica unde sunt pachete cu analize suplimentare. Da, la fel ma costa undeva la 950 - 1000 lei. Eu tind sa cred ca nu de la trombofilie, mai ales ca am luat si Aspenter, dar ca sa fiu impacata, vreau sa le fac. E foarte bine ca le faci, ca sa vezi ce si cum.
Alex, la multi ani!!!
Eu cred ca daca nu mergeam de doua ori pe saptamana la control si daca nu faceam o gramada de beta nu as fi stiut ca sarcina nu evolueaza cum trebuie. Daca mai tii minte, la mine intre primul si al doilea beta a fost o evolutie buna, s-a dublat chiar mai repede de 48h. Primul semn de intrebare mi l-am pus cand am facut al treilea beta si nu s-a mai dublat, si de acolo a inceput o monitorizare mai stricta. Ma gandesc si acum ca daca as ramas doar cu primele doua, as fi mers la eco pe la 4-5 saptamani unde evolutia era cat de cat in grafic, ca sa aflu 2-3 saptamani mai tarziu ca s-a oprit din evolutie. Si atunci m-as fi gandit si eu ca sigur e de la trombofilie. Cred ca am avut un oarecare noroc cu paranoia asta a mea. Finalul era oricum acelasi, dar macar m-a ajutat sa aflu niste raspunsuri... Cu siguranta data viitoare o sa fac la fel.
|
Bibi Bianca wrote:Multumesc fetelor pt sustinere...trec cu greu peste...raspunsuri nu am gasit. Profilul Torch si analizele uzuale au iesit bine, urmeaza sa merg la un hematolog sa imi spuna exact ce analize trebuie sa fac mai departe. O cauza frecventa a opririi in evolutie este trombofilia, asa ca am de gand sa fac mutatiile sa vedem ce iese. Nu vreau sa accept ceea ce spun medici ca "se mai intampla" sau "a fost un accident". Vreau sa stiu daca au fost cauze medicale ca sa pot remedia problemele. Nu prea imi vine sa cred ca o sarcina se opreste in evolutie fara un motiv..ceva a fost si o iau incet incet cu analizele. Insa nu reusesc sa gasesc adresa de email a dr Uscatescu ca sa pot sa ii trimit totusi un istoric. Oricum in paralel o sa merg si la un hematolog din apropiere sa vedem daca avem doua pareri asemanatoare. Acum astept menstra care vad ca de lasa asteptata cam mult..au trecut 35 de zile de la interventie si tot astept. (Asa cum nu am asteptat-o niciodata)
Bibi, imi pare rau sa aud ca a trebuit sa treci si tu prin asta.
Eu am stat de vorba cu ginecologul cand mi-a confirmat ca sarcina s-a oprit din evolutie si l-am rugat sa imi explice pe intelesul meu care ar putea fi motivul si de ce. Mi-a spus ca inafara situatiilor in care de vina sunt factorii externi, sau infectii, virusuri care reies si la analize, exista 3 cauze principale pentru care o sarcina se opreste din evolutie "fara explicatie" : anomalii cromozomiale, trombofilie sau situatia in care corpul mamei efectiv respinge sarcina deoarece o percepe ca pe un corp strain. Mi-a spus de asemenea ca un medic bun, care a urmarit sarcina pas cu pas inca de la inceput, poate estima care dintre situatii se aplica pacientei respective. Nu pot reproduce discutia cuvant cu cuvant pentru ca eram si eu cu cerul in cap cand am avut-o, dar iti spun ce am retinut, in mare: Pe motiv de trombofilie, sarcina se opreste din evolutie brusc, dupa ce a evoluat normal, fara iminenta de avort. In cazul in care este vorba de anomalii genetice, atunci sarcina evolueaza aiurea din start, cum a fost in cazul meu, se pare. El mi-a spus ca la cum a urmarit evolutia sarcinii mele, asta ar fi cam fara indoiala motivul la mine. Iar in cazul in care corpul respinge sarcina, acest lucru se observa imediat ce acesta percepe sarcina, deci destul de devreme, caz in care trebuie intervenit medicamentos din timp pentru a-l "pacali" si a mentine sarcina, de cele mai multe ori pe tot parcursul ei. Acum nu spun exact ca asa e. Asta e explicatia pe care am primit-o si eu si sper sa ajute cumva. Ca fapt divers, si eu am trombofilie si la analize mi-a iesit ca nu a fost nici o problema de coagulare pe tot parcursul sarcinii. E aiurea, te stii cu una, o tratezi pe aia de nu mai poti si ti se intampla cealalta. Incurcate sunt caile Domnului cateodata...
|
|