Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Ati pune acelasi nume cu al sotului si copilului? Si daca da, de ce?
Cateva aspecte interesante despre semnificatia si alegerea numelor gasiti si pe www.7p.ro:
-Numele Iti Poate Determina Destinul? -Exista „nume bune” si „nume rele” pentru copii? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Prima mea fata poarta numele de Antonia - Maria, precum tatal ei Antonio. In timpul sarcinii am discutat mult cu sotul si pana sa aflam ce va fi am decis ca bebelusul/sa sa poarte numele lui. Cel de-al doilea nume vine din partea nasului fetei (fratele meu). |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Si eu as fi vrut numele sotului meu pentru unul dintre baieti, dar n-a vrut el, cica ne incurcam Nici la fetite n-a vrut, pe el il cheama Marius si eu propusesem varianta Marisa, dar tot n-a vrut. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nu, nu si iar nu. E dificil sa te intelegi in casa; chiar te incurci. Nah... dar ce sa mai povestesc ca la noi e ca la nebuni cu 2 Erici si 2 Ema( nuel )/Emma. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Nu, in nici un caz.Cum nu as pune nume nici dupa bunici, ci doar ceea ce ne place noua. |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Sub nicio forma. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Nu ! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nu.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| niciodata |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Am ramas uimita de raspunsurile voastre asa de categorice, NU La noi in ardeal chiar se poarta asta, insa mai mult al 2-lea nume, si atunci il strigi pe primul.Pe DAvis il mai cheama si Florin, ca pe tati lui.
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/29/2010 Mesaje: 279
| La noi prima fetita se numeste ANDREEA dupa numele fetei nasilor si MARIA dupa numele meu. ANDREEA MARIA ISTRATE Cea de-a doua planificasem sa fie baiat si sa se numeasca ANDREEA...... si NICUSOR dupa numele lui tati,dar cum a fost tot fetita am numit-o EMILENA *EMILIA* este nasa si NICOLLE dupa tati. EMILENA NICOLLE ISTRATE |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| NO WAY! Mi se pare aiurea... |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| E ok atat cat timp copilul nu este de acelasi sex cu parintele ca sa nu apara incurcaturi! De exemplu la noi este Maria Roberta si pe sotz il cheama Robert.Dar principalul motiv pentr acest nume a fost ca ne-a placut nu ca e de la ta-su. Vorba sotzului la intrebarea cunoscutzilor "Ce nume i-ati pus?" -> Maria ca e de sfant si Roberta ca pe ciorapi! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Nu as pune copiilor numele meu sau al sotului. Si nici dupa numele nasilor nu as numi copiii, si nici nu as lasa nasii sa le aleaga numele. Nici primul nume, nici al doilea. |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| La noi nu e cazul, ca avem fetita si nu prea pot adapta numele la feminin, dar daca as fi avut baietel, nu m-ar fi deranjat sa-i pun numele sotului,il iubesc cu nume cu tot, are nume care suna frumos, potrivit mai multor etape de varsta, iar pt a nu face confuzie in casa probabil as fi folosit un alint pt baietel iar tati e TATI. Noi asa ne strigam oricum, TATI si MAMI...Pe aici ca sa nu fie confuzie in acte, se foloseste SR (senior) pt adult si JR (junior) pt copil. Si numele nasilor imi sunt dragi, poate pt ca nasii imi sunt extrem de apropiati, nu stiu...Oricum, noi am ales nasii dupa ce am nascut si am pus numele, asa a fost sa fie, mai dificil cand esti departe. |
|
|