Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| La noi in religie nu este indicat ca copilul sa poarte numele cuiva din familie binenteles ca nici de cum al tatalului.Aici este traditia ca la botezuri,nunti se striga numele sa dau exemplu Oshry fiul lui Shirel(deci numele mamei )iar cand se inmormanteaza o persoana se spune numele tatalui deci nu este indicat deloc ca un copil care primeste o noua viatza sa fie denumit dupa o alta persoana chiar daca ea este un exemplu pozitiv in familie ,fiindca fiecare are soarta si norocul lui.In iudaism numele are o mare semnificatie in viatza celui care il poarta. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| Nu. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/30/2012 Mesaje: 101
| pe baietelul meu il cheama andreas-alexandru, iar pe sot alexandru. noi il strigam andreas. iam pus si numele sotului deoarece el si-s dorit fff mult baiat... si ca mandria lui sa fie completa am hotarat a al doilea nume sa fie alexandru. daca as fi avut fetita i-as fi pur maya-ioana sau diana-alessia (ca vine de a alexandru) |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/21/2012 Mesaje: 324
| ...nu...pe mine ma cheama Ioana,pe sot Ioan,pe socrii Ioana si Ioan,pe sora sotului Ioana,bunicul meu Ion... ..asa ca nu.....la noi nasii nu hotarasc numele si nici nu au pretentii ca numele lor sa fie purtate de fini(desi ai nostri au nume dragute...Silvia,Valentin,Sanziana,Grigore)...dar sunt deschisa la varianta cu numele bunicilor nostri..mai ales daca ne sunt fff dragi...in acest caz as putea opta pentru Andrei,Maria,Teodora...dar nu e obligatoriu... Pe prima fetita o cheama Sara Fabiana Andreia Pe cea de a doua probabil Sofia Ana Maria ...(18 sep anul acesta tre sa soseaca...) |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/11/2012 Mesaje: 1
| Roxie wrote:Nu as pune copiilor numele meu sau al sotului. Si nici dupa numele nasilor nu as numi copiii, si nici nu as lasa nasii sa le aleaga numele. Nici primul nume, nici al doilea. Eu am aflat la 6 saptamani ca sunt gravida si am decis cu sotul ca numele copilului sa fie pentru amandoua genurile (daca era baiat Paul iar daca era fetita Paula iar al doilea la fel dar ales de na?i pentru ca am un Cumnat cu numele Catalin si nu am vrut sa îl aleg eu.a ie?it fata si o cheama Paula Catalina .e foarte bine sa î?i dore?ti numele sa ii placa si bebelusului cand îl aude.va poop.pana la urma urmei nu decide nimeni altul numele copilului ci noi parin?ii. |
|
Inregistrat: 6/21/2012 Mesaje: 4
| eu una as pune baietelului meu acelasi nume ca si cel al sotului, in primul rand pentru ca imi place numele lui (Florin) si in al doilea rand pentru ca si el si-ar dori. plus ca nu trebuie sa il cheme doar ca pe sot, ci mai poate avea si alt/alte nume |
|
Inregistrat: 10/10/2012 Mesaje: 1
| de ce nu? mai ales daca e nume de sfant chiar mi se pare interesant... ne serbam ziua impreuna. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| alexandra_ioana wrote:de ce nu? mai ales daca e nume de sfant chiar mi se pare interesant... ne serbam ziua impreuna.
Sterge-ti reclama de la semnatura . |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 111
| Nuuu! Mai rau te incurci. Am in caz in familie si cand il strigi pe unul vin amandoi sau niciunul. O zi frumoasa! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Soro uite aici , de aici l-am luat mesaj editat de moderator . Pupici |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| mirela2 wrote:Soro uite aici , de aici l-am luat mesaj editat de moderator . Pupici Numele?! Bebe-colacel cam faci reclama!!
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| mirela2 wrote:Soro uite aici , de aici l-am luat mesaj editat de moderator . Pupici Soro, inca o reclama si se suspenda contul. Multumim! |
|
Inregistrat: 10/6/2012 Mesaje: 92
| nu as pune acelasi nume; ma gandesc doar la faptul ca daca il strig pe unul, ori raspund amandoi, ori niciunul; si m-as enerva! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Sunt atatea nume pe lumea aceasta .De ce sa ne agatam doar de cateva? Eu lucrez pentru un editor pe care il cheama Armando Armando.Va dati seama ce lipsa de imaginazie din partea parintilor?Sa ai prenumele la fel ca numele mi se pare un pic ciudat Asa ca de ce pe fiica-mea sa o cheme ca pe mine sau ca pe pe mama mea, ce nu sunt atatea nume? |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Vasi e un caz....nu ia placut inca din copilarie....acum a acceptat ca numele nu imprumuta si caracteristicile tatalui,dar l-ar schimba,chiar si cel de familie |
|
|