Chestionar intrebare: Ati citit Biblia?
Alegere Voturi Statistici
Da 21 33%
Nu 12 19%
Partial 29 46%

Ati citit Biblia?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Tuesday, November 27, 2012 10:00 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Ai dreptate, Zaza, m-am exprimat eu gresit vrand doar sa evidentiez ca daca nu te aprob in legatura cu ce crezi tu, nu inseamna ca ma vad mai buna ca tine.Doar ca s-a ajuns la a considrea jignire parerea altuia.Pot s anu fiu d eacord cu tine pe plan religios, dar sa te vad mai buna ca om nu stiu daca m-am exprimat bine acum.
shirel
Scris: Tuesday, November 27, 2012 10:11 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Eu una nu mai vin sa dau nici o comentare,cine doreste este plin internetul de informatii pretioase ,prefer sa ma duc la gravidutze imi este mult mai cald si placut.Imi pare rau Zaza,daca vrei putem sa vorbim pe PM sau mess.pupici
aurishta
Scris: Tuesday, November 27, 2012 10:16 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Fete dragi, eu vad discutia de-aici in felul urmator: o parte dintre noi considera Biblia ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu si , in felul acesta , este "firul cu plumb" al discutiei. O alta parte face o comparatie intre diferite religii, Biblia fiind perceputa doar ca o carte pe baza careia este fondat crestinismul. Ceea ce pentru mine este o convingere, pentru altul este doar o curiozitate. Nu cred ca ar trebui sa inasprim tonul, doar ne consideram prietene, nu?iloveyou Discutam, argumentam, ne spunem parerea...mai bem si cate o cafea cu ocazia asta...pupici
aurishta
Scris: Tuesday, November 27, 2012 10:22 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
shirel wrote:
Eu una nu mai vin sa dau nici o comentare,cine doreste este plin internetul de informatii pretioase ,prefer sa ma duc la gravidutze imi este mult mai cald si placut.Imi pare rau Zaza,daca vrei putem sa vorbim pe PM sau mess.pupici
Haide, Shirel, daca voiam doar informatii cautam pe Wikipediasic Hai, nu da bir cu fugitiihail hail
Ruth
Scris: Tuesday, November 27, 2012 11:26 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/4/2011
Roxie wrote:
Pai ar fi buna o explicatie cum de poate fi acelasi Dumnezeu in VT si in NT cand diferentele Lui de gandire si actionare in cele doua parti sunt in mod evident atat de diferite.

roxie iti spun parerea mea: eu in abele parti il vad un Dumnezeu al dragostei, desi la prima impresie ai zice ca in VT este un Dumnezeu razbunator iar in NT un Dumnezue al dragostei, dar nu e asa.In VT Dumnezeu ii lasa sa aleaga pe oameni, dar tot El ii ajuta apoi cu atata dragoste, exact ca un parinte. Tu nu faci la fel cu copii tai, ii lasi sa aleaga si daca aleg ce nu e bine apoi ii corectezi, ii pedepseti si ii ajuti cum... cu dragoste.Iti dau cateva exemple: Dumnezeu ingacuie ca poporul evreu sa ajunga in egipt dar tot El ii izbavestesi ii scoate de acolo, ii lasa sa rataceasca 40 de ani in pustie pt ca nu au ascultat dar tot el le arata drumul si le poarta de grija, ii lasa sa ajunga robi in Babilon dar tot EL ii izbaveste si exemple sunt destule. Poate vei zice bine dar in tot acest timp cine sufera, si-ti voi da dreptate daca vei zice ca ei, oameni, dar Dumnezeu cum se simte. Tu nu suferi cand copii tai sufera, sau nu te doare cand vezi ca nu te asculta, cu toate acestea trebuie sa ii pedepsesti pt binele lor ca sa se corecteze. iar in NT ce sa zic, aici se vede clar dragostea lui: Isi da Fiul sa moara pt niste neascultatori, de ce... pt ca ne iubeste. Dumnezeu nu se schimba, a fost acelasi Dumnezeu in VT si in NT si azi.
iti dau un exemplu ca si azi e acelasi Dumnezeu la fel ca in VT: conduc ca nebuna cu 120 desi stiu ca nu e bine Dumnezue imi spune ca nu e bine prin constiinta, lor le zicea prin prooroci, fac acident dar supravietuiesc pt ca El vrea asa,la fel de bine putea face sa imi moara motorul pana ce acul nu ajungea la 90 dar ma lasa sa aleg, iar apoi ma ajuta, ma vindeca de rani ca sa vad ca ma iubeste.
Sper ca nu te-am plictisit si inca o data e parerea mea, eu asa cred si vad lucrurile.computerlove
shirel
Scris: Tuesday, November 27, 2012 11:32 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
aurishta wrote:
Haide, Shirel, daca voiam doar informatii cautam pe Wikipediasic Hai, nu da bir cu fugitiihail hail

Am sa ma mai gandesc ,chiar nu am de gand sa dau bir cu fugitii dar cred ca mai bine ma retrag in banca mea.ras .Chiar scriam cuiva ca ceea ce ma uimeste pe mine astazi este ca" cine este optimism ,pozitiv si plin de dragoste pentru toti si tot ce-l inconjoara este considerat fals si exagerat"Perfecta nu sunt dar sinceritatea si iubirea este mottul vietii mele .Doar asa ma simpt mereu bine si sigura in pielea mea."
Uite totusi raman o cititoarea fidela a acestui topic care cum ziceam imi place mult.
kara
Scris: Tuesday, November 27, 2012 1:05 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
nu stiu daca e corect sa.mi dau cu parerea ...pentru mine tot ce discutati voi aici mi se pare doar atit ..interesant,.. fetelor eu cred asa ..biblia coranul cartile astea sunt indicatoare pentru oamenii care au nevoie sa creada in ceva ,au nevoie de ocrotire mai mult decit normal,,, .Sincer sunt un om care i.si aminteste de dumnezeu doar la greu..de altfel ca majoritatea oamenilor,,,,dar majoritatea din majoritate nu recunoaste asta...eu da. Mint,caut binele neu si al familiei,nu ma inchin never,nu spun rugaciuni seara,nici cind aveam copii mici,fac multe lucruri pe care le faceti si voi,imporiva a ce scrie si in biblie si in coran si oriunde in orice carte ,dar sunt cinstita cind spun.... nu sunt convinsa ca e cineva acolo sus dar sunt convinsa ca daca mie sau cunoscutilor eu personal le fac rau in orice fel,am o stringere de inima si regrete.Pe scurt sunt OM.cu sau fara credinta cu sau fara mindrie .Doar om.Indiferent de unde vin si unde voi ajunge dupa.......
giulia_mamik
Scris: Tuesday, November 27, 2012 1:36 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Intrebarea era daca am citit Biblia sau nu...In fine,ne pierdem in amanunte!Iubirea si credinta nu se spun,nu se striga in gura mare.Se tin in suflet si poate de asta unii au senzatia ca marea majoritate a oamenilor nu se roaga,nu cred in Dumnezeu,etc...
Eu nu am reusit sa o citesc pana la capat.Si inca nu sunt pregatita fiindca consider eu ca nu am puterea/intelepciunea necesara de a o intelege dincolo de cuvinte,de a o intelege pe deplin.Astept sa ma mai coc la minte si pe urma cred ca o reiau.Pana atunci imi face mare placere sa citesc ce scrieti voi.Mie imi place si in fiecare postare de a vostra exista un sambure de adevar.Doar ca nu are rost sa va suparati,sa va enervati mai ales ca suntem la un subiect despre Dumnezeu.Nu cred ca asta vrea Dumnezeu sa ne certam pe "marginea" Biblieicomputerlove
cathy
Scris: Tuesday, November 27, 2012 2:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
Iubirea fata de Dumnezeu si credinta in El nu poti sa le tii numai in suflet si sa taci. Cel putin asa simt eu.
Giulia, nu vreau nicidecum sa te contrazic doar ca nu sunt de aceeasi parere, sper sa intelegi. Si te intreb: daca ai fi intr-un desert impreuna cu mai multi oameni si ati suferi o vreme de sete iar la un moment dat tu gasesti o sursa de apa, ce faci? Spui sau nu si celorlalti?

Daca intereseaza pe cineva de ce eu cred ceea ce cred, ma simt datoare sa explic si sa spun. Acum e alegerea fiecaruia ce face cu informatia, nu ma astept ca toti sa imi dea dreptate.

Citind Biblia, asta ca sa nu ma departez foarte mult de subiect, am inteles multe lucruri esentiale pt mine: Cine sunt eu si de ce ?
Cine e Dumnezeu? Ce vrea El de la mine?
Ce este dragostea neconditionata, ce este credinta? si exemplele mai pot continua

Pentru mine personal, toatea astea sunt o comoara. Credinta in Dumnezeu da sens vietii mele, invatand sa-L iubesc am invatat sa ii iubesc si sa-i respect pe cei din jurul meu chiar daca acestia sunt diferiti sau chiar ma ranesc. Divinitatea pt mine nu este "ceva" de care sa ma agat ca sa pot merge mai departe, pt mine Dumnezeu e real si implicat in viata mea. Nu am timp sa scriu de cate ori mi-a ascultat si raspuns la rugaciuni in situatii limita in care "coincidenta" nu isi are locul.

Iar credinta mea se bazeaza pe dovezi, am citit Biblia la inceput cu oarecare suspiciune (cam cum face zaza acum ras ), mi-am pus si eu problema ca Biblia e doar o carte, ca are parti traduse gresit sau lipsesc cu desavarsire....etc, dar cautand sa aflu care este adevarul am descoperit exact contrariul. Istoria, arheologia, stiinta insasi stau ca dovada ca Biblia e adevarata (subiectul insa este extrem de vast dar pt cine este interesat merita).

As mai vrea sa continuu dar cred ca deja am scris prea mult sic , asa ca ma opresc aici.

giulia_mamik
Scris: Tuesday, November 27, 2012 2:12 PM
Nivel

Chaty,mai inteles gresit sau exprimarea mea e deficitara.Eu m am referi strict la faptul de a nu te fali ca tu esti cel mai credincios,cat de des te rogi tu,cat de drept esti tu in fata lui Dumnezeu si ce pacatosi sunt altii,cand postesti,cand faci o fapta buna.Astea se tin pt tine.Aaaa,ca trebuie sa spui oamenilor despre existenta lui Dumnezeu si sa incerci sa i aduci pe drumul cel bun,asta e cu totul altceva.Chiar Biblia ne invata.Sper ca m ai inteles...
Ai scris in paginile din urma ca ai un blog.Te as rug,daca vrei sa mi l trimiti PM.Aici nu stiu daca este permis.Sa nu fie considerat reclama.Multumesccomputerlove
kara
Scris: Tuesday, November 27, 2012 2:18 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
giulia raspund direct la intrebare...am 43 de ani si nu ma consider destul de coapta sa inteleg biblia... nu se cearta nimeni...doar niste fete spun parerile.....si da shirel avea dreptate e mai bn sa ma retrag din discutie...avintul unora de credinta e.....deosebit
cathy
Scris: Tuesday, November 27, 2012 2:22 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
giulia_mamik wrote:
Chaty,mai inteles gresit sau exprimarea mea e deficitara.Eu m am referi strict la faptul de a nu te fali ca tu esti cel mai credincios,cat de des te rogi tu,cat de drept esti tu in fata lui Dumnezeu si ce pacatosi sunt altii,cand postesti,cand faci o fapta buna.Astea se tin pt tine.Aaaa,ca trebuie sa spui oamenilor despre existenta lui Dumnezeu si sa incerci sa i aduci pe drumul cel bun,asta e cu totul altceva.Chiar Biblia ne invata.Sper ca m ai inteles...
Ai scris in paginile din urma ca ai un blog.Te as ruga daca vrei sa mi l trimiti PM.Aici nu stiu daca este permis.Sa nu fie considerat reclama.Multumesccomputerlove

Acum am inteles ce ai vrut sa zici sorry
Sunt multi care spun ca sa iti tii credinta pt tine si sa nu spui nimic nimanui si asta intelesesem initial.
O sa iti trimit pe pm articolul de care iti spuneam
kali
Scris: Tuesday, November 27, 2012 2:28 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
... Si iar o lua pe aratura topicul...
giulia_mamik
Scris: Tuesday, November 27, 2012 2:32 PM
Nivel

Nu Kali,ti se parehohot .Fetele doar isi spun parerileras sic

Cathy,multumesc.L am primit!
LilianaD
Scris: Tuesday, November 27, 2012 2:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2011
Si pe mine m-ati tinut legata de subiect zilele astea...thumright postez greu,asa ca ma abtin de la comentarii,dar imi place sa va citesc.pupici
Zaza felicitari pt.intrebari.thumright eu as avea si mai multe ...
Auristha, Shirel si celelalte fete multumim de raspunsuri, indiferent daca sunt sau nu convingatoare...
Kara...cine-i om bun se simte de la distanta pupici
Sincer mi-ar place si mai multe opinii. Si eu am citit Biblia mai demult, dar citind-o am avut impresia, ca-mi pune credinta la incercare , asa ca prefer sa nu repet experienta.Fiecare percepem Divinitatea in felul nostru personal,si cred ca e ok asa.
zaza wrote:
Fiecare isi slujeste religia in care s-a nascut, dar are optiunea de a trece la alta religie.
nu toata lumea are optiunea asta, de multe ori ma intreb, si nu numai in legatura cu subiectul asta,"dar daca m-as fi nascut in alta parte a lumii,ex: Afganistan,Cuba,sau mai stiu eu unde...cum as fi gandit, ce optiuni as fi avut ?"
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.