Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| EI puteau sa se roage concret: "painea noastra zilnica da-ne-o noua astazi"![/quote]
Chiar acuma m-am intors de la o lectie despre VT,noi in fiecare saptamana avem cate o pericopa pe care o citim si care este comentata ca sa fie inteleasa de toti si culmea era vorba chiar despre mana care cadea din cer in desert.Astazi exact am discutat despre ce inseamna"Painea noastra cea de toate zilele "cum spuneai tu ca trebuiau sa se roage atuncea si cum stim prea bine ca este rugaciunea si despre "painea cereasca".Deci rugaciunea este exact pentru zilele noastre cand noi muncim pamantul sau cumparam cu bani aceasta paine pamanteasca care binenteles totul vine cu ajutorul lui D-zeu ,cei din desert primeau aceasta paine cadou nu trebuiau sa o ceara era daruita de D-zeu si ei nu trebuiau sa o ceara.Rugaciunea asta nu li se potrivea deloc. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu consider "painea noastra cea de toate zilele" ca fiind hrana noastra si materiala si spirituala deopotriva. Cat si posibilitatea de a ne-o procura. |
|
| zaza_ wrote:Eu consider "painea noastra cea de toate zilele" ca fiind hrana noastra si materiala si spirituala deopotriva. Cat si posibilitatea de a ne-o procura.
Ai dreptate binenteles fiindca asa este acuma in zilele noastre , numai ca atunci painea cereasca le era data nu l-a rugamintea si cerinta lor. |
|
| shirel wrote: ... numai ca atunci painea cereasca le era data nu la rugamintea si cerinta lor.
Am vrut sa fac si eu o figura de stil si deja ai fost pe faza! In mana cealalta, cred ca putini se mai roaga astazi cu sinceritate pentru painea zilnica fiindca frigiderul geme , cosul este plin ochi la supermarket , mancare este chiar prea multa , se mai si arunca , salariul vine regulat , chiar daca vine vreun impas, cardul de credit este acolo ca sa sara in ajutor.... ...cine mai asteapta ajutorul Domnului cand sunt atatea resurse la indemana? |
|
|
Eu cred ca totusi se mai roaga multi ptr aceasta paine sau cel putin aduc o multumire pentru ca o primesc cu asa o mare binecuvantare. |
|
| Asta da, cu o multumire am fi cu totii datori, este frumos sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| aurishta wrote: frigiderul geme , cosul este plin ochi la supermarket , mancare este chiar prea multa , se mai si arunca , salariul vine regulat , chiar daca vine vreun impas, cardul de credit este acolo ca sa sara in ajutor.... ...cine mai asteapta ajutorul Domnului cand sunt atatea resurse la indemana?
Esti sigura ca astea se intampla pe paneta Pamant? ...Cred ca e putin nerealista descrierea |
|
| Da, cel putin la o mare parte dintre cei pe care-i cunosc . Trist este altceva! Cand sunt in dificultate, oamenii striga catre Dumnezeu dupa ajutor, chiar ii promit multe chestii in schimbul acestuia, dar, de indata ce se echilibreaza, "uita" toate cele spuse. Am citit despre istoria "Zilei Recunostintei", despre marile dificultati pe care le-au intampinat pelerinii cand s-au stabilit in America, boala,, foametea , necunoasterea felului in care se putea trai in acea arie geografica, despre felul in care Domnul i-a ajutat trimitand la ei un bastinas care cunostea limba engleza si care i-a invatat tot ce era necesar pentru adaptarea lor acolo. In urmatorul an, cel in care au avut o recolta substantiala, au instituit aceasta "Zi a Recunostintei" si au organizat o masa imbelsugata la care primul fel a fost o farfurie cu cinci boabe de porumb, ratia lor de supravietuire din timpul foametei. Totusi, urmasii lor au crescut fara sa dea fatza cu aceste greutati si, incet-incet, au luat toate astea ca de la sine, pierzand constientizarea si sinceritatea acelui "multumesc" venit din inima pe care-l spuneau parintii lor Creatorului. |
|
| Am inteles ca la voi este serialul "The Bible (2013)" .Se merita vazut ,acuma il urmaresc si eu tine exact de sarbatorile mele de Pasti si cu "iesirea din Egipt".Nu stiu pe ce canal este la voi dar stiu ca va fi vreo 12 episoade daca nu ma insel.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XcJcmm-SEK0 |
|
| Pare interesant, o sa-l caut si eu |
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Eu tocmai am vizionat aseara un documentar prezentat de CNN, "After Jesus", care explica cum a luat nastere crestinismul, de unde sunt testamentele, ce rol au avut romanii si cum s-au dezbinat evreii, mi-a placut mult mai ales ca totul a fost expus cronologic si clar, in mod stiintific, incepand cu nasterea lui Isus si pana in prezent, cum s-a format si evoluat biserica asa cum o stim noi. |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu as fi curioasa cand si cum s-a renuntat la obiceiurile prezentate in vechiul testament in privinta jertfelor. Cu taiatul animalelor si aruncatul sangelui si arderile... Ritualurile din vechiul testament m-au impresionat foarte tare, dar m-au si socat in acelasi timp :) |
|
| zaza_ wrote:Eu as fi curioasa cand si cum s-a renuntat la obiceiurile prezentate in vechiul testament in privinta jertfelor. Cu taiatul animalelor si aruncatul sangelui si arderile... Ritualurile din vechiul testament m-au impresionat foarte tare, dar m-au si socat in acelasi timp :)
Hai ca-ti raspund eu ,obiceiurile cu privirea jertifelor au fost intrerupte de atunci cand a fost daramat si ars Marele Templu din Ierusalim.Nu se mai putea aduce aceste arderi nemaiavand nici locul (Mazbeah)unde se ardeau ,nici toate uneltele,sfetnicile si toate care faceau parte din acest ritual.Se cred sau cel putin asa cred evrei ca in curand va fi construit un asemenea TEmplu din nou dar atunci nu va mai fi nevoie de a face aceste jertfe fiindca Mesia(MOSHIAH)va fi pe pamant printre noi si totul va fi perfect.Se spune ca D-zeu a creiat aceste animale ca sa aiba acest rol de a fi jertfite in numele lui plus ca si ele animale au rolul lor si aceasta ar fi una dintre misiunile lor pe acest pamant.Se mai povesteste ca nu era suferintza deloc in randul animalelor si ceea ce stiu si eu ca ritualul evreiesc in care se taie animalele gaini ,vaci este foarte rapid si intr-un anumit loc de pe corp ,ele mor fara sa sufere si moarte rapida si nu dureroasa. Erau si in Romania pe vremea mea si sunt sigura ca sunt si acum locuri unde evrei taie animalele in acest fel ca pe vremuri si totul este cu rugaciune facuta inainte si de un om foarte religios numit (SHOHEt sau Haham ). Cred totusi ca asta ar fi trebuit sa scriu la Iudaism m-am intins prea mult ,sorry!
Eu am vazut ieri un superb documentar trebuie sa-l caut fiindca sunt sigura ca trebuie sa fie si pe net si sa vi-l postez cu toata istoria din Egipt si a lui Moise dar cercetata in zilele noastre si la ce rezultate au ajuns.Superb am stat vreo 2 ore nemiscata cum arheologi au cautat si descoperit atatea chestii legate de Vechiul Testament.Fascinant pur si simplu. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| - Sincera sa fiu, am votat partial. Deoarece nu am citit-o pe toata. - Pe perioada sarcinii am tot citit in fiecare seara, intr-una, ca sa fie bebe sanatos si fericit. Ziceam si eu . Am citit mai mult de jumatate. - Si apoi, in maternitate, cat am stat acolo (aproape 4-5 zile), am mai citit, aproape de sfarsit. Dupa aceea nu am mai citit asa mult. Mai citesc ceva special, ocazional, cand mai e vreun necaz sau ceva de genul asta. |
|
|